4-daagse cultuurreis Moskou -
Onze bestemmingenRusland Baltische landen MongoliŽ ChinaGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne FinlandBrochure 2021
 

4-daagse cultuurreis Moskou

Voor degenen die de voorkeur geven aan een compleet verzorgde reis met Nederlandssprekende gids, bieden wij een 4-daagse reis naar Moskou, de bruisende hoofdstad van Rusland. Tijdens deze reis bezoekt u de mooiste bezienswaardigheden van deze metropool.

Kathedralen, theaters en musea
Het huidige Moskou is bekend om het Kremlin, het hart en het symbool van Rusland, en natuurlijk het Rode Plein met de magnifieke St.Basilkathedraal. Maar er is veel meer te zien in Moskou. In het centrum van de stad zijn talrijke bezienswaardigheden, zoals historische monumenten, kerken en kathedralen, musea, theaters, pleinen en bekende parken (Gorky). Een van de meest bekende musea is wel de Tretyakov Galerie, dat een fantastische collectie Russische kunst bezit. Het bekende Bolsjoj Theater wordt in 2008 gerenoveerd. Wel is het nieuwe Bolsjoj Theater geopend.

Programma

Dag 1 Amsterdam-Moskou

In de ochtend vertrekt u per KLM naar Moskou waar u in de middag aankomt. Tijdens de transfer naar Hotel Pekin of gelijkwaardig (zie Hotels Moskou) maken we een kleine stadsrondrit als eerste kennismaking met deze fascinerende stad. U verblijft alle nachten in hetzelfde hotel.

Dag 2 Moskou

Na het ontbijt maken we een uitgebreide stadsrondrit door Moskou. De bus rijdt ons langs alle bijzondere bezienswaardigheden zoals het Kremlin, het Rode Plein, enkele belangrijke kerken en kathedralen, meerdere Stalinistische wolkenkrabbers, monumenten, parken en pleinen. Vanaf de Lenin Hills, waar ook de Lomonossov Universiteit staat, heeft u een prachtig uitzicht over deze uitgestrekte stad. U bezoekt het Novodevitsji-klooster of Maagdenklooster uit de zestiende eeuw, waar de halfzuster van tsaar Peter de Grote in ballingschap heeft geleefd omdat zij hoogverraad had gepleegd. In de middag staat het Kremlin op het programma. Deze oude vesting, met een dikke muur van meer dan twee kilometer lang, symboliseert al eeuwen het centrum van de Russische macht. Naast de verschillende regeringsgebouwen staan er op het grondgebied van het Kremlin ook 5 kathedralen en enkele paleizen. Het is een architectonische verzameling van gebouwen daterend van de vijftiende tot de twintigste eeuw. Ooit was het de residentie van de tsaren en tot 1700 werden zij hier ook begraven. U bezoekt een van de vijf kathedralen. We wandelen via het Monument van de Onbekende Soldaat, Lobnoye Mesto (plaats van de executies), het Historisch Museum en Goem (het bekende warenhuis) naar het Rode Plein met de wereldberoemde St.-Basilkathedraal. Met de metro gaan we terug naar het hotel.

Dag 3 Moskou

Na het ontbijt bezichtigen we de herbouwde Verlossers-kathedraal waar op zondagmorgen een indrukwekkende mis wordt opgedragen met veel gezang en wierook. Hierna bezoeken we de Tretyakov Galerie welke u niet mag missen. Tijdens de rondleiding door dit onlangs gerenoveerde museum kunt u een prachtige collectie Russische schilderkunst bewonderen. Per metro bezoekt u een aantal indrukwekkende metrostations, ook wel ‘ondergrondse volkspaleizen’genoemd, die tot de mooiste ter wereld kunnen worden gerekend. Vervolgens gaan we per metro naar de artiestenwijk Arbat. Tal van terrasjes, straatartiesten, kunst- en antiek-winkeltjes en de straatmarkt zorgen voor een kleurrijk en gezellig geheel.

Dag 4 Moskou-Amsterdam

Vanochtend dient u uw kamer weer te verlaten. Na het ontbijt rijden we naar Perovsky. Hier bezoeken we het achttiende-eeuwse zomerpaleis Kuskovo, gebouwd door de graven van Sheremetev. Het paleis in neo-classicistische stijl met veel overdadige decoraties staat bekend om zijn waardevolle collectie Westers porselein. In de prachtige tuinen vindt u verschillende paviljoens waaronder een Nederlands huisje. Na de koffiepauze vindt de transfer plaats naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

 

 


 

Waarom Bolsjoj Reizen?
*kleine groepen (min.8, max 25 personen)
*hotel in centrum
*halfpension
*excursies en entreegelden inbegrepen
*Nederlandssprekende lokale gids
*informatieboekje
*verlenging mogelijk

Prijs en vertrekdata
De prijs bedraagt € 825 per persoon gebaseerd op een verblijf in een 2-persoonskamer

Mei 2 en 30      
Juni 27             
Augustus 1 en 22 
September 19    

Inbegrepen:
*retourvlucht met KLM in de
toeristenklas (N)
*luchthavenbelastingen
(ca. € 95)
*transfers (alleen in
groepsverband)
*3 overnachtingen
*halfpension
*excursies inclusief
entreegelden
*Nederlandssprekende gids
boekje 'Te gast in Rusland'

Niet inbegrepen:
*visum
*reserveringskosten
*Calamiteitenfonds
*brandstoftoeslag € 4
*vliegbelasting à € 11,25 (voor alle vertrekken vanaf 1 juli 2008

Toeslag:
*1-persoonskamer € 190

 

 


'