Algemene informatie - Rusland
Onze bestemmingenRusland Algemene informatieHoogtepunten-------------GROEPSREIZEN---------Groepsreis 6 dagen St. Petersburg per KLM en met Nederlandssprekende gidsGroepsreis 8 dagen Moskou en St. Petersburg per KLM en met Nederlandssprekende gidsen Groepsreis 9 dagen Moskou met Sergiev Posad en St. Petersburg met Kronstadt per KLM en met Nederlandssprekende gidsen Groepsreis 11 dagen St. Petersburg, Gouden Ring en Moskou per KLMGroepsreis 12 dagen cruise van Moskou naar St. Petersburg per KLM en met Nederlandssprekende reisleidingGroepsreis 12 dagen cruise van St. Petersburg naar Moskou met Nederlandssprekende reisleidingGroepsreis 16 dagen Grand Trans SiberiŽ-/MongoliŽ Express--------------CRUISES 2021-------------Cruise 12 dagen van Moskou naar St. Petersburg per KLM en met Nederlandssprekende reisleidingCruise 12 dagen van St. Petersburg naar Moskou met Nederlandssprekende reisleiding------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----------MET EXCURSIEPROGRAMMA'S---Stedenreis 5 dagen Moskou met excursieprogrammaStedenreis 5 dagen St. Petersburg met excursieprogrammaStedenreis 8 dagen Moskou en St. Petersburg met excursieprogrammaStedenreis 10 dagen Moskou, Gouden Ring en St. Petersburg------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----Stedenreis 3 dagen MoskouStedenreis 5 dagen Moskou en St. PetersburgStedenreis 7 dagen Moskou, St. Petersburg en TallinnStedenreis 7 dagen Moskou, St. Petersburg en HelsinkiStedenreis 3 dagen St. PetersburgStedenreis 5 dagen St. Petersburg en MoskouStedenreis 5 dagen St. Petersburg en TallinnStedenreis 5 dagen St. Petersburg en HelsinkiStedenreis 7 dagen St. Petersburg, Tallinn en Helsinki----UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN----ReisinformatieHotels MoskouHotels St. PetersburgExcursies Moskou Excursies St. Petersburg-----------TREINREIZEN----------Treinreizen AlgemeenSteden langs het spoorExpress treinen en routesTrans SiberiŽ Express 19 dagen van Moskou naar VladivostokTrans SiberiŽ Express 22 dagen van St. Petersburg naar VladivostokTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 21 dagen van Moskou naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 24 dagen van St. Petersburg naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 26 dagen van Moskou naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 29 dagen van St. Petersburg naar BeijingBaltische landen MongoliŽ ChinaGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne FinlandBrochure 2021

Algemene informatie

Rusland is het grootste land ter wereld, zo’n 400 keer zo groot als Nederland. De maximale afstand van oost (Beringzee) naar west (Baltische landen) bedraagt maar liefst 10.000 km en 10 tijdzones. Het Europese gedeelte van Rusland beslaat ongeveer een kwart van het totale grondgebied, het overige deel ligt in Azië. Het totale aantal inwoners wordt geschat op 140 miljoen, waarvan het grootste deel op het platteland woont. Oorspronkelijk bewoonden Slavische volken het gebied dat in de negende eeuw werd ingenomen door de Scandinavische prinsen. Rusland kent een rijke geschiedenis met veel oorlogen en bloeddorstige heersers. Ook in de tijd van de Sovjet-Unie was elke voorspelling over de toekomst vrijwel onmogelijk. ’s Morgens bij het opstaan wist men niet onder welk regime men ’s avonds naar bed zou gaan. Iedereen leefde in volkomen onzekerheid.

Vandaag de dag is dit werelddeel in veel opzichten zijn stabiliteit aan het hervinden. In Rusland en de nieuwe GOS-staten lijkt de opkomende middenklasse op politiek en economisch vlak te overwinnen. Hoewel Rusland na een zoektocht van ruim tachtig jaar weer een eigen identiteit heeft gekregen, zal het altijd een land van extremen blijven. Historisch gezien uit zich dit in de buitenproportioneel opgezette bouwkunst. Ten tijde van de tsaren werd er groot en elegant gebouwd, ten tijde van de communisten groot en veelal wanstaltig. Ook de nieuwe tijd heeft zijn weerslag op de architectuur niet gemist. Sinds kort worden kosten noch moeite gespaard om Moskou en St. Petersburg in hun oude glorie te herstellen. Tot diep in de nacht restaureren bouwvakkers grijze vervallen panden tot rijke herenhuizen en prachtige winkelpassages. Restaurants openen hun deuren en serveren heerlijke gerechten uit de oude traditionele Russische keuken. Chique winkels en internationale modehuizen geven het moderne Rusland een mondain aanzicht. Op het platteland laten succesvolle zakenlieden zich paleizen aanmeten die doen denken aan middeleeuwse kastelen. De Russen die onder het communisme elk comfort hebben moeten ontberen, willen de opgelopen achterstand snel inhalen. Het oude Russische spreekwoord ‘vanuit de klei het paleis in’ is weer heel toepasselijk. Direct na het uiteenvallen van het communistische regime werd met al te open armen en een gebrek aan eigenwaarde het kapitalisme binnengehaald. Al snel hebben de Russen onder de glans van de westerse rijkdommen ook tekortkomingen ontdekt. Het warmbloedige Rusland met z’n eigen culturele normen blijkt niet zomaar te combineren met het doelmatig ingestelde Westen. Nu het zelfvertrouwen weer enigszins toeneemt, wordt gezocht naar een middenweg tussen deze twee systemen.

Tegen de achtergrond van een enorm cultureel erfgoed, de westerse beschaving, een hoog opleidingsniveau en de rijkdom aan bodemschatten, wordt telkens opnieuw gesteld dat Rusland het land van de toekomst is. Rusland is de laatste jaren steeds toegankelijker geworden.