Cruise 12 dagen van Moskou naar St. Petersburg met Nederlandssprekende reisleiding - Rusland
Onze bestemmingenBaltische landen Rusland Algemene informatieHoogtepunten-------------GROEPSREIZEN---------Groepsreis 6 dagen St. Petersburg met Nederlandssprekende gidsGroepsreis 8 dagen Moskou en St. Petersburg met Nederlandssprekende gidsen Groepsreis 9 dagen Moskou met Sergiev Posad en St. Petersburg met Kronstadt Nederlandssprekende gidsen Groepsreis 11 dagen St. Petersburg, Gouden Ring en Moskou Groepsreis 12 dagen cruise van Moskou naar St. Petersburg met Nederlandssprekende reisleidingGroepsreis 12 dagen cruise van St. Petersburg naar Moskou met Nederlandssprekende reisleidingGroepsreis 15 dagen Grand Trans SiberiŽ-/MongoliŽ ExpressGroepsreis 16 dagen Grand Trans SiberiŽ-/MongoliŽ Express van Moskou naar Beijing--------------CRUISES 2020-------------Cruise 12 dagen van Moskou naar St. Petersburg met Nederlandssprekende reisleidingProgramma, data en prijzenCruise 12 dagen van St. Petersburg naar Moskou met Nederlandssprekende reisleiding------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----------MET EXCURSIEPROGRAMMA'S---Stedenreis 5 dagen Moskou met excursieprogrammaStedenreis 5 dagen St. Petersburg met excursieprogrammaStedenreis 8 dagen Moskou en St. Petersburg met excursieprogrammaStedenreis 10 dagen Moskou, Gouden Ring en St. Petersburg------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----Stedenreis 3 dagen MoskouStedenreis 3 dagen St. PetersburgStedenreis 5 dagen Moskou en St. PetersburgStedenreis 5 dagen St. Petersburg en MoskouStedenreis 7 dagen Moskou, St. Petersburg en TallinnStedenreis 7 dagen Moskou, St. Petersburg en HelsinkiStedenreis 5 dagen St. Petersburg en TallinnStedenreis 5 dagen St. Petersburg en HelsinkiStedenreis 7 dagen St. Petersburg, Tallinn en Helsinki----UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN----ReisinformatieHotels MoskouHotels St. PetersburgExcursies Moskou Excursies St. Petersburg-----------TREINREIZEN----------Treinreizen AlgemeenSteden langs het spoorExpress treinen en routesTrans SiberiŽ Express 19 dagen van Moskou naar VladivostokTrans SiberiŽ Express 22 dagen van St. Petersburg naar VladivostokTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 21 dagen van Moskou naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 24 dagen van St. Petersburg naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 26 dagen van Moskou naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 29 dagen van St. Petersburg naar BeijingMongoliŽ ChinaGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne FinlandAanbiedingenBrochure 2020

Cruise 12 dagen van Moskou naar St. Petersburg met Nederlandssprekende reisleiding


Rusland, het grootste land van de wereld, kent een zeer rijke geschiedenis. Dit is vooral terug te vinden in het enorm aantal fascinerende monumenten en gebouwen waaronder paleizen, kremlins, kloosters en kathedralen. Tentijde van de tsaren, ongetwijfeld verantwoordelijk voor de meeste culturele hoogtepunten, werd er vooral veel, groot en elegant gebouwd.

Zodra het ijs op de rivieren is gesmolten en de sneeuw plaatsmaakt voor lentegroen, steken de rivierschepen van de Moskouse en St. Petersburgse waterstations weer van wal. Riviercruises bieden een fantastische mogelijkheid om het uitgestrekte Rusland te leren kennen. Gedurende deze cruise zult u de meest belangrijke cultuurschatten zelf kunnen bewonderen. Niet alleen de belangrijkste bezienswaardigheden van Moskou en St. Petersburg zijn in het programma opgenomen maar ook die van minder grote plaatsen welke langs een stukje van de imposante Wolga-rivier zijn gelegen. En tijdens het varen van plaats naar plaats kunt u in alle rust heerlijk genieten van de vaak nog ongerepte natuur langs de oevers van de diverse rivieren, kanalen en meren.

U reist in een Nederlands gezelschap (minimale deelname 10 personen) onder begeleiding van Nederlandssprekende reisleiding. U verblijft aan boord van het schip op basis van volpension (vanaf het diner op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 12).

De MS Knyazhna Anastasia
Tijdens onze 12-daagse cruise verblijft u aan boord van het cruiseschip de MS Knyazhna Anastasia. De princes Anastasia is een riviercruiseschip (project 302) dat in Duitsland speciaal voor langere riviercruises werd gebouwd. De MS Knyazhna Anastasia is een comfortabel 3-sterrenschip dat nog in 2017 werd gerenoveerd en gemoderniseerd. Het schip behoort tot de vloot van Mosturflot, een van de oudste en bekende rederijen van Moskou.

De MS Knyazhna Anastasia wordt bemand door een goed getrainde scheepscrew (officieren en matrozen) ondersteund door professioneel hotelpersoneel (hotelmanager/cruise director, receptionisten, kelners/bartenders, kamermeisjes en natuurlijk de koks). De meeste van hen hebben een jarenlange werkervaring opgedaan met toeristen van over de gehele wereld. Zowel het vriendelijke personeel als ook de aangename informele sfeer aan boord dragen bij tot een gezellige en huiselijke ambiance waarin u zich al snel thuis zult voelen.
Dit verzekert u van een plezierig en gedenkwaardig verblijf aan boord van dit riviercruiseschip.
Het schip voldoet aan alle strenge internationale veiligheidseisen en is uitgerust met een modern communicatie- en navigatiesysteem. De MS Knyazhna Anastasia is 129 m lang en 16.7 m breed met een diepgang van 2.90 m. De cruisesnelheid van het schip is ca. 25.5 km per uur.


Faciliteiten / dekken
De faciliteiten zijn verdeeld over 5 dekken, te weten: Benedendek (Lower deck), Hoofddek (Main deck), Bovendek (Upper deck), Bootdek (Boat deck) en het Zonnedek (Sun deck). De 140 hutten bieden ruimte aan ca. 280 passagiers. De 85 tot 90 bemanningsleden aan boord zullen hun uiterste best doen om het u naar de zin te maken. De dekken zijn als volgt ingedeeld:

Het Benedendek dient hoofdzakelijk als onderkomen voor de bemanning.

Via de loopplank komt u op het Hoofddek aan boord van het schip. Hier vindt u meteen de receptie- en informatiebalie waar u de sleutel van uw hut kunt ophalen en/of afgeven als u het schip wilt verlaten. Op het informatiebord bij de receptie vindt u nuttige informatie over het schip en de vaarroute. Het kantoor van de Cruise Director (hotelmanager), verantwoordelijk voor het soepel verlopen van de reis, bevindt zich ook op dit dek. Verder vindt u er de EHBO-post waar een verpleegkundige (of dokter) tijdens de gehele reis aanwezig is. Er is ook een ruimte beschikbaar waar passagiers zelf gebruik kunnen maken van een strijkplank en ijzer.

 

 

Op het Bovendek (Middendek) bevindt zich een aardig souvenirswinkeltje, het grote restaurant en een kleine salon/bibliotheek waar u even rustig kunt zitten. Hier worden ook bijeenkomsten gehouden voor de verschillende groepen (nationaliteiten). Overige ruimte van het dek wordt ingenomen door passagiershutten en een wandelpromenade rondom het schip met hier en daar een zitje.


Op het Bootdek vindt u de grote 'Panorama' bar/restaurant met een houten dansvloer. Onder het genot van een drankje  wordt hier 's avonds vaak gedanst. In de salon/bar heeft u een heerlijk uitzicht over de boeg van het schip. Aan de kleine bar kunt u een kopje koffie of lekker drankje bestellen. Deze salon wordt ook gebruikt voor bijeenkomsten. Overige ruimte van dit dek wordt ingenomen door passagiershutten en een wandelpromenade rondom het schip met enkele zitjes.

Op het Zonnedek bevindt zich de film-/conferentiezaal waar 's avonds muziek-en folklorevoorstellingen worden gegeven en natuurlijk het heerlijke zonneterras met een aantal zitjes vanwaar u een goed uitzicht heeft over zowel het water als ook over de oevers en het groene landschap. Naast een aantal tafels en stoelen zijn er ook een tiental ligstoelen te vinden (helaas niet voor alle passagiers).


De was- en strijkservice en de diensten van het medisch personeel zijn tegen betaling (niet op rekening). Er is geen lift aanwezig en het schip beschikt niet over aangepaste hutten voor mindervaliden.
Er mag alleen buiten op het dek, op de aangegeven plaatsen, worden gerookt.

Verblijf en maaltijden
Alle overnachtingen vinden plaats aan boord van het schip. Alle maaltijden zijn inbegrepen, van het diner op de dag van aankomst tot en met het ontbijt op de dag van vertrek. De maaltijden worden doorgaans in het restaurant aan boord geserveerd (zie ook excursies met eventuele lunchboxen en of een barbecue). Het kan voorkomen dat er 2 zittingen worden gehouden. Uw reisleiding zal u informeren hoe laat de maaltijden plaatsvinden afhankelijk van het programma/excursies (dit kan per dag verschillen).

Het ontbijt wordt in buffetvorm geserveerd en de overige maaltijden (lunch en diner) bestaan uit een 3-gangenmenu. Na de maaltijden wordt er altijd koffie en/of thee geserveerd (inbegrepen). Tijdens de maaltijden komt de ober bij u aan tafel om de bestelling op te nemen voor frisdrank, bier of een glaasje wijn. U kunt de drankjes op uw rekening laten zetten of meteen contant afrekenen. Tijdens de maaltijden zijn er geen kledingvoorschriften. Op de laatste avond van de cruise (het varen) wordt er een afscheidsdiner (het z.g. ‘Captains diner’) georganiseerd. Op deze avond zijn de gasten doorgaans iets feestelijker gekleed (sjaaltje/stropdas is genoeg).

Hutten
Voor onze gasten hebben wij buitenhutten op de verschillende dekken gereserveerd. De hutten zijn op alle dekken ongeveer even groot (ca. 8 tot 9 vierkante meter). Alle hutten hebben een groot raam, met panoramisch uitzicht, dat geheel geopend kan worden. Deze 2-persoonshutten zijn voorzien van twee 1-persoonsbedden (80/200 cm), een klein tafeltje, boekenplank, radio, stopcontacten, luchtventilatiesysteem met verwarming, ijskastje, tv en kastruimte met kleerhangers. U heeft uw eigen zeer eenvoudige kleine badkamer met toilet, een wastafel en tevens een mogelijkheid tot douchen (met handdouche en douchegordijn om toilet droog te houden). Bedlinnen (elke 4e dag) en handdoeken (elke 3e dag) worden regelmatig verwisseld.


1-persoonshutten
Op het Bootdek zijn een aantal 1-persoonshutten beschikbaar. Alhoewel deze hutten aanzienlijk kleiner zijn dan de 2-persoonshutten dient u hiervoor een toeslag te betalen (toeslag voor het Bootdek is reeds verwerkt). Alle 1-persoonshutten zijn op aanvraag. Op aanvraag wil zeggen dat wij, zo gauw u een definitieve reservering wilt maken, voor u een hut gaan inkopen.Programma en route
De totale reisafstand van  Moskou naar Petersburg bedraagt ca. 1780 km. Er wordt 6 dagen/nachten gevaren, de overige dagen ligt het schip aan de kade in Moskou en St. Petersburg. Vanaf het schip kunt u in alle rust genieten van de prachtige oevers met hier en daar een klein dorpje van oude houten huisjes, vervallen kerkjes en natuurlijk van de ongerepte natuur met uitgestrekte vlaktes en bossen. Indrukwekkend zijn ook de sluizen met zeer grote hoogteverschillen (totaal ca. 180 m). De route vanuit Moskou naar St. Petersburg wordt ook wel de Noordelijke route genoemd. Via de Moskva-rivier en de Wolga, (totale lengte 3530 km) die haar water vanuit het hooggebergte verzamelt en uiteindelijk in de Kaspische Zee uitmondt, varen we de Gouden Ring binnen. Net na de stad Uglitch slaan we bij het stuwmeer van Rybinski af naar de plaats Jaroslavl. Het zelfde stukje varen we ook weer terug om via het stuwmeer naar Goritsy te komen. Via het Witte Meer en het Wolga-Baltic Kanaal vaart het schip over het Onega-meer, het op een na grootste meer van Europa, naar het eilandje Kizhi. Rivier de Svir verbindt het Onega-meer met het Lagoga-meer. Dit meer is 219 km lang en 83 km breed en daarmee het grootste meer van Europa. We varen stroomafwaarts via de Neva-rivier, die uitmondt in de Finse Golf, naar St. Petersburg. 


Het kan voorkomen dat de route, het programma of een (dag)deel ervan om organisatorische redenen gewijzigd dient te worden in verband met bijvoorbeeld hoge waterstanden, weersverwachtingen (mistbanken), storm en wachttijden bij sluizen of havens. Verloren tijd kan niet altijd worden ingehaald en dat betekend dat het verblijf in een van de nog te bezoeken steden verkort zou kunnen worden of op een ander tijdstip plaatsvindt dan verwacht.
Route en ook de genoemde tijden in het programma zijn dus altijd onder voorbehoud!

Excursies
Dagelijks legt het schip aan en worden er excursies georganiseerd naar de belangrijkste bezienswaardigheden van de desbetreffende plaats. De stadsrondritten en excursies worden doorgaans met bussen uitgevoerd (in Uglitch en Kizhi te voet). De reisleiding begeleidt u tijdens deze excursies en zij is ook verantwoordelijk voor het vertalen van de informatie die u ontvangt van eventuele (verplichte) lokale Russischsprekende gidsen. Alle entreegelden zijn inbegrepen. In St. Petersburg en Moskou worden, bij voldoende belangstelling, optionele (facultatieve) excursies aangeboden. Uw reisleiding zal u over de verschillende mogelijkheden informeren. U kunt de door u gewenste excursies bij haar reserveren. De aangeboden optionele excursies zijn onder voorbehoud en kunnen per vertrek verschillen i.v.m. de mogelijkheden op dat moment ter plaatse. Er dient wel voldoende interesse te zijn voor de betreffende excursie (minimale deelname). De prijzen voor de diverse excursies liggen uiteen. Een excursie kost gemiddeld € 45 tot € 60 p.p. (theaterbezoeken zijn aanzienlijk duurder, zelfs tot € 200 p.p.!). Doorgaans boeken onze gasten gemiddeld 1 optionele excursie aangezien de meeste bezienswaardigheden al in het standaardprogramma zijn opgenomen. Bij uw reisbescheiden treft u een boekje aan met het standaarddagprogramma en de geplande vaarroute.

Tijdens het varen wordt aan boord van het schip een (cultureel-) programma georganiseerd (het leren van het Russisch alfabet en/of Russische liedjes / film / voordrachten etc). Hieraan kunt u, indien u dat wenst, actief deelnemen (niets is verplicht). Ook kunt u genieten van verschillende folkloristische muziek of dansvoorstellingen (afhankelijk van de meereizende artiesten).

Prijzen
De vanaf prijzen zijn gebaseerd op een verblijf van 2 personen in een 2-persoonshut op het Hoofddek. Voor hutten op het Bovendek en het Bootdek dient een meerprijs te worden betaald (zie toeslagen).

Mocht u zelf vanuit Nederland al een reservering hebben gemaakt voor een theatervoorstelling dan dient u er rekening mee te houden dat programma's en excursies kunnen wijzigen en/of uitlopen. De cruiseleiding kan geen rekening houden met de wensen van individuele passagiers en kan derhalve nimmer aansprakelijk worden gesteld indien er door u kosten zijn gemaakt.


Vluchten per KLM (altijd onder voorbehoud):
Dag 1  vertrek Amsterdam 11.50 uur, aankomst Moskou 16.05 uur
Dag 12 vertrek St. Petersburg 17.45 uur, aankomst Amsterdam 19.40 uur 

en op sommige data:

Dag 1  vertrek Amsterdam 11.45 uur, aankomst Moskou 16.00 uur
Dag 12 vertrek St. Petersburg 14.05 uur, aankomst Amsterdam 16.00 uur


Tijdverschil met Nederland:
+ 1 uur in de zomerAanvullende reisinformatie en reisvoorwaarden
Het reizen naar landen die wij aanbieden vraagt soms om een flexibele reisinstelling. Op onze website, www.bolsjoj.nl (onder Reisvoorwaarden/reisinformatie) vindt u alle belangrijke aanvullende informatie en voorwaarden welke onderdeel uitmaken van onze algemene voorwaarden. Wij adviseren u deze in ieder geval goed te lezen!

Nu vanaf € 1.755

Waarom Bolsjoj Reizen?
• Nederlandssprekende, zeer ervaren lokale reisleiding
• rechtstreekse vluchten met KLM
• buitenhutten met groot raam
• volpension
• excursies en entreegelden inbegrepen
• optionele excursies
• cultureel- en avondprogramma aan boord
• audiosysteem in Moskou en St. Petersburg