Excursiereis 4 dagen Kiev met Tsjernobyl - OekraÔne
Onze bestemmingenRusland Baltische landen MongoliŽ ChinaGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne Algemene informatie Hoogtepunten OekraÔne------EXCURSIEREIS TSJERNOBYL -----Excursiereis 4 dagen Kiev met TsjernobylProgramma, vertrekdata en prijzen------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----Stedenreis 3 dagen KievStedenreis 5 dagen Kiev met excursieprogrammaStedenreis 6 dagen Kiev en OdessaStedenreis 6 dagen Kiev en LvivStedenreis 9 dagen Kiev, Lviv en OdessaStedenreis 10 dagen Kiev, Lviv en Odessa met excursieprogrammaStedenreis 3 dagen LvivStedenreis 3 dagen Odessa---UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN---ReisinformatieHotels KievHotels LvivHotels OdessaFinlandBrochure 2021

Excursiereis 4 dagen Kiev met Tsjernobyl

Kiev is een zeer overzichtelijke en vooral vriendelijke stad met opvallend veel parken en mooie groene straten. Vooral in mei, als de kastanjebomen in bloei staan, vormen de lanen prachtige wandelroutes. Kiev begint weer hoofdstedelijke allures te krijgen. Monumenten en oude straten worden in hun oude glorie hersteld. De beroemdste bezienswaardigheid is het Petsjorskaja-holenklooster, waarvoor men vanuit de hele wereld naar Kiev reist. Ook de St. Sofia-kathedraal, de Sint Michael Gouden Dom-kathedraal, het Onafhankelijkheidsplein en de gezellige wijk Podil mag u niet missen. Op de Khreschchatik-boulevard, de hoofdstraat van Kiev, vindt u tal van winkels, restaurants, terrasjes en de bekende Besarabskimarkthallen. Elk weekend wordt deze boulevard afgesloten voor het verkeer en wordt er een gezellig en kleurrijk straatfeest gehouden met muziek, dans en allerlei soorten attracties en marktkraampjes.

Op 26 april 1986 vond er bij de plaats Tsjernobyl in Oekraïne een ramp plaats die zijn weerga niet kent. In de grootste kerncentrale van de toenmalige Sovjet Unie ontplofte reactor nummer 4.  Een menselijke communicatie fout veroorzaakte ’s werelds grootste kernramp met verschrikkelijke gevolgen. Ruim 600.000 mensen, in een straal van 30 km om Tsjernobyl, liepen de hoogste stralingsdosis op. De bevolking werd helaas niet snel genoeg geëvacueerd. Vandaag de dag  heeft de plaatselijke bevolking van toen nog steeds te maken met de gevolgen van deze ramp die zich inmiddels 25 jaar geleden afspeelde. Vroegere bewoners lijden nog steeds aan verschillende ziektes.  In totaal zijn in de besmette gebieden zo’n 6,5 miljoen mensen blootgesteld aan enige vorm van straling.

Nu wonen er officieel geen mensen meer binnen een straal van 30 km om Tsjernobyl. Het gebied is afgezet en wordt bewaakt door binnenlandse veiligheidstroepen en militairen. Alleen met toestemming van het Mnisterie van Binnenlandse Zaken kan men, alleen onder begeleiding, het gebied bezoeken. Tsjernobyl is zeker geen attractiepark waar men bij de ingang een kaartje koopt. Het is een stukje geschiedenis, een zeer indrukwekkende en educatieve plek, waarvan jong en oud veel kunnen leren.

Note: bij het verlaten van de zone wordt u onderworpen aan een stralingsmeting. De straling van het gebied rondrom Tsjernobyl wordt continue door wetenschappers en experts in de gaten gehouden. Tijdens uw bezoek komt u alleen op plaatsen waar de straling binnen de toegestane hoeveelheid is.

Mocht er op het moment van uw bezoek een te hoge straling vrijkomen dan kan het Ministerie van Binnenlandse Zaken Tsjernobyl zonder aankondiging van een op de andere dag sluiten en alle bezoekers weren. Houdt u hier gedegen rekening mee. Bolsjoj Reizen kan niet verantwoordelijk worden gehouden, ook niet na bevestiging van uw reservering, indien u geen toegang krijgt tot het gebied! Uiteraard krijgt u dan wel het excursie geld terugbetaald. Overige kosten als vluchten en hotelovernachtingen dient u wel gewoon te betalen.

Bij aanvraag van deze excursie dienen wij uw paspoortgegevens (van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is na thuiskomst) en uw beroep door te geven.

Nu vanaf € 595