Excursies Guangzhou - China
Onze bestemmingenRusland Baltische landen MongoliŽ ChinaAlgemene informatieHoogtepunten--------------GROEPSREIZEN-------------------INDIVIDUELE RONDREIZEN------Rondreis 14 dagen Beijing, Xi'an, Guilin, Yangshuo en Shanghai---INDIVIDUELE STEDENREIZEN---Stedenreis 8 dagen BeijingStedenreis 8 dagen Beijing en ShanghaiStedenreis 12 dagen Beijing, Xi'an en Shanghai---UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN---ReisinformatieHotels BeijingHotels Xi'anHotels ChengduHotels ChongqingHotels ShanghaiHotels GuilinExcursies BeijingExcursies Xi'anExcursies ShanghaiExcursies GuilinExcursies GuangzhouGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne FinlandBrochure 2021

Excursies Guangzhou

Prijzen zijn per persoon incl. Engelssprekende gids en entreegelden. Alle genoemde openingsdagen zijn altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het jaar, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, onaangekondigd worden gewijzigd. U kunt geen losse excursies boeken (altijd in combinatie met hotelovernachtingen).


Tempels en koningsgraf (GUE01) 
Tijdens deze dagexcursie bezoekt u de 3 meest interessante bezienswaardigheden van Guangzhou. De Tempel van de Zes Banyanbomen stamt oorspronkelijk uit het jaar 537 en de bijbehorende pagoda uit 1097. Na een brand in 1373 werd de padoga herbouwd en later nog een keer in 1900. De hele dag door komen er gelovigen naar deze indrukwekkende en een beetje mysterieuze boeddhistische tempel om wierook en levensmiddelen te offeren. Er bevinden zich binnen de muren meerdere hallen waar wordt gebeden. In 1983 stuitten bouwvakkers, bij het afgraven van een heuvel, op de graftombe van koning Wen ( 122 v.Chr.). In de tombe werden ook de skeletten aangetroffen van een aantal concubines, wachters en zelfs koks die tegelijk met de koning werden begraven.  Dit is een van de weinige tombes die men in China daadwerkelijk van binnen kan bekijken. Het bijbehorende Nanyue Museum herbergt een schat aan kunst- en gebruiksvoorwerpen uit het graf. Uiteraard mag u de zeer fraai versierde Chen Clan Tempel uit 1890 niet missen. Vooral de binnenplaatsen met fantastisch gedecoreerde dakranden van terracotta beeldhouwwerkjes zijn een lust voor het oog. De tempel wordt nu gebruikt als museum voor volkskunst.

Wanneer: dagelijks
Duur: 7 uur (lunch inbegrepen)
Vervoer: auto met chauffeur

2 personen 3-5 personen 6-9 personen
€ 95 € 85 € 50


Sun Yat-Sen gedenkhal en Chen Clan Tempel (GUE02)
Samen met de gids rijden we naar de Sun Yat-Sen gedenkhal. Dit prachtige bouwwerk dateert uit 1931 en is in  een traditionele paviljoenstijl met blauwe dakpannen gebouwd. Het is gelegen in het Yuexiu park en markeert de plek waar Sun Yat-Sen tot 1ste president en grondlegger van China werd benoemd. De zaal van het theater herbergt 5000 zitplaatsen en is zonder pilaren gebouwd zodat deze niet het zicht op het podium zouden wegnemen. Uiteraard mag u de zeer fraai versierde Chen Clan Tempel uit 1890 niet missen.  De tempel is een mooi voorbeeld van Chinese architectuur uit de laatste keizerlijke dynastie. Vooral de fantastisch gedecoreerde dakranden van beeldhouwwerkjes zijn een lust voor het oog. Hierna bezoeken we nog een fabriek waar diverse prachtige sculpturen, sieraden en Boeddha-beeldjes van Jade vervaardigd worden. Wellicht ziet u hier een prachtig souvenir. 

Wanneer: dagelijks
Duur: 4 uur (lunch inbegrepen)
Vervoer: auto met chauffeur

2 personen 3-5 personen 6-9 personen
€ 70 € 60 € 35

 Graag attenderen wij u op het feit dat er in China tijdens excursies, ook bij groepsreizen, vaak bij fabrieken, werkplaatsen en/of winkels wordt gestopt om toeristen de gelegenheid te geven enkele souvenirs te kopen. Dit is gebruikelijk en derhalve kunnen wij dit niet voorkomen. Uiteraard bent u niet verplicht iets te kopen.