Excursies Xi'an - China
Onze bestemmingenRusland Baltische landen MongoliŽ ChinaAlgemene informatieHoogtepunten--------------GROEPSREIZEN-------------------INDIVIDUELE RONDREIZEN------Rondreis 14 dagen Beijing, Xi'an, Guilin, Yangshuo en Shanghai---INDIVIDUELE STEDENREIZEN---Stedenreis 8 dagen BeijingStedenreis 8 dagen Beijing en ShanghaiStedenreis 12 dagen Beijing, Xi'an en Shanghai---UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN---ReisinformatieHotels BeijingHotels Xi'anHotels ChengduHotels ChongqingHotels ShanghaiHotels GuilinExcursies BeijingExcursies Xi'anExcursies ShanghaiExcursies GuilinExcursies GuangzhouGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne FinlandBrochure 2021

Excursies Xi'an

Prijzen zijn per persoon incl. Engelssprekende gids en entreegelden. Alle genoemde openingsdagen zijn altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het jaar, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, onaangekondigd worden gewijzigd. U kunt geen losse excursies boeken (altijd in combinatie met hotelovernachtingen).


Terracotta leger bij Xi'an (XE01)
In 1974 stuitten een paar boeren bij het graven van een waterput, zo’n 40 km ten noordoosten van Xi'an, op een aantal levensgrote hoofden van gebakken klei. Inmiddels zijn zo’n 1400, van de geschatte 7000,  terracotta soldaten en paarden uitgegraven en vakkundig gerestaureerd. Het was keizer Qin Shi Huangdi die in 246 v. Chr., op 14-jarige leeftijd, opdracht gaf om aan zijn mausoleum te beginnen. Het grandioze Terracotta leger  moest niet alleen zijn graf bewaken maar zou ook dienst moeten doen in het hiernamaals. Het Chinese volk gelooft al sinds de oudheid in een leven na de dood.  Gebruiksvoorwerpen, dieren, vrouwen, leden van de hofhouding en zelfs de koks werden tegelijk met de overleden keizers begraven om een veilige overtocht te verzekeren. Qin Shi Huangdi wist de verdeelde koninkrijken tot een groot rijk te verenigen en gaf zichzelf de titel ‘Eerste keizer van China’. Het land werd zelfs naar hem vernoemd. Deze keizer gaf onder andere de opdracht om met de bouw van de Chinese Muur te beginnen. Vandaag de dag wordt het Terracotta leger als de belangrijkste archeologische vondst van de vorige eeuw gezien. 

Wanneer: dagelijks
Duur: 4 uur
Vervoer: auto en chauffeur

2 personen 3-5 personen 6-9 personen
€ 90 € 85 € 80

 

Grote Moskee, Klokkentoren, Stadsmuur en Grote Wilde Gans Pagode (XE02)
Tijdens  deze excursie maakt u kennis met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. U brengt een bezoek aan  de gerestaureerde Klokkentoren, het symbool van de stad. Vroeger stond de Klokkentoren op een andere plaats maar in 1582 is deze naar zijn huidige plaats verhuisd. De Klokkentoren bestaat uit twee delen, het onderste deel, het vierkante grondvlak is van steen en de uit twee verdiepingen tellende toren bestaat uit hout, waarbij geen spijkers zijn gebruikt. Niet ver van de Klokkentoren begint de Oude Moslimwijk waar u de Oude Moskee bezoekt. De oude stadsmuur rondom het oude centrum heeft een omtrek van 14 km en is zo breed dat je er een geweldige wandeling over kunt maken. Het is een van de best bewaarde fortificaties van China. Ook de Grote Wilde Gans Pagode is zeker een bezoek waard. Dit 7-verdieping tellende prachtige bouwwerk maakt deel uit van de Tempel van de Grote Welwillendheid en vormt het middelpunt van een toeristisch gebied met onder andere een groot plein waar fonteinshows worden gehouden.

Wanneer: dagelijks
Duur: 7 uur (lunch inbegrepen)
Vervoer: auto met chauffeur 
 
2 personen 3-5 personen 6-9 personen
€ 100 € 95 € 85


Graag attenderen wij u op het feit dat er in China tijdens excursies, ook bij groepsreizen, vaak bij fabrieken, werkplaatsen en/of winkels wordt gestopt om toeristen de gelegenheid te geven enkele souvenirs te kopen. Dit is gebruikelijk en derhalve kunnen wij dit niet voorkomen. Uiteraard bent u niet verplicht iets te kopen.