Grand Trans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 15 dagen van Moskou naar Beijing (groepsreis) - Rusland
AANBIEDINGEN VAN DE DAG !!!!!50plusbeurs UtrechtOnze bestemmingenRusland Algemene informatieHoogtepunten-------------GROEPSREIZEN---------Groepsreis 6 dagen St. Petersburg met Nederlandssprekende gidsGroepsreis 8 dagen Moskou en St. Petersburg met Nederlandssprekende gidsen Groepsreis 9 dagen Moskou met Sergiev Posad en St. Petersburg PLUS met Nederlandssprekende gidsen Groepsreis 11 dagen St. Petersburg, Gouden Ring en Moskou Groepsreis 12 dagen cruise van Moskou naar St. Petersburg met Nederlandssprekende reisleidingGroepsreis 12 dagen cruise van St. Petersburg naar Moskou met Nederlandssprekende reisleidingGroepsreis 15 dagen Grand Trans SiberiŽ-/MongoliŽ Express van Moskou naar Beijing--------------CRUISES 2020-------------Cruise 12 dagen van Moskou naar St. Petersburg met Nederlandssprekende reisleidingCruise 12 dagen van St. Petersburg naar Moskou met Nederlandssprekende reisleiding------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----------MET EXCURSIEPROGRAMMA'S---Stedenreis 5 dagen Moskou met excursieprogrammaStedenreis 5 dagen St. Petersburg met excursieprogrammaStedenreis 7 dagen Moskou en St. Petersburg met excursieprogrammaStedenreis 10 dagen Moskou, Gouden Ring en St. Petersburg------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----Stedenreis 3 dagen MoskouStedenreis 3 dagen St. PetersburgStedenreis 6 dagen Moskou en St. PetersburgStedenreis 6 dagen St. Petersburg en MoskouStedenreis 8 dagen Moskou en St. PetersburgStedenreis 8 dagen St. Petersburg en MoskouStedenreis 8 dagen Moskou, St. Petersburg en TallinnStedenreis 8 dagen Moskou, St. Petersburg en HelsinkiStedenreis 5 dagen St. Petersburg en TallinnStedenreis 5 dagen St. Petersburg en HelsinkiStedenreis 7 dagen St. Petersburg, Tallinn en Helsinki----UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN----ReisinformatieHotels MoskouHotels St. PetersburgExcursies Moskou Excursies St. Petersburg-----------TREINREIZEN----------Treinreizen AlgemeenSteden langs het spoorExpress treinen en routesEigen treinreis samenstellenTrans SiberiŽ Express 19 dagen van Moskou naar VladivostokTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 21 dagen van Moskou naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 23 dagen van St. Petersburg naar BeijingGrand Trans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 15 dagen van Moskou naar Beijing (groepsreis)Programma, vertrekdata en prijzenMongoliŽ ChinaGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne Baltische landen FinlandAanbiedingenBrochure 2019

Grand Trans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 15 dagen van Moskou naar Beijing (groepsreis)

In samenwerking met onze collega's in Moskou en touroperators uit andere Europese landen hebben wij een trein gecharterd en een fascinerend programma samengesteld waarbij comfort en service een belangrijke rol spelen. Met gepaste trots preserteren wij u deze fantastische geheel verzorgde treinreis waarbij u kunt genieten van een compleet programma. Alle overnachtingen, transfers, excursies, uitstapjes en maaltijden zijn inbegrepen. Onderweg logeert u 6 nachten in de trein en 8 nachten in zeer goede 4- en/of 5-sterrenhotels zodat u de reis echt als zeer comfortabel kunt ervaren. Uw koffer kunt u tijdens de hotelovernachtingen gewoon in de trein laten staan, een hand-/weekendtas voldoet, zodat u niet aldoor met uw koffer hoeft te slepen. Genoemde hotels (of gelijkwaardig) zijn onder voorbehoud.


Grand Trans Siberië-/Mongolië Express 

Russische trein
In Rusland en Mongolië (tot aan Ulaanbaatar) reist u aan boord van de Grand Trans Siberië-/Mongolië Express, een zeer comfortabele trein met faciliteiten en veel charme. Deze trein is ideaal voor het afleggen van lange afstanden. Aan boord geniet u van goede maaltijden en een uitstekende service. Zo kunt u dineren in de kleurrijke restauratiewagen, gezellig napraten in de bar en van de schitterende uitzichten genieten, een film bekijken over Mongolië in de conferentiewagen of heerlijk een boek lezen in uw eigen compartiment. De trein bestaat totaal uit verschillende wagons waaronder: 1 restaurantwagon, 1 wagon als bar, 1 of 2 voor de keuken en 1 als conferentieruimte, verschillende slaapwagons voor het personeel (ca. 30 personen) en meerdere wagons voor het verblijf van de gasten in privécompartimenten. Elke wagon heeft zijn eigen steward die verantwoordelijk is voor het schoonhouden van uw compartiment en u die u voorziet van koffie, thee en mineraalwater. Op sommige trajecten trekt een eigen locomotief de rijtuigen en op sommige trajecten worden onze rijtuigen aan de Trans Siberië/Mongolië Express gekoppeld.

Vanaf Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië, vliegt u naar Beijing.


Gasten aan boord
U reist in een internationaal gezelschap, de meeste gasten komen uit Frankrijk, België, Duitsland, Italië, Amerika en Canada. Het minimale aantal is 80 passagiers en maximum is ongeveer 120 passagiers. Doorgaans is 3 maanden voor vertrek al wel bekend of er voldoende deelnemers zich hebben aangemeld.

Hotels onderweg
Onderweg verblijft u in enkele steden in goede 4- en 5-sterrenhotels. Dit maakt uw reis uiteraard nog comfortabeler. In een hotel heeft u natuurlijk meer ruimte ter beschikking en u heeft de beschikking over een mooie grote badkamer. Het verblijf in een hotel geeft u ook de gelegenheid om eens zelf op stap te gaan. U bent niet verplicht om 's avonds met overige passagiers te dineren. Maak een mooie avondwandeling en zoek zelf ergens een restaurantje of terrasje op. Bij elke hotelreceptie vindt u wel een plattegrond van de stad. Deze vrijheid heeft u natuurlijk niet aan boord van de trein, u kunt moeilijk onderweg uitstappen. De nachten dat u in een hotel verblijft zal de trein op het desbetreffende station blijven wachten. Uw bagage is veilig want het treinpersoneel blijft aan boord van de trein. Voor de hotelovernachtingen heeft u alleen een kleine weekendtas nodig met uw persoonlijke spulletjes voor de nacht. Bij aankomst in Ulaanbaatar neemt u wel al uw bagage mee naar het hotel omdat u vanuit Ulaanbaatar naar Beijing vliegt.

Hotels:
in Moskou 5*
in Jekaterinburg 4*
in Novosibirsk 4*
in Irkoetsk 4*
in Ulaanbaatar 4*
in Beijing 5*

Programma
Het uitgebreide dag tot dagprogramma vindt u op de volgende pagina. Het kan voorkomen dat een dagprogramma (of een deel ervan) tijdens onze treinreizen om organisatorische redenen gewijzigd dient te worden. Gedurende de gehele treinreis wordt u begeleid door Engels- en/of Duitssprekende begeleiding/gidsen. Ter plaatse worden (verplichte) lokale gidsen ingezet, uw begeleiding zal de informatie voor u meteen vertalen. Op alle vertrekdata is er ook een Engels- of Duitssprekende Tour Director tijdens de gehele reis aanwezig. Deze is verantwoordelijk voor een soepel verloop van de reis. U kunt hem dag en nacht aanspreken indien u opmerkingen of klachten heeft.


In de trein

Wij bieden u 4 categorieën compartimenten waaruit u kunt kiezen. In de categorie Standard Economy verblijft u met 3 of 4 personen en in de overige categorieën met 2 personen;

*Standaard Economy (geen faciliteiten)
*Standaard Plus (geen faciliteiten)
*Deluxe Silver (eigen badkamer met toilet)
*Deluxe Gold (eigen badkamer met tiolet)

Standaard Economy of Plus (geen faciliteiten)
Standaard Economy coupés worden doorgaans door families met kinderen of vriendengroepjes gereserveerd. In iedergeval mensen die elkaar al wat beter kennen. In de Standaard slaapwagons bevinden zich 9 coupés. Elke coupé is ca. 4m2 groot met 4 bedden (economy) boven en tegenover elkaar of 2 bedden (plus) tegenover elkaar (65 x 185 cm). Centraal geregeld luchtverversing-/verwarmingssysteem. Uw bagage kunt u kwijt in een speciale ruimte boven de deur van uw coupé en onder elk bed past een tas. Bij het raam zit een klein tafeltje. Aan beide einden van uw wagon vindt u een wasgelegenheid en een toilet. Douchen kunt u onderweg tijdens de stops in Jekatarinburg, Novosibirsk, Irkoetsk en Ulaanbaatar aangezien u in deze steden in een hotel verblijft. Indien gewenst kunt u tijdens de excursie in Krasnojarsk en Ulan Ude gebruik maken van een dagkamer in een hotel zodat u even rustig kunt douchen (in de prijs inbegrepen). In Ulaanbaatar en Beijing kunt u uiteraard in uw eigen hotelkamer gebruik maken van de douche.


Extra’s in een Standaard coupé:
Koffie-theefaciliteiten: ongelimiteerd
Mineraalwater: dagelijks 0.5 liter p.p.
Vervanging handdoeken: elke 3e dag
Vervanging bedlinnen: elke 3e dagSilver Deluxe (eigen badkamer met toilet)

In de Silver Deluxe slaapwagons bevinden zich 6 coupés. Elke coupé is ca. 5,4 m2 groot met 2 bedden boven elkaar (het onderbed is 110 x 185 cm en het bovenbed is 80 x 185 cm). Zelf te regelen luchtverversing-/verwarmingssysteem. Uw bagage kunt u kwijt in de kast. Bij het raam zit een klein tafeltje en een apart zitgedeelte zodat u overdag tegenover elkaar kunt zitten. Uw coupé heeft een eigen badkamer met douchgelegenheid (wet-room stijl, is gordijn dat naar voor getrokken wordt en de kraan van de wasbak wordt omhoog getrokken) toilet en fonteintje.

Extra’s in de Silver Deluxe coupé:
Koffie-theefaciliteiten: ongelimiteerd
Mineraalwater: dagelijks 2 x 0.5 liter p.p.
Vervanging handdoeken: dagelijks
Vervanging bedlinnen: elke 3e dag
Haardroger, badjas en slippers

Gold Deluxe
(eigen badkamer met toilet)

In de Gold Deluxe slaapwagons bevinden zich 5 coupés. Elke coupé is ca. 7m2 groot met 2 bedden boven elkaar (het onderbed is 120 x 185 cm en het bovenbed is 80 x 185 cm). Zelf te regelen luchtverversing-/verwarmingssysteem. Uw bagage kunt u kwijt in de kast. Bij het raam zit een klein tafeltje en een apart zitgedeelte zodat u overdag tegenover elkaar kunt zitten. Uw coupé heeft een eigen badkamer met douchecabine, toilet en fonteintje.

Extra’s in een Gold Deluxe coupé:
Koffie-theefaciliteiten: ongelimiteerd
Mineraalwater: dagelijks 2 x 0.5 liter p.p.
Vervanging handdoeken: dagelijks
Vervanging bedlinnen: elke 3e dag
Haardroger, badjas en slippers


Note:
De ongelimiteerde koffie- en theeservice kunt u alleen in uw wagon verkrijgen, niet in de restaurants of in de bar! Vanwege de verschillende bouwjaren van de wagons kan het voorkomen dat de uitvoering, indeling en kleuren van de verschillende compartimenten afwijken van de hier getoonde foto’s. Onze lokale partners weten niet van te voren welke wagons er door de Russische spoorwegen worden toegewezen. Oudere wagons worden tegenwoordig gerenoveerd waarbij helaas sommige originele elementen niet meer worden hergebruikt. Zo kan het voorkomen dat originele houten panelen worden vervangen door kunststof panelen.

Visa
Iedere reiziger heeft voor zowel Rusland als Mongolië een visum nodig. Wanneer Nederlanders in China aankomen op de internationale luchthaven van Beijing mogen ze - onder voorwaarden - voor een periode van maximaal 72 uur China betreden zonder visum. Een van de voorwaarde voor deze 72-uurs visum vrijstelling is dat een ticket overlegd kan worden waaruit blijkt dat de reiziger binnen 72 uur doorvliegt vanaf de luchthaven van aankomst in China naar een andere internationale bestemming (in uw geval Amsterdam). Indien u dus uw verblijf in Beijing wilt verlengen of door wilt reizen naar een van de andere steden binnen China dan dient u wel een visum aan te vragen.


Land         geldigheidsduur van          duur aanvraag         visum/incl.verzorgingskosten
                            paspoort 
Rusland*      6 maanden                        2 weken                     €   110
China**        7 maanden                        2 weken                     €    175
Mongolië***  6 maanden                       3 weken                      €   185


* Rusland: een visum voor Rusland wordt alleen afgegeven voor de periode waarin hotels zijn geboekt. Naast het originele paspoort, een online ingevuld visumformulier en een pasfoto heeft u ook een verklaring nodig van uw reis- of ziektekostenverzekeringsmaatschappij. Deze verklaring dient de volgende informatie te bevatten: uw polisnummer, uw volledige naam, uw geboortedatum, de data waarop u Rusland in- en uitreist en dat u in geheel Rusland verzekerd bent (of werelddekking). Mocht een van deze gegevens ontbreken dat wordt uw aanvraag meteen afgewezen. Als u uw verzekeringsmaatschappij belt en zegt dat u op vakantie gaat naar Rusland dan weten zij meestal al dat u een verklaring nodig heeft.  

Tevens dient u een officiële uitnodiging bij de aanvraag te kunnen overleggen. Deze uitnodiging wordt door Bolsjoj Reizen gratis verstrekt indien u een pakketreis (vlucht + hotel) heeft geboekt. In alle andere gevallen kunnen wij ook voor een toeristische uitnodiging zorgen voor een verblijf van maximaal 14 dagen (kosten € 60 p.p.).

Uw visum is een sticker welke in uw originele paspoort wordt geplakt. Hierop staat onder andere de data dat u in Rusland mag verblijven, uw naam en geboortedatum. De onderste strip van de sticker is een code van het consulaat. Indien uw naam hierop fout staat vermeld dat is dat geen probleem (geheime code!).

U kunt uw visum voor Rusland op 3 adressen aanvragen:
1. bij Bolsjoj Reizen in Diemen (zie volgende hoofdstuk ‘Visum via Bolsjoj reizen’)
2. bij het Russische Consulaat in Den Haag (zie https://netherlands.mid.ru). Maak ruim op tijd een afspraak. Mocht het niet lukken dan kunt u nog altijd bij het VFS kantoor in Den Haag terecht (zie punt 3)
3. bij het Visa Facilitation Services in Den Haag (zie www.vfsglobal.com)

NOTE; het Russisch consulaat accepteert (op het moment) alleen aanvragen van reizigers die binnen 2 maanden naar Rusland vertrekken. Wijzigingen zijn altijd onder voorbehoud.

**China: een visum voor China is 3 maanden geldig vanaf de dag van afgifte (maximum verblijf is 1 maand). Naast het originele paspoort, een ingevuld visumformulier en een pasfoto dient u ook een reisschema te overleggen met daarop uw overnachtingsadressen.

U kunt uw visum voor China op 3 adressen aanvragen: 
1. bij Bolsjoj Reizen in Diemen (zie volgende hoofdstuk ‘Visum via Bolsjoj reizen’)
2. bij het Chinese Consulaat in Den Haag (zie www.china-embassy.org). Maak ruim op tijd een afspraak. Mocht het niet lukken dan kunt u nog altijd bij het CVASC kantoor in Den Haag terecht (zie punt 3)
3. bij het Chinese Visa Application Service Center in Den Haag (zie www.visaforchina.org)

Wanneer Nederlanders in China aankomen op een van de 8 internationale internationale luchthavens mogen ze - onder voorwaarden - voor een periode van maximaal 72 uur China betreden zonder visum. Voorwaarde voor deze 72-uurs visum vrijstelling is dat een ticket overlegd kan worden waaruit blijkt dat de reiziger binnen 72 uur doorvliegt vanaf de luchthaven van aankomst in China naar een andere internationale bestemming (buiten China). 

***Mongolië:  een visum voor Mongolië is maar 90 dagen geldig na afgifte. maximum verblijf is 1 maand. Naast het originele paspoort, een ingevuld visumformulier en een pasfoto dient u ook een reisschema te overleggen met daarop uw overnachtingsadressen. In sommige gevallen ook een inreisbewijs (kopie treinkaartje of ticket van uw vlucht).

U kunt uw visum voor Mongolië op 3 adressen aanvragen: 
1. bij Bolsjoj Reizen in Diemen (zie volgende hoofdstuk ‘Visum via Bolsjoj reizen’)
2. bij het Mongoolse consulaat in Brussel/Antwerpen 

Overige landen: voor de Baltische landen, Polen en Finland (deze landen behoren tot de EU) heeft u enkel een geldig paspoort of een officieel identiteitsbewijs nodig. Voor Georgië, Armenië en Oekraïne heeft u geen visum nodig maar dient uw paspoort nog wel 6 maanden geldig te zijn na thuiskomst.

Bolsjoj Reizen kan nimmer aansprakelijk worden gesteld voor eventuele wijzigingen in websites, procedures of visumkosten van de verschillende consulaten. U bent altijd zelf verantwoordelijk om de juiste documenten/papieren en verklaringen op tijd aan te vragen of af te leveren, ongeacht of u zelf voor het visum zorg draagt of dat Bolsjoj Reizen dat in opdracht van u gaat doet. Papieren of aanvraagformulieren die niet volledig of goed zijn ingevuld, worden meteen naar uw adres teruggestuurd met alle gevolgen van dien. U kunt uw reis niet kosteloos annuleren indien u niet op tijd bent met het aanvragen van een visum.

Visum via Bolsjoj Reizen
Indien u door Bolsjoj Reizen het visum wilt laten verzorgen dient u dit tijdens het reserveren van uw reis kenbaar te maken. Voor wijzigingen met betrekking tot het wel of niet verzorgen van uw visum berekenen wij automatisch € 50 wijzigingskosten. Het verdient aanbeveling om in verband met eventuele grote drukte bij de consulaten, het natrekken van uw gegevens of vertragingen bij de post minstens een week op te tellen bij de duur van een visumaanvraag. Deze kan aanzienlijk afwijken van de periode genoemd in de tabel. Bij een visumaanvraag heeft het consulaat altijd uw originele paspoort nodig. Gedurende de aanvraagprocedure kunt u dus niet over uw paspoort beschikken. Er worden geen uitzonderingen gemaakt.

LET OP: het kan voorkomen dat, bij grote drukte op het consulaat, uw aanvraag pas 2 dagen voor uw vertrek wordt verwerkt. Wij zullen uw paspoort dan op Schiphol klaarleggen. Houdt u er dus rekening mee dat u vanaf het moment dat u uw paspoort naar ons heeft verzonden niet meer hierover kunt beschikken tot eventueel de dag van vertrek naar Rusland. Er worden geen uitzonderingen gemaakt! Indien u denkt uw paspoort in de aanvraagperiode toch nodig te hebben, vraag dan alvorens u het paspoort naar ons toestuurt, een identiteitsbewijs bij de gemeente aan (altijd op vertoon van uw originele paspoort). Note: indien u zelf te laat bent met de aanvraag zult u uw paspoorten weer bij ons op kantoor dienen op te halen, wij gaan dan niet voor u naar Schiphol (alleen als consulaat te laat is)!

Indien wij uw paspoort, in opdracht van u, eerder moeten terughalen dan wordt de procedure meteen stopgezet en ontvangt u op dat moment geen visum. Wel worden door ons de verzorgingskosten en eventuele verzendkosten aan u in rekening gebracht. Indien u in een later stadium alsnog een visum wilt aanvragen dan dient u dit zelf bij het consulaat te doen. De genoemde tarieven zijn van toepassing op een standaardprocedure van een toeristisch visum voor houders van een Nederlands paspoort. Voor buitenlandse paspoorten (mits de aanvrager in het bezit is van een Nederlandse verblijfsvergunning of een uittreksel uit het bevolkingsregister) brengen de consulaten een toeslag in rekening van ca. € 20 per paspoort. Versnelde procedures zijn niet mogelijk. Instructies over het invullen van visumaanvraagformulieren voor al onze bestemmingen zijn bij ons kantoor verkrijgbaar.

2 OF MEER VISA
Voor reizen met de Trans Siberië Express of gelijksoortige reizen, waarbij 2 of meer visa nodig zijn, beginnen de aanvraagprocedures 3 maanden voor vertrek. Tijdens de aanvraag kunt u niet over de paspoorten beschikken (uitzonderingen zijn niet mogelijk!). Nadat de visa door de diverse consulaten zijn afgegeven sturen wij de paspoorten na telefonisch overleg, aangetekend terug naar uw huisadres (niet binnen 4 weken voor vertrek).  
Indien de visa pas klaar zijn binnen 4 weken voor vertrek dan dient u de paspoorten op ons kantoor in Diemen te komen ophalen. De paspoorten kunnen ook op Schiphol voor u worden klaargelegd. Deze kunt u dan op de dag van uw vertrek bij een balie in de vertrekhal ophalen. 

U kunt telefonisch boeken via 020-20.12.777 of per e-mail aan info@bolsjoj.nl


Annuleringsvoorwaarden:
Voor deze reis zijn de annuleringsvoorwaarden afwijkend ten opzichte van de standaard annuleringsvoorwaarden die Bolsjoj hanteert, te weten:
- tot de 96ste dag voor vertrekdag: 20 % van de reissom (de aanbetaling)
- vanaf de 95ste dag tot de 65ste dag: 25% van de reissom
- vanaf de 64ste dag tot de 36ste dag: 50% van de reissom
- vanaf de 35ste dag tot de 20ste dag: 75% van de reissom
- vanaf de 19de dag tot en met de vertrekdag: 100% van de reissom
Indien de visa’s al zijn uitgegeven dan zijn de annuleringskosten hierover 100%.

Nu vanaf € 5.295