Groepsreis 16 dagen Grand Trans SiberiŽ-/MongoliŽ Express - Rusland
Onze bestemmingenRusland Algemene informatieHoogtepunten-------------GROEPSREIZEN---------Groepsreis 6 dagen St. Petersburg per KLM en met Nederlandssprekende gidsGroepsreis 8 dagen Moskou en St. Petersburg per KLM en met Nederlandssprekende gidsen Groepsreis 9 dagen Moskou met Sergiev Posad en St. Petersburg met Kronstadt per KLM en met Nederlandssprekende gidsen Groepsreis 11 dagen St. Petersburg, Gouden Ring en Moskou per KLMGroepsreis 12 dagen cruise van Moskou naar St. Petersburg per KLM en met Nederlandssprekende reisleidingGroepsreis 12 dagen cruise van St. Petersburg naar Moskou met Nederlandssprekende reisleidingGroepsreis 16 dagen Grand Trans SiberiŽ-/MongoliŽ ExpressProgramma, vertrekdata en prijzen--------------CRUISES 2021-------------Cruise 12 dagen van Moskou naar St. Petersburg per KLM en met Nederlandssprekende reisleidingCruise 12 dagen van St. Petersburg naar Moskou met Nederlandssprekende reisleiding------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----------MET EXCURSIEPROGRAMMA'S---Stedenreis 5 dagen Moskou met excursieprogrammaStedenreis 5 dagen St. Petersburg met excursieprogrammaStedenreis 8 dagen Moskou en St. Petersburg met excursieprogrammaStedenreis 10 dagen Moskou, Gouden Ring en St. Petersburg------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----Stedenreis 3 dagen MoskouStedenreis 5 dagen Moskou en St. PetersburgStedenreis 7 dagen Moskou, St. Petersburg en TallinnStedenreis 7 dagen Moskou, St. Petersburg en HelsinkiStedenreis 3 dagen St. PetersburgStedenreis 5 dagen St. Petersburg en MoskouStedenreis 5 dagen St. Petersburg en TallinnStedenreis 5 dagen St. Petersburg en HelsinkiStedenreis 7 dagen St. Petersburg, Tallinn en Helsinki----UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN----ReisinformatieHotels MoskouHotels St. PetersburgExcursies Moskou Excursies St. Petersburg-----------TREINREIZEN----------Treinreizen AlgemeenSteden langs het spoorExpress treinen en routesTrans SiberiŽ Express 19 dagen van Moskou naar VladivostokTrans SiberiŽ Express 22 dagen van St. Petersburg naar VladivostokTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 21 dagen van Moskou naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 24 dagen van St. Petersburg naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 26 dagen van Moskou naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 29 dagen van St. Petersburg naar BeijingBaltische landen MongoliŽ ChinaGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne FinlandBrochure 2021

Groepsreis 16 dagen Grand Trans SiberiŽ-/MongoliŽ Express

TREINREIS van Moskou naar Ulaanbaatar en per vliegtuig van Ulaanbaatar naar Beijing

In samenwerking met onze collega's in Moskou en touroperators uit andere Europese landen hebben wij een trein gecharterd en een fascinerend programma samengesteld waarbij comfort en service een belangrijke rol spelen. Met gepaste trots preserteren wij u deze fantastische geheel verzorgde treinreis waarbij u kunt genieten van een compleet programma. Alle overnachtingen, transfers, excursies, uitstapjes en maaltijden zijn inbegrepen. Onderweg logeert u 6 nachten in de trein en 9 nachten in zeer goede 4- en/of 5-sterrenhotels zodat u de reis echt als zeer comfortabel kunt ervaren. Uw koffer kunt u tijdens de hotelovernachtingen gewoon in de trein laten staan, een hand-/weekendtas voldoet, zodat u niet aldoor met uw koffer hoeft te slepen. Genoemde hotels (of gelijkwaardig) zijn onder voorbehoud.


Grand Trans Siberië-/Mongolië Express

Russische trein
In Rusland en Mongolië (tot aan Ulaanbaatar) reist u aan boord van de Grand Trans Siberië-/Mongolië Express, een zeer comfortabele trein met faciliteiten en veel charme. Deze trein is ideaal voor het afleggen van lange afstanden. Aan boord geniet u van goede maaltijden en een uitstekende service. Zo kunt u dineren in de kleurrijke restauratiewagen, gezellig napraten in de bar en van de schitterende uitzichten genieten, een film bekijken over Mongolië in de conferentiewagen of heerlijk een boek lezen in uw eigen compartiment. De trein bestaat totaal uit verschillende wagons waaronder: 2 restaurantwagon, 1 wagon als bar, 1 of 2 voor de keuken en 1 als conferentieruimte, verschillende slaapwagons voor het personeel (ca. 30 personen) en meerdere wagons voor het verblijf van de gasten in privécompartimenten. Elke wagon heeft zijn eigen steward die verantwoordelijk is voor het schoonhouden van uw compartiment en die u voorziet van koffie, thee en mineraalwater. Op sommige trajecten trekt een eigen locomotief de rijtuigen en op sommige trajecten worden onze rijtuigen aan de Trans Siberië/Mongolië Express gekoppeld.

Vanaf Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië,  vliegt u verder naar Beijing. Gasten aan boord
U reist in een internationaal gezelschap, de meeste gasten komen uit Frankrijk, België, Duitsland, Italië, Amerika en Canada. Het minimum aantal is 80 passagiers en maximum is ongeveer 120 passagiers. Doorgaans is 3 maanden voor vertrek al wel bekend of er voldoende deelnemers zich hebben aangemeld.

Hotels onderweg
Onderweg verblijft u in enkele steden in goede 4- en 5-sterrenhotels. Dit maakt uw reis uiteraard nog comfortabeler. In een hotel heeft u natuurlijk meer ruimte ter beschikking en u heeft de beschikking over een mooie grote badkamer. Het verblijf in een hotel geeft u ook de gelegenheid om eens zelf op stap te gaan. U bent niet verplicht om 's avonds met overige passagiers te dineren. Maak een mooie avondwandeling en zoek zelf ergens een restaurantje of terrasje op. Bij elke hotelreceptie vindt u wel een plattegrond van de stad. Deze vrijheid heeft u natuurlijk niet aan boord van de trein, u kunt moeilijk onderweg uitstappen. De nachten dat u in een hotel verblijft zal de trein op het desbetreffende station blijven wachten. Uw bagage is veilig want het treinpersoneel blijft aan boord van de trein. Voor de hotelovernachtingen heeft u alleen een kleine weekendtas nodig met uw persoonlijke spulletjes voor de nacht. Bij aankomst in Ulaanbaatar neemt u wel al uw bagage mee naar het hotel omdat u vanuit Ulaanbaatar naar Beijing vliegt.

Hotels:
in Moskou 5*
in Jekaterinburg 4*
in Novosibirsk 4*
in Irkoetsk 4*
in Ulaanbaatar 4*
in Beijing 5*

Programma
Het uitgebreide dag tot dagprogramma vindt u op de volgende pagina. Het kan voorkomen dat een dagprogramma (of een deel ervan) tijdens onze treinreizen om organisatorische redenen gewijzigd dient te worden. Gedurende de gehele treinreis wordt u begeleid door Engels- en/of Duitssprekende begeleiding/gidsen. Ter plaatse worden (verplichte) lokale gidsen ingezet, uw begeleiding zal de informatie voor u meteen vertalen. Op alle vertrekdata is er ook een Engels- of Duitssprekende Tour Director tijdens de gehele reis aanwezig. Deze is verantwoordelijk voor een soepel verloop van de reis. U kunt hem dag en nacht aanspreken indien u opmerkingen of klachten heeft.

Visa
Iedere reiziger heeft voor zowel Rusland als Mongolië een visum nodig. Wanneer Nederlanders in China aankomen op de internationale luchthaven van Beijing mogen ze - onder voorwaarden - voor een periode van maximaal 72 uur China betreden zonder visum. Voorwaarde voor deze 72-uurs visum vrijstelling is dat een ticket overlegd kan worden waaruit blijkt dat de reiziger binnen 72 uur doorvliegt vanaf de luchthaven van aankomst in China naar een andere internationale bestemming (in uw geval Amsterdam). Indien u dus uw verblijf in Beijing wilt verlengen of door wilt reizen naar een van de andere steden binnen China dan dient u wel een visum aan te vragen.

De aanvraag van de benodigde visa begint doorgaans 6 weken voor vertrek. Voor het aanvragen van de visa hebben de diverse consulaten uw originele paspoorten nodig. U kunt dan dus 6 weken niet over uw paspoorten beschikken. Bolsjoj Reizen kan voor u de diverse visa bij de verschillende consulaten aanvragen. Daarvoor hebben wij dan wel uw paspoorten nodig met alle gewenste bijlagen zoals pasfoto's, verklaringen en ingevulde visumformulieren. Informatie hierover ontvangt u bij de factuur. Zo gauw Bolsjoj Reizen uw paspoorten (inclusief visa) weer terug heeft van de consulaten dan dient u uw paspoorten persoonlijk bij ons op kantoor op te halen. Wij versturen geen paspoorten indien er meer dan 1 visum moet worden aangevraagd. Uitzonderingen zijn niet mogelijk.
Ongeveer 1,5 maand voor vertrek wordt er begonnen met het aanvragen van de visa (voor Rusland en Mongolië). 


In de trein

Wij bieden u 4 categorieën compartimenten aan waaruit u kunt kiezen. In de categorie Standard Economy verblijft u met 3 of 4 personen en in de overige categorieën met 2 personen;

*Standaard Economy (geen faciliteiten)
*Standaard Plus (geen faciliteiten)
*Deluxe Silver (eigen badkamer met toilet)
*Deluxe Gold (eigen badkamer met tiolet)

Standaard Economy of Plus (geen faciliteiten)
Standaard Economy coupés worden doorgaans door families met kinderen of vriendengroepjes gereserveerd. In ieder geval mensen die elkaar al wat beter kennen. In de Standaard slaapwagons bevinden zich 9 coupés. Elke coupé is ca. 4m2 groot met 4 bedden (economy) boven en tegenover elkaar of 2 bedden (plus) tegenover elkaar (65 x 185 cm). Centraal geregeld luchtverversings-/verwarmingssysteem. Uw bagage kunt u kwijt in een speciale ruimte boven de deur van uw coupé en onder elk bed past een tas. Bij het raam zit een klein tafeltje. Aan beide einden van uw wagon vindt u een wasgelegenheid en een toilet. Douchen kunt u onderweg tijdens de stops in Jekatarinburg, Novosibirsk, Irkoetsk, Ulaanbaatar en Beijing aangezien u in deze steden in een hotel verblijft. Indien gewenst kunt u tijdens de excursies in Krasnojarsk en Ulan Ude gebruik maken van een dagkamer in een hotel zodat u even rustig kunt douchen (in de prijs inbegrepen).

Extra’s in een Standaard coupé:
Koffie-/theefaciliteiten: ongelimiteerd
Mineraalwater: dagelijks 0.5 liter p.p.
Vervanging handdoeken: elke 3e dag
Vervanging bedlinnen: elke 3e dagSilver Deluxe (eigen badkamer met toilet)

In de Silver Deluxe slaapwagons bevinden zich 6 coupés. Elke coupé is ca. 5,4 m2 groot met 2 bedden boven elkaar (het onderbed is 110 x 185 cm en het bovenbed is 80 x 185 cm). Zelf te regelen luchtverversings-/verwarmingssysteem. Uw bagage kunt u kwijt in de kast. Bij het raam zit een klein tafeltje en een apart zitgedeelte zodat u overdag tegenover elkaar kunt zitten. Uw coupé heeft een eigen badkamer met douchegelegenheid (wet-room stijl, is gordijn dat naar voor getrokken wordt en de kraan van de wasbak wordt omhoog getrokken,  toilet en fonteintje.

Extra’s in de Silver Deluxe coupé:
Koffie-/theefaciliteiten: ongelimiteerd
Mineraalwater: dagelijks 2 x 0.5 liter p.p.
Vervanging handdoeken: dagelijks
Vervanging bedlinnen: elke 3e dag
Haardroger, badjas en slippers

Gold Deluxe
(eigen badkamer met toilet)

In de Gold Deluxe slaapwagons bevinden zich 5 coupés. Elke coupé is ca. 7m2 groot met 2 bedden boven elkaar (het onderbed is 120 x 185 cm en het bovenbed is 80 x 185 cm). Zelf te regelen luchtverversings-/verwarmingssysteem. Uw bagage kunt u kwijt in de kast. Bij het raam zit een klein tafeltje en een apart zitgedeelte zodat u overdag tegenover elkaar kunt zitten. Uw coupé heeft een eigen badkamer met douchecabine, toilet en fonteintje.

Extra’s in een Gold Deluxe coupé:
Koffie-/theefaciliteiten: ongelimiteerd
Mineraalwater: dagelijks 2 x 0.5 liter p.p.
Vervanging handdoeken: dagelijks
Vervanging bedlinnen: elke 3e dag
Haardroger, badjas en slippers


Note:
De ongelimiteerde koffie- en theeservice kunt u alleen in uw wagon verkrijgen, niet in de restaurants of in de bar! Vanwege de verschillende bouwjaren van de wagons kan het voorkomen dat de uitvoering, indeling en kleuren van de verschillende compartimenten afwijken van de hier getoonde foto’s. Onze lokale partners weten niet van te voren welke wagons er door de Russische spoorwegen worden toegewezen. Oudere wagons worden tegenwoordig gerenoveerd waarbij helaas sommige originele elementen niet meer worden hergebruikt. Zo kan het voorkomen dat originele houten panelen worden vervangen door kunststof panelen.

Annuleringsvoorwaarden:
Voor deze reis zijn de annuleringsvoorwaarden afwijkend ten opzichte van de standaard annuleringsvoorwaarden die Bolsjoj hanteert, te weten:
- tot de 96ste dag voor vertrekdag: 20 % van de reissom (de aanbetaling)
- vanaf de 95ste dag tot de 65ste dag: 25% van de reissom
- vanaf de 64ste dag tot de 36ste dag: 50% van de reissom
- vanaf de 35ste dag tot de 20ste dag: 75% van de reissom
- vanaf de 19de dag tot en met de vertrekdag: 100% van de reissom
Indien de visa’s al zijn uitgegeven dan zijn de annuleringskosten hierover 100%.


 

Nu vanaf € 5.325