Onze bestemmingen - Welkom bij Bolsjoj Reizen al 35 jaar dť specialist!
Onze bestemmingenRusland Baltische landen MongoliŽ ChinaGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne FinlandBrochure 2021

Onze bestemmingen

Rusland
Het grootste land ter wereld heeft natuurlijk een indrukwekkende geschiedenis! Een land van grote extremen welke zowel in de steden als op het platteland terug te vinden zijn. Keizerlijke paleizen, fantastische musea, prachtige kathedralen, kloosters en kerken. Voor cultuurliefhebbers zal het een van de meest interessante bestemmingen zijn! 

Baltische landen
Litouwen, Letland en Estland hebben zich in 2004 aangesloten bij de Europese Unie. Sindsdien is de vraag naar deze landen sterk toegenomen. Natuur- en cultuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.  Er zijn talloze mogelijkheden om deze vriendelijke landen te leren kennen. Zowel voor stedenreizen als voor autovakanties zijn het ideale bestemmingen.

Mongolië
Land van de eeuwige blauwe lucht, is meer dan een uitgestrekte steppe ‘aan het einde van de wereld’. Het is zelfs een heel bijzonder en fascinerend land met een overweldigende natuur, veel oude tradities en een zeer gastvrije bevolking waarvan het overgrote deel nog als nomaden met hun kuddes door het land trekt. Een van de weinige landen ter wereld waar je nog totale rust kunt vinden zonder dat je wordt gestoord.

China
In grootte, na Rusland, Amerika en Canada, het  4de land ter wereld. Het is zo’n 235 keer groter dan Nederland. De maximale afstand van Oost naar West bedraagt maar liefst 5000 km en van noord naar zuid ruim 5600 km. Ook de afstanden tussen de verschillende steden zijn enorm. Het totaal aantal inwoners wordt geschat op zo’n 1.4 miljard. De Chinezen die onder het oud communistische stelsel elk comfort hebben moeten ontberen, willen de opgelopen achterstand snel inhalen.

Georgië en Armenië
Door de eeuwen heen zijn deze landen altijd populair geweest bij missionarissen en handelsreizigers (zijderoute). De sporen van de gecompliceerde geschiedenis zijn nu nog terug te vinden in de cultuur, architectuur en kunst. In adembenemende landschappen liggen, vaak op spectaculaire plekken, eeuwenoude monumenten op u te wachten.

Oekraïne
Van oudsher was Oekraïne een kruispunt van belangrijke handelsroutes. De diversiteit van de verschillende monumenten en architectonische bouwwerken getuigt van een rijke geschiedenis. De Zwarte Zee is voor de Oekraïners als de Middellandse Zee voor ons. Van mei tot oktober bruisen de stranden van de badplaatsen. 

Finland
Helsinki is een zeer mooie stad en is ideaal te combineren met een reis naar Rusland of de Baltiche landen.