Programma, data en prijzen - Stedenreis 5 dagen Moskou met excursieprogramma
Onze bestemmingenBaltische landen Rusland Algemene informatieHoogtepunten-------------GROEPSREIZEN---------Groepsreis 6 dagen St. Petersburg met Nederlandssprekende gidsGroepsreis 8 dagen Moskou en St. Petersburg met Nederlandssprekende gidsen Groepsreis 9 dagen Moskou met Sergiev Posad en St. Petersburg met Kronstadt Nederlandssprekende gidsen Groepsreis 11 dagen St. Petersburg, Gouden Ring en Moskou Groepsreis 12 dagen cruise van Moskou naar St. Petersburg met Nederlandssprekende reisleidingGroepsreis 12 dagen cruise van St. Petersburg naar Moskou met Nederlandssprekende reisleidingGroepsreis 15 dagen Grand Trans SiberiŽ-/MongoliŽ ExpressGroepsreis 16 dagen Grand Trans SiberiŽ-/MongoliŽ Express van Moskou naar Beijing--------------CRUISES 2020-------------Cruise 12 dagen van Moskou naar St. Petersburg met Nederlandssprekende reisleidingCruise 12 dagen van St. Petersburg naar Moskou met Nederlandssprekende reisleiding------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----------MET EXCURSIEPROGRAMMA'S---Stedenreis 5 dagen Moskou met excursieprogrammaProgramma, data en prijzenStedenreis 5 dagen St. Petersburg met excursieprogrammaStedenreis 8 dagen Moskou en St. Petersburg met excursieprogrammaStedenreis 10 dagen Moskou, Gouden Ring en St. Petersburg------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----Stedenreis 3 dagen MoskouStedenreis 3 dagen St. PetersburgStedenreis 5 dagen Moskou en St. PetersburgStedenreis 5 dagen St. Petersburg en MoskouStedenreis 7 dagen Moskou, St. Petersburg en TallinnStedenreis 7 dagen Moskou, St. Petersburg en HelsinkiStedenreis 5 dagen St. Petersburg en TallinnStedenreis 5 dagen St. Petersburg en HelsinkiStedenreis 7 dagen St. Petersburg, Tallinn en Helsinki----UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN----ReisinformatieHotels MoskouHotels St. PetersburgExcursies Moskou Excursies St. Petersburg-----------TREINREIZEN----------Treinreizen AlgemeenSteden langs het spoorExpress treinen en routesTrans SiberiŽ Express 19 dagen van Moskou naar VladivostokTrans SiberiŽ Express 22 dagen van St. Petersburg naar VladivostokTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 21 dagen van Moskou naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 24 dagen van St. Petersburg naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 26 dagen van Moskou naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 29 dagen van St. Petersburg naar BeijingMongoliŽ ChinaGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne FinlandAanbiedingenBrochure 2020

Programma, data en prijzen

Moskou, de bruisende hoofdstad van Rusland, ligt op nog geen 3 uur vliegen van Amsterdam. Het is een van de meest populaire hoofdsteden van Europa en uitermate geschikt voor een individuele stedenreis. Het centrum herbergt een overvloed aan prachtige gebouwen en monumenten. Ontdek samen met een van onze gidsen de fantastische geschiedenis tijdens een aantal indrukwekkende excursies. Indien gewenst  kunt u excursies bijboeken of het hele programma aan uw eigen wensen aanpassen. U reist op individuele basis, verblijft in een 3-sterrenhotel en wordt tijdens de excursies begeleid door een Engels- of Duitssprekende gids (naar keuze).


Dag 1 Amsterdam-Moskou
U vertrekt tegen de middag vanaf Schiphol met KLM naar Sheremetyevo, een van de 4 luchthavens van Moskou. U wordt door een van onze chauffeurs naar uw 3-sterrenhotel gereden. De rest van de dag vrij verblijf.

Dag 2 Moskou
Na het ontbijt wordt u om 10.00 uur door uw gids en eigen chauffeur in de hotellobby opgehaald. Om de stad beter te leren kennen maken we eerst een uitgebreide stadsrondrit door het centrum van Moskou. De chauffeur rijdt u langs alle bijzondere bezienswaardigheden zoals het Kremlin, het Rode Plein, de belangrijkste kathedralen, enkele Stalinistische wolkenkrabbers en imponerende monumenten. Vanaf de Lenin Hills (Mussenberg), waar ook de Lomonossov Universiteit staat, heeft u een prachtig uitzicht over deze uitgestrekte stad. Onderweg bezoekt u het Novodevitsji- of Maagdenklooster uit de 16de eeuw, waar de halfzus van tsaar Peter de Grote in ballingschap heeft geleefd omdat zij hoogverraad had gepleegd. Ondanks de renovatiewerkzaamheden aan het klooster (5 jaren plan) is het toch zeker de moeite van een bezoek waard. Aan het einde van de rondrit wordt u op het wereldberoemde Rode Plein afgezet. Tijdens een wandeling over dit grote plein zal uw gids u het een en ander vertellen over de aangrenzende gebouwen waaronder het Mausoleum van Lenin en de Kazankerk.  Indien gewenst kunt u de magnifieke Basiliuskathedraal bezoeken (entree ca. € 7 p.p.). Natuurlijk bezoekt u ook de prachtige winkelpassage Goem. Hier krijgt u de gelegenheid om even een broodje te eten. Na de pauze maakt u een metrotour door de stad. Per metro bezoekt u een aantal indrukwekkende metrostations, die tot de mooiste ter wereld kunnen worden gerekend. Er werd ongeveer 70.000 m² marmer, goud, mozaïeken en edelmetalen gebruikt om de 13 stations van de eerste metrolijn in Moskou te voorzien. Vervolgens rijden we naar de wijk Arbat, een van de oudste wijken van de stad. Tal van terrasjes, kunstwinkeltjes en de straatmarkt zorgen voor een kleurrijk en gezellig geheel. Op de oude Arbatstraat krijgt u even de gelegenheid om zelf rond te lopen. In de loop van de middag brengt uw gids u met de metro terug naar uw hotel.

Dag 3 Moskou
Allereerst bezoeken we vanochtend met de metro (om tijd te besparen) de herbouwde Christus Verlosserkathedraal welke in 1997 werd geopend ter gelegenheid van het 850 jarig bestaan van Moskou. De bouw van deze Orthodoxe kathedraal, de grootste van Rusland, duurde slechts 2 jaar. De oorspronkelijke kathedraal, gebouwd ter herinnering aan de overwinning op Napoleon, werd in de tijd van Stalin met de grond gelijk gemaakt net als zoveel kathedralen, kerken en kloosters. Politiek en godsdienst gingen in die tijd niet zo goed samen. Vanaf de wandelbrug heeft u een prachtig zicht over de Moskva-rivier en de hoge muren van het Kremlin. Deze oude vesting, met een dikke muur van meer dan 2 km lang, symboliseert al eeuwen het centrum van de Russische macht. Naast de verschillende regeringsgebouwen staan er op het grondgebied van het Kremlin ook 5 kathedralen en enkele paleizen. Het is een architectonische verzameling van gebouwen daterend van de 15de tot de 20ste eeuw. Ooit was het de residentie van de tsaren en tot 1700 werden zij hier ook begraven. U bezoekt 2 kathedralen waar u verschillende keizerlijke sarcofagen kunt zien. Binnen de muren van het Kremlin lopen we onder andere langs het vroegere arsenaal, het kantoor van de president en het Tsarenkanon van 40 ton. Op het Ivan-plein vinden we de Ivan de Grote klokkentoren. Aan de voet van de toren staat de reusachtige Tsarenklok (’s werelds grootste klok).  Hij woog 213 ton toen hij in 1735 werd gegoten. Tijdens het blussen van een brand in 1737 werd de klok met water overgoten en barstte. Na het Kremlin wandelen we via het Alexander Park, het Monument van de Onbekende Soldaat en het Historisch Museum naar het Rode Plein. Na een welverdiende pauze gaan we met de metro (of te voet) naar de Tretjakov Galerie. Dit onlangs gerenoveerde museum, aan de overkant van de Moskva-rivier, herbergt ’s werelds grootste collectie Russische schilderkunst. Het was de steenrijke textielfabrikant Pavel Tretjakov die rond 1890 zijn verzameling schilderijen aan de stad Moskou schonk. Het museum bezit ook een fantastische collectie iconen waaronder de meest heilige icoon ‘Moeder Gods van Vladimir’ uit de 12de eeuw. De stad die deze icoon bezit heeft de hoogste status van het land en wordt tevens door de icoon beschermd. De icoon wordt bij hele speciale gelegenheden ook wel eens uitgeleend. Na de rondleiding wordt u weer met de metro teruggebracht naar uw hotel.

Dag 4 Moskou
Gehele dag ter vrije besteding. Er zijn nog vele bezienswaardigheden in het centrum van de stad die u vandaag heel gemakkelijk op eigen gelegenheid kunt bezoeken.

Dag 5 Moskou-Amsterdam
Na het ontbijt dient u uw hotelkamer te verlaten. U kunt uw bagage bij de receptie in bewaring geven. Ochtend ter vrije besteding. In de middag neemt u zelf een taxi naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Uiteraard heeft u de mogelijkheid uw verblijf in Moskou te verlengen of door te reizen naar bv. St. Petersburg.

 

Openingsdagen musea etc.
- Stadsrondrit kan op alle dagen
- Novodevitsji-klooster 10.00-16.00 uur, gesloten op dinsdag en 1e maandag van de maand
- Metrotour kan op alle dagen
- Christus Verlosserkathedraal kan op alle dagen
- Kremlin 10.00-16.30 uur, gesloten op donderdag
- Tretjakov Galerie 10.00-18.00 uur, gesloten op maandag

 Openingsdagen en tijden zijn altijd onder voorbehoud en kunnen onaangekondigd worden gewijzigd.

Prijzen 2020
De vanaf prijs van deze reis bedraagt  € 925 per persoon, gebaseerd op een verblijf van 2 personen in een 2-persoonskamer.

Vertrek op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag
Op overige dagen kunt u ook reizen maar dan zal het dagprogramma worden aangepast i.v.m. openingstijden musea etc.

Speciale korting (per persoon) indien u een reservering maakt voor:
3 personen    €     50
4 personen    €     70
7 personen    €   100
9 personen    €   120  

Inbegrepen:
• rechtstreekse retourvlucht met KLM (G-klasse)
• luchthavenbelastingen (€ 50)
• 4 x hotelovernachting
• 4 x ontbijt
• transfer bij aankomst 
• excursies incl. entreegelden (excl. metrokaartjes)
• Engelssprekende gids
• uitnodiging voor visumaanvraag

Niet inbegrepen:
• koffer (€ 50)
• transfer bij vertrek
• visum € 110 per visum
• reserveringskosten € 35 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Toeslagen:
• 1-persoonskamer  € 160
• Duitssprekende gids € 30

EXCURSIEPROGRAMMA
• Stadsrondrit
• Novodevitsji-klooster
• Rode Plein met Goem
• Metrotour met Arbat
• Kremlin met 2 kathedralen
• Christus Verlosserkathedraal
• Tretjakov Galerie