Programma, vertrekdata en pijzen - Fly & Bus 7 dagen Baltische landen van Vilnius naar Tallinn
AANBIEDINGEN VAN DE DAG !!!!!50plusbeurs UtrechtOnze bestemmingenRusland MongoliŽ ChinaGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne Baltische landen Algemene informatie Hoogtepunten Baltische Landen---------------GROEPSREIZEN-------------Groepsreis 8 dagen Hoofdsteden Vilnius, Riga en TallinnGroepsreis 8 dagen Hoofdsteden met Klaipeda en Curonian Spit Groepsreis 10 dagen Hoofdsteden met natuurparkenGroepsreis 10 dagen Baltische landen met fietstochten Groepsreis 10 dagen Riga, Tallinn, Helsinki en St. PetersburgGroepsreis 11 dagen Baltische Hoogtepunten *NIEUW*Groepsreis 13 dagen Vilnius, Riga, Tallinn, Helsinki en St. Petersburg----------------FLY & DRIVE's------------Fly & Drive 11 dagen Baltische landen van Riga naar RigaFly & Drive 11 dagen Baltische landen van Tallinn naar TallinnFly & Drive 12 dagen Baltische landen van Riga naar TallinnFly & Drive 16 dagen Baltische landen van Riga naar Riga------------------FLY & BUS--------------Fly & Bus 7 dagen Baltische landen van Vilnius naar TallinnProgramma, vertrekdata en pijzenFly & Bus 12 dagen Baltische landen van Riga naar TallinnFly & Bus 12 dagen Baltische landen Vilnius naar Tallinn------INDIVIDUELE STEDENREIZEN----Stedenreis 3 dagen VilniusStedenreis 3 dagen RigaStedenreis 3 dagen TallinnStedenreis 5 dagen Vilnius en RigaStedenreis 5 dagen Riga en TallinnStedenreis 5 dagen Tallinn en HelsinkiStedenreis 5 dagen Tallinn en St. PetersburgStedenreis 7 dagen Vilnius, Riga en TallinnStedenreis 7 dagen Riga, Tallinn en HelsinkiStedenreis 7 dagen Riga, Tallinn en St. PetersburgStedenreis 7 dagen Tallinn, Helsinki en St. Petersburg---UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN---ReisinformatieHotels VilniusHotels RigaHotels TallinnExcursies VilniusExcursies RigaExcursies TallinnFinlandAanbiedingenBrochure 2019

Programma, vertrekdata en pijzen

7-daagse Fly & Bus Baltische landen vanaf € 635


Programma

Dag 1 Amsterdam-Vilnius
U vertrekt in de ochtend met Air Baltic van Amsterdam naar Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. In de aankomsthal, na douane en bagageafhandeling, staat onze chauffeur klaar om u te verwelkomen. Transfer van de luchthaven naar Hotel Grata waar u de komende 2 nachten zult verblijven.


Dag 2 Vilnius
Vandaag heeft u een hele dag de tijd om de prachtige stad Vilnius te ontdekken. De diversiteit van de verschillende architectonische bouwwerken getuigt van een rijke geschiedenis. De stad Vilnius bestaat uit het nieuwe gedeelte (het centrum) met als middelpunt de Gedimino Prospekt, de belangrijkste winkelstraat die uitkomt bij de Arkikathedra-basiliek. Hier begint het oude gedeelte (Oude Stad) van de stad, dat onder het werelderfgoed van de UNESCO valt. Het is zeker de moeite waard om een aantal bezienswaardigheden te bezoeken, zoals de prachtige kathedraal, het oude stadhuis, de universiteitscampus, de Pilies-straat met zijn vele 17de en 18de eeuwse historische monumenten, de oude stadspoorten 'Gates of Dawn en de gotische wijk met de St. Anne- en de Bernadine-kerk. De buskaartjes voor de busreis naar Riga liggen bij de receptie van uw hotel klaar. Uiteraard kunt u bij uw reservering aangeven of u misschien uw verblijf in Vilnius met een nachtje wilt verlengen.

Dag 3 Vilnius-Riga
Om 10.00 uur vertrekt u met de bus vanaf het busstation in noordelijke richting. De reis naar Riga duurt ongeveer 4 uur en 20 minuten. Onderweg wordt er bij een benzinestation gepauzeerd zodat u uw benen even kunt strekken en een kopje koffie kunt drinken. Rond 14.25 uur komt de bus bij het busstaion van Riga aan. Riga is een bijzonder gezellige stad waar veel te zien is en waar u heerlijk kunt ronddwalen. U verblijft hier 2 nachten in Hotel Hanza.

Dag 4 Riga
De stad is rijk aan vele prachtige monumenten, gezellige straatjes en pleintjes. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn doorgaans op loopafstand van uw hotel.U heeft een hele dag de tijd om de gezellige stad Riga te bezoeken. De Oude Stad en het nieuwe centrum liggen op loopafstand van uw hotel. Dankzij de gunstige geografische ligging is Riga onder handelslieden en missionarissen altijd een populaire plaats geweest. Derhalve is de stad rijk aan vele prachtige monumenten zoals de Domkathedraal (met een van de grootste en mooiste kerkorgels ter wereld), de St. Petruskerk, de St. Jacobskerk, het Riga-kasteel en meerdere authentieke gebouwen waarvan ook vele zich in het nieuwe centrum van de stad bevinden. Riga telt zo'n 800.000 inwoners en ligt aan de Daugava-rivier, op een steenworp afstand van de kust van de Golf van Riga. Indien gewenst kunt u een extra nacht bijboeken.


Dag 5 Riga-Tallinn
De bus van Riga naar Tallinn vertrekt vanaf het busstation in het centrum van de stad  om 10.00 uur. De reis van 310 km duurt ca. 4 uur en 25 minuten. Een gedeelte van de route loopt langs de Golf van Riga alhoewel u onderweg maar weinig kust te zien krijgt. Halverwege stopt de bus doorgaans in de plaats Parnu. Daarna rijdt u door de naaldbossen van Estland richting Tallinn waar u de komende 2 nachten in Hotel Metropol zult verblijven.

Dag6 Tallinn
Vandaag bezoekt u de middeleeuwse hoofdstad van Estland. Tallinn heeft een relatief klein oud centrum met veel nauwe voetgangersstraatjes, pleintjes, hofjes en schitterende oude stadsmuren. De stad wordt gedomineerd door Toompea, de heuvel waarop en waar omheen de stad zich in de loop der eeuwen heeft ontwikkeld. Hier vindt u onder andere het uit de 13de eeuw daterende Toompea Castle, het oude stadhuis en de Russisch-orthodoxe Alexander Nevski-kathedraal gebouwd in opdracht van tsaar Alexander III. Talloze historische bezienswaardigheden worden afgewisseld door recent opgezette moderne maar leuke cafés en goede sfeervolle restaurants. In deze romantische en oude stad kunt u de geschiedenis echt beleven. In het Kadriorgpark vindt u het Kadriorgpaleis gebouwd in opdracht van tsaar Peter de Grote en het wereldberoemde KUMU-museum dat een fantastische collectie moderne kunst huisvest. Ook 's avonds is het er erg gezellig en vooral romantisch. De oude straatlantaarns verlichten de prachtig gerestaureerde gebouwen en creëren een middeleeuwse sfeer. Tallinn is dan ook een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa. Zowel de Oude Stad als het nieuwe centrum bevinden zich op loopafstand van uw hotel.


Dag 7 Tallinn-Amsterdam
Afhankelijk van de vluchttijden kunt u nog in het hotel ontbijten. Bij een vroege vlucht is dat helaas niet meer mogelijk. Bij een latere vlucht dient u na het ontbijt uw hotelkamer te verlaten. U kunt uw bagage in bewaring geven bij de receptie. Vandaag vliegt u met Air Baltic van Tallinn weer terug naar Amsterdam. De transfer naar de luchthaven is op eigen gelegenheid. U kunt bij het hotel een taxi nemen. Uiteraard kunt u ook nog een nacht langer in Tallinn blijven of doorreizen met de boot naar Helsinki of per bus naar St. Petersburg.Prijzen 2019:
De vanaf prijs bedraagt € 635 per persoon, gebaseerd op een verblijf van 2 personen in een 2-persoonskamer incl. ontbijt in de goedkoopste periode.

Vertrekdata 2019:
Dagelijks vertrek.

Inbegrepen:
• rechtstreekse vluchten met Air Baltic in de V-klasse Amsterdam-Vilnius en Tallinn-Amsterdam
• luchthavenbelastingen (€ 100)
• koffer (€ 70)
• 6 x hotelovernachting
• 6 x ontbijt (zie dag 7)
• transfer bij aankomst 
• busreis Vilnius-Riga en Riga-Tallinn
• klaarleggen buskaartjes in uw hotel

Niet inbegrepen:

• overige transfers
• reserveringskosten € 35 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Toeslagen:
• 1-persoonskamer  € 215
• u kunt ook voor diverse andere hotels kiezen (zie voor de informatie hotels Vilnius, hotels Riga, hotels Tallinn)