Programma, vertrekdata en prijzen - Groepsreis 4 dagen Moskou
Vakantiebeurs Utrecht 2020Onze bestemmingenRusland Algemene informatieHoogtepunten-------------GROEPSREIZEN---------Groepsreis 6 dagen St. Petersburg met Nederlandssprekende gidsGroepsreis 8 dagen Moskou en St. Petersburg met Nederlandssprekende gidsen Groepsreis 9 dagen Moskou met Sergiev Posad en St. Petersburg met Kronstadt Nederlandssprekende gidsen Groepsreis 11 dagen St. Petersburg, Gouden Ring en Moskou Groepsreis 12 dagen cruise van Moskou naar St. Petersburg met Nederlandssprekende reisleidingGroepsreis 12 dagen cruise van St. Petersburg naar Moskou met Nederlandssprekende reisleidingGroepsreis 15 dagen Grand Trans SiberiŽ-/MongoliŽ ExpressGroepsreis 16 dagen Grand Trans SiberiŽ-/MongoliŽ Express van Moskou naar Beijing--------------CRUISES 2020-------------Cruise 12 dagen van Moskou naar St. Petersburg met Nederlandssprekende reisleidingCruise 12 dagen van St. Petersburg naar Moskou met Nederlandssprekende reisleiding------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----------MET EXCURSIEPROGRAMMA'S---Stedenreis 5 dagen Moskou met excursieprogrammaStedenreis 5 dagen St. Petersburg met excursieprogrammaStedenreis 8 dagen Moskou en St. Petersburg met excursieprogrammaStedenreis 10 dagen Moskou, Gouden Ring en St. Petersburg------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----Stedenreis 3 dagen MoskouStedenreis 3 dagen St. PetersburgStedenreis 5 dagen Moskou en St. PetersburgStedenreis 5 dagen St. Petersburg en MoskouStedenreis 7 dagen Moskou, St. Petersburg en TallinnStedenreis 7 dagen Moskou, St. Petersburg en HelsinkiStedenreis 5 dagen St. Petersburg en TallinnStedenreis 5 dagen St. Petersburg en HelsinkiStedenreis 7 dagen St. Petersburg, Tallinn en Helsinki----UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN----ReisinformatieHotels MoskouHotels St. PetersburgExcursies Moskou Excursies St. Petersburg-----------TREINREIZEN----------Treinreizen AlgemeenSteden langs het spoorExpress treinen en routesTrans SiberiŽ Express 19 dagen van Moskou naar VladivostokTrans SiberiŽ Express 22 dagen van St. Petersburg naar VladivostokTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 21 dagen van Moskou naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 24 dagen van St. Petersburg naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 26 dagen van Moskou naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 29 dagen van St. Petersburg naar BeijingMongoliŽ ChinaGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne Baltische landen FinlandAanbiedingenBrochure 2020

Programma, vertrekdata en prijzen

4-daagse groepsreis Moskou vanaf € 870 met vertrekgarantie!

Het huidige Moskou is bekend om het Kremlin, het hart en het symbool van Rusland en natuurlijk het Rode Plein met de magnifieke Basiliuskathedraal. Maar er is veel meer te zien! In het centrum van de stad vindt u talrijke bezienswaardigheden, waaronder indrukwekkende historische monumenten, prachtige kerken en kathedralen, bekende musea, een dertigtal theaters en concertzalen, bekende parken (Gorky) en reusachtige pleinen. Eén van de meest bekende musea is wel de Tretjakov Galerie, dat een fantastische collectie Russische kunst bezit.

Programma

Dag 1 Amsterdam-Moskou

U vertrekt tegen de middag vanaf Schiphol met KLM naar Sheremetyevo, de luchthaven van Moskou, waar u in de loop van de middag aankomt. Op het vliegveld wordt u opgewacht door uw gids. Zij begeleidt u naar uw hotel en neemt met u het programma van de volgende dag door. Rest van de dag vrij verblijf.

Dag 2 Moskou
We beginnen onze kennismaking met een uitgebreide stadsrondrit door het centrum van Moskou. De bus / auto rijdt u langs alle bijzondere bezienswaardigheden zoals het Kremlin, het Rode Plein, de belangrijkste kathedralen, enkele Stalinistische wolkenkrabbers en imponerende monumenten. Vanaf de Lenin Hills, waar ook de Lomonossov Universiteit staat, heeft u een prachtig uitzicht over deze uitgestrekte stad. U bezoekt het Novodevitsji- of Maagdenklooster uit de 16de eeuw, waar de halfzus van tsaar Peter de Grote in ballingschap heeft geleefd omdat zij hoogverraad had gepleegd. Ondanks de renovatiewerkzaamheden aan het klooster (5-jarenplan) is het toch zeker de moeite van een bezoek (foto) waard. Aan het einde van de rondrit worden we op het Rode Plein afgezet. We maken een wandeling over dit wereldberoemde plein en bezoeken de prachtige winkelpassage Goem. U krijgt hier de gelegenheid om even een broodje te eten. Na deze pauze maakt u een metrotour door de stad. Per metro bezoekt u een aantal indrukwekkende metrostations, ook wel ‘ondergrondse volkspaleizen’ genoemd, die tot de mooiste ter wereld kunnen worden gerekend. Ver volgens rijden we naar de artiestenwijk Arbat, een van de oudste wijken van de stad. Tal van terrasjes, straatartiesten, kunstwinkeltjes en de straatmarkt zorgen voor een kleurrijk en gezellig geheel. Op de oude Arbat- straat krijgt u even de gelegenheid om zelf rond te lopen. In de loop van de middag gaan we met de metro terug naar het hotel.

Dag 3 Moskou
Allereerst bezoeken we vanochtend met de metro (om tijd te besparen) de herbouwde Christus Verlosserkathedraal welke in 1997 werd geopend ter gelegenheid van het 850 jarig bestaan van Moskou. De bouw van deze Orthodoxe kathedraal, de grootste van Rusland, duurde slechts 2 jaar. De oorspronkelijke kathedraal, gebouwd ter herinnering aan de overwinning op Napoleon, werd in de tijd van Stalin met de grond gelijk gemaakt net als zoveel kathedralen, kerken en kloosters. Politiek en godsdienst gingen in die tijd niet zo goed samen. Vanaf de wandelbrug heeft u een prachtig zicht over de Moskva-rivier en de hoge muren van het Kremlin. Deze oude vesting, met een dikke muur van meer dan 2 km lang, symboliseert al eeuwen het centrum van de Russische macht. Naast de verschillende regeringsgebouwen staan er op het grondgebied van het Kremlin ook 5 kathedralen en enkele paleizen. Het is een architectonische verzameling van gebouwen daterend van de 15de tot de 20ste eeuw. Ooit was het de residentie van de tsaren en tot 1700 werden zij hier ook begraven. U bezoekt 2 kathedralen waar u verschillende keizerlijke sarcofagen kunt zien. Binnen de muren van het Kremlin lopen we ook langs het vroegere arsenaal, het kantoor van de president, de Tsarenklok van maar liefst 200 ton (’s werelds grootste klok) en het Tsarenkanon van 40 ton. Na het Kremlin wandelen we via het Monument van de Onbekende Soldaat naar het Rode Plein voor een welverdiende pauze. Na de lunchpauze brengt u een bezoek aan de Tretjakov Galerie. Dit onlangs gerenoveerde museum, aan de overkant van de rivier, herbergt ’s werelds grootste collectie Russische schilderkunst. Het was de steenrijke textielfabrikant Pavel Tretjakov die rond 1890 zijn verzameling schilderijen aan de stad Moskou schonk. Het museum bezit ook een fantastische collectie iconen waaronder de meest heilige icoon ‘Moeder Gods van Vladimir’ uit de 12de eeuw. De stad die deze icoon bezit heeft de hoogste status van het land en wordt tevens door de icoon beschermd. De icoon wordt bij hele speciale gelegenheden ook wel eens uitgeleend. Na de rondleiding wordt u door de gids weer met de metro teruggebracht naar uw hotel.

Dag 4 Moskou-Amsterdam
Na het ontbijt dient u uw hotelkamer te verlaten. U kunt uw bagage bij de receptie in bewaring geven. In de loop van de middag volgt de transfer met een gids van uw hotel naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. Uiteraard heeft u de mogelijkheid uw verblijf in Moskou te verlengen of door te reizen naar bijvoorbeeld St. Petersburg.
 


 

 

 

 

 

Prijzen 2018
Deze vanaf prijzen zijn per persoon en gebaseerd op een verblijf van 2 personen in een 2-persoonskamer.

Vertrekdata 2018:
Januari 5, 12*, 19 en 26            €   870
Februari 2, 9*, 16 en 23            €   870
Maart 2, 9*, 16, 23 en 30           €   870
April 6, 13*, 20 en 27                €   890
Mei 4, 11*, 18 en 25                   €   890 
Juni 1 en 8                                 €   975
Juli 20 en 27                               €   975
Augustus 3, 10*, 17, 24 en 31   €   940
September 14, 21* en 28           €   940
Oktober 5, 12*, 19 en 26            €   940
November 2, 9*, 16, 23 en 30    €   940
December 7, 14, 21 en 28          €   940

Speciale korting (per persoon) indien u een reservering maakt voor:
3 personen     €   70
4 personen     €   90
7 personen     €  130
9 personen     €  150


* op deze data wordt u begeleid door een Duitssprekende gids, op de overige data wordt u begeleid door een Engelssprekende gids.

Inbegrepen:
• retourvlucht met KLM (G-klasse)
• luchthavenbelastingen (€ 50)
• koffer (max. 23 kg)
• 3 x hotel overnachting
• 3 x ontbijt
• transfers (alleen in groepsverband)
• excursies incl. entreegelden (excl. metrokaartjes)
• Duits- of Engelssprekende gids
• uitnodiging voor visumaanvraag

Niet inbegrepen:
• visum € 110 per visum
• reserveringskosten € 35 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Toeslagen:
• 1-persoonskamer laagseizoen  € 125
• 1-persoonskamer tussenseizoen € 150
• 1-persoonskamer hoogseizoen € 175

Kamers voor 3 personen op aanvraag (zie voorwaarden).

Excursieprogramma
• Stadsrondrit Moskou
• Metrotour Moskou
• Rode Plein
• Kremlin met 2 kathedralen
• Tretjakov Galerie
• Novodevitsy-klooster
• Christus Verlosserkathedraal