Programma, vertrekdata en prijzen - Groepsreis 8 dagen Moskou en St. Petersburg met Nederlandssprekende gidsen
AANBIEDINGEN VAN DE DAG !!!!!Onze bestemmingenRusland Algemene informatieHoogtepunten-------------GROEPSREIZEN---------Groepsreis 6 dagen St. Petersburg met Nederlandssprekende gidsGroepsreis 8 dagen Moskou en St. Petersburg met Nederlandssprekende gidsen Programma, vertrekdata en prijzenGroepsreis 9 dagen Moskou met Sergiev Posad en St. Petersburg met Kronstadt Nederlandssprekende gidsen Groepsreis 11 dagen St. Petersburg, Gouden Ring en Moskou Groepsreis 12 dagen cruise van Moskou naar St. Petersburg met Nederlandssprekende reisleidingGroepsreis 12 dagen cruise van St. Petersburg naar Moskou met Nederlandssprekende reisleidingGroepsreis 15 dagen Grand Trans SiberiŽ-/MongoliŽ ExpressGroepsreis 16 dagen Grand Trans SiberiŽ-/MongoliŽ Express van Moskou naar Beijing--------------CRUISES 2020-------------Cruise 12 dagen van Moskou naar St. Petersburg met Nederlandssprekende reisleidingCruise 12 dagen van St. Petersburg naar Moskou met Nederlandssprekende reisleiding------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----------MET EXCURSIEPROGRAMMA'S---Stedenreis 5 dagen Moskou met excursieprogrammaStedenreis 5 dagen St. Petersburg met excursieprogrammaStedenreis 8 dagen Moskou en St. Petersburg met excursieprogrammaStedenreis 10 dagen Moskou, Gouden Ring en St. Petersburg------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----Stedenreis 3 dagen MoskouStedenreis 3 dagen St. PetersburgStedenreis 5 dagen Moskou en St. PetersburgStedenreis 5 dagen St. Petersburg en MoskouStedenreis 7 dagen Moskou, St. Petersburg en TallinnStedenreis 7 dagen Moskou, St. Petersburg en HelsinkiStedenreis 5 dagen St. Petersburg en TallinnStedenreis 5 dagen St. Petersburg en HelsinkiStedenreis 7 dagen St. Petersburg, Tallinn en Helsinki----UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN----ReisinformatieHotels MoskouHotels St. PetersburgExcursies Moskou Excursies St. Petersburg-----------TREINREIZEN----------Treinreizen AlgemeenSteden langs het spoorExpress treinen en routesTrans SiberiŽ Express 19 dagen van Moskou naar VladivostokTrans SiberiŽ Express 22 dagen van St. Petersburg naar VladivostokTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 21 dagen van Moskou naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 24 dagen van St. Petersburg naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 26 dagen van Moskou naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 29 dagen van St. Petersburg naar BeijingMongoliŽ ChinaGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne Baltische landen FinlandAanbiedingenBrochure 2020

Programma, vertrekdata en prijzen

8-daagse groepsreis Moskou en St. Petersburg vanaf € 1.195 met Nederlandssprekende gidsen
Moskou is onmiskenbaar de hoofdstad van een groots land. De indrukwekkende geschiedenis van deze stad begint al in 12de eeuw. Een wandeling over het Rode Plein doet vermoeden dat men langs een 19de eeuws schilderij loopt. Op het gebied van cultuur spant St. Petersburg de kroon. Er is zoveel te zien, dat het moeilijk is een keuze te maken. Het was bij uitstek een stad van vorsten, adel, schrijvers en dichters. Tijdens deze cultuurreis wordt u begeleid door enthousiaste Nederlandssprekende lokale gidsen en bezoekt u de mooiste bezienswaardigheden van beide steden.


Programma

Dag 1 Amsterdam-Moskou
Vandaag vliegt u rechtstreeks per KLM van Amsterdam naar Moskou. In de aankomsthal wordt u welkom geheten door onze lokale Nederlandssprekende gids. Transfer naar uw hotel. Na het inchecken kunt u ter eerste kennismaking de omgeving van uw hotel gaan verkennen.

Dag 2 Moskou
We maken met de bus een uitgebreide stadsrondrit langs verschillende belangrijke monumenten en regeringsgebouwen, prachtige kerken en kathedralen, bekende pleinen en bruggen, enkele Stalinistische wolkenkrabbers en imponerende monumenten. Vanaf de Lenin Hills (Mussenberg), waar ook de Lomonossov Universiteit staat, heeft u een prachtig uitzicht over deze uitgestrekte stad. Onderweg bekijken we in het Victory Park het gedenkmonument ter ere van de overwinning in de Tweede Wereldoorlog. Na de lunchpauze wandelen we naar het nieuw aangelegde Park Zaryadye. Vanaf de luchtbrug, die half over de Moskva-rivier hangt,  heeft u een geweldig zicht op de Kremlinmuren. U krijgt een rondleiding door het Romanovhuis dat naast het park is gelegen. Hier woonden de familie Romanov totdat bojaar Michail Romanov in 1613 tot tsaar werd gekroond en naar het Kremlin verhuisde. Het is een van de oudste herenhuizen van de stad. Tijdens de rondleiding krijgt u een goede indruk hoe men hier in de 17de eeuw moet hebben geleefd.  De heren des huizes verbleven in het betere deel van het huis met mooi beschilderde muren en plafonds. De dames verbleven in de wat minder gedecoreerde kamers. Vanmiddag bezichtigen we, de onder Stalin gebouwde, Moskouse metro. Diep onder de grond vindt u een van de drukste en efficiëntste metrostelsel ter wereld. U bezoekt samen met uw gids een aantal zeer bijzondere metrostations, ook wel ‘ondergrondse volkspaleizen’ genoemd. Er werd ongeveer 70.000 m² marmer, goud, mozaïeken en edelmetalen gebruikt om de 13 stations van de eerste metrolijn in Moskou te voorzien.

Dag 3 Moskou
Met de metro rijden we richting het centrum voor een bezoek aan het imposante Kremlin. Deze oude vesting, met een dikke muur van meer dan 2 km lang, symboliseert al eeuwen het centrum van de Russische macht. Naast de verschillende regeringsgebouwen, waaronder het kantoor van de president, staan er op het grondgebied van het Kremlin ook een 5-tal kathedralen en enkele paleizen. Het is een architectonische verzameling van gebouwen daterend van de 15de tot de 20ste eeuw. Ooit was het de residentie van de tsaren en tot 1700 werden zij hier ook begraven. U krijgt een rondleiding van ca. 2 uur binnen de muren van het Kremlin waarbij we het interessante Patriarchpaleis en de 2 kathedralen bezoeken waarin de tsaren werden gekroond en begraven. U kunt verschillende keizerlijke sarcofagen bewonderen. Ook wandelen we langs het vroegere arsenaal, 's werelds grootste kanon uit die tijd en de enorme Tsarenklok.  
Na een pauze bij het Rode Plein wandelen we naar het Russisch Historisch Museum. Hier wordt de geschiedenis van Rusland verteld doormiddel van een geweldige collectie cultuurschatten vanaf het Kievse Rijk, een vroegmiddeleeuwse voorloper van het huidige Rusland, tot aan de Oktoberrevolutie. Een afdeling is gewijd aan waardevolle kunstwerken uit het bezit van de tsarenfamilie Romanov. 

Dag 4 Moskou-St. Petersburg
Na het ontbijt dient u uw hotelkamer te verlaten. Uw bagage kunt u beneden in het hotel afgeven (ca. € 2 per koffer). Afhankelijk van de vertrektijd kunt u nog een laatste wandeling maken. Transfer naar het station waar u op het perron afscheid neemt van uw gids. U reist met de snelle dagtrein in ca. 4 uur de afstand van 650 km naar St. Petersburg. Onderweg kunt u even rustig nagenieten van alle pracht en praal van Moskou terwijl het prachtige Russische landschap met pittoreske dorpjes aan u voorbij gaat. In St. Petersburg staat uw gids al op het perron klaar om u te verwelkomen. Transfer naar uw hotel.

Dag 5 St. Petersburg (Petrodvorets)
St. Petersburg, de droomstad van tsaar Peter de Grote, is een van de mooiste steden ter wereld! Om de stad beter te leren kennen maken we vanochtend een uitgebreide stadsrondrit langs de belangrijkste paleizen en musea, de mooiste kerken en de meest imposante kathedralen, waaronder de prachtige St. Isaackathedraal. Uiteraard ziet u onderweg ook een aantal grachten en bijzondere bruggen. We brengen een bezoek aan de Petrus en Paulusvesting, de eerste nederzetting uit 1703 in de Neva-rivier, van waaruit de nieuwe hoofdstad werd gebouwd. In de gelijknamige kathedraal ziet u verschillende keizerlijke sarcofagen, waaronder die van de laatste tsaar Nicolaas II en zijn gezin. De vesting maakt deel uit van het historisch centrum dat sinds 1990 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. In de middag rijden we naar Petrodvoerets, zo’n 30 km ten zuidenwesten van St. Petersburg. Hier staat het sprookjesachtige zomerpaleis van Peter de Grote, ook wel ‘Peterhof of  het Russisch Versailles’ genoemd. We bezichtigen het Grote Paleis (Grand Palace) waar momenteel 28 zalen/ruimtes zijn opengesteld voor het publiek. Het paleis, dat vooral indruk moest maken op zijn bezoekers, werd hoofdzakelijk gebruikt voor audiënties, ontvangsten en feesten. Peter zelf verbleef liever in het veel kleinere Monplaisir dat ook op het landgoed ligt. Naast het indrukwekkende paleis bezoekt u ook het prachtige park met zowel Franse als Engelse tuinen. U vindt er adembenemende waterpartijen en vergulde fonteinen (mei-september).Vanaf het bordes heeft u een geweldig zicht over de Cascade die van het paleis via het Zeekanaal naar de Finse Golf loopt. Via het Zeekanaal konden de tsaren tot aan het paleis varen.

Dag 6 St. Petersburg
We schenken uitgebreid aandacht aan de Hermitage, een van ‘s werelds grootste en bekendste musea.De Hermitage is gehuisvest in het, door de Italiaanse architect Bartolomeo Rastrelli ontworpen, Winterpaleis waar eens de tsaren gedurende de winter maanden verbleven. Het fantastische trappenhuis, de beschilderde plafonds en de mooie zalen tonen de pracht en praal waarop de Russische tsaren zo dol waren. De enorme collectie schilderijen van grote meesters zoals Rembrandt, Rubens en zelfs Leonardo da Vinci, is vooral te danken aan Catharina II. Zij kocht hele partijen kunst op in West-Europa.
Na een interessante rondleiding door een gedeelte van dit immense museum en een korte koffiepauze bent u vrij om in het museum te blijven. Er zijn nog voldoende kunstschatten te bewonderen. U kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen. De transfer terug naar uw hotel (het eenvoudigst te voet) dient u vandaag ter plaatse zelf te regelen. Er zijn nog verschillende bezienswaardigheden in het centrum van de stad die u vanmiddag op eigen gelegenheid kunt bezoeken. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de prachtige Bloedkerk (Kerk van de Verlosser op het Bloed) of aan de interessante Kunstkamer, het eerste museum van de stad opgericht door Peter de Grote.

Dag 7 St. Petersburg
Vanuit het hotel maken we een stadswandeling (of met de metro) en bezoeken daarbij het Alexander Nevski-klooster dat in 1710 door Peter de Grote werd gesticht. Hij was in de veronderstelling dat Alexander Nevski op deze plek in 1240 de grote veldslag tegen Zweden had gewonnen. Nog iedere dag worden in dit klooster kerkdiensten opgedragen. Dit bijzondere klooster draagt de titel 'Lavra' (klooster in de hoogste rangorde). Op het kloosterkerkhof liggen beroemde schrijvers en componisten begraven waaronder Rubinstein en Tsjaikovski. Op de gezellige Nevski Prospekt bezoeken we de imposante Kazankathedraal met haar 96 zuilen. Gelovigen lopen in en uit voor een gebedje of om een kaarsje op te steken. Dit is een van de meest indrukwekkende gebedshuizen van de stad. Helaas worden de mooie Isaackathedraal en de prachtige Bloedkerk uitsluitend gebruikt als museum waardoor de mystiek daar een beetje verloren is gegaan. Na de lunchpauze krijgt u een rondleiding door het Russisch Museum bij het Plein van de Kunsten. Het museum is gehuisvest in het prachtige Mikhailovsky-paleis. Het paleis werd ontworpen door Carlo Rossi voor groothertog Mikhail, de zoon van tsaar Paul I. Hij kreeg het paleis ter compensatie omdat hij nooit op de troon zou zitten. Het museum bezit een van de grootste collecties Russische kunst ter wereld. Hier hangen onder andere werken van Repin en Roeblev. De entree met het fantastische trappenhuis, de beschilderde plafonds en de mooie zalen zijn naast de kunstwerken ook een lust voor het oog. Na een interessante rondleiding wandelen we weer terug naar het hotel. Vanavond kunt u een kleurrijke folklore show bijwonen (optioneel).
  

 Dag 8 St. Petersburg-Amsterdam
Voordat we de terugreis aanvaarden bezoeken we nog het paleis van tsaar Paul I in Pavlovsk. Catharina de Grote liet het aan het einde van de 18de eeuw bouwen voor haar zoon en troonopvolger tsaar Paul I. Zijn dochter, Anna Paulowna, trouwde later met onze koning Willem II. Tijdens de rondleiding van 50 minuten door het paleis krijgt u een goede indruk van het leven aan het keizerlijke hof en kunt u een prachtige collectie klassieke meubels en porselein bewonderen. Alvorens we naar de luchthaven rijden krijgt u eerst nog de gelegenheid om een broodje te eten. In de namiddag vliegt u per KLM weer terug naar Amsterdam. U kunt uw verblijf ook verlengen of doorreizen naar Helsinki of Tallinn.

 


Voor reizen waar een minimum aantal deelnemers is vereist, zullen wij u 4 weken voor vertrek informeren omtrent de doorgang van de reis. Indien het minimum aantal deelnemers niet is bereikt dan zullen wij de reis helaas moeten annuleren. Uw aanbetaling krijgt u uiteraard geheel terug.Prijzen 2020:
Deze vanaf prijzen zijn per persoon, gebaseerd op een verblijf met 2 personen in een 2-persoonskamer.

Vertrekdata 2020:
April 16                               € 1.195
April 23 (2 plaatsen)           € 1.285  
Mei 1 (2 plaatsen)              € 1.285    
Mei 7                                         VOL
Mei 13 (VOL) en 28             € 1.375 
Juni 11                                 € 1.375
Juni 18                                      VOL
Juni 27                                  € 1.375
Juli 11                                    € 1.275
Juli25                                         VOL
Augustus 1, 15 en 29           € 1.285
September 12                        € 1.285
September 19                            VOL
September 26                       € 1.195
Oktober 10 en 24                  € 1.195

Inbegrepen:
• rechtstreekse vluchten met KLM Amsterdam-Moskou en St. Petersburg-Amsterdam.
• luchthavenbelastingen (€ 65)
• 7 hotelovernachtingen
• 7 x ontbijt 
• dagtrein 2e klas
•  transfers (alleen in groepsverband)
• excursies incl. entreegelden (excl. metrokaartjes)
• Nederlandssprekende gidsen
• audiosysteem
• uitnodiging voor visum aanvraag.

Niet inbegrepen:
• koffer (€ 50)
• visum € 110 per visum 
• reserveringskosten € 35 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Toeslagen:
• 1-persoonskamer laagseizoen     €  200
• 1-persoonskamer tussenseizoen €  235
• 1-persoonskamer hoogseizoen     € 325

Kamers voor 3 personen op aanvraag (zie reisvoorwaarden).

Excursieprogramma
• Stadsrondrit Moskou en St. Petersburg
• Metrotour Moskou
• Rode Plein
• Park Zaryadye met Romanovhuis
• Kremlin met Patriarchpaleis en 2 kathedralen
• Russisch Historisch Museum
• Petrus en Paulusvesting
• Petrodvorets paleis en tuinen
• Alexander Nevski-klooster
• Hermitage
• Kazankathedraal
• Russisch Museum
 • Folklore show (optioneel)
• Landgoed Pavlovsk met paleis