Programma, vertrekdata en prijzen - Groepsreis 8 dagen Moskou en St. Petersburg met Nederlandssprekende gidsen
AANBIEDINGEN VAN DE DAG !!!!!Onze bestemmingenRusland Algemene informatieHoogtepunten-------------GROEPSREIZEN---------Groepsreis 6 dagen St. Petersburg met Nederlandssprekende gidsGroepsreis 8 dagen Moskou en St. Petersburg met Nederlandssprekende gidsen Programma, vertrekdata en prijzenGroepsreis 9 dagen Moskou met Sergiev Posad en St. Petersburg PLUS met Nederlandssprekende gidsen Groepsreis 11 dagen St. Petersburg, Gouden Ring en Moskou Groepsreis 12 dagen cruise van Moskou naar St. Petersburg met Nederlandssprekende reisleidingGroepsreis 12 dagen cruise van St. Petersburg naar Moskou met Nederlandssprekende reisleidingGroepsreis 15 dagen Grand Trans SiberiŽ-/MongoliŽ Express van Moskou naar Beijing--------------CRUISES 2019-------------Cruise 12 dagen van Moskou naar St. Petersburg met Nederlandssprekende reisleidingCruise 12 dagen van St. Petersburg naar Moskou met Nederlandssprekende reisleiding------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----------MET EXCURSIEPROGRAMMA'S---Stedenreis 5 dagen Moskou met excursieprogrammaStedenreis 5 dagen St. Petersburg met excursieprogrammaStedenreis 7 dagen Moskou en St. Petersburg met excursieprogrammaStedenreis 10 dagen Moskou, Gouden Ring en St. Petersburg------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----Stedenreis 3 dagen MoskouStedenreis 3 dagen St. PetersburgStedenreis 6 dagen Moskou en St. PetersburgStedenreis 6 dagen St. Petersburg en MoskouStedenreis 8 dagen Moskou en St. PetersburgStedenreis 8 dagen St. Petersburg en MoskouStedenreis 8 dagen Moskou, St. Petersburg en TallinnStedenreis 8 dagen Moskou, St. Petersburg en HelsinkiStedenreis 5 dagen St. Petersburg en TallinnStedenreis 5 dagen St. Petersburg en HelsinkiStedenreis 7 dagen St. Petersburg, Tallinn en Helsinki----UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN----ReisinformatieHotels MoskouHotels St. PetersburgExcursies Moskou Excursies St. Petersburg-----------TREINREIZEN----------Treinreizen AlgemeenSteden langs het spoorExpress treinen en routesEigen treinreis samenstellenTrans SiberiŽ Express 19 dagen van Moskou naar VladivostokTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 21 dagen van Moskou naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 23 dagen van St. Petersburg naar BeijingGrand Trans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 15 dagen van Moskou naar Beijing (groepsreis)MongoliŽ ChinaGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne Baltische landen FinlandAanbiedingenBrochure 2019

Programma, vertrekdata en prijzen

8-daagse groepsreis Moskou en St. Petersburg vanaf € 1.175 met Nederlandssprekende gidsen
Moskou is onmiskenbaar de hoofdstad van een groots land. De indrukwekkende geschiedenis van deze stad begint al in 12de eeuw. Een wandeling over het Rode Plein doet vermoeden dat men langs een 19de eeuws schilderij loopt. Op het gebied van cultuur spant St. Petersburg de kroon. Er is zoveel te zien, dat het moeilijk is een keuze te maken. Het was bij uitstek een stad van vorsten, adel, schrijvers en dichters. Tijdens deze cultuurreis wordt u begeleid door enthousiaste Nederlandssprekende lokale gidsen en bezoekt u de mooiste bezienswaardigheden van beide steden.


Programma

Dag 1 Amsterdam-Moskou
Vandaag vliegt u rechtstreeks per KLM van Amsterdam naar Moskou. In de aankomsthal wordt u welkom geheten door onze lokale Nederlandssprekende gids.or onze gids. Transfer naar uw hotel. Na het diner (inbegrepen) kunt u ter eerste kennismaking een wandeling maken in de omgeving van het hotel.

Dag 2 Moskou
Vanochtend rijden we met de metro richting het centrum. Onderweg bezichtigen we een aantal indrukwekkende metrostations, ook wel ‘ondergrondse volkspaleizen’ genoemd, die tot de mooiste ter wereld kunnen worden gerekend. De metrotour eindigt bij het indrukwekkende Rode Plein waar u ruim de tijd krijgt om het plein eens goed van dichtbij te bekijken. Naast de hoge muren van het Kremlin ziet u natuurlijk ook de wereldberoemde Basiliuskathedraal (ca. € 7 p.p.) en het chique warenhuis Goem waar u een heerlijk kopje koffie kunt drinken. Na de pauze wandelen we via het Monument van de Onbekende Soldaat naar het Russisch Museum. Hier wordt de geschiedenis van Rusland verteld doormiddel van een geweldige collectie cultuurschatten vanaf het Kievse Rijk, een vroegmiddeleeuwse voorloper van het huidige Rusland, tot aan de Oktoberrevolutie. Een afdeling is gewijd aan waardevolle kunstwerken uit het bezit van de tsarenfamilie Romanov. Hierna rijden we met de metro naar de gezellige artiestenwijk Arbat. Hier kunt u op de autovrije Oude Arbatstraat even op eigen gelegenheid rondwandelen. 

Dag 3 Moskou
We maken met de bus een uitgebreide stadsrondrit langs verschillende belangrijke monumenten en regeringsgebouwen, prachtige kerken en kathedralen, bekende pleinen en bruggen, enkele Stalinistische wolkenkrabbers en imponerende monumenten. Vanaf de Lenin Hills (Mussenberg), waar ook de Lomonossov Universiteit staat, heeft u een prachtig uitzicht over deze uitgestrekte stad.
Onderweg bekijken we in het Victory Park het gedenkmonument ter ere van de overwinning in de Tweede Wereldoorlog. In de middag bezoekt u het Kremlin.
Deze oude vesting, met een dikke muur van meer dan 2 km lang, symboliseert al eeuwen het centrum van de Russische macht. Naast de verschillende regeringsgebouwen staan er op het grondgebied van het Kremlin ook een 5-tal kathedralen en enkele paleizen. Het is een architectonische verzameling van gebouwen daterend van de 15de tot de 20ste eeuw. Ooit was het de residentie van de tsaren en tot 1700 werden zij hier ook begraven. U krijgt een rondleiding van ca. 2 uur binnen de muren van het Kremlin waarbij we het interessante Patriarchpaleis en de 2 kathedralen bezoeken waarin de tsaren werden gekroond en begraven. We rijden met de metro terug naar het hotel. Uiteraard kunt u ook op eigen gelegenheid in het centrum blijven.

Dag 4 Moskou-St. Petersburg
Na het ontbijt dient u uw hotelkamer te verlaten. Uw bagage kunt u beneden in het hotel afgeven (ca. € 2 per koffer). Afhankelijk van de vertrektijd kunt u nog een laatste wandeling maken. Transfer naar het station waar u op het perron afscheid neemt van uw gids. U reist met de snelle dagtrein in ca. 4 uur de afstand van 650 km naar St. Petersburg. Onderweg kunt u even rustig nagenieten van alle pracht en praal van Moskou terwijl het prachtige Russische landschap met pittoreske dorpjes aan u voorbij gaat. In St. Petersburg staat uw gids al op het perron klaar om u te verwelkomen. Transfer naar uw hotel.

Dag 5 St. Petersburg (Poesjkin)
St. Petersburg, de droomstad van tsaar Peter de Grote, is een van de mooiste steden ter wereld! Om de stad beter te leren kennen maken we vanochtend een uitgebreide stadsrondrit langs de belangrijkste paleizen en musea, de mooiste kerken en de meest imposante kathedralen, waaronder de prachtige St. Isaackathedraal. Uiteraard ziet u onderweg ook een aantal grachten en bijzondere bruggen. We brengen een bezoek aan de Petrus en Paulusvesting, de eerste nederzetting uit 1703 in de Neva-rivier, van waaruit de nieuwe hoofdstad werd gebouwd. In de gelijknamige kathedraal ziet u verschillende keizerlijke sarcofagen, waaronder die van de laatste tsaar Nicolaas II en zijn gezin. De vesting maakt deel uit van het historisch centrum dat sinds 1990 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. In de middag rijden we naar het tsarendorp Poesjkin, zo’n 25 km ten zuiden van St. Petersburg. Hier staat het sprookjesachtige Catharina-paleis. Het was tsarina Elisabeth die rond 1752 de Italiaanse architect Bartolomeo Rastrelli de opdracht gaf dit zomerpaleis te bouwen. Hoogtepunten zijn de indrukwekkende 300 m lange barokke gevel met prachtige atlanten, de magnifieke grote balzaal en de wereldberoemde barnsteenkamer. Na de rondleiding door het paleis maken we nog een kleine wandeling door de tuinen. In de namiddag wordt u weer bij uw hotel afgezet.

Dag 6 St. Petersburg
We schenken uitgebreid aandacht aan de Hermitage, een van ‘s werelds grootste en bekendste musea.De Hermitage is gehuisvest in het, door de Italiaanse architect Bartolomeo Rastrelli ontworpen, Winterpaleis waar eens de tsaren gedurende de winter maanden verbleven. Het fantastische trappenhuis, de beschilderde plafonds en de mooie zalen tonen de pracht en praal waarop de Russische tsaren zo dol waren. De enorme collectie schilderijen van grote meesters zoals Rembrandt, Rubens en zelfs Leonardo da Vinci, is vooral te danken aan Catharina II. Zij kocht hele partijen kunst op in West-Europa.
Na een interessante rondleiding door een gedeelte van dit immense museum en een korte koffiepauze bent u vrij om in het museum te blijven. Er zijn nog voldoende kunstschatten te bewonderen. U kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen. De transfer terug naar uw hotel (het eenvoudigst met de taxi of te voet) dient u vandaag ter plaatse zelf te regelen. Er zijn nog verschillende bezienswaardigheden in het centrum van de stad die u vanmiddag op eigen gelegenheid kunt bezoeken. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de prachtige Bloedkerk (Kerk van de Verlosser op het Bloed) of aan de interessante Kunstkammer, het eerste museum van de stad opgericht door Peter de Grote.

Dag 7 St. Petersburg
Vanuit het hotel rijden we met de metro naar het Alexander Nevski-klooster dat in 1710 door Peter de Grote werd gesticht. Hij was in de veronderstelling dat Alexander Nevski op deze plek in 1240 de grote veldslag tegen Zweden had gewonnen. Nog iedere dag worden in dit klooster kerkdiensten opgedragen. Dit bijzondere klooster draagt de titel 'Lavra' (klooster in de hoogste rangorde). Op het kloosterkerkhof liggen beroemde schrijvers en componisten begraven waaronder Rubinstein en Tsjaikovski. Op de gezellige Nevski Prospekt bezoeken we de imposante Kazankathedraal met haar 96 zuilen. Gelovigen lopen in en uit voor een gebedje of om een kaarsje op te steken. Dit is een van de meest indrukwekkende gebedshuizen van de stad. Helaas worden de mooie Isaackathedraal en de prachtige Bloedkerk uitsluitend gebruikt als museum waardoor de mystiek daar een beetje verloren is gegaan. Na de lunchpauze krijgt u een rondleiding door het Russisch Museum bij het Plein van de Kunsten. Het museum is gehuisvest in het prachtige Mikhailovsky-paleis. Het paleis werd ontworpen door Carlo Rossi voor groothertog Mikhail, de zoon van tsaar Paul I. Hij kreeg het paleis ter compensatie omdat hij nooit op de troon zou zitten. Het museum bezit een van de grootste collecties Russische kunst ter wereld. Hier hangen onder andere werken van Repin en Roeblev. De entree met het fantastische trappenhuis, de beschilderde plafonds en de mooie zalen zijn een lust voor het oog. Na een interessante rondleiding wandelen we weer terug naar het hotel. Vanavond kunt u een kleurrijke folklore show bijwonen (optioneel).
  

 Dag 8 St. Petersburg-Amsterdam
Voordat we de terugreis aanvaarden bezoeken we nog het paleis van tsaar Paul I in Pavlovsk. Catharina de Grote liet het aan het einde van de 18de eeuw bouwen voor haar zoon en troonopvolger tsaar Paul I. Zijn dochter, Anna Paulowna, trouwde later met onze koning Willem II. Tijdens de rondleiding door het paleis krijgt u een goede indruk van het leven aan het keizerlijke hof en kunt u een prachtige collectie klassieke meubels en porselein bewonderen. Alvorens we naar de luchthaven rijden krijgt u eerst nog de gelegenheid om een broodje te eten. In de namiddag vliegt u per KLM weer terug naar Amsterdam. U kunt uw verblijf ook verlengen of doorreizen naar Helsinki of Tallinn.

 


Voor reizen waar een minimum aantal deelnemers is vereist, zullen wij u 4 weken voor vertrek informeren omtrent de doorgang van de reis. Indien het minimum aantal deelnemers niet is bereikt dan zullen wij de reis helaas moeten annuleren. Uw aanbetaling krijgt u uiteraard geheel terug.Prijzen 2019:
Deze vanaf prijzen zijn per persoon, gebaseerd op een verblijf met 2 personen in een 2-persoonskamer.

Vertrekdata 2019:
April 19                                 VOL
April 25                                 VOL  
Mei 2                                      VOL    
Mei 9 (nog 2 plaatsen)     €  1.255 
Mei 22  (nog 1 plaats)       €  1.335
Mei 29                                    VOL
Juni 7                                     VOL
Juni 21                                   VOL
Juli 5                                 €  1.335
Juli 16                                     VOL
Juli   31                             €  1.255
Augustus 8                            VOL
Augustus 15 (nog 2 plaatsen) €  1.255
Augustus 30                           VOL
September 12                         VOL
September 26                         VOL
Oktober 10                       €   1.175

Inbegrepen:
• rechtstreekse vluchten met KLM Amsterdam-Moskou en St. Petersburg-Amsterdam.
• luchthavenbelastingen (€ 60)
• koffer (€ 50)
• 7 hotelovernachtingen
• 7 x ontbijt en 1 x diner
• dagtrein 2e klas
•  transfers (alleen in groepsverband)
• excursies incl. entreegelden (excl. metrokaartjes)
• Nederlandssprekende gids
• audiosysteem
• uitnodiging voor visum aanvraag.

Niet inbegrepen:
• visum € 110 per visum 
• reserveringskosten € 35 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Toeslagen:
• 1-persoonskamer laagseizoen €  200
• 1-persoonskamer tussenseizoen €  235
• 1-persoonskamer hoogseizoen
€ 315

Kamers voor 3 personen op aanvraag (zie reisvoorwaarden).

Excursieprogramma
• Stadsrondrit Moskou en St. Petersburg
• Metrotour Moskou
• Rode Plein
• Kremlin met Patriarchpaleis en 2 kathedralen
• Russisch Historisch Museum
• Petrus en Paulusvesting
• Catharina-paleis Poesjkin
• Alexander Nevski-klooster
• Hermitage
• Kazankathedraal
• Russisch Museum
 • Folklore show (optioneel)
• Landgoed Pavlovsk met paleis