Programma, vertrekdata en prijzen - Rondreis 12 dagen ArmeniŽ met excursieprogramma
AANBIEDINGEN VAN DE DAG !!!!!Onze bestemmingenRusland MongoliŽ ChinaGeorgiŽ en ArmeniŽAlgemene informatieHoogtepunten---------------GROEPSREIZEN-------------Groepsreis 8 dagen GeorgiŽGroepsreis 7 dagen ArmeniŽGroepsreis 12 dagen GeorgiŽ en ArmeniŽ-------INDIVIDUELE RONDREIZEN-------Rondreis 13 dagen GeorgiŽ met excursieprogramma TbilisiRondreis 12 dagen ArmeniŽ met excursieprogrammaProgramma, vertrekdata en prijzenRondreis 12 dagen GeorgiŽ en ArmeniŽ met excursieprogramma------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----Stedenreis 4 dagen TbilisiStedenreis 4 dagen JerevanStedenreis 8 dagen Tbilisi en JerevanStedenreis 8 dagen Tbilisi en Kutaisi met excursieprogrammaStedenreis 10 dagen Tbilisi en Jerevan met excursieprogramma---UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN---ReisinformatieHotels TbilisiHotels JerevanOekraÔne Baltische landen FinlandAanbiedingenBrochure 2019

Programma, vertrekdata en prijzen

12-daagse individuele reis naar Armenië met excursieprogramma vanaf  € 1.575

Een fantastische individuele rondreis waarbij u kennis maakt met de eeuwenoude geschiedenis van een wel zeer bijzonder land. Armenië was het eerste land ter wereld dat het christendom als officiële godsdienst aannam. Een prachtig en zeer gastvrij land met een geweldig en zeer afwisselend landschap. Onder begeleiding van een Engelssprekende gids krijgt u de meest uiteenlopende bezienswaardigheden te zien. In de hoofdstad Jerevan (Hotel Silachi) en in de plaatsen Goris en Gyumri verblijft u in een goede 3-sterrenhotels en in de plaatsen Dilijan en Sevan verblijft u in goede guesthouses (B&B/met gedeelde badkamer). Tijdens de reis zijn alle genoemde excursies inclusief entreegelden.

Dag 1 Amsterdam - Jerevan
U vliegt vanavond met LOT, de nationale luchtvaartmaatschappij van Polen, vanaf Amsterdam via Warschau naar Jerevan, de hoofdstad van Armenië.

Dag 2 Jerevan
Vroeg in de ochtend wordt u in de aankomsthal welkom geheten door onze chauffeur.  Transfer naar uw hotel waar u uw kamer meteen kunt betrekken. Na een korte nacht en het ontbijt beginnen we om 11.00 uur toch met een uitgebreide stadsrondrit om u een goede indruk te geven van wat deze bijzondere stad te bieden heeft. We bezoeken onder andere het Genocide Monument Tsitsernakaberd Memorial park met het bijbehorende museum. Zeker ook de moeite waard is de oude kruidenbazaar. In de middag brengt u nog een bezoek aan het Armeens Historisch Museum.  Een zeer indrukwekkend museum waar men een fantastische collectie oude voorwerpen, kleding en juwelen kan bewonderen. Hier ziet u dat veel aspecten uit de Armeense geschiedenis grote invloed hebben gehad op andere Europese landen.  Rest van de middag vrij verblijf. 

Dag 3 Jerevan (Khor Virap + Noravank) - Goris 
Tussen de druivenranken van de prachtige Ararat-vallei ligt het schitterend gelegen klooster Khor Virap (ca. 27 km buiten Jerevan).  Op een spectaculaire plek, met op de achtergrond de besneeuwde toppen van de Ararat, ligt hier een van de belangrijkste bedevaartsoorden van het land. De heilige St. George werd hier jaren in een diepe put gevangen gehouden. Een lokaal boerinnetje hield hem in leven door 12 jaar lang brood in de put te gooien. De arme vrouw ligt nu in de kerk van het klooster begraven. Pas nadat St. George de koning, Tiridates III, van een ongeneselijke ziekte kon bevrijden werd hij vrijgelaten en bekeerde de koning zich tot het christendom. Vanaf de kloostermuren kunt u tussen de groene akkervelden de Turkse grens zien liggen met op de achtergrond de besneewde Araratberg. Het verhaal gaat dat ergens op deze berg de Ark van Noach is gestrand. In de middag bezoekt u het klooster Noravank, in de 12de eeuw het religieuze centrum.  Het klooster ligt in een zeer smalle kloof met hoge roodstenen kliffen. Jaarlijks komen hier duizenden bezoekers, niet alleen voor de architectuur en de interessante geschiedenis van het klooster, maar vooral ook vanwege de bijzondere ligging en de harmonie die het samen met de omgeving uitstraalt. Het klooster lijkt één te zijn met de natuur. Onderweg bezoekt u nog de Areni-grot waar de oudste schoen ooit werd gevonden. U overnacht de komende 2 nachten in de plaats Goris.


Dag 4 Goris (Khndzoresk + Tatev)
U begint de dag met een rondrit door Goris dat als het ware in een groene kom tussen de bergen ligt. In de heuvels, zo'n 15 km ten oosten van Goris, bekijken we de grottenstad Khndzoresk. U zit nu niet ver van de grens met Azerbeidzjan.  Eeuwen gelden werden hier grotwoningen uitgehouwen in het zacht vulkanisch gesteente.  Vanaf een afstand lijkt de helling wel een gatenkaas. Een lange hangbrug over een hele diepe kloof verbindt  beide zijden met elkaar.  Neemt u goede schoenen mee. Ten zuiden van Goris ligt  het dorpje Halidzor in de Vorotanravijn. Van hier uit neemt u 's werelds langste kabelbaan (5,7 km) welke u naar het Tatevklooster brengt. Dit is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Armenië. U heeft vanhier uit een prachtig uitzicht over de omgeving.  Het Tatevklooster werd in de 9de eeuw gebouwd als religieuscentrum. De Petrus en Pauluskerk is de bekendste kerk van het klooster. In de kerk kunt u hier en daar nog zien waar de fresco's moeten hebben gezeten.  

Dag 5 Goris-Meer van Sevan
Zeer bijzonder zijn de merkwaardige steenstructuren van Karahunge (sprekende stenen). Waarvoor deze Armeense Stonehenge van ca. 6000 jaar v. Chr. werd gebouwd is niet helemaal duidelijk maar waarschijnlijk heeft het iets met astronomie te maken. Er staan in het totaal 223 basaltzuilen waarvan er 84 met merkwaardige openingen die door mensen moeten zijn gemaakt. Onderweg bezichtigen we ook een zeer indrukwekkende karavanserai, een soort veilige overnachtingsplek voor karavanen, die reizende handelaren, hun waren en hun dieren moesten beschermen. Een soort eenvoudige herberg waar je ook kon eten. Vooral in Centraal-Azië kwamen dit soort ontmoetingsplaatsen voor vanwege de Zijderoute. Deze Selim Caravanserai werd in 1332 gebouwd door Prins Chesar Orbelian die vooral dienst deed als handelspost.  We rijden via de zeer bijzondere middeleeuwse begraafplaats Noraduz door naar het prachtige Meer van Sevan waar u zult overnachten. Het Meer van Sevan, wordt ook wel 'de Parel van Armenië’ genoemd. Dit op 70 km ten noordoosten van Jerevan gelegen grote meer neemt 5 % van Armenië in beslag en is het op twee na hoogst gelegen zoetwatermeer ter wereld (ca. 2000 m). Het meer van Sevan is de perfecte plek voor de Armeniërs die in de zomer de grote stad willen ontvluchten. Het water is kristalhelder en de omgeving betoverend. Op het schiereiland ligt het Peninsula-klooster uit 874 vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft over het meer.

Dag 6 Sevan - Dilijan
Van Sevan rijden we in noordelijke richting naar Diljian dat ook wel ‘klein Zwitserland’ wordt genoemd. Het staat vooral bekend vanwege haar zeer schone lucht. Dilijan, een van de belangrijkste resorts van Armenië, ligt midden in het prachtige Dilijan National Park waar je fantastische wandelingen en fietstochten (mountain bikes te huur) kunt maken. Het plaatsje Dilijan heeft een z.g. museumstraat (Sharambeyan street) waar een aantal historische monumenten en huizen in de afgelopen jaren prachtig zijn gerestaureerd. Er zijn verschillende galeries en studio’s waar ook leuke workshops worden gegeven. U heeft de hele dag om een mooie wandeling of fietstocht te maken.  U overnacht in een eenvoudig hotel.

Dag 7 Dilijan - Jerevan 
Onderweg naar Jerevan bezoekt u eerst de Romeinse tempel  Garni. omeinse tempel genaamd Garni. Gelegen in een indrukwekkend en wijds landschap met zicht op de diepe Azatvallei. De tempel van de Zon dateert uit de 1ste eeuw en werd gebouwd nadat in Rome koning Tiridates I gekroond werd door keizer Nero. Het is een koninklijk zomerverblijf geworden nadat de Armeniërs zich tot het christendom hadden bekeerd. U ziet hier ook de ruïnes van een 7de eeuwse kerk, een koninklijk paleis uit de 12de eeuw en een Romeins badhuis uit de 3de eeuw waar we nog de prachtige vloertegels met mozaïeken kunnen bewonderen. Niet ver van Garni ligt het kloostercomplex Geghard.  Dit uniek kloostercomplex, gebouwd in 4de eeuw, ligt tegen een berg aan gebouwd aan het einde van een nauwe vallei. Het landschap onderweg is werkelijk prachtig. Het complex was in de middeleeuwen een van de beroemdste en belangrijkste spirituele en culturele centra van Armenië. In die tijd leefden hier honderden monniken. De schitterende Armeense architectuur vindt u hier terug in de kerken die in de rosten van de berg zijn uitgehouwen. Het is bijna niet te geloven dat dit door de handen van monniken werd gedaan. Ook de bibliotheek en eetzalen werden uit de rotsen gehouwen. Zowel het kloostercomplex als de vallei staan onder toezicht van UNESCO.

Dag 8 Jerevan - Gyumri
U reist vanochtend met de trein van Jerevan naar Gyumri, de op een na grootste stad van Armenië. Na aankomst staat er een stadsrondrit gepland met een bezoek aan het Museum voor Nationale Architectuur. Het huis dat het museum huisvest werd in 1872 gebouwd door de rijke handelaar Dzitoghtsyan (op maandag gesloten). Bewonder de mooie collectie meubelen, tapijten en kunstvoorwerpen uit de omgeving van Gyumri. U overnacht in deze kleine provinciestad.

Dag 9 Gyumri - Jerevan
Op de terugweg per auto stoppen we bij het op 2300 m hoogte gelegen Fort van Amberd uit de 9de eeuw. Gedurende een interessante rondleiding krijgt u alles te horen over dit bijzondere fort. Voordat we Jerevan bereiken stopt uw chauffeur nog bij het Armenian Alphabet Alley, een monument ter ere van het Armeense alfabet dat een grote rol speelde in de geschiedenis van het land.

Dag 10 Jerevan (Echmiadzin + Zvartnots)

Na het ontbijt rijden we naar Echmiadzin, het centrum van de Armeense kerk. Hier bevindt zich het seminar voor jonge priesters, het paleis van de Catholicos (hoofd van de Armeense kerk) en de geweldige St. George-kathedraal uit de 17de eeuw. In de kathedraal vindt u de ingang naar een klein maar toch zeer interessant museum (entree niet inbegrepen ca. € 4 p.p.) waar u verschillende kerkelijke attributen kunt bewonderen waaronder prachtige priestergewaden en indrukwekkende relikwieën. Hier ligt ook de speer waarmee Christus aan het kruis zou zijn gestoken. We maken een fotostop bij de ruïnes van het 7de eeuwse Zvartnots (oud religieus centrum). Op de terugweg kunt u, indien u belangstelling heeft, nog het Tapijtenmuseum bezoeken. Hier leert u het een en ander over het tapijtenknopen en de verschillende patronen die er door de eeuwen heen in Armenië zijn gebruikt.

Dag 11 Jerevan

Gehele dag ter vrije besteding. Bezoek de Matenadaran bibliotheek met een fantastische collectie eeuwenoude manuscripten en ’s werelds oudste bijbels. De met de handgeschilderde perkamenten boeken zijn een lust voor het oog, ook voor niet gelovigen. Deze bibliotheek, onderdeel van de staatsuniversiteit, is gehuisvest in een prachtig pand dat uit de Sovjettijd stamt. Bezoek de Nationale Kunstgalerie, gehuisvest in een prachtig gebouw aan het Plein van de Republiek. Er hangen werken van Armeense, Russische en West-Europese meesters waaronder Rubens en Rodin.  Jerevan is ook een heerlijke stad om door de straten te slenteren. Er is nog zo veel te zien. Wij adviseren u in de avond een wandeling te maken naar het enorme Republieksplein waar elke avond rond 20.00 uur (kan ook eerder zijn) het waterorgel speelt. Tijdens de show hangt er een geweldige, zeer ongedwongen sfeer. Honderden mensen, oud en jong, flaneren rond de kleurrijke fonteinen. Een belevenis waarbij je de vriendelijke en gastvrije bevolking echt kunt leren kennenen. Bestel vanmiddag een ontbijtbox zodat u morgenvroeg een broodje kunt eten op weg naar de luchthaven.     

Dag 12 Jerevan–Amsterdam
Vroeg in de ochtend nog (voor het ontbijt) zal de transfer plaatsvinden van uw hotel naar de luchthaven. Terugvlucht via Warschau naar Amsterdam.

 

 

Prijzen 2019:
De vanaf prijs van deze reis bedraagt € 1.595 per persoon, gebaseerd op een verblijf van 2 personen in een 2-persoonskamer.

Vertrekdata 2019:
Dagelijks

Speciale korting (per persoon) indien u een reservering maakt voor:
4 personen     €  250  
6 personen     €  300
8 personen     €  350 
10 personen   €  400

Inbegrepen:
. retourvlucht met LOT in de V-klasse (met overstap)
. luchthavenbelastingen (€ 172)
. 9 x hotelovernachting
. 2 x overnachting in guesthouse
. 10 x ontbijt
. excursies incl. entreegelden
. Engelssprekende chauffeur/gids

Niet inbegrepen:
. reserveringskosten € 35 per boeking 
. Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Toeslagen:
. 1-persoonskamer € 200
. 4-sterrenhotel (behalve dag 6 t/m 8) €  170
. 1-persooskamer 4-sterrenhotels € 350

Excursieprogramma
. Stadsrondrit Jerevan
. Armeens History Museum
. Echmiadzin & Zvartnots
. Kloosters Khor-Virap & Noravank
. Klooster Geghard & Garni tempel
. Meer van Sevan & Dilijan National Park
. Kabelbaan met Tatevklooster
. Museum voor Nationale Architectuur
. Amberd fort