Programma, vertrekdata en prijzen - Groepsreis 10 dagen MongoliŽ
Onze bestemmingenRusland Baltische landen MongoliŽ Algemene informatieHoogtepunten--------GROEPSREIZEN-------------Groepsreis 10 dagen MongoliŽProgramma, vertrekdata en prijzen-----INDIVIDUELE RONDREIZEN--------Rondreis 11 dagen MongoliŽRondreis 14 dagen MongoliŽ-----INDIVIDUELE STEDENREIZEN------Stedenreis 5 dagen UlaanbaatarStedenreis 9 dagen Ulaanbaatar en Beijing----UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN----ReisinformatieHotels Ulaanbaatar GerkampenExcursies UlaanbaatarChinaGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne FinlandBrochure 2021

Programma, vertrekdata en prijzen

Wilt u eens een hele bijzondere reis maken door een van de mooiste en meest uitgestrekte landen ter wereld dan adviseren wij u het programma van deze avontuurlijke 10-daagse rondreis te bestuderen. Grandioze landschappen, ongerepte natuur, zeldzame dieren, een serene stilte en een overvriendelijk nomadenvolk, dat alles vind je alleen in Mongolië.  U reist in een 4WD Jeep/Land Cruiser met een internationaal gezelschap en wordt begeleid door ervaren Engelssprekende reisleiding/gids.  In Ulaanbaatar overnacht u in een 3-sterrenhotel en onderweg overnacht u in traditionele gerkampen (volpension).

Dag 1 Amsterdam–Ulaanbaatar
U vliegt per Aeroflot van Amsterdam via Moskou (met overstap) naar Ulaanbaatar. Wegens het tijdverschil komt u daar de volgende ochtend aan. 

Dag 2 Ulaanbaatar
In de ochtend komt u aan in de hoofdstad van Mongolië en volgt de transfer naar Hotel Bayangol.  Rond het middaguur ontmoet u de reisleiding en de overige groepsleden. Om de stad beter te leren kennen maken we eerst een uitgebreide stadsrondrit. Onderweg krijgt u een rondleiding door het National Historical Museum zodat u een goede indruk krijgt van de historische en hedendaagse cultuur.  Zeker de moeite van een bezoek waard als u iets meer te weten wilt komen over dit uitgestrekte land. Het museum herbergt een interessante collectie fossielen en voorwerpen uit de steentijd, traditionele kleding en sieraden van de diverse etnische stammen, legeruniformen van bekende strijders en een aantal persoonlijke bezittingen van Genghis Khan.  Hierna rijden we naar het in 1935 gestichte Gandanklooster (Grote plaats van complete vreugde), het centrum van het Mongools boeddhistisch geloof. Jarenlang was dit het enige klooster dat door de overheid was toegestaan (marxisme).  Vandaag de dag leven hier nog zo'n 150 lama’s (boeddhistische monniken). Ook worden hier jongens tot lama opgeleid.  Het kloostercomplex is in Tibetaanse stijl gebouwd en omvat een aantal gebouwen waaronder meerdere tempels en een opleidingscentrum. Meest indrukwekkendste is de van binnen geheel beschilderde Janraisig Tempel met in het midden het schitterende 26,5 m hoge standbeeld van Migjid Janraisig, die de compassie en liefde van alle Boeddha’s belichaamt.

Dag 3 Ulaanbaatar–Kharkhorin
Na het ontbijt vertrekken we westwaarts richting de oude stad Kharkhorin. Onderweg kunt u genieten van de uitgestrekte weides die worden afgewisseld door glooiende heuvels, steppen en rivierdalen. Kharkhorin was eens de hoofdstad van het Grote Mongoolse Keizerrijk. In 1220 begon Genghis Khan al met de bouw van deze stad, een strategisch kruispunt van handelsroutes.  Pas tijdens de heerschappij van zijn zoon groeide Kharakorum uit tot een echte grote stad met tempels, regeringsgebouwen en een paleis. In 1264 verplaatste Kublai Khan de hoofdstad van zijn rijk naar Peking.  Kharkhorin werd in 1380 door de Manchu grotendeels verwoest. U brengt een bezoek aan het Erdene Zuu-klooster uit 1586, het oudste boeddhistische klooster van Mongolië. Het klooster wordt omringd door een  zeer indrukwekkende muur met 108 stoepa’s. Het klooster herbergt een fantastische collectie oude schilderingen en speciale kostuums voor religieuze ceremonies. Vannacht verblijft u voor het eerst in een traditionele gertent. Vanuit het kamp kunt u na het diner nog een heerlijke wandeling maken in de prachtige omgeving. Lunch en diner inbegrepen.


Dag 4 Kkarkhorin–Midden Gobi (Ongi-klooster)
Vandaag rijden we door een fantastisch landschap in zuidelijke richting. In het midden van het Gobi-land bekijken we de ruïnes van het Ongi-klooster. Het complex dateert uit 1660 en bestond uit 2 tempelcomplexen, gescheiden door de Ongi-rivier. Aan de noordoever van de rivier bevinden zich de ruïnes van het Barlimklooster en op de zuidoever ligt het Khutagtklooster. Tijdens de bloeiperiode stonden er 30 tempels, 4 universiteiten en leefden er 1000 monniken. Het gehele complex werd vernietigd door de communisten waarbij totaal 27.000 slachtoffers vielen. In 2004 werd er op de ruïnes een klein nieuw klooster gebouwd in een Nepalese stijl. Barbecue-lunch bij lokale nomadenfamilie en diner in het gerkamp.

Dag 5 Gobi (Bayanzag)
We vervolgen onze weg in zuidelijke richting. In de middag komen we bij Bayanzag aan en maken kennis met de ‘Flaming Cliffs’. Deze rotsformaties van rode zandsteen ontstonden 60 miljoen jaar geleden. Ze bevatten grote hoeveelheden dinosaurus fossielen, eieren en botten. Het is een van de meest beroemde paleontologische plekken ter wereld. Roy Chapman Andrews ontdekte hier in 1922 's werelds eerste nest van dinosauruseieren en er zijn inmiddels meer dan 100 dinosaurussen opgegraven. Wanneer de zon op deze kliffen schijnt ontstaat er een magnifiek schouwspel, alsof de kliffen in brand staan. Uiteraard maken we hier een mooie wandeling. De komende 2 nachten verblijft u in het zelfde gerkamp. Lunch en diner in het kamp.

Dag 6 Gobi (Yollin Vallei)
Vanuit het kamp bezoeken we het 100 km verderop gelegen Gurvan Saikhan National Park. Dit is het grootste nationale park van Mongolië. Het reservaat is opgezet ter bescherming van de kwetsbare flora en fauna welke hier leeft. Het is verreweg het enige gebied in de Zuid Gobi waar water te vinden is.  Er zijn hier nog zeer zeldzame diersoorten te vinden zoals: de bedreigde wilde kameel, het wilde schaap en de wilde ezel. De natuurlijke schoonheid is de grootste aantrekkingskracht van dit gebied dat hoofdzakelijk uit rotsen, bergen en canyons bestaat met als hoogtepunt de 40 km lange Yollin Vallei. Twee hoge rotswanden zorgen ervoor dat de temperatuur in de vallei zo laag blijft dat er zich midden in de woestijn, mits de zomer niet te heet is, ijsmassa’s vormen. Na het bezoek aan een mini Flora & Fauna museumpje en een picknick lunch rijden we terug naar ons kamp. Diner in het kamp.

Dag 7 Midden Gobi (Baga Gazriin Chuluu)
Vandaag moet er een grote afstand worden afgelegd. Tijdens deze rit kunt u genieten van een fantastisch groen landschap waar geen einde aan lijkt te komen. Behalve dat u onderweg een enkele nomadenfamilie met hun schapen en paarden over de steppen voorbij ziet trekken lijkt het wel of u alleen op de wereld bent! Picknick lunch.  Diner in gerkamp (Totale afstand ca. 400 km).

Dag 8 Midden Gobi-Ulaanbaatar
Na ons laatste ontbijt in een gerkamp verlaten we de Midden Gobi en rijden we. ca. 200 km noordwaarts door een prachtig berggebied. Rond het middaguur komen we weer aan in het levendige Ulaanbaatar. Middag ter vrije besteding. Vanavond vindt er met de groep nog een afscheidsdiner plaats in restaurant Modern Nomads (inbegrepen).


Dag 9 Ulaanbaatar
Gehele dag ter vrij besteding. U kunt vandaag nog een aantal bezienswaardigheden bezoeken zoals het Boghd Khan Paleis (koninklijk paleis) of de gezellige Peace Avenue waar u nog een souvernir kunt kopen in het Grote Staatswarenhuis. Tijdens uw rondreis heeft u daarvoor weinig gelegenheid gehad want er zijn nauwelijks of geen winkels in het binnenland te vinden.

Dag 10 Ulaanbaatar–Amsterdam
Nog voor het ontbijt wordt u weer naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht met  Aeroflot via Moskou naar Amsterdam. Indien gewenst zou u nog kunnen doorreizen naar Beijing, de hoofdstad van China.

 


 
 

 EXPEDITION VH

Prijzen 2020:

Deze vanaf prijzen zijn per persoon en gebaseerd op een verblijf van 2 personen in een 2-persoonskamer/ger.

Vertrekdata 2020:
Mei 31                                     € 2.575
Juni 28                                    € 2.575
Augustus 2                             € 2.575
Augustus 30                           € 2.575

Inbegrepen:
. retourvlucht met Aeroflot in de N-klasse (met overstap)
. luchthavenbelastingen (€ 365)
. koffer (max. 30 kg)
. 3 x hotelovernachting
. 5 x overnachting in ger
. 8 x ontbijt, 5 x lunch en 6 x diner
. rondreis in comfortabel 4-WD
. transfers (alleen in groepsverband)
. excursies incl. entreegelden
. entreegelden nationale parken
. Engelssprekende reisleiding/gids

Ni
et inbegrepen:
. visum € 185 per visum
. reserveringskosten € 35 per boeking
. Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Toeslag:
. 1-persoonskamer/ger    € 300

Excursie programma
. Stadsrondrit Ulaanbaatar
. National Historical Museum
. Gandanklooster
. Erdene Zuu-klooster
. Ruïnes Ongi-klooster
. Flaming Cliffs
. Gobi-woestijn
. Gurvan Saikhan National Park
. Kameelrijden (optioneel)
. Paardrijden (optioneel)
. Flora en Fauna Museumpje