Programma, vertrekdata en prijzen - Trans SiberiŽ Express 19 dagen van Moskou naar Vladivostok
AANBIEDINGEN VAN DE DAG !!!!!50plusbeurs UtrechtOnze bestemmingenRusland Algemene informatieHoogtepunten-------------GROEPSREIZEN---------Groepsreis 6 dagen St. Petersburg met Nederlandssprekende gidsGroepsreis 8 dagen Moskou en St. Petersburg met Nederlandssprekende gidsen Groepsreis 9 dagen Moskou met Sergiev Posad en St. Petersburg PLUS met Nederlandssprekende gidsen Groepsreis 11 dagen St. Petersburg, Gouden Ring en Moskou Groepsreis 12 dagen cruise van Moskou naar St. Petersburg met Nederlandssprekende reisleidingGroepsreis 12 dagen cruise van St. Petersburg naar Moskou met Nederlandssprekende reisleidingGroepsreis 15 dagen Grand Trans SiberiŽ-/MongoliŽ Express van Moskou naar Beijing--------------CRUISES 2019-------------Cruise 12 dagen van Moskou naar St. Petersburg met Nederlandssprekende reisleidingCruise 12 dagen van St. Petersburg naar Moskou met Nederlandssprekende reisleiding------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----------MET EXCURSIEPROGRAMMA'S---Stedenreis 5 dagen Moskou met excursieprogrammaStedenreis 5 dagen St. Petersburg met excursieprogrammaStedenreis 7 dagen Moskou en St. Petersburg met excursieprogrammaStedenreis 10 dagen Moskou, Gouden Ring en St. Petersburg------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----Stedenreis 3 dagen MoskouStedenreis 3 dagen St. PetersburgStedenreis 6 dagen Moskou en St. PetersburgStedenreis 6 dagen St. Petersburg en MoskouStedenreis 8 dagen Moskou en St. PetersburgStedenreis 8 dagen St. Petersburg en MoskouStedenreis 8 dagen Moskou, St. Petersburg en TallinnStedenreis 8 dagen Moskou, St. Petersburg en HelsinkiStedenreis 5 dagen St. Petersburg en TallinnStedenreis 5 dagen St. Petersburg en HelsinkiStedenreis 7 dagen St. Petersburg, Tallinn en Helsinki----UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN----ReisinformatieHotels MoskouHotels St. PetersburgExcursies Moskou Excursies St. Petersburg-----------TREINREIZEN----------Treinreizen AlgemeenSteden langs het spoorExpress treinen en routesEigen treinreis samenstellenTrans SiberiŽ Express 19 dagen van Moskou naar VladivostokProgramma, vertrekdata en prijzenTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 21 dagen van Moskou naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 23 dagen van St. Petersburg naar BeijingGrand Trans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 15 dagen van Moskou naar Beijing (groepsreis)MongoliŽ ChinaGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne Baltische landen FinlandAanbiedingenBrochure 2019

Programma, vertrekdata en prijzen

19-daagse Trans Siberië Express van Moskou naar Vladivostok vanaf € 2.395
Deze individuele reis wordt alleen op bepaalde data aangeboden. Bij meerdere reserveringen worden de transfers en excursies in groepsverband uitgevoerd. Tijdens de treinreis verblijft u in een 4-persoonsslaapcoupé (maaltijden zijn niet inbegrepen). In de plaatsen Moskou, Jekaterinburg, Irkoetsk, Listvianka en Vladivostok verblijft u in 3-sterrenhotels op basis van logies/ontbijt. Programma en tijden zijn altijd onder voorbehoud.

Dag 1 Amsterdam-Moskou
In de ochtend  vertrekt u per Aeroflot van Amsterdam naar Moskou waar u in de loop van de middag arriveert. Transfer naar uw hotel waar u 3 nachten zult verblijven. Overnachting in hotel.

Dag 2 Moskou
Na het ontbijt wordt u door onze gids opgehaald voor uw eerste kennismaking met Moskou.Tijdens de metrotour  van ca. 4 uur zal zij u informeren over het metronetwerk zodat u er zelf de komende dagen gebruik van kan maken. U bezoekt onderweg een aantal indrukwekkende metrostations die tot de mooiste ter wereld kunnen worden gerekend. De metrotour eindigt bij het  wereldberoemde Rode Plein (mooi plein). Het plein is 700 m bij 130 m groot. Op en rondom het plein staan verschillende bijzondere bezienswaardigheden waaronder het mausoleum van Lenin, het Kremlin, het prachtige warenhuis Goem, het Historisch Museum en natuurlijk de magnifieke Basiliuskathedraal. Uw gids zal met u over het plein wandelen. Na deze excursie bent u vrij om in het centrum te blijven of weer terug te rijden naar uw hotel. Rest van de middag vrij verblijf. Overnachting in hotel.

Dag 3 Moskou
Gehele dag ter vrije besteding. bezoekt u in ieder geval het kremlin dat al eeuwen lang het centrum van de Russische macht symboliseert. Niet ver van het Kremlin zijn nog andere interessante bezienswaardigheden te vinden zoals de Christus Verlosserkathedraal, het Poesjkin Museum of het Tretjakov Museum dat 's werelds grootste collectie Russische schilderkunst huisvest. Indien gewenst kunt u bij ons nog een of meerdere excursie bijboeken (zie Excursies Moskou). Overnachting in hotel.

Dag 4 Moskou-Jekaterinburg
U dient uw hotelkamer te verlaten. U kunt uw bagage bij de hotelreceptie of op het station in bewaring geven. Ochtend en middag ter vrije besteding. Transfer van het hotel naar het station op eigen gelegenheid. Om 16.38 uur vertrekt de trein (nr.16) richting Jekaterinburg. Overnachting in de trein.

Dag 5 Jekaterinburg
U kunt de hele dag genieten van het prachtige landschap dat aan u voorbij schiet. Of lees een mooi boek over Russische zeer interessante geschiedenis. Rond 20.04 uur komt u aan in Jekaterinburg. Onze chauffeur brengt u naar uw hotel waar u 2 nachten zult verblijven.

Dag 6 Jekaterinburg
Jekaterinburg is met haar 1.2 miljoen inwoners de grootste stad van de Oeral. Het indrukwekkende Oeralgebergte is de natuurlijke grens tussen Europa en Azië. De stad werd in 1723 gesticht door tsaar Peter I en naar zijn vrouw vernoemd.Tegenwoordig dankt de stad haar bekendheid aan het feit dat de laatste tsaar, Nicolaas II, en zijn gezin hier in 1917 gevangen werden gezet en hier later werden vermoord. Ofschoon het een belangrijke industriestad is heeft het ook een aantal interessante bezienswaardigheden zoals de Kathedraal op het Bloed. Deze werd gebouwd op de plek waar in 1918 de tsarenfamilie werd vermoord door de communisten. In Jekaterinburg vindt u ook nog een aantal gebouwen uit de tsarentijd, zoals de universiteit en het paleis van de gouverneur. Rondom de stad zijn meerdere monumenten die de officiële grens zouden moeten aangeven tussen de twee continenten. U maakt vandaag onder begeleiding van een gids een stadsrondrit waarbij u ook de denkbeeldige grens tussen de 2 werelddelen bezoekt. De middag staat in het teken van de Romanovs. U bezoekt zowel de kathedraal op het Bloed, gebouwd op de plek waar de familie is vermoord, als ook het klooster Ganina Yama (in de bossen op zo’n 16 km buiten de stad), waar destijds de lichamen werden gedumpt. Het klooster staat op heilige grond en wordt nu als bedevaartplaats bezocht. Overnachting in het zelfde hotel.

Dag 7 Jekaterinburg-Irkoetsk
De hele ochtend ter vrij besteding. na het ontbijt dient u uw hotelkamer weer vrij te geven. Uw bagage kunt u bij de receptie in bewaring geven (ca. € 1,50 per koffer). Transfer naar het station is niet inbegrepen. Om 22.00 uur neemt u op het station de trein (nr.70) naar Irkoetsk waar u 3 dagen later aankomt. Overnachting in de trein.

Dag 8 In de trein
Gehele dag in de trein. Geniet van het Siberische uitzicht, het juiste decor voor een goed gesprek met Doctor Zhivago, het liefst onder het genot van een stevig glas Wodka. Een unieke ontmoeting die u niet snel zult vergeten!  Overnachting in de trein.

Dag 9 In de trein
Gehele dag in de trein. Een mooie gelegenheid om iets over het prachtige Baikalmeer te lezen. Overnachting in de trein.

Dag 10  Irkoetsk-Listvianka
Om 11.30 uur rijdt de trein Irkoetsk binnen.Transfer bij aankomst van het station naar het pittoreske dorpje Listvianka (ca. 65 km). Dit kleine plaatsje met ca. 2500 inwoners ligt direct aan het uitgestrekte Baikalmeer, 's werelds grootste en diepste zoetwatermeer dat 20% van de totale zoetwatervoorziening van de aarde bevat. Het visrijke water is kraakhelder en ijskoud (in de zomer max. 13 graden). U verblijft hier 3 nachten in een 3-sterrenhotel. Overnachting in hotel.



Dag 11 Baikalmeer
Twee heerlijke dagen aan het schitterende Baikalmeer. Niet alleen de flora en fauna zijn er overweldigend maar ook de rotspartijen, de overhangende kliffen en de kleine strandjes mogen niet gemist worden. U heeft ruimschoots de tijd om eens een flinke wandeling te maken en eens rustig van deze ongerepte natuur te genieten. Een boottocht op het meer is zeker ook de moeite waard. Overnachting in hotel.

Dag 12 Baikalmeer
Gehele dag ter vrije besteding. Overnachting in hotel.

Dag 13 Listvianka-Irkoetsk
Rond 11.00 uur transfer van Listvianka naar Irkoetsk. Irkoetsk werd in 1651 gesticht en is daarmee een van de oudste steden van Siberië. Irkoetsk wordt ook wel 'het Parijs van Siberië'genoemd.
Aan het einde van de 17de eeuw groeide Irkoetsk uit tot de belangrijkste stad op de handelsroute van Rusland naar Mongolië en China. Aan het einde van de 18de eeuw kwam hier de goudkoorts op gang en later werden er ook verschillende strafkampen gebouwd om de Trans Siberië Spoorlijn door te trekken. Ook veel adellijke families werden in de tsarentijd naar Irkoetsk verbannen. Vandaag de dag oefent de stad met zijn talloze houten Siberische huisjes, musea en historische gebouwen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op haar bezoekers. Onder leiding van een gids maakt u eerst een stadsrondrit alvorens u naar uw hotel wordt gebracht. Rest van de middag vrij verblijf. Goede gelegenheid om wat inkopen te doen voor het laatste traject naar Vladivostok. Vraag aan de receptie van uw hotel of zij voor u een ontbijtbox (doorgaans is dit gratis) kunnen regelen omdat u morgenvroeg al voor het ontbijt op het station dient te zijn. Overnachting in hotel. 

Dag 14 Irkoetsk-Vladivostok
Nog voor het ontbijt die u zelf een taxi te nemen naar het station waar de trein net voor 08.00 uur vertrekt richting het Verre Oosten. U heeft nog een afstand van 4106 km af te leggen.

Dag 15 In de trein
Gehele dag in de trein. Overnachting in hotel.

Dag 16 In de trein
Gehele dag in de trein. Vandaag passeert u de plaats Khabarovsk, het centrum van de bont- en pelshandel. U zit nu ongeveer 45 km van de Chinese grens. Het laatste stukje spoor van 766 km werd in 6 jaar aangelegd. Overnachting in trein.

Dag 17 Vladivostok
Vol trots arriveert u vroeg in de ochtend dan eindelijk in Vladivostok. U heeft de langste treinreis ter wereld volbracht. Wat een geweldige prestatie! Gefeliciteerd namens ons hele team! Op het perron wordt u welkom geheten door onze chauffeur. Hij rijdt u naar uw hotel waar u direct uw hotelkamer kunt betrekken. In de middag maakt u kennis met een van de meest fascinerende steden van Rusland. Tot 1990 was Vladivostok, het politieke en culturele centrum van Ruslands Verre Oosten, verboden gebied voor buitenlanders en zelfs voor de meeste Russen vanwege de Russisch Pacifische vloot. Tijdens een uitgebreide stadsrondrit bezoekt u het Submarine S-56 museum en de havens, waar het vooral ’s avonds erg gezellig is. Uw gids zal u ook een aantal tips geven.

Dag 18 Vladivostok
Gehele dag ter vrij besteding. Vladivostok heeft een paar bijzondere bezienswaardigheden waaronder het prachtige winkelcentrum Goem, de brug naar Russky Island ne het Primorsky Oceanarium.

Dag 19 Vladivostok-Amsterdam
De transfer naar de luchthaven dient u ter plaatse zelf even te regelen. Vandaag vliegt u per Aeroflot via Moskou weer terug naar Amsterdam.

Genoemde tijden (en treinnummers) zijn altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden. Tijdswijzigingen kunnen aanzienlijk zijn zo kan een trein die 'savonds om 22.00 uur zou vertrekken ook 's morgens om 10.00 uur vertrekken (dus 12 uur eerder). Eventuele tijdswijzigingen worden u voor de reis al meegedeeld.

Prijzen 2019:
Alle genoemde prijzen zijn per persoon, gebasseerd op een verblijf met 4-personen in een 4-persoonsslaapcoupé / 2-persoonshotelkamer.

Vertrekdata 2019:
Januari 4, 11, 18 en 25           € 2.395
Februari 1, 8, 15 en 22           € 2.495
Maart 1, 8, 15, 22 en 29         € 2.495
April  5, 12, 19 en 26              € 2.495
Mei 3 en 10                             € 2.495
Mei 17, 24  en 31                     € 2.595
Juni  7 en 14                            € 2.595
Juni 21 en 28                           € 2.595
Juli 5, 12, 19 en 26                  € 2.595
Augustus 2, 9, 16, 23 en 30   € 2.595
September  6, 13, 20 en 27     € 2.495
Oktober 4, 11, 18 en 25           € 2.495
November  1, 8, 15, 22 en 29   € 2.395
December 6, 13, 20 en 27        € 2.395

Inbegrepen:
• vlucht met Aeroflot (N/T-klasse I.A.T.A.) Amsterdam-Moskou en Vladivostok-Amsterdam (terugreis met overstap)
• luchthavenbelastingen (€ 135)
• genoemde treinreis in een 4-persoonscoupé
• 7 x treinovernachting
• 11 x hotelovernachting
• 11 x ontbijt (afhankelijk van de treintijden)
• transfers volgens het programma
• excursies incl. entreegelden met Engelssprekende gidsen
• uitnodigingen voor aanvragen visa

Niet inbegrepen:
• overige transfers
• visa € 110 per visum
• reserveringskosten € 35 per boeking 
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Toeslagen:
• trein Moskou-Jekaterinburg 2-persoonscoupé € 135
• trein Jekaterinburg-Irkoetsk 2-persoonscoupé € 235
• trein Irkoetsk-Vladivostok 2-persoonscoupé € 270

• 1-persoonskamer in hotels € 475
• alleenreizend (incl. 1-pk)     € 1.025

Note: graag willen wij u erop attenderen dat, hoewel deze reis als individuele reis wordt aangeboden, er een mogelijkheid bestaat dat de transfers en excursies in groepsverband worden uitgevoerd (dus met een aantal andere reizgers die de zelfde reis hebben geboekt!).