Programma, vertrekdata en prijzen - Trans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 24 dagen van St. Petersburg naar Beijing
Onze bestemmingenRusland Algemene informatieHoogtepunten-------------GROEPSREIZEN---------Groepsreis 6 dagen St. Petersburg per KLM en met Nederlandssprekende gidsGroepsreis 8 dagen Moskou en St. Petersburg per KLM en met Nederlandssprekende gidsen Groepsreis 9 dagen Moskou met Sergiev Posad en St. Petersburg met Kronstadt per KLM en met Nederlandssprekende gidsen Groepsreis 11 dagen St. Petersburg, Gouden Ring en Moskou per KLMGroepsreis 12 dagen cruise van Moskou naar St. Petersburg per KLM en met Nederlandssprekende reisleidingGroepsreis 12 dagen cruise van St. Petersburg naar Moskou met Nederlandssprekende reisleidingGroepsreis 16 dagen Grand Trans SiberiŽ-/MongoliŽ Express--------------CRUISES 2021-------------Cruise 12 dagen van Moskou naar St. Petersburg per KLM en met Nederlandssprekende reisleidingCruise 12 dagen van St. Petersburg naar Moskou met Nederlandssprekende reisleiding------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----------MET EXCURSIEPROGRAMMA'S---Stedenreis 5 dagen Moskou met excursieprogrammaStedenreis 5 dagen St. Petersburg met excursieprogrammaStedenreis 8 dagen Moskou en St. Petersburg met excursieprogrammaStedenreis 10 dagen Moskou, Gouden Ring en St. Petersburg------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----Stedenreis 3 dagen MoskouStedenreis 5 dagen Moskou en St. PetersburgStedenreis 7 dagen Moskou, St. Petersburg en TallinnStedenreis 7 dagen Moskou, St. Petersburg en HelsinkiStedenreis 3 dagen St. PetersburgStedenreis 5 dagen St. Petersburg en MoskouStedenreis 5 dagen St. Petersburg en TallinnStedenreis 5 dagen St. Petersburg en HelsinkiStedenreis 7 dagen St. Petersburg, Tallinn en Helsinki----UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN----ReisinformatieHotels MoskouHotels St. PetersburgExcursies Moskou Excursies St. Petersburg-----------TREINREIZEN----------Treinreizen AlgemeenSteden langs het spoorExpress treinen en routesTrans SiberiŽ Express 19 dagen van Moskou naar VladivostokTrans SiberiŽ Express 22 dagen van St. Petersburg naar VladivostokTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 21 dagen van Moskou naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 24 dagen van St. Petersburg naar BeijingProgramma, vertrekdata en prijzenTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 26 dagen van Moskou naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 29 dagen van St. Petersburg naar BeijingBaltische landen MongoliŽ ChinaGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne FinlandBrochure 2021

Programma, vertrekdata en prijzen

24-daagse Trans Siberië-/Mongolië Express van St. Petersburg, via Moskou, Irkoetsk en Ulaanbaatar, naar Beijing vanaf € 2.995

Dag 1 Amsterdam-St. Petersburg
Vandaag vertrekt u per KLM van Amsterdam naar St. Petersburg waar u in de loop van de middag arriveert. Transfer naar hotel waar u de komende 3 nachten zult verblijven.

Dag 2 St. Petersburg
U heeft 2 volle dagen de tijd om St. Petersburg zelf te ontdekken. Deze sprookjesachtige tsarenstad staat bekend vanwege haar pracht en praal. Vooral het netwerk van grachten en kanalen dragen bij aan de unieke sfeer van deze gezellige en vriendelijke stad. St. Petersburg is een overzichtelijke stad waar je niet snel zult verdwalen.  Indien gewenst kunt u nog excursies bijboeken (zie excursies St. Petersburg).

Dag 3 St. Petersburg
Gehele dag ter vrij besteding.

Dag 4 St. Petersburg-Moskou
Na het ontbijt dient u uw hotelkamer vrij te geven. U kunt uw bagage bij de receptie in bewaring geven (ca. € 1 per koffer). U neemt zelf ruim op tijd een taxi naar het station.Vandaag reist u met de dagtrein van St. Petersburg naar Moskou.  De reistijd bedraagt ca. 4 uur. Bij aankomst wordt u opgewacht door onze chauffeur die u naar uw hotel brengt.

Dag 5 Moskou
Rond 10.00 uur  wordt u in de lobby van uw hotel opgewacht door onze lokale gids. Samen met haar maakt u een metrotour van ca. 4 uur. Tijdens deze populaire excursie leert u het metrosysteem van de stad kennen. Onze gids zal u meenemen naar de mooiste metrostations ter wereld met prachtige kroonluchters, beeldhouwwerken en mozaïeken. Deze stations worden ook wel ‘ondergrondse volkspaleizen’ genoemd. Zij zal u uitgebreid informeren over de verschillende routes en hoe het metrosysteem werkt, zodat u de overige dagen van uw verblijf met een gerust hart zelf de stad kunt gaan ontdekken. Tijdens deze tour bezoekt u het Rode Plein en de gezellige artiestenwijk Arbat waar u even kunt rondwandelen. U kunt ook een kopje koffie gaan drinken en met de gids doornemen waar u de belangrijkste bezienswaardigheden kunt vinden. In bijna alle hotels vindt u het informatieboekje ‘The official City Guide’, neem zo’n boekje mee op de metrotour. Na deze excursie zal de gids u weer terugbrengen naar uw hotel. Uiteraard kunt u ook op eigen gelegenheid het centrum verder gaan ontdekken. Rest van de middag vrij verblijf. Overnachting in hotel.

Dag 6 Moskou
Gehele dag ter vrije besteding.  Na het ontbijt kunt u de metro nemen (10 minuten lopen van het hotel) naar het centrum. Vanaf het Rode Plein met de beroemde Basiliuskathedraal wandelt u zo naar het Kremlin of een van de bekende musea zoals het Poesjkin Museum of de Tretjakov Galerie. Ook het bekende warenhuis Goem en de nieuwe Christus Verlosserkathedraal liggen niet ver van het Rode Plein. Een rondvaart over de Moskva-rivier is zeker ook een mogelijkheid. In het centrum vindt u overal kleine restaurants en cafeetjes waar u iets kunt eten en drinken. Zie ook onder het kopje 'Excursies Moskou' indien u via Bolsjoj Reizen nog een excursie wilt bijboeken. Overnachting in hotel.

Dag 7 Moskou-Irkoetsk
Na het ontbijt dient u uw kamer te verlaten. U kunt met de metro naar het station rijden of bij de receptie van uw hotel een taxi bestellen. Zorg in ieder geval dat u op tijd op het juiste perron aanwezig bent. Doorgaans staan de treinen ca. 30 minuten voor vertrek al klaar om de passagiers de mogelijkheid te geven rustig in te stappen. In de middag vertrekt de Trans Siberië Express, precies op tijd, richting Irkoetsk (Siberië). Wij wensen u een goede reis! Overnachting in de trein.

Dag 8-10 In de trein
Vrij verblijf in de trein. U heeft 3 volle dagen de tijd om de overige passagiers te leren kennen. Er is steevast een bont gezelschap aan nationaliteiten aan boord te vinden. Naast een paar goede boeken hebben veel passagiers tegenwoordig ook een IPAD bij de hand waarop een paar mooie films of muziek staan gedownload.  De aangehaakte restauratiewagon (vaak met kleine bar) biedt een vrij beperkt aanbod aan gerechten en snacks. Op de stations onderweg kunt u behoorlijk eten en drinken inslaan. De lokale bevolking biedt allerlei koopwaar aan. U vindt op de perrons ook kiosken met drankjes en tijdschriften. Overnachtingen in de trein.

Dag 11 Irkoetsk-Listvianka
In de ochtend rijdt de trein Irkoetsk binnen. Irkoetsk wordt gezien als de hoofdstad van Siberië. Transfer bij aankomst van het station naar het pittoreske dorpje Listvianka (ca. 65 km). Dit kleine plaatsje met ca. 2500 inwoners ligt direct aan het uitgestrekte Baikalmeer. U verblijft in een eenvoudig middenklasse hotel op basis van logies/ontbijt. Check-in vanaf 14.00 uur. U kunt uw bagage bij de receptie in bewaring geven. Vrij verblijf in Listvianka. De komende 2 nachten verblijft u in een eenvoudig 3-sterrenhotel niet ver van het meer.

Dag 12 Listvianka
U heeft vandaag de gelegenheid om de prachtige omgeving van Listvianka te verkennen. Maakt u een wandeling langs het Baikalmeer. Niet alleen de flora en fauna zijn er overweldigend maar ook de rotspartijen, de overhangende kliffen en de kleine strandjes mogen niet gemist worden. 

Dag 13 Listvianka-Irkoetsk
Rond 10.00 uur transfer van Listvianka terug naar Irkoetsk, een van de oudste steden van Siberië. Irkoetsk ligt aan de westkant van het Baikalmeer. Aan het einde van de 17de eeuw was dit de belangrijkste handelsstad tussen Rusland, China en Mongolië. De stad werd in 1651 gesticht en wordt ook wel 'het Parijs van Siberië' genoemd. Aan het einde van de 18de eeuw kwam hier de goudkoorts op gang en later werden er ook verschillende strafkampen gebouwd. Na het inchecken kunt u een wandeling maken door het gezellige centrum van de stad. U vindt er tal van historische monumenten, verschillende musea en galeries.  Komende 2 nachten verblijft u in een eenvoudig 3-sterrenhotel.

Dag 14 Irkoetsk
Vrij verblijf Irkoetsk. Bezoekt u vandaag in ieder geval de gezellige wijk 130 Kvartal. Wij raden u aan even bij de receptie te vragen of u een ontbijtbox kunt bestellen aangezien u morgenochtend het hotel al vroeg dient te verlaten. Indien dat niet mogelijk is koopt u dan vanmiddag bij een supermarkt enkele etenswaren/drankjes (tevens voor tijdens de treinreis naar Ulaanbaatar).

Dag 15 Irkoetsk-Ulaanbaatar
Transfer naar het station. De Trans Mongolië Express vertrekt doorgaans al in de ochtend richting Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië. Bij de plaats Ulan-Ude splitst de spoorlijn zich, de Trans Siberië Express rijdt rechtdoor met als eindbestemming Vladivostok aan de Japanse Zee en de Trans Mongolië Express buigt af naar het zuiden richting Mongolië.  Bij de Russisch-Mongoolse grens komt de douane aan boord van de trein en worden de grensformaliteiten in uw eigen coupé afgehandeld. U overnacht in de trein.

Dag 16 Ulaanbaatar-Terelj N.P.
Uw trein komt 's morgens in Ulaanbaatar aan. Op het station wordt u welkom geheten door onze chauffeur. Hij rijdt u naar het in het Terelj National Park gelegen gerkamp. Onderweg krijgt u de gelegenheid om het Giant Genghis Khan Monument te bezoeken. U verblijft 2 nachten in het nationale park in een traditionele 2-persoonsnomadentent op basis van volpension (ontbijt/lunch/diner). Veel Mongolen wonen nog altijd in gers, tenten die gemaakt zijn van dierenhuiden. In de prachtige omgeving van het kamp zijn wandelroutes uitgezet en kunt u fietsen huren of paardrijden. In het kamp vindt u informatie over de omgeving en de excursiemogelijkheden. Overnachting in gerkamp.

Dag 17 Terelj N.P.
Vandaag verblijft u op basis van volpension (ontbijt / lunch / diner) in het gerkamp. Een heerlijk dagje in de natuur! Vanuit het kamp kunt u genieten van de prachtige vergezichten van dit voor ons vreemde landschap. Er worden verschillende optionele excursies georganiseerd waaraan u kunt deelnemen.  Overnachting in gerkamp.

n

Dag 18 Terelj-Ulaanbaatar
Na het ontbijt dient u uw ger te verlaten. In de loop van de ochtend of vroege middag vindt de transfer plaats van het kamp naar de hoofdstad van Mongolië, Ulaanbaatar. Alleen in Ulaanbaatar houdt het ritme van het dagelijkse leven enigszins gelijke trend met dat van de rest van de wereld. Toch doet deze Mongoolse hoofdstad erg provinciaals aan. Middag ter vrije besteding. Wat u zeker niet mag missen is het bekende Gandanklooster en het Bogd Khan Palace Museum, het voormalig paleis van de Khan. Vanaf het Zaisan monument heeft u een fantastisch uitzicht over deze bijzondere hoofdstad. De komende 2 nachten verblijft u in een 3-sterrenhotel (logies/ontbijt).

Dag 19 Ulaanbaatar
Gehele dag ter vrije besteding. Mocht u nog een paar leuke souvenirs willen kopen dan kunt u bij de Government Department Store op Peace Avenue terecht. Doet u ook nog uw laatste inkopen in een van de vele supermarkten voor de treinreis naar Beijing. Wij adviseren u even bij de receptie te vragen of u een ontbijtbox kunt bestellen voor de volgende ochtend aangezien de trein al weer vroeg vertrekt.


Dag 20 Ulaanbaatar-Beijing
Transfer van het hotel naar het station (tijdens de transfer ontvangt u het treinkaartje voor het laatste traject). De trein voor het laatste traject, van Ulaanbaatar naar Beijing, vertrekt al vroeg in de ochtend (geen tijd voor ontbijt in het hotel). De trein passeert vandaag de bekende Gobi-woestijn en de grensovergang tussen Mongolië en China. Bij de grensovergang wordt meteen het onderstel van de trein vervangen aangezien China een andere spoorbreedte kent. Het verwisselen duurt ongeveer 2 tot 3 uur. Overnachting in de trein.

Dag 21 Beijing

Rond het middaguur komt de trein aan in Beijing, de hoofdstad van China. De laatste 34 keizers van China regeerde vanuit deze indrukwekkende stad. Het herbergt de belangrijkste en bekendste bezienswaardigheden van China zoals de keizerlijke paleizen in de Verboden Stad en het Plein van de Hemelse Vrede. Ook vindt u in Beijing een groot aantal tempels in mooi aangelegde parken en fantastische musea die onderdak bieden aan ontelbare kunstschatten. Transfer van het station naar uw 3-sterrenhotel waar u de komende 3 nachten zult verblijven (logies/ontbijt).

Dag 22 Beijing
U heeft 2 volle dagen de tijd om deze grote stad zelf te gaan ontdekken. Wij adviseren u toch zeker de geheimzinnige Verboden Stad, 's werelds grootste paleizencomplex, te bezoeken. Hier leefden eens de keizers afgezonderd van de buitenwereld. De temple of Heaven is een meesterwerk uit de 15de eeuw, staat op een 3 verdiepingen hoog terras van wit marmer, omgeven door een prachtige balustrade. Het dak van de tempel telt 50.000 briljantblauwe dakpannen. Vanuit Beijing kunt u uiteraard ook de Chinese Muur bezoeken. Zie 'Excursies Beijing'. Overnachting in hotel.

Dag 23 Beijing
Gehele dag ter vrij besteding.

Dag 24 Beijing-Amsterdam
De transfer van uw hotel naar de luchthaven is inbegrepen. U vliegt per KLM weer rechtstreeks terug naar Amsterdam. Vlucht vertrekt in de ochtend en komt in de middag aan in Amsterdam.
 Verlenging in Beijing is mogelijk à ca. € 50 p.p.p.n. (op basis van 2 personen in 2-persoonskamer).

Wijzigingen
Treintijden zoals vermeld in ons dagprogramma zijn altijd onder voorbehoud (zie treinreizen)
Treinen en vertrek- en aankomsttijden kunnen tijdens het seizoen gewijzigd worden, ook nadat Bolsjoj Reizen de reis reeds aan u heeft bevestigd.
Het kan zelfs voorkomen dat het aantal overnachtingen onderweg kunnen wijzigen doordat er veranderingen hebben plaatsgevonden.EXCURSIEPROGRAMMA'S BEIJING

Wij bieden u de mogelijkheid om tijdens uw verblijf in Beijing een aantal interessante excursies te maken. De hieronder genoemde excursieprogramma's worden uitsluitend aangeboden aan passagiers van de TRANS SIBERIE-/MONGOLIE EXPRESS.  Graag willen wij u erop attenderen dat, hoewel deze reis als individuele reis wordt aangeboden, er een mogelijkheid bestaat dat de excursies in groepsverband worden uitgevoerd. Deze dagexcursies (7 tot 10 uur) zijn onder begeleiding van een Engelssprekende gids inclusief vervoer (auto/minibusje met chauffeur), entreegelden en lunches.

Excursieprogramma A à € 300 per persoon (bij min. 2 personen)
Dag  22 Beijing
Bezoek Plein van de Hemelse Vrede + Verboden Stad + Beijing Zoo met Panda Huis 
Dag 23 Beijing
Bezoek Chinese Muur bij Badaling + Jade werkplaats (winkel) + Hutong Tour met riksja


Excursieprogramma B à € 300 per persoon (bij min. 2 personen)
Dag 22 Beijing
Bezoek Plein van de Hemelse Vrede + Verboden Stad + Tempel van de Hemel + parelfabriek
Dag 23 Beijing
Bezoek Chinese Muur bij Badaling + Jade werkplaats (winkel) + fotostop bij Bird Nest & Water Cube


Excursieprogramma C met 1 extra overnachting in Beijing à € 450 per persoon (bij min. 2 personen/2-persoonskamer)
Dag 22 Beijing
Bezoek Plein van de Hemelse Vrede + Verboden Stad + Tempel van de Hemel + parelfabriek
Dag 23 Beijing
Bezoek Chinese Muur bij Badaling + Jade werkplaats (winkel) + fotostop bij Bird Nest & Water Cube
Dag 24 Beijing
Bezoek Lama Tempel + Beijing Zoo met Panda Huis + Hutong Tour met riksja 
Dag 25 Beijing-Amsterdam
Transfer naar de luchthaven voor vlucht van Beijing naar Amsterdam per KLM.

Voor omschrijvingen van de diverse bezienswaardigheden en/of het boeken van losse excursies zie: onder China - 'Excursies Beijing'.

Visa
De aanvraag van de benodigde visa begint doorgaans 12 weken voor vertrek. Voor het aanvragen van de visa hebben de diverse consulaten uw originele paspoorten nodig. U kunt dan dus 8 weken niet over uw paspoorten beschikken. Bolsjoj Reizen kan voor u de diverse visa bij de verschillende consulaten aanvragen. Daarvoor hebben wij dan wel uw paspoorten nodig met alle gewenste bijlagen zoals pasfoto's, verklaringen en ingevulde visumformulieren. Informatie hierover ontvangt u bij de factuur. Zo gauw Bolsjoj Reizen uw paspoorten (inclusief visa) weer terug heeft van de consulaten dan dient u uw paspoorten persoonlijk bij ons op kantoor op te halen. Wij versturen geen paspoorten indien er meer dan 1 visum moet worden aangevraagd. Uitzonderingen zijn niet mogelijk.

 

 

 

Prijzen 2021:
Deze vanaf prijzen zijn per persoon, gebaseerd op een verblijf van 2 personen in een 2-persoonskamer/gertent.

Vertrekdata 2021:
Januari 4, 11, 18 en 25         € 2.995      
Februari 1, 8, 15, 22 en 29   € 2.995
Maart 7, 14, 21 en 28            € 2.995
April  4, 11, 18 en 25             € 3.035
Mei  2, 9, 16, 23 en 30           € 3.035
Juni  6, 13, 20 en 27              € 3.085
Juli  4, 11, 18 en 25                € 3.195
Augustus 1, 8, 15, 22 en 29  € 3.195
September 5, 12, 19 en 26    € 3.085
Oktober 3, 10, 17, 24 en 31   € 3.035
November 7, 14, 21 en 28     € 2.995
December 5, 12, 19 en 26     € 2.995

Inbegrepen:
• rechtstreekse vluchten per KLM (G/N-klasse) Amsterdam-St. Petersburg en Beijing-Amsterdam
• luchthavenbelastingen (€ 220)
• koffer 
• 6 x treinovernachting (4-persdoonscoupé)
 15 x hotelovernachting
• 2 x overnachtingen in gertent
• 12 x ontbijt, 2 x lunch + 2 x diner
• 10 x transfer
• genoemde treinreis in 4-persoonscoupé
• excursies incl. entreegelden (excl. metrokaartjes)
• uitnodigingen voor aanvragen visa
 
Niet inbegrepen:

• visa (voor Rusland, Mongolië en China zie reisinformatie)
• overige transfers
• reserveringskosten € 35 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Toeslagen p.p.:
• trein Moskou-Irkoetsk 
2-persoonscoupé                   € 300
• trein Irkoetsk-Ulaanbaatar
2-persoonscoupé                   € 160
• trein Ulaanbaatar-Beijing
2-persoonscoupé                   € 220

•1-persoonskamer 4*- hotels € 650     
•4-sterrenhotels                         € 650
•1-persoonskamer 4*- hotels € 1.150

• alleenreizend in 3*-hotels     € 1.250 
(incl.  toeslag1-pk)        
• alleenreizend in 4*-hotels      € 1.695  (incl. toeslag 1-pk)