Programma, vertrekdata en prijzen - Groepsreis 11 dagen Baltische landen PLUS *NIEUW*
Onze bestemmingenRusland Baltische landen Algemene informatie Hoogtepunten Baltische Landen---------------RONDREIZEN----------------------------MET EIGEN AUTO/MOTOR------Rondreis 12 dagen Baltische landen van Vilnius naar VilniusRondreis 16 dagen Baltische landen van Vilnius naar Vilnius---------------GROEPSREIZEN-------------Groepsreis 8 dagen Hoofdsteden Vilnius, Riga en TallinnGroepsreis 8 dagen Hoofdsteden met Klaipeda en Curonian Spit !!!Groepsreis 8 dagen Tallinn, Helsinki en St. PetersburgGroepsreis 10 dagen Hoofdsteden met natuurparken!!! Groepsreis 10 dagen Riga, Tallinn, Helsinki en St. PetersburgGroepsreis 11 dagen Baltische landen PLUS *NIEUW*Programma, vertrekdata en prijzenGroepsreis 13 dagen Vilnius, Riga, Tallinn, Helsinki en St. Petersburg----------------FLY & DRIVE's------------Fly & Drive 11 dagen Baltische landen van Riga naar RigaFly & Drive 11 dagen Baltische landen van Tallinn naar TallinnFly & Drive 12 dagen Baltische landen van Riga naar TallinnFly & Drive 15 dagen Baltische Landen van Riga naar RigaFly & Drive 16 dagen Baltische landen van Riga naar RigaFly & Drive 16 dagen Baltische landen van Tallinn naar TalliinnFly & Drive 17 dagen Baltische landen van Vilnius naar Tallinn speciaal voor reizen met kinderen------------------FLY & BUS--------------Fly & Bus 7 dagen Baltische landen van Vilnius naar TallinnFly & Bus 12 dagen Baltische landen van Riga naar TallinnFly & Bus 12 dagen Baltische landen Vilnius naar Tallinn------INDIVIDUELE STEDENREIZEN----Stedenreis 3 dagen VilniusStedenreis 3 dagen RigaStedenreis 3 dagen TallinnStedenreis 5 dagen Vilnius en RigaStedenreis 5 dagen Riga en TallinnStedenreis 5 dagen Tallinn en HelsinkiStedenreis 5 dagen Tallinn en St. PetersburgStedenreis 7 dagen Vilnius, Riga en TallinnStedenreis 7 dagen Riga, Tallinn en HelsinkiStedenreis 7 dagen Riga, Tallinn en St. PetersburgStedenreis 7 dagen Tallinn, Helsinki en St. Petersburg---UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN---ReisinformatieHotels VilniusHotels RigaHotels TallinnExcursies VilniusExcursies RigaExcursies TallinnMongoliŽ ChinaGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne FinlandBrochure 2020

Programma, vertrekdata en prijzen

11-daagse groepsreis Baltische landen PLUS vanaf € 1.455

Aantal deelnemers en verlenging
Tijdens deze prachtige rondreis reist u in een internationaal gezelschap en wordt u begeleid door ervaren Engelssprekende reisleiding (Duitssprekende reisleiding op aanvraag).  Alle vertrekdata zijn gegarandeerd, er geldt geen minimum deelname (max. 16 personen). Indien gewenst kunt u deze reis op individuele basis verlengen door extra nachten bij te boeken in bijvoorbeeld Tallinn (voordat de groepsreis begint) of in Riga (nadat de groepsreis is afgelopen). 

Programma

Dag 1 Amsterdam-Tallinn
Vandaag vertrekt u met  een rechtstreekse vlucht van Air Baltic, de nationale luchtvaartmaatschappij van Letland, naar Tallinn. Na aankomst treft u onze chauffeur in de aankomsthal aan om u te verwelkomen.  Transfer naar uw hotel. Na het inchecken en opfrissen heeft u nog de gelegenheid om een mooie wandeling te maken door de oude steegjes van deze romantische middeleeuwse stad. Om 19.00 uur treft u de gids en de overige groepsleden voor een kennismaking in de hotellobby. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Na de bijeenkomst kunt u op eigen gelegenheid dineren in een van de leuke restaurantjes in de stad. Indien u niet aanwezig bent zal de gids een berichtje voor u bij de receptie afgeven waarin de vertrektijd van dag 2 staat vermeld.

Dag 2 Tallinn-Lahemaa N.P.
Tallinn is een charmante middeleeuwse stad. De oude binnenstad is in de zomer een drukke plek met veel winkeltjes, galeries, souvenirmarkten, terrasjes en restaurants. Onze uitgebreide stadstour vindt in de ochtend plaats. U bezoekt onder meer de boven- en benedenstad van Tallinn. De bus rijdt om de middeleeuwse stadsmuren heen naar het oudste gedeelte van de stad waar u langs het Lossi-plein komt waaraan het Toompea-kasteel is gelegen. Hier zetelt vandaag de dag het Estse parlement. Aan het plein ligt ook de Russisch-orthodoxe Alexander Nevski-kathedraal, gebouwd in opdracht van tsaar Alexander III. Rond het middaguur rijden we richting het Lahemaa National Park dat ongeveer 70 km ten oosten van Tallinn ligt. Dit is het grootste natuurpark van Estland met een zeer gevarieerde en ongerepte natuur. Er leven zelfs nog wilde bruine beren en lynxen. We rijden naar het Vihula Manor House. Dit in het midden van het park gelegen 16de eeuwse charmante landgoed is voor vannacht uw onderkomen. Een diner van lokale specialiteiten in de Kaval-Ants Taverne is vanavond inbegrepen.

Dag 3 Lahemaa N.P.-Tartu
Na het ontbijt wordt er een 2 uur durende wandeling georganiseerd door het prachtige park. Onderweg bezoekt u in Palmse het indrukwekkende Manor House van de schatrijke familie Von Pahlen. U vervolgt uw reis richting de studentenstad Tartu, de culturele hoofdstad van Estland. Er volgt een stadsrondrit door deze kleine charmante stad. De Oude Universiteit dateert zelfs uit 1632.

Dag 4 Tartu-Marciena
Vanochtend rijden we eerst in zuidelijke richting naar de Hanzestad Valmiera, gesticht in de 14de eeuw. De ridders van de Livonian Order bouwden hier een kasteel. Na een korte rondrit door de stad bezoekt u de kleine Valmiermuiza brouwerij. Hier krijgt u een rondleiding door de brouwerij en leert u het geheim van het lokale bierbrouwen. Uiteraard krijgt u de gelegenheid om een biertje te proeven. In de middag bezoekt u op het platteland een boerderij waar overheerlijke biologische kaas wordt geproduceerd. U proeft natuurlijk een stukje kaas. Laat in de middag komen we aan bij het Marciena Manor House, een romantisch landgoed/ oude boerderij dat werkelijk in het midden van Letland is gelegen. Vanavond wordt er in het Manor House een overheerlijke barbecue geserveerd  (inbegrepen). Maakt u na het eten nog een heerlijke wandeling in de directe omgeving van het huis. 

Dag 5 Marciena-Daugavpils
Onze eerste stop vandaag is de plaats Aglona midden in de provincie Letgallen. Letgallen wordt ook wel ‘Land van de Blauwe Meren’ genoemd. Aglona is het bekendste bedevaartsoord van Letland. In een prachtig landschap vindt u de barokke spierwitte basiliek ‘Onze Lieve Vrouwe van Aglona’ gebouwd in 1699. De geneeskrachtige bronnen hebben voor verschillende wonderen gezorgd. In ieder geval zeker de moeite waard voor een bezoek. U bezoekt ook een werkplaats waar lokale keramiek wordt vervaardigd. Keramiek is een belangrijk symbool  van de Letgallen cultuur. Na een interessante ochtend rijden we verder naar Daugavpils, Letlands 2de stad. Dit is de meest Russische stad buiten Rusland. Het overgrote deel van de plaatselijk bevolking spreekt nog steeds Russisch met elkaar. Voor een ieder die het bezoekt een hele cultuurshock vergeleken met de rest van de Baltische landen. We maken een stadsrondrit door het historische centrum en bezoeken daarbij het 19de eeuwse Daugavpilsfort en het Mark Rothko Art Centre. Dit museum is de enige plek in Europa waar de originele meesterwerken van de grondlegger van abstract  expressionisme (colorfield stroming) te zien zijn. Mark Rothko (Markus Rothkowitz) werd in 1903 in Daugavplis geboren. We overnachten net buiten de stad in het Svente Manor Hotel.

Dag 6 Daugavpils-Vilnius
Na een heerlijk ontbijt vervolgen we onze weg naar het zuiden. We passeren de Litouwse grens en rond lunchtijd bereiken we het Aukstatija National Park vooral bekend om de vele meren, riviertjes en beekjes. U gaat het nationale park op de fiets ontdekken tijdens een mooie fietstocht van ca. 20 km. Hierbij bezoekt u het aan een mooi meer gelegen plaatsje Paluse. Hier staat de oudste nog bestaande houten kerk van Litouwen. Deze St. Jozefkerk werd in 1750 gebouwd zonder ook maar een spijker te gebruiken. In de namiddag rijden we door naar Vilnius, de hoofdstad van Litouwen.

Dag 7 Vilnius
In de ochtend staat er een stadstour op het programma. Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een stadstour waarbij u op het hoogste punt een fantastisch uitzicht heeft over deze barokke stad. In het oude middeleeuwse gedeelte, het historische centrum, maken we een wandeling langs alle belangrijke bezienswaardigheden, zoals de kathedraal aan het Katedros Aiksté (Plein van de Kathedraal), de Petrus en Pauluskerk die bekend staat om zijn prachtige stucwerk door Italiaanse kunstenaars, de St. Anna-kerk en de oude stadspoorten 'Gates of Dawn'. Ook brengt u een bezoek aan de Oude Universiteit uit 1579. De middag is vrij te besteden. In de avond kunt u facultatief (optioneel) een masterklas koken bijwonen in het Senoji Trobele Restaurant. 

Dag 8  Vilnius-Liepaja
We rijden we in westelijke richting via Trakai, de middeleeuwse hoofdstad van Litouwen, naar de kust. Trakai is vooral bekend vanwege de schitterende 14de eeuwse burcht, gelegen op een eilandje in het meer van Galvé. We maken hier een fotostop. We rijden door naar de havenstad Klaipeda. De oude binnenstad van Klaipeda, vroeger genaamd Memel,  herbergt een aantal mooie koopmanshuizen en het Theaterplein met de bekende fontein is zeker ook een foto waard. Na een kleine stadsrondrit rijden we in noordelijke richting naar de bekende badplaats Liepaja. In de avond wordt er een optioneel diner georganiseerd in een van de eettentjes op het witte zandstrand.

Dag 9 Liepaja-Riga
Voordat we richting Riga rijden krijgt u eerst nog een kleine rondrit door Liepaja. Hierbij krijgt de marinehaven, het Juramala Park en de Trinity-kerk te zien. We rijden door het hertogdomKurland naar de oude hoofdstad Kuldiga. Na een bezoek aan Kuldiga rijden we in westelijke richting naar de populaire badplaats Jurmala. In de Sovjettijd liet de Russische elite zich hier in de sanatoria verwennen. Veel van de prachtige oude gebouwen in Jurmala zijn van hout. We maken een strandwandeling over het heerlijke zandstrand. In de loop van de middag komen we in de hoofdstad Riga aan.

Dag 10 Riga
Riga, gesticht in 1201 door de Duitse bisschop Albert is de grootste van de 3 Baltische hoofdsteden. Naast de vele culturele rijkdommen die Riga bezit, is deze stad West-Europees georiënteerd. Zo vindt u er veel moderne gebouwen, fijne restaurants, terrasjes, gezellige winkeltjes en is er een goed uitgaansleven met nachtclubs en casino’s. Al met al een stad waar de oude cultuur zich goed verenigt met de opbloeiende economie. Tijdens de uitgebreide stadswandeling door het oude centrum leidt uw gids u langs alle belangrijke historische monumenten die deze veelzijdige stad rijk is. De meest bekende zijn de imposante Domkathedraal, de Zweedse Poort uit 1698, het Vrijheidsmonument, het geel geschilderde Riga-kasteel en de van foto’s bekende ‘3 broers’, Letland’s oudste huizen uit de 15de eeuw. In de middag bezoekt u met uw gids Riga’ s centrale markt waar vooral streekproducten worden aangeboden. Uw gids zal u een paar specialiteiten laten zien. Vanavond wordt er een afscheidsdiner georganiseerd in een stijlvol restaurant waar vooral Letse specialiteiten worden geserveerd. Diner is inbegrepen.

Dag 11 Riga-Amsterdam
Ochtend ter vrije besteding. Na het ontbijt kunt u uw bagage bij de receptie in bewaring geven. Transfer naar de luchthaven voor de rechtstreekse terugvlucht naar Amsterdam.  

 

LIFESTYLE

NIEUWE REIS!

Prijzen 2021:

Deze vanaf prijzen zijn per persoon en gebaseerd op een verblijf van 2 personen in een 2-persoonskamer.

Vertrekdata 2021:
Juni  27                      € 1.455
Juli  18                        € 1.455
Augustus 1 en 15      € 1.455

Inbegrepen:

• vlucht met Air Baltic in de V-klasse Amsterdam-Tallinn en Riga-Amsterdam 
• luchthavenbelastingen (€ 115)
• 1 koffer (€ 70)
• 10 x hotelovernachtingen
• 10x ontbijt 
• 3 x diner
• transfers (alleen in groepsverband)
• busreis in een comfortabele touringcar
• excursies inclusief entreegelden
• huurfiets met helm 
• Engelssprekende reisleiding
• informatiepakket ter plaatse

Niet inbegrepen:
• overige maaltijden
• reserveringskosten € 35 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Toeslagen:
• halfpension                                 € 185 
• 1-persoonskamer                        € 365

Excursieprogramma inbegrepen:
•  Stadsrondrit Tallinn
•  Wandeling Lahemaa National Park
• Palmse Manor House  
• Stadsrondrit Tartu  
• Bierbouwerij 
•  Kaasboerderij
•  Basiliek van Aglona
•  Mark Rothko Art Ventre
•  Fietstocht  Aukstatija National Park
•  Stadsrondrit Vilnius 
•  Oude Universiteit
•  Rondrit Klaipeda
•  Strandwandeling Jurmala
•  Stadswandeling Riga
•  Riga Central Markt