Programma, vertrekdata en prijzen - Rondreis 13 dagen GeorgiŽ met excursieprogramma Tbilisi
Onze bestemmingenRusland Baltische landen MongoliŽ ChinaGeorgiŽ en ArmeniŽAlgemene informatieHoogtepunten---------------GROEPSREIZEN-------------Groepsreis 8 dagen GeorgiŽGroepsreis 12 dagen GeorgiŽ en ArmeniŽGroepsreis 7 dagen ArmeniŽGroepsreis 9 dagen ArmeniŽ en GeorgiŽ-------INDIVIDUELE RONDREIZEN-------Rondreis 9 dagen GeorgiŽRondreis 13 dagen GeorgiŽ met excursieprogramma TbilisiProgramma, vertrekdata en prijzenRondreis 13 dagen GeorgiŽ en ArmeniŽ met excursieprogrammaRondreis 12 dagen ArmeniŽ met excursieprogramma------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----Stedenreis 4 dagen TbilisiStedenreis 6 dagen Tbilisi met excursieprogrammaStedenreis 7 dagen Tbilisi en Kutaisi met excursieprogrammaStedenreis 8 dagen Tbilisi en JerevanStedenreis 10 dagen Tbilisi en Jerevan met excursieprogrammaStedenreis 4 dagen JerevanStedenreis 6 dagen Jerevan met excursieprogramma---UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN---ReisinformatieHotels TbilisiHotels JerevanOekraÔne FinlandBrochure 2021

Programma, vertrekdata en prijzen

13-daagse individuele rondreis Georgië met excursieprogramma in Tbilisi vanaf € 1.595 per persoon.

Programma

Dag 1 Amsterdam-Tbilisi
Vandaag vliegt u met de LOT (Polish Airlines) van Amsterdam, met een overstap in Warschau, naar Tbilisi. In de aankomsthal wordt u opgewacht door onze chauffeur. Transfer naar het hotel waar u de hotelkamer meteen kunt betrekken.

Dag 2 Tbilisi
Om 11.00 uur wordt u opgehaald door uw Engelssprekende gids voor een uitgebreide stadsrondrit waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden van deze geweldige stad kunt bekijken. Vanaf het Narikala-fort en het grote standbeeld ‘Moeder Georgië’ heeft u een geweldig uitzicht over de stad. Via het Vrijheidsplein en de Rusthaveli Prospekt rijden we naar de grootste Georgische-orthodoxe kathedraal, de Tsminda-Sameba kathedraal. In de Oude Stad   maakt u een wandeling door de pittoreske straatjes en steegjes met de vele restaurantjes. U komt ook langs de oude moskee, de badhuizen met zwavelbaden (heel heilzaam!) en u bezoekt de Sioni-kathedraal waarin het kruis van de heilige Nino wordt aanbeden. Tevens bezoekt u het Georgian National Art Museum met een prachtige collectie oudheden waaronder gouden sieraden (maandag gesloten).

Dag 3 Tbilisi
Gehele dag ter vrij besteding. Indien gewenst kunt u een optionele excursie bijboeken naar het hoog in de Kaukasus gelegen Kazbegi (1750 m). Het laatste gedeelte van de 155 km lange weg van Tbilisi naar Kazbegi bestaat uit bochten en het wegdek is van mindere kwaliteit.  U bezoekt er de schitterend op een bergtop gelegen Gergeti Trinity-kerk. De wandeling er naar toe begint in het bergdorp Stepantsminda. Totaal neemt de wandeling ca. 4 uur in beslag en vereist wel een redelijke conditie en goede wandelschoenen. Aan het einde van deze wandeling wordt u beloond met een prachtig zicht op de 14de eeuwse kerk en de met sneeuw bedekte bergtoppen. Tegenwoordig kan de chauffeur tot aan de kerk rijden indien u niet wilt wandelen. Terug bij de auto vraagt u uw chauffeur om u voor een kopje koffie naar Hotel Rooms te brengen. Vanaf het terras heeft u werkelijk een geweldig uitzicht over de omgeving. U kunt zelfs de Trinity-kerk zien liggen. 

De prijs bedraagt  € 100 per persoon incl. kleine lunchbox.

Dag 4 Tbilisi  (David Gareja)
In de regio Kacheti,  op ca. 65 km ten zuidoosten van Tbilisi, aan de grens met Azerbeidzjan,  ligt het kloostercomplex David Gareja. De weg er naar toe voert u door een heuvelachtig semi-woestijn gebied waarbij het wegdek van de laatste 20 km niet van het beste kwaliteit is.  Maar eenmaal op de plaats van bestemming is dit al snel vergeten. Dit unieke klooster, gesticht in de 6de eeuw door David Gareja, omvat een aantal kerken en woonverblijven die allen in de rotsen zijn uitgehouwen. Het is tot op de dag van vandaag een belangrijke bedevaartsplaats. U kunt er een fantastische wandeling maken langs verschillende grotten met eeuwenoude fresco's. Het is wel een hele klim om bij het hooggelegen pad te komen. Mensen met hoogtevrees wordt deze tocht echt afgeraden. Vanaf het steile pad heeft u een geweldig uitzicht over de grens met Azerbeidzjan. Voor deze wandeling heeft u naast een goede conditie ook goede wandelschoenen nodig.  Bij regenachtig weer (of natte grond) is deze klim absoluut af te raden. Gezien u in het land van de wijnen bent mag een bezoek aan een lokale wijnboer niet ontbreken. De wijnen worden hier op traditionele manier gemaakt door gebruik te maken van Qvevri’s (aardewerken amfora’s) die in de vloer zijn ingegraven. Uiteraard krijgt u van de wijnboer een glaasje wijn aangeboden met een stukje geitenkaas. U kunt er ook een paar flessen voor eigen gebruik inslaan. Na dit bezoek rijden we weer terug naar Tbilisi.

Dag 5  Tbilisi-Akhaltsikhe
U wordt door uw chauffeur opgehaald (zonder gids). Vandaag begint uw rondreis. Vanuit de hoofdstad rijden we naar Mtskheta waar de rivieren  Aragvi en Mtkvari samenkomen.  De enorme Svetitskhoveli –kathedraal uit de 11de eeuw is volgens de legende gebouwd op de plek waar eens de mantel van Jezus werd begraven. Ook bezoekt u de Jvari-kerk (7de eeuw) gebouwd op de berg waar de heilige Nino haar eerste preek hield. Vanaf deze plek heeft u een schitterend uitzicht over Mtskheta. In Gori, de geboorteplaats van Stalin kunt u het gelijknamig museum bezoeken. Hierna rijden we naar de indrukwekkende grottenstad Uplistsikhe. Deze zandstenen grotten werden bewoond tussen de 6de eeuw vóór en de 14de eeuw ná Christus. In het begin van onze jaartelling woonden er al zo’n 20.000 mensen. Uit de rotsen zijn straatjes met woonhuizen, een tempel en een prachtig Romeins theater gehouwen. Ten noorden van de grottenstad liep de zijderoute van China via Perzië naar West- Europa waardoor het een belangrijk handelscentrum werd.  We vervolgen onze weg naar het provinciestadje Akhaltsikhe.waar u 2 nachten in een zeer vriendelijk guesthouse zult verblijven ( eigen badkamer/toilet). Tijdens uw verblijf hier is het avondeten inbegrepen. Bij 4-sterren arrangement verblijft u in het zelfde guesthouse (geen hotel).

Dag 6  Akhaltsikhe (Vardzia & Rabbat)
Ongeveer 1 uurtje rijden van Akhaltikhe ligt de oude grottenstad Vardzia. De stad werd in de 12 de eeuw door koning Georgi III tegen een bergwand aan gebouwd. Later heeft  zijn dochter koningin Tamar, 'koning der koningen' (een titel onafhankelijk van geslacht), hier een klooster gesticht waar zij zelf nog heeft geleefd.  Rond die periode woonden er wel 1500 monniken in de grotten. De prachtige fresco’s, waarop onder andere ook koningin Tamar is afgebeeld,  in de Maria Hemelvaartkerk zijn zeker een bezoek waard. Rond de 16de eeuw werd de stad verlaten nadat er een paar aardbevingen hadden plaatsgevonden. De meeste grotten zijn alleen via trappen te bereiken. U krijgt zo'n 2 uur de tijd om het gebied te bekijken. Hierna rijden we naar het Rabbatfort. Volgens oude documenten werd de oude stad in de 9de eeuw gesticht. Door meerdere aanvallen van buitenlandse heersers werd er een groot gedeelte van het complex  verwoest. Inmiddels is het oude gedeelte geheel gerestaureerd waarbij de oude gebouwen in ere zijn hersteld zoals de Akhmediye moskee. In het nieuwere gedeelte van Rabbat vind je een hotel, restaurant en souvenirswinkeltjes. 

Dag 7  Akhaltsikhe–Kutaisi
We vervolgen onze weg, door het nooit eentonige landschap, naar het schitterend in de bergen gelegen Gelati-klooster dat op de Werelderfgoedlijst staat. Eens diende dit klooster als belangrijkste onderwijsinstelling voor culturele wetenschappen van het oude Georgië.  Het klooster is gesticht in 1106 door koning  David de Bouwer en bestaat uit verschillende gebouwen waarvan de Kathedraal van de Maagd het meeste indruk maakt. De prachtige, regelmatig overgeschilderde fresco’s hebben een intense kleur gekregen waardoor ze samen met de mozaïeken een van de mooiste kerkinterieurs van het land vormen. In een van de toegangspoorten ligt David de Bouwer begraven. U overnacht in de provinciestad Kutaisi. Wij adviseren u nog een mooie wandeling te maken door het centrum. Bekijkt u het grote plein met  de bijzondere gouden paarden fontein waar het vooral ook 's avonds erg gezellig is. Het is de ontmoetingsplaats voor jong en oud.  Het oude centrum werd de afgelopen jaren geheel gerestaureerd. De plaatselijke bevolking is trots op hun stad en dat laten ze weten ook.  

Dag 8 Kutaisi (Promotheusgrotten)

Gelegen op ca. 40 km van Kutaisi vindt u de onderaardse Promotheusgrotten. Deze kalksteengrotten werden voor het eerst ontdekt in 1984. Het zijn de op een na grootste Karststeengrotten van Europa. Tijdens een 1 uur durende wandeling door prachtig verlichte hallen maakt u kennis met geweldige formaties van stalagmieten en stalactieten.  Na dit bezoek rijden we terug naar Kutaisi om een bezoek te brengen aan de Bagrati-kathedraal uit de 11de-eeuw. Nadat er onlangs een grootscheepse restauratie heeft plaatsgevonden zijn erfgoeddeskundigen zeer kritisch over de wijze waarop dit is volbracht waardoor de kathedraal helaas niet meer voorkomt op de Werelderfgoedlijst.

Dag 9  Kutaisi-Batumi

Na het ontbijt  rijden we ca. 120 km naar de regio Adzjarië welke een subtropisch klimaat kent. Tijdens de rit van ca.2,5 uur kunt u genieten van een gevarieerd en prachtig uitzicht. Bij het hotel in Batumi aangekomen neemt uw chauffeur afscheid. Hij rijdt terug naar Tbilisi.

Dag 10 Batumi
Batumi ligt aan kust van de Zwarte Zee, op de plaats waar eens een oude Griekse kolonie lag. Het is de belangrijkste badplaats (kiezelstrand) van Georgië. Veruit de bekendste bezienswaardigheid is de 12 km lange autovrije boulevard waaraan verschillende gezellige restaurants zijn te vinden Moderne architectonische gebouwen schieten als paddenstoelen uit de grond. Maak een ritje in het reuzenrad of huur een fiets. Vraagt u bij de receptie om een ontbijtbox voor de volgende ochtend. Deze kunt u dan 's morgens voor vertrek bij de receptie ophalen.

Dag 11 Batumi–Tbilisi
Nog voor het ontbijt wordt u opgehaald voor de transfer naar het station waar u de trein neemt naar Tbilisi. Tijdens de comfortabele treinreis van 5 uur kunt u heerlijk genieten van de verschillende landschappen en kleine, soms zeer afgelegen, dorpjes. Doorgaans kan men in de trein versnaperingen kopen. Bij aankomst op het station van Tbilisi staat de chauffeur al klaar om u te verwelkomen. Transfer naar uw hotel.

Dag 12 Tbilisi
Gehele dag ter vrije besteding. Vraagt u bij de receptie om een ontbijtbox voor de volgende ochtend. Deze kunt u dan 's morgens voor vertrek bij de receptie ophalen.
 
Dag 13 Tbilisi-Amsterdam
Nog voor het ontbijt (zie dag 12) wordt u opgehaald voor de transfer naar de luchthaven. Terugvlucht van Tbilisi via Warschau naar Amsterdam.

 

 

 

Prijzen 2021:
De vanaf prijs van deze reis bedraagt € 1.595 per persoon, gebaseerd op een verblijf van 2 personen in een 2-persoonskamer.


Vertrek 2021:

Dagelijks behalve op zondag

Speciale korting (per persoon) indien u een reservering maakt voor:
4 personen     €   80  
6 personen     € 120
8 personen     €  160 
10 personen   €  200

Inbegrepen:
. vluchten per LOT (Polish Airlines) in de L-klasse me met overstap
. luchthavenbelastingen (€ 163)
. koffer (€ 50)
. 10 x hotelovernachting
. 2 x overnachting in guesthouse 
. 12 x ontbijt, 2 x diner
. transfers 
. excursie incl. entreegelden dag 2 en 4 met Engelssprekende gids
. auto met chauffeur dag 5 t/m dag 9
. treinreis Batumi–Tbilisi 2e klas

Niet inbegrepen:
. excursie Kazbegi      € 100per persoon
. reserveringskosten € 35 per boeking
. Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking 

Toeslagen:
• 1-persoonskamer 3-sterrenhotels   € 440
• 4-sterrenhotels    € 300
• 1-persoonskamer 4-sterrenhotels  € 875

Excursie programma
. Stadsrondrit/wandeling Tbilisi
. Zwavelbaden
. Sioni-kathedraal
. Georgian National Art Museum
. Kazbegi (optioneel)
. David Gareja kloostercomplex
. lokale wijnboer
. Svetiskhoveli-kathedraal
. Jvari-kerk