Steden langs het spoor - Rusland
Onze bestemmingenRusland Algemene informatieHoogtepunten-------------GROEPSREIZEN---------Groepsreis 6 dagen St. Petersburg per KLM en met Nederlandssprekende gidsGroepsreis 8 dagen Moskou en St. Petersburg per KLM en met Nederlandssprekende gidsen Groepsreis 9 dagen Moskou met Sergiev Posad en St. Petersburg met Kronstadt per KLM en met Nederlandssprekende gidsen Groepsreis 11 dagen St. Petersburg, Gouden Ring en Moskou per KLMGroepsreis 12 dagen cruise van Moskou naar St. Petersburg per KLM en met Nederlandssprekende reisleidingGroepsreis 12 dagen cruise van St. Petersburg naar Moskou met Nederlandssprekende reisleidingGroepsreis 16 dagen Grand Trans SiberiŽ-/MongoliŽ Express--------------CRUISES 2021-------------Cruise 12 dagen van Moskou naar St. Petersburg per KLM en met Nederlandssprekende reisleidingCruise 12 dagen van St. Petersburg naar Moskou met Nederlandssprekende reisleiding------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----------MET EXCURSIEPROGRAMMA'S---Stedenreis 5 dagen Moskou met excursieprogrammaStedenreis 5 dagen St. Petersburg met excursieprogrammaStedenreis 8 dagen Moskou en St. Petersburg met excursieprogrammaStedenreis 10 dagen Moskou, Gouden Ring en St. Petersburg------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----Stedenreis 3 dagen MoskouStedenreis 5 dagen Moskou en St. PetersburgStedenreis 7 dagen Moskou, St. Petersburg en TallinnStedenreis 7 dagen Moskou, St. Petersburg en HelsinkiStedenreis 3 dagen St. PetersburgStedenreis 5 dagen St. Petersburg en MoskouStedenreis 5 dagen St. Petersburg en TallinnStedenreis 5 dagen St. Petersburg en HelsinkiStedenreis 7 dagen St. Petersburg, Tallinn en Helsinki----UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN----ReisinformatieHotels MoskouHotels St. PetersburgExcursies Moskou Excursies St. Petersburg-----------TREINREIZEN----------Treinreizen AlgemeenSteden langs het spoorExpress treinen en routesTrans SiberiŽ Express 19 dagen van Moskou naar VladivostokTrans SiberiŽ Express 22 dagen van St. Petersburg naar VladivostokTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 21 dagen van Moskou naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 24 dagen van St. Petersburg naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 26 dagen van Moskou naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 29 dagen van St. Petersburg naar BeijingBaltische landen MongoliŽ ChinaGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne FinlandBrochure 2021

Steden langs het spoor

Een indrukwekkende reis vanuit de metropool Moskou dwars door het prachtige Oeralgebergte en het uitgestrekte Siberië naar het Baikalmeer, ´s werelds grootste zoetwaterreservoir. Door het ongerepte Mongolië van Djengis Khan met de woeste Gobi-woestijn die een derde van het land in beslag neemt en tot ver in China reikt. En dan natuurlijk de mysterieuze Verboden Stad en de zomerpaleizen van de Chinese keizers in Beijing. Hieronder vindt u een beschrijving van de verschillende steden en gebieden die u onderweg (altijd minimaal 2 nachten) kunt bezoeken. Het is raadzaam zich goed in te lezen voordat u een definitieve reservering maakt. Sommige steden zijn meer de moeite waard dan anderen.


MOSKOU
Voor meer informatie over Moskou verwijzen wij graag naar de pagina met Hoogtepunten.

JEKATERINBURG
Jekaterinburg is met haar 1,.2 miljoen inwoners de grootste stad van de Oeral. Het indrukwekkende Oeralgebergte is de natuurlijke grens tussen Europa en Azië. De stad werd in 1723 gesticht door tsaar Peter I en naar zijn vrouw vernoemd.Tegenwoordig dankt de stad haar bekendheid aan het feit dat de laatste tsaar, Nicolaas II, en zijn gezin in 1917 hier gevangen werden gezet en later vermoord. Ofschoon het een belangrijke industriestad is heeft het ook een aantal interessante bezienswaardigheden zoals de Kathedraal op het Bloed. Deze werd gebouwd op de plek waar in 1918 de tsarenfamilie werd vermoord door de communisten. In Jekaterinburg vindt u ook nog een aantal gebouwen uit de tsarentijd, zoals de universiteit en het paleis van de gouverneur. Rondom de stad zijn meerdere monumenten die de officiële grens zouden moeten aangeven tussen de twee continenten.

NOVOSIBIRSK
Het gebied ten oosten van de Oeral herbergt ook een aantal miljoenensteden. Na het passeren van de vlaktes van West-Siberië komt de trein aan in Novosibirsk, de grootste stad van Siberië. Deze stad, aan de rivier de Ob (de langste rivier van Rusland), telt 1.5 miljoen inwoners en werd in 1893 gesticht tijdens het aanleggen van de Trans Siberië Spoorlijn. Geografisch is Novosibirsk het middelpunt van het uitgestrekte Rusland. Novosibirsk betekent letterlijk ´Nieuw Siberië´. Het is de enige stad in Siberië met een metro en  het bezit het mooiste en grootste station van Siberië. Ofschoon de meeste gebouwen nog uit het Sovjettijdperk stammen is Novosibirsk vandaag de dag een gezellige en moderne stad met brede lanen, mooie pleinen en stadsparken. Zeker een bezoek waard zijn het Leninplein, Ruslands grootste Operahuis en de Alexander Nevski-kathedraal.

KRASNOJARSK
Het aan de oevers van de machtige Jenisei-rivier gelegen Krasnojarsk (900.000 inwoners) is een van de mooiste steden van Rusland. Van rijk versierde traditionele houten huisjes tot aan moderne hoogbouw. De stad heeft dan ook een geschiedenis van ruim 380 jaar. Op de hoeken van de straten zijn kleine parkjes aangelegd met de meest uiteenlopende plantensoorten. Krasnojarsk wordt ook wel de ´stad van 100 fonteinen´ genoemd. De burgemeester doet er alles aan om het de inwoners zo aangenaam mogelijk te maken. Een van de hoofdattracties is het maken van een boottocht over de brede Jenisei-rivier. Zo´n 7 km buiten de stad ligt het prachtige en zeer populaire natuurreservaat Stolby.

IRKOETSK
Irkoetsk werd in 1651 gesticht en is daarmee een van de oudste steden van Siberië.
Aan het einde van de 17de eeuw groeide Irkoetsk uit tot de belangrijkste stad op de handelsroute van Rusland naar Mongolië en China. Aan het einde van de 18de eeuw kwam hier de goudkoorts op gang en later werden er ook verschillende strafkampen gebouwd om de Trans Siberië Spoorlijn door te trekken. Ook veel adellijke families werden in de tsarentijd naar Irkoetsk verbannen. Vandaag de dag oefent de stad met zijn talloze houten Siberische huisjes, musea en historische gebouwen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op haar bezoekers. Vanuit Irkoetsk bezoeken de meeste reizigers het verderop gelegen Baikalmeer (ca. 65 km).
Dit is ‘s werelds grootste en diepste zoetwatermeer dat 20% van de totale zoetwatervoorziening van de aarde bevat. Het visrijke water is kraakhelder en ijskoud (in de zomer max. 13 graden).

ULAN UDE
Ulan Ude is de hoofdstad van de autonome deelrepubliek Boerjatië, een uniek stuk woest land met eindeloze steppen, boeddhistische kloosters, nomadententen en sjamanen. Ook vindt u hier de zeer uitgestrekte naaldwouden van de Taiga. De Taiga is het grootste aaneengesloten bos ter wereld. Ulan Ude werd in het jaar 1666 als overwinteringsplaats gesticht door Russische Kozakken. In het historische stadscentrum staan prachtig gerestaureerde pandjes met witte en gele gevels. Midden in de stad, op het centrale plein, staat ´s werelds grootste hoofd van Lenin. Opvallend zijn ook de gezichten van de inwoners met vooral Mongoolse karaktertrekken. U bent nu in het voornamelijk Boeddhistische gedeelte van Rusland. Zeker een bezoek waard is het Ivolginskj Datsan Lama-klooster. Zijne Heiligheid de Dalai Lama heeft dit klooster, mede omdat de hoofdlama van Rusland hier resideert, al drie keer bezocht.

VLADIVOSTOK
Vladivostok is met haar 600.000 inwoners het politieke en culturele centrum van Ruslands Verre Oosten. Hier aan de Japanse Zee eindigt de legendarische Trans Siberië Express. In 1859 werd er door de tsaar besloten een havenstad te bouwen. Door de jaren heen werd de stad vooral bekend vanwege de Russische Pacifistische vloot. Tot aan 1990 was het een gesloten stad, die zelfs voor Russen alleen met speciale toestemming bezocht mocht worden. Vandaag de dag is de haven, vooral ’s avonds, een gezellig trefpunt van zowel bewoners als bezoekers. De stad telt verschillende hogescholen, een universiteit, een paar theaters en meerdere musea. Het mooiste gebouw van de stad is het station dat in 1912 werd geopend. Bezienswaardigheden zijn het oude postkantoor, de prachtige winkelpassage Goem, de onderzeeër Submarine S-56 of het Oceanium. Vanuit Vladivostok vliegt u per Aeroflot (via Moskou) weer terug naar Amsterdam.

ULAANBAATAR
Ten tijde van Djengis Khan (13de eeuw) was Mongolië een machtig rijk. Het strekte zich uit van China tot aan de Zwarte Zee. Zo´n 200 jaar later was het veroverde gebied alweer uiteen gevallen. Wat restte was een uitgestrekte steppe ´aan het einde van de wereld´. Traditionele Mongolen wonen in gers (tenten van dierenhuiden) en trekken nog steeds met hun schaapskudden en paarden rond. Ulaanbaatar is de koudste hoofdstad ter wereld. Hier houdt het ritme van het dagelijks leven enigszins gelijke trend met dat van de rest van de wereld. Aan het centraal gelegen plein ligt het parlementsgebouw en het mausoleum van Sükhbataar (oprichter van de Mongoolse Volkspartij). Bezoek het Gandanklooster, het grootste en belangrijkste klooster van Mongolië of het Bogd Khan Palace Museum in het voormalige paleis van de Khan. Vanuit Ulaanbaatar kunt u verschillende natuurparken bezoeken waar u fantastisch kunt wandelen of eindeloos kunt paardrijden.

BEIJING
Beijing, het oude Peking, is het centrum van China mede dankzij de laatste 34 keizers die vanuit deze stad het land regeerden. Beijing herbergt de belangrijkste en bekendste bezienswaardigheden zoals ’s werelds grootste paleizencomplex in de Verboden Stad, waar eens de keizers in afzondering van de buitenwereld leefden. Niet te vergeten het ´Plein van de Hemelse Vrede´, ´s werelds grootste plein, waaraan de imposante ´Grote Hal van het Volk´ ligt. De Tiantantempel is een meesterwerk uit de 15de eeuw. De tempel staat op een drie verdiepingen hoog terras van wit marmer, is omgeven door een prachtige balustrade en heeft een dak van 50.000 briljant blauwe dakpannen. Beijing beschikt over tal van musea die onderdak bieden aan ontelbare kunstschatten. Natuurlijk mag u de Chinese Muur en de beroemde Ming-tombes,’s werelds grootste concentratie van koninklijke graven, niet missen.

 
U kunt telefonisch boeken via 020-20.12.777 of per e-mail aan info@bolsjoj.nl