Stedenreis 10 dagen Moskou, Gouden Ring en St. Petersburg - Rusland
Onze bestemmingenRusland Algemene informatieHoogtepunten-------------GROEPSREIZEN---------Groepsreis 6 dagen St. Petersburg per KLM en met Nederlandssprekende gidsGroepsreis 8 dagen Moskou en St. Petersburg per KLM en met Nederlandssprekende gidsen Groepsreis 9 dagen Moskou met Sergiev Posad en St. Petersburg met Kronstadt per KLM en met Nederlandssprekende gidsen Groepsreis 11 dagen St. Petersburg, Gouden Ring en Moskou per KLMGroepsreis 12 dagen cruise van Moskou naar St. Petersburg per KLM en met Nederlandssprekende reisleidingGroepsreis 12 dagen cruise van St. Petersburg naar Moskou met Nederlandssprekende reisleidingGroepsreis 16 dagen Grand Trans SiberiŽ-/MongoliŽ Express--------------CRUISES 2021-------------Cruise 12 dagen van Moskou naar St. Petersburg per KLM en met Nederlandssprekende reisleidingCruise 12 dagen van St. Petersburg naar Moskou met Nederlandssprekende reisleiding------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----------MET EXCURSIEPROGRAMMA'S---Stedenreis 5 dagen Moskou met excursieprogrammaStedenreis 5 dagen St. Petersburg met excursieprogrammaStedenreis 8 dagen Moskou en St. Petersburg met excursieprogrammaStedenreis 10 dagen Moskou, Gouden Ring en St. PetersburgProgramma, vertrekdata en prijzen------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----Stedenreis 3 dagen MoskouStedenreis 5 dagen Moskou en St. PetersburgStedenreis 7 dagen Moskou, St. Petersburg en TallinnStedenreis 7 dagen Moskou, St. Petersburg en HelsinkiStedenreis 3 dagen St. PetersburgStedenreis 5 dagen St. Petersburg en MoskouStedenreis 5 dagen St. Petersburg en TallinnStedenreis 5 dagen St. Petersburg en HelsinkiStedenreis 7 dagen St. Petersburg, Tallinn en Helsinki----UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN----ReisinformatieHotels MoskouHotels St. PetersburgExcursies Moskou Excursies St. Petersburg-----------TREINREIZEN----------Treinreizen AlgemeenSteden langs het spoorExpress treinen en routesTrans SiberiŽ Express 19 dagen van Moskou naar VladivostokTrans SiberiŽ Express 22 dagen van St. Petersburg naar VladivostokTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 21 dagen van Moskou naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 24 dagen van St. Petersburg naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 26 dagen van Moskou naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 29 dagen van St. Petersburg naar BeijingBaltische landen MongoliŽ ChinaGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne FinlandBrochure 2021

Stedenreis 10 dagen Moskou, Gouden Ring en St. Petersburg

Moskou
Moskou is onmiskenbaar de hoofdstad van een groots land. De stad is imposant opgezet en de mensen gaan er rijk en gecultiveerd gekleed. Elk zichzelf respecterend Russisch of buitenlands bedrijf heeft er inmiddels een kantoor. Dergelijke investeringen hebben van
Moskou in korte tijd het visitekaartje van het nieuwe Rusland gemaakt. Vandaag de dag is Moskou met negen miljoen inwoners een van de grootste steden van Europa. Het is het economische, politieke en culturele centrum van het land.

Gouden Ring
Niet alleen in de grote steden vindt u de culturele rijkdommen van Rusland. Met name in de kleinere steden en dorpen zijn ze ook veelvuldig aanwezig. De Gouden Ring is de moderne naam van een ring van oude steden ten noordoosten van Moskou die de tegenwoordige hoofdstad voorgingen als het politieke en culturele hart van Rusland. U kunt deze steden dagelijks vanuit Moskou bezoeken met een Engels- of Duitssprekende gids. Bij de meerdaagse excursies overnacht u in een 3-sterrenhotel op basis van 2 personen in een 2-persoonskamer met ontbijt.

Vladimir
Zo’n 190 km. van Moskou ligt Vladimir, de schatkamer van oud Russische kunst, waar de 12de eeuwse monumenten van Russische architectuur tot op de dag van vandaag zeer goed bewaard zijn gebleven. De Oespensi-kathedraal werd in 1158 door Andrey Bogolyubsky gebouwd naar het voorbeeld van een Byzantijnse kerk in Kiev. Ook bracht men een icoon mee uit Kiev, ‘Moeder Gods van Vladimir’. Dit icoon, dat in de Tretyakov Galerie in Moskou te bewonderen is, werd al snel het symbool van Rusland. De Dimitri-kathedraal uit 1197 staat bekend om het mooiste steenhouwwerk uit de Russische geschiedenis.

Soezdal
Dit schilderachtige plaatsje op het platteland is misschien wel het bekendste stadje. De kloosters, kerken, ambachtshuizen en het oude stadscentrum geven een prachtig beeld van de vele bouwstijlen door de eeuwen heen. In het kremlin uit de 12de eeuw staan onder andere de kathedraal van de Geboorte van de Maagd Maria, de houten St. Nikolaaskerk uit 1766 en de oude residentie van de aartsbisschop. Het Spaso Efimievski-klooster heeft een prachtige klokkentoren en fraaie fresco’s. Verder herbergt dit plaatsje het Preobrazhensky-klooster en een openluchtmuseum met een fascinerende verzameling van oude karakteristieke houten gebouwen uit de 18de eeuw.


St. Petersburg
De bewoners van St. Petersburg vragen altijd hoe het nu in Moskou is. Twee eeuwen lang, vanaf het moment dat de stad werd gesticht door tsaar Peter, tot aan 1917, was St. Petersburg de hoofdstad. Na de Revolutie werd het landsbestuur overgebracht naar Moskou. Het bevalt de Petersburgers nog steeds niet dat zij hun centrale rol hebben moeten prijsgeven. Met afgunst vragen zij of in Moskou alles heel duur is en of iedereen heel veel verdient. St. Petersburg laat zich minder dan Moskou leiden door het Westerse kapitalisme. De Petersburgers zijn er trots op dat bij hun alles betaalbaar is en zij zich nog bezighouden met andere zaken dan geld verdienen.

Wij hebben voor u een individuele stedenreis samengesteld waarbij u onder begeleiding van gidsen de meest magnifieke bezienswaardigheden te zien krijgt. Naast het programma blijft er voldoende tijd vrij om er ook zelf op uit te trekken.

Vluchten per KLM (tijden onder voorbehoud):
Dag 1 Vertrek Amsterdam 11.45 uur, aankomst Moskou 16.00 uur
Dag 10 Vertrek St. Petersburg 17.20 uur, aankomst Amsterdam 19.15 uur

Tijdverschil met Nederland:
+ 1 uur in de zomer
+ 2 uur in de winter


Nu vanaf € 1.775

Waarom Bolsjoj Reizen
v Rechtstreekse vluchten met KLM
v Goede middenklasse hotels met ontbijt
v Zeer ervaren gidsen
v Alle hoogtepunten van Moskou en St. Petersburg
v Hoogtepunten Vladimir en Soezdal
v Excursies inclusief entreegelden
v Optionele excursies mogelijk 
v Verlengen of doorreizen mogelijk