Trans SiberiŽ Express 19 dagen van Moskou naar Vladivostok - Rusland
Onze bestemmingenRusland Algemene informatieHoogtepunten-------------GROEPSREIZEN---------Groepsreis 6 dagen St. Petersburg per KLM en met Nederlandssprekende gidsGroepsreis 8 dagen Moskou en St. Petersburg per KLM en met Nederlandssprekende gidsen Groepsreis 9 dagen Moskou met Sergiev Posad en St. Petersburg met Kronstadt per KLM en met Nederlandssprekende gidsen Groepsreis 11 dagen St. Petersburg, Gouden Ring en Moskou per KLMGroepsreis 12 dagen cruise van Moskou naar St. Petersburg per KLM en met Nederlandssprekende reisleidingGroepsreis 12 dagen cruise van St. Petersburg naar Moskou met Nederlandssprekende reisleidingGroepsreis 16 dagen Grand Trans SiberiŽ-/MongoliŽ Express--------------CRUISES 2021-------------Cruise 12 dagen van Moskou naar St. Petersburg per KLM en met Nederlandssprekende reisleidingCruise 12 dagen van St. Petersburg naar Moskou met Nederlandssprekende reisleiding------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----------MET EXCURSIEPROGRAMMA'S---Stedenreis 5 dagen Moskou met excursieprogrammaStedenreis 5 dagen St. Petersburg met excursieprogrammaStedenreis 8 dagen Moskou en St. Petersburg met excursieprogrammaStedenreis 10 dagen Moskou, Gouden Ring en St. Petersburg------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----Stedenreis 3 dagen MoskouStedenreis 5 dagen Moskou en St. PetersburgStedenreis 7 dagen Moskou, St. Petersburg en TallinnStedenreis 7 dagen Moskou, St. Petersburg en HelsinkiStedenreis 3 dagen St. PetersburgStedenreis 5 dagen St. Petersburg en MoskouStedenreis 5 dagen St. Petersburg en TallinnStedenreis 5 dagen St. Petersburg en HelsinkiStedenreis 7 dagen St. Petersburg, Tallinn en Helsinki----UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN----ReisinformatieHotels MoskouHotels St. PetersburgExcursies Moskou Excursies St. Petersburg-----------TREINREIZEN----------Treinreizen AlgemeenSteden langs het spoorExpress treinen en routesTrans SiberiŽ Express 19 dagen van Moskou naar VladivostokProgramma, vertrekdata en prijzenTrans SiberiŽ Express 22 dagen van St. Petersburg naar VladivostokTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 21 dagen van Moskou naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 24 dagen van St. Petersburg naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 26 dagen van Moskou naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 29 dagen van St. Petersburg naar BeijingBaltische landen MongoliŽ ChinaGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne FinlandBrochure 2021

Trans SiberiŽ Express 19 dagen van Moskou naar Vladivostok

19-daagse treinreis Moskou-Jekaterinburg-Irkoetsk-Vladivostok

Als u van plan bent om eens een zeer bijzondere treinreis te maken, dan zou u kunnen overwegen om een keer aan boord te gaan van de Trans Siberië Express. De treinreis van Moskou naar Vladivostok aan de Japanse Zee, behoort tot de bekendste treintrajecten ter wereld. Een reis van ruim 9400 km langs uitgestrekte vlakten, steppen en door bossen, bergen en dalen. Reizen per trein door dit gigantische en vaak ongerepte land opent nieuwe perspectieven. In deze internationale treinen is steevast een bont gezelschap aan nationaliteiten te vinden. Een unieke reis die u niet gauw zult vergeten.

Aan boord van de trein
De treinen zijn niet luxe maar comfortabel. Alhoewel er veel soorten en categorieën treinen zijn, reserveert Bolsjoj Reizen geen treinen op basis van een speciale categorie. Wij maken gebruik van treinen die daadwerkelijk rijden op de gewenste dagen ongeacht de verschillende categorieën. Bedenk wel dat alle treinen ook gebruikt worden door de lokale bevolking. Het gaat hierbij dus niet om exclusieve toeristentreinen met gordijntjes en een pianist in de restauratiewagon. Het in- en uitladen van uw bagage dient u dus zelf te doen.   

Alle klassen moeten gebruik maken van de wasgelegenheid en toilet aan beide zijden van iedere wagon (gemeenschappelijk). De meeste treinen hebben geen douchegelegenheid. Het is wel eens voorgekomen dat reizigers die een 2-persoonscoupé hadden gereserveerd een coupé kregen toegewezen met een eigen toilet en/of douche die men dan met de buren dient te delen. Dit is echt geluk hebben. De meeste treinen hebben deze luxe niet. Bolsjoj Reizen weet niet van te voren welke treinstellen er op welke treinen worden ingezet. Derhalve reserveren wij enkel bedden en is verdere informatie over de verschillende categorieën treinen en treinstellen niet bij ons beschikbaar. 

Elke wagon heeft ook een kleine ruimte waar u uw eigen conducteur (provodnik) kunt  vinden. Hij/zij is verantwoordelijk voor het soepel verloop van de reis voor wat betreft de zaken die zich in uw wagon afspelen. Hij/zij onderhoudt de toilet en wasgelegenheid, deelt het beddengoed uit en houdt een oogje in het zeil. Bij hem/haar kunt u ook kokend water krijgen om uw eigen kopje instantkoffie, thee of kop soep te maken. Mocht er iets niet in orde zijn dan kunt u bij hem/haar terecht.

Er zijn geen maaltijden aan boord inbegrepen. Men kan in de aangehaakte restauratiewagons een eenvoudige maaltijd krijgen. Het aanbod is zeer beperkt. Ook worden er snacks en drankjes verkocht. Op de stations onderweg kan men doorgaans verschillende producten inslaan zoals fruit, broodjes en drank.. Ook de lokale bevolking biedt allerlei koopwaar aan van eigengemaakte jam tot gerookte vis. Op de perrons staan ook vaak kiosken met drankjes en toiletartikelen.

Coupés (slaapplaatsen)
Vanwege de enorme afstanden tussen de steden onderling beschikken de lange-afstandstreinen uitsluitend over een groot aantal wagons met slaapcompartimenten. Er worden dus geen zitplaatsen verkocht. Doorgaans heeft een wagon 9 slaapcompartimenten. Men kan in verschillende klassen reizen (1e, 2e en 3e klas). Bij Bolsjoj Reizen werken wij niet met klassen. Wij reserveren uitsluitend slaapplaatsen in 2-persoons of in 4-persoonsslaapcoupés.

2-persoonsslaapcoupé (in de 1e of 2e klas) 
Een 2-persoonscoupé heeft 2 beneden slaapplaatsen. Overdag zijn dit de banken waarop u zit. Bij de meeste treinen liggen de 2-persoonsslaapcoupés in de 1e klas wagons. Sommige treinen hebben geen 1e klas wagons en sommige treinen hebben te weinig 1e klas wagons. Het kan dus voorkomen dat er een 2-persoonscoupé wordt gereserveerd in een 2e klas treinwagon. Men krijgt dan 4 bedden toegewezen voor 2 personen. De overige bedden zullen dus vrij blijven. U zou de 2 bovenste bedden voor uw bagage kunnen gebruiken.

4-persoonsslaapcoupé (in de 2e klas)
Een 4-persoonscoupé heeft 2 slaapplaatsen beneden en 2 boven (met trapje). Overdag zijn de onderste 2 slaapplaatsen de banken waarop u met 4 personen zit. Indien u met 2 personen in een 4-persoonscoupé boekt dan zullen de overige 2 bedden aan andere reizigers worden verkocht. Dit kunnen toeristen zijn maar uiteraard ook lokale mensen of een moeder met baby.

Overige (3e klas)
De wagon van de 3e klas heeft geen compartimenten, alleen slaapplaatsen. Hier ligt men met 48 personen bij elkaar in een wagon. De 3e klas wordt hoofdzakelijk gebruikt door rugzaktoeristen, families met kinderen en de lokale bevolking die maar voor een kort traject meereizen. Niet alle treinen hebben een 3e klas. Bolsjoj Reizen verkoopt geen kaartjes voor de 3e klas.

Hotels onderweg
In de steden onderweg overnacht u in eenvoudige 3-sterrenhotels op basis van 2 personen in een 2-persoonskamer logies/ontbijt (met eigen badkamer).  

Wijzigingen
Treintijden (en treinnummers) zoals vermeld in ons dagprogramma zijn altijd onder voorbehoud (zie treinreizen). Treinen en vertrek- en aankomsttijden kunnen tijdens het seizoen, ook nadat Bolsjoj Reizen de reis reeds heeft bevestigd, gewijzigd worden. Het kan zelfs voorkomen dat het aantal overnachtingen onderweg kunnen wijzigen doordat er veranderingen hebben plaatsgevonden.  Eventuele wijzigingen zijn doorgaans 45 dagen voor uw vertrek bij ons bekend. Bij uw reisbescheiden treft u de juiste informatie m.b.t. de treinnummers en tijden.

Voorbereiding
Het is noodzakelijk om reeds voor vertrek het vereiste visum voor Rusland in uw bezit te hebben.

Visa
Land         geldigheidsduur van          duur aanvraag         visum/incl.verzorgingskosten
                            paspoort 
Rusland*      6 maanden                        2 weken                     €   110

* Rusland: een visum voor Rusland wordt alleen afgegeven voor de periode waarin hotels zijn geboekt. Naast het originele paspoort, een online ingevuld visumformulier en een pasfoto heeft u ook een verklaring nodig van uw reis- of ziektekostenverzekeringsmaatschappij. Deze verklaring dient de volgende informatie te bevatten: uw polisnummer, uw volledige naam, uw geboortedatum, de data waarop u Rusland in- en uitreist en dat u in geheel Rusland verzekerd bent (of werelddekking). Mocht een van deze gegevens ontbreken dat wordt uw aanvraag meteen afgewezen. Als u uw verzekeringsmaatschappij belt en zegt dat u op vakantie gaat naar Rusland dan weten zij meestal al dat u een verklaring nodig heeft.  

Tevens dient u een officiële uitnodiging bij de aanvraag te kunnen overleggen. Deze uitnodiging wordt door Bolsjoj Reizen gratis verstrekt indien u een pakketreis (vlucht + hotel) heeft geboekt. In alle andere gevallen kunnen wij ook voor een toeristische uitnodiging zorgen voor een verblijf van maximaal 14 dagen (kosten € 60 p.p.).

Uw visum is een sticker welke in uw originele paspoort wordt geplakt. Hierop staat onder andere de data dat u in Rusland mag verblijven, uw naam en geboortedatum. De onderste strip van de sticker is een code van het consulaat. Indien uw naam hierop fout staat vermeld dat is dat geen probleem.

U kunt uw visum voor Rusland op 3 adressen aanvragen:
1. bij Bolsjoj Reizen in Diemen (zie volgende hoofdstuk ‘Visum via Bolsjoj reizen’)
2. bij het Russische Consulaat in Den Haag (zie https://netherlands.mid.ru). Maak ruim op tijd een afspraak. Mocht het niet lukken dan kunt u nog altijd bij het VFS kantoor in Den Haag terecht (zie punt 3)
3. bij het Visa Facilitation Services in Den Haag (zie www.vfsglobal.com)

NOTE; het Russisch consulaat accepteert (op het moment) alleen aanvragen van reizigers die binnen 2 maanden naar Rusland vertrekken. Wijzigingen zijn altijd onder voorbehoud.

Bolsjoj Reizen kan nimmer aansprakelijk worden gesteld voor eventuele wijzigingen in websites, procedures of visumkosten van de verschillende consulaten. U bent altijd zelf verantwoordelijk om de juiste documenten/papieren en verklaringen op tijd aan te vragen of af te leveren, ongeacht of u zelf voor het visum zorg draagt of dat Bolsjoj Reizen dat in opdracht van u gaat doet. Papieren of aanvraagformulieren die niet volledig of goed zijn ingevuld, worden meteen naar uw adres teruggestuurd met alle gevolgen van dien. U kunt uw reis niet kosteloos annuleren indien u niet op tijd bent met het aanvragen van een visum.

Visum via Bolsjoj Reizen
Indien u door Bolsjoj Reizen het visum wilt laten verzorgen dient u dit tijdens het reserveren van uw reis kenbaar te maken. Voor wijzigingen met betrekking tot het wel of niet verzorgen van uw visum berekenen wij automatisch € 50 wijzigingskosten. Het verdient aanbeveling om in verband met eventuele grote drukte bij de consulaten, het natrekken van uw gegevens of vertragingen bij de post minstens een week op te tellen bij de duur van een visumaanvraag. Deze kan aanzienlijk afwijken van de periode genoemd in de tabel. Bij een visumaanvraag heeft het consulaat altijd uw originele paspoort nodig. Gedurende de aanvraagprocedure kunt u dus niet over uw paspoort beschikken. Er worden geen uitzonderingen gemaakt.

LET OP: het kan voorkomen dat, bij grote drukte op het consulaat, uw aanvraag pas 2 dagen voor uw vertrek wordt verwerkt. Wij zullen uw paspoort dan op Schiphol klaarleggen. Houdt u er dus rekening mee dat u vanaf het moment dat u uw paspoort naar ons heeft verzonden niet meer hierover kunt beschikken tot eventueel de dag van vertrek naar Rusland. Er worden geen uitzonderingen gemaakt! Indien u denkt uw paspoort in de aanvraagperiode toch nodig te hebben, vraag dan alvorens u het paspoort naar ons toestuurt, een identiteitsbewijs bij de gemeente aan (altijd op vertoon van uw originele paspoort). Note: indien u zelf te laat bent met de aanvraag zult u uw paspoorten weer bij ons op kantoor dienen op te halen, wij gaan dan niet voor u naar Schiphol (alleen als consulaat te laat is)!

Indien wij uw paspoort, in opdracht van u, eerder moeten terughalen dan wordt de procedure meteen stopgezet en ontvangt u op dat moment geen visum. Wel worden door ons de verzorgingskosten en eventuele verzendkosten aan u in rekening gebracht. Indien u in een later stadium alsnog een visum wilt aanvragen dan dient u dit zelf bij het consulaat te doen. De genoemde tarieven zijn van toepassing op een standaardprocedure van een toeristisch visum voor houders van een Nederlands paspoort. Voor buitenlandse paspoorten (mits de aanvrager in het bezit is van een Nederlandse verblijfsvergunning of een uittreksel uit het bevolkingsregister) brengen de consulaten een toeslag in rekening van ca. € 20 per paspoort. Versnelde procedures zijn niet mogelijk. Instructies over het invullen van visumaanvraagformulieren voor al onze bestemmingen zijn bij ons kantoor verkrijgbaar.


U kunt telefonisch boeken via 020-20.12.777 of per e-mail aan info@bolsjoj.nl


 

Nu vanaf € 2.695