Trans SiberiŽ Express 19 dagen van Moskou naar Vladivostok - Rusland
AANBIEDINGEN VAN DE DAG !!!!!Onze bestemmingenRusland Algemene informatieHoogtepunten-------------GROEPSREIZEN---------Groepsreis 6 dagen St. Petersburg met Nederlandssprekende gidsGroepsreis 8 dagen Moskou en St. Petersburg met Nederlandssprekende gidsen Groepsreis 9 dagen Moskou met Sergiev Posad en St. Petersburg PLUS met Nederlandssprekende gidsen Groepsreis 11 dagen St. Petersburg, Gouden Ring en Moskou Groepsreis 12 dagen cruise van Moskou naar St. Petersburg met Nederlandssprekende reisleidingGroepsreis 12 dagen cruise van St. Petersburg naar Moskou met Nederlandssprekende reisleidingGroepsreis 15 dagen Grand Trans SiberiŽ-/MongoliŽ Express van Moskou naar Beijing--------------CRUISES 2019-------------Cruise 12 dagen van Moskou naar St. Petersburg met Nederlandssprekende reisleidingCruise 12 dagen van St. Petersburg naar Moskou met Nederlandssprekende reisleiding------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----------MET EXCURSIEPROGRAMMA'S---Stedenreis 5 dagen Moskou met excursieprogrammaStedenreis 5 dagen St. Petersburg met excursieprogrammaStedenreis 7 dagen Moskou en St. Petersburg met excursieprogrammaStedenreis 10 dagen Moskou, Gouden Ring en St. Petersburg------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----Stedenreis 3 dagen MoskouStedenreis 3 dagen St. PetersburgStedenreis 6 dagen Moskou en St. PetersburgStedenreis 6 dagen St. Petersburg en MoskouStedenreis 8 dagen Moskou en St. PetersburgStedenreis 8 dagen St. Petersburg en MoskouStedenreis 8 dagen Moskou, St. Petersburg en TallinnStedenreis 8 dagen Moskou, St. Petersburg en HelsinkiStedenreis 5 dagen St. Petersburg en TallinnStedenreis 5 dagen St. Petersburg en HelsinkiStedenreis 7 dagen St. Petersburg, Tallinn en Helsinki----UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN----ReisinformatieHotels MoskouHotels St. PetersburgExcursies Moskou Excursies St. Petersburg-----------TREINREIZEN----------Treinreizen AlgemeenSteden langs het spoorExpress treinen en routesEigen treinreis samenstellenTrans SiberiŽ Express 19 dagen van Moskou naar VladivostokProgramma, vertrekdata en prijzenTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 21 dagen van Moskou naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 23 dagen van St. Petersburg naar BeijingGrand Trans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 15 dagen van Moskou naar Beijing (groepsreis)MongoliŽ ChinaGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne Baltische landen FinlandAanbiedingenBrochure 2019

Trans SiberiŽ Express 19 dagen van Moskou naar Vladivostok

De enige echte legendarische Trans Siberië Spoorlijn loopt van Moskou naar Vladivostok, dus niet naar Mongolië en/of China. Dit is dus het echte werk! Een fantastische treinreis van maar liefst 7 dagen waarin de trein 9297 km aflegt. Bolsjoj Reizen heeft voor de avontuurlijke treinliefhebber een speciale reis over de Trans Siberië Spoorlijn samengesteld waarbij onderweg een aantal indrukwekkende steden worden bezocht, zoals het fascinerende Jekaterinburg en het schitterende Irkutsk aan het Siberische Baikalmeer. Een geweldige reis langs uitgestrekte vlakten, steppen en door bossen, bergen en dalen. Reizen per trein door dit gigantische en vaak ongerepte land opent nieuwe perspectieven. In deze internationale treinen is steevast een bont gezelschap aan nationaliteiten te vinden. Een unieke reis die u niet gauw zult vergeten.

 Aan boord
Vanwege de enorme afstanden tussen de steden onderling, beschikken de lange-afstand-treinen uitsluitend over een groot aantal wagons met slaapcompartimenten. Er worden dus geen zitplaatsen verkocht. Doorgaans heeft een wagon 9 slaapcompartimenten. Men kan in verschillende klassen reizen (1e, 2e en 3e klas). Over het algemeen zijn er niet zo heel veel verschillend tussen de 1e en 2e klas. Sommige treinen hebben maar een hele kleine of helemaal geen 1e klas (zoals de trein Jekaterinburg-Irkoetsk). Derhalve kunt u bij Bolsjoj Reizen uitsluitend slaapplaatsen reserveren in een 4-persoonsslaapcoupé of in een 2-persoonsslaapcoupé (dit kan in de 1e klas of in de 2e zijn (een 4-persoonscoupé voor 2 personen). In een 4-persoonscoupé bevinden zich 2 slaapplaatsen beneden en 2 boven (met trapje). Overdag zijn de slaapplaatsen niet opgemaakt zodat men op de 2 onderste slaapplaatsen (banken) kan zitten. De wagon van de 3e klas heeft geen compartimenten, alleen slaapplaatsen. Hier ligt men met 48 personen bij elkaar in een wagon. De 3e klas wordt hoofdzakelijk gebruikt door rugzaktoeristen, families met kinderen en de lokale bevolking die maar voor een kort traject meereizen. Niet alle treinen hebben een 3e klas. Bolsjoj Reizen verkoopt geen kaartjes voor de 3e klas.

De treinen zijn niet luxe maar comfortabel. Alhoewel er veel soorten en categorieën treinen zijn reserveert Bolsjoj Reizen geen treinen op basis van een speciale categorie. Wij maken gebruik van treinen die daadwerkelijk rijden op de gewenste dagen ongeacht de verschillende categorieën. Bedenk wel dat alle treinen ook gebruikt worden door de lokale bevolking. Het gaat hierbij dus niet om exclusieve toeristentreinen met gordijntjes en een pianist in de restauratiewagon (dus niet te vergelijken met bv. de Oriënt Express of gecharterde treinen zoals onze 15-daagse Trans Siberië/Mongolië Express). Het in en uitladen van uw bagage dient u dus zelf te doen.   

Alle klassen moeten gebruik maken van de wasgelegenheid en toilet aan beide zijden van iedere wagon (gemeenschappelijk). Het kan voorkomen dat men, indien een 2-persoonscoupé is gereserveerd, een coupé krijgt toegewezen met een eigen toilet en/of douche die men dan met de buren dient te delen. Er zijn ook treinstellen die deze luxe niet hebben. Derhalve reserveren wij enkel bedden en is verdere informatie over de verschillende treinen en treinstellen niet bij ons beschikbaar.   

Elke wagon heeft ook een kleine ruimte waar u uw eigen conducteur (provodnik) kunt vinden. Hij/zij is verantwoordelijk voor het soepel verloop van de reis voor wat betreft de zaken die zich in uw wagon afspelen. Hij/zij onderhoudt de toilet en wasgelegenheid, deelt het beddengoed uit en houdt een oogje in het zeil. Bij hem/haar kunt u ook kokend water krijgen om uw eigen kopje instantkoffie, thee of kop soep te maken. Mocht er iets niet in orde zijn dan kunt u bij hem/haar terecht.

De aangehaakte restauratiewagons bieden vaak een vrij beperkt aanbod aan gerechten. Maar op de stations onderweg kunt u behoorlijk eten en drinken inslaan. Door de lokale bevolking wordt er allerlei koopwaar aangeboden. U vindt op de perrons ook kiosken met drankjes en sigaretten.

De meeste treinen hebben geen douchegelegenheid. Op verschillende stations in Rusland kan men tegen betaling gebruik maken van het (bad-) douchehuis.

Hotels onderweg
In de steden Moskou, Jekaterinburg, Listvianka, Irkoets en Vladivostk overnacht u in goede 3-sterrenhotels op basis van 2 personen in een 2-persoonskamer logies/ontbijt. Kamers zijn doorgaans beschikbaar vanaf 14.00 uur. Hotelkamers dienen doorgaans 's morgens om 11.00 uur te worden vrijgegeven. Bagage kan altijd bij de receptie in bewaring worden gegeven. In sommige hotels dient men daarvoor een kleine vergoeding te betalen.

Trein- en vliegreizen combineren
Indien u Moskou met andere steden langs de grote spoortrajecten wilt combineren dan kunt uitsluitend met Aeroflot vliegen.

Voorbereiding
Het is noodzakelijk om reeds voor vertrek het vereiste visum voor Rusland in uw bezit te hebben.

Wijzigingen
Treintijden (en treinnummers) zoals vermeld in ons dagprogramma zijn altijd onder voorbehoud (zie treinreizen). Treinen en vertrek- en aankomsttijden kunnen tijdens het seizoen gewijzigd worden, ook nadat Bolsjoj Reizen de reis reeds aan u heeft bevestigd. Het kan zelfs voorkomen dat het aantal overnachtingen onderweg kunnen wijzigen doordat er veranderingen hebben plaatsgevonden.  Eventuele wijzigingen zijn doorgaans 45 dagen voor uw vertrek bij ons bekend. Bij uw reisbescheiden treft u de juiste informatie m.b.t. de treinnummers en tijden.


 

Nu vanaf € 2.395