download
info@bolsjoj.nl 020 - 2012777

Fly & Drive Baltische Staten Vilnius - Tallinn 17 dagen

Vanaf € 1.445,-
 • Unieke rondreis voor gezinnen
 • Leuk programma voor jong en oud!
 • Veel bijzondere attracties onderweg
 • Combinatie van stad, strand en natuur
 • Kortere rijafstanden, langer verblijf
 • Rechtstreekse vluchten met airBaltic
 • Huurauto wordt afgeleverd bij hotel
 • Verblijf in 3-sterrenhotels met ontbijt
 • Royale kinderkortingen
 • Veel kinderpret!

  Aanbieding
  Vertrek tussen 10 en 30 mei € 50,00 korting per persoon

Bekijk data en prijzen

Een Fly & Drive rondreis door de Baltische Staten is een fantastische manier om een groot deel van deze landen te leren kennen. De wegen zijn er over het algemeen rustig en van redelijke kwaliteit. De bewegwijzering is duidelijk en met een goede app op je mobiel is verdwalen bijna onmogelijk. U maakt met een huurauto (of eigen auto) een prachtige 17-daagse reis langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de 3 Baltische landen. U bezoekt niet alleen de hoofdsteden Riga, Vilnius en Tallinn maar ook enkele kustplaatsjes met prachtige stranden en een aantal uitgestrekte natuurgebieden waar u het avontuur kunt opzoeken, heerlijk kunt wandelen, kanoën of fietsen. Bij het samenstellen van deze reis hebben wij speciaal rekening gehouden met gezinnen. De af te leggen afstanden zijn iets korter gehouden, het verblijf per bestemming iets langer (tenminste waar het zich loont) en er zijn onderweg verschillende bijzondere bezienswaardigheden te bezoeken speciaal voor de jeugd in alle leeftijdsgroepen. U en uw kinderen kunnen genieten van een aantal leuke en interessante attracties. De websites van deze vermelden wij in het dag tot dagprogramma.

U verblijft in 3-sterrenhotels (no name) uit ons aanbod. Indien u met 1 kind reist dan kunnen wij 1 extra bed (stretcher/bank/sofa) op uw 2-persoonskamer laten plaatsen. Indien u met 2 kinderen reist dan krijgt u 2 hotelkamers. Uw huurauto wordt op dag 3 bij uw hotel afgeleverd en op dag 16 weer opgehaald.

Het is mogelijk uw verblijf per plaats te verlengen. Dit dient u bij reservering al aan ons kenbaar te maken. Indien gewenst kunt u tegen een toeslag ook in 4-sterrenhotels (no name) verblijven, behalve in de plaats Sigulda. In Sigulda verblijft u altijd in een 3-sterrenhotel. Mocht u met uw eigen auto naar de Baltische Staten willen rijden dan kunt u ook alleen het hotelpakket bij ons reserveren.

Vluchten met airBaltic in de K-klasse (goedkoopste toeristenklasse)

Dag 1 vertrek Amsterdam 10.20 uur, aankomst Vilnius 13.40 uur
Dag 17 vertrek Tallinn 07.50 uur, aankomst Amsterdam 09.15 uur
Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud. Indien u op dag 17 de middagvlucht wilt nemen dan is deze met een overstap in Riga. De toeslag bedraagt € 35 per persoon.

Tijdverschil met Nederland

Litouwen + 1 uur
Letland + 1 uur
Estland + 1 uur

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Vilnius Litouwen
Dag 2 Vilnius
Dag 3 Vilnius
Dag 4 Vilnius-Palanga
Dag 5 Palanga
Dag 6 Palanga
Dag 7 Palanga-Riga Letland
Dag 8 Riga
Dag 9 Riga
Dag 10 Riga-Sigulda
Dag 11 Sigulda
Dag 12 Sigulda-Tartu Estland
Dag 13 Tartu-Rakvere
Dag 14 Lahemaa National Park
Dag 15 Rakvere-Tallinn
Dag 16 Tallinn
Dag 17 Tallinn-Amsterdam
Boek deze reis
Dag 1

Amsterdam-Vilnius Litouwen

Rechtstreekse vlucht met airBaltic van Amsterdam naar Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. Op de luchthaven staat onze chauffeur klaar om u naar het hotel te brengen waar u de komende 3 nachten zult verblijven.

Dag 2

Vilnius

De stad Vilnius bestaat uit het nieuwe gedeelte met als middelpunt de Gedimino Prospekt, de belangrijkste winkelstraat die uitkomt bij de Arkikathedra-basiliek. Bij het Kathedraalsplein begint het oude gedeelte van de stad dat onder het Werelderfgoedlijst van UNESCO valt. Vilnius telt maar liefst 1200 middeleeuwse gebouwen en 48 kerken. De stad heeft door de eeuwen heen ook een grote Joodse gemeenschap gekend. Sporen van dit verleden zijn nog terug te vinden in de Joodse wijk, het Joods Museum en de oude Synagoge. Het is zeker de moeite waard om een aantal bezienswaardigheden te bezoeken, zoals de prachtige basiliek, het oude stadhuis, de universiteitscampus, de Pilies-straat met zijn vele 17de- en 18de-eeuwse historische monumenten. Achter de kathedraal ligt het onlangs gereconstrueerde paleis van de hertog dat zeker een bezoek verdiend. Op het gebied van muziek en folklore heeft Vilnius zijn bezoekers ook het een en ander te bieden.

Uitjes in Vilnius:
. de 326 m hoge tv-toren van Vilnius met restaurant www.tvbokstas.lt
. treinmuseum met oude treinen uit Sovjettijd www.litrail.lt/en
. ouderwets speelgoedmuseum www.zaislumuziejus.lt
. pretpark met videogames/7D films en andere technische snufjes www.xplanet.lt
. Escape Room voor ouders met oudere jeugd www.exitroom.lt
. Illusions Rooms (erg leuk gemaakt) www.illusions.lt/en
. KGB Museum www.genocid.lt/muziejus/en

Dag 3

Vilnius

Vanochtend wordt uw huurauto rond 09.30 uur bij uw hotel afgeleverd. Na het ondertekenen van de nodige papieren kunt u in de omgeving van Vilnius een aantal bezienswaardigheden bezoeken. Vanuit de stad kunt u heel gemakkelijk uw weg vinden naar Trakai, dat zo'n 28 km ten westen van Vilnius ligt. U bezoekt in deze middeleeuwse hoofdstad de schitterende 14de-eeuwse burcht gelegen op een eilandje in het meer van Galvé. Naast een bootje huren en zwemmen kan je op de binnenplaats van het kasteel leren om met pijl en boog te schieten. Het is een geliefde bestemming bij de inwoners van Vilnius. Vooral in de weekenden bezoeken families met kinderen en watersportliefhebbers dit gebied (zie ook avonturenpark: www.tonyresort.lt)

Uitjes buiten Vilnius :
. de telescoop bij het observatorium in Moletai www.infomoleta.lt
. museum voor ruimtevaartgeschiedenis bij Kulionys www.etnokosmomuziejus.lt
. openluchtmuseum met hedendaagse kunst www.europosparkas.lt
. Etno Cosmologisch museum met telescoop www.etnokosmomuziejus.lt
. park met zeer diverse spannende activiteiten www.liepkalnis.lt/en

Dag 4

Vilnius-Palanga

Vanochtend rijdt u na een heerlijk ontbijt in westelijke richting. Rond het middaguur komt u aan in de plaats Kaunas, Litouwens 2de stad. Rond het oude stadsplein staan 15de-eeuwse koopmanshuizen. Het raadhuis ‘de Witte Zwaan’ is een architectonisch meesterwerk. Er zijn voldoende terrasjes waar u heerlijk kunt lunchen. Via de havenstad Klaipeda rijdt u naar de populaire badplaats Palanga waar u de komende 3 nachten zult verblijven. Totaal ca. 325 km.

Uitje onderweg:
Zoölogisch Museum Kaunas met 1000 opgezette dieren www.zoomuziejus.lt

Dag 5

Palanga

Een paar heerlijke dagen aan de mooie stranden van de Baltische Golf. Palanga is een van de mooiste badplaatsen aan de kust. Het is niet alleen bekend om zijn witte zandstrand, maar ook om de thermische en mineraalbaden, de lange pier, leuke festivals en concerten. Het strand heeft een lengte van wel 10 km en loopt langzaam af waardoor het erg veilig is om met kinderen van het water te genieten. De duinen zijn gedeeltelijk begroeid met dennen- en pijnbomen. In het autovrije centrum vindt je veel winkeltjes, restaurants en terrasjes. Over zijn fietsen te huur en er rijdt een treintje door het centrum. In en rond Palanga zijn verschillende bezienswaardigheden die u kunt bezoeken. De Baltische landen staan bekend om hun barnsteen waarvan veel sieraden worden vervaardigd. Het Barnsteen Museum vind je in het voormalige paleis van Graaf Tyszkevics. Vanaf Birute Hills heeft u een prachtig uitzicht over de kust.

Uitjes in en rond Palanga :
. dinosaurus park met verschillende attracties www.dino.lt
. natuur-/avonturen park voor het hele gezin www.hbh.lt
. trampoline en luchtkussen www.vasarosparkas.lt
. tennispark www.palangostenisas.lt
. paardrijden www.zigmozirgai.lt

Dag 6

Palanga

Bij mooi weer kunt u een hele dag genieten van het strand van Palanga of u bezoekt de havenstad Klaipeda (ca. 30 km). De oude binnenstad van Klaipeda herbergt een aantal mooie koopmanshuizen en ook het Theaterplein met de bekende fontein is een foto waard. Gebruik de overige tijd om Curonian Spit (Koerse Schoorwal) te bezoeken. Vanuit Klaipeda kan je de auto de veerboot nemen naar Smiltyne (ca. 15 minuten / reserveren is niet nodig). Deze smalle landtong (Spit) scheidt de prachtige lagoon van de Baltische Zee. Het is een uniek natuurreservaat met pijnboombossen en geweldige stuifduinen. Het is een fascinerend en vooral zeer rustig wandelgebied. Ook het kleine dorpje Nida met de 'High Dunes'en het zomerhuis van Thomas Mann mag u niet missen. Bij het piepkleine plaatsje Juodkrante kunt u de ‘Heksenberg’, een openluchtmuseum van houtsculpturen, bezoeken. Op het meest noordelijke puntje vind je het Nerija-fort, gebouwd door Pruisische soldaten, dat nu dienst doet als aquarium/maritiem museum.

Uitje buiten Palanga:
. National Park Curonian Spit/Koerse Schoorwal www.nerija.lt
. Maritiem Museum, aquarium en dolfinarium www.muziejus.lt/en/paslaugos/nerija-fort

Dag 7

Palanga-Riga Letland

Na het ontbijt vertrekt u richting Riga. U kunt 2 routes volgen: of u rijdt via de kust en dan bij de badplaats Liepaja het binnenland in (ca. 225 km) of u rijdt bij Palanga al meteen het binnenland in richting de plaats Siauliai. Indien u in de Koude Oorlog geïnteresseerd bent dan kunt u de kernraketbasis bij Plokstine bezoeken. Neem dan de afslag naar Seda. U kunt ook doorrijden en dan zo'n 10 km van Siauliai de Kruisberg bezoeken. Deze heuvel telt meer dan 40.0000 kruisen, rozenkransen, beeldjes en foto's en is een van de belangrijkste bedevaartsplaatsen van Litouwen. Het is een monument van leed en hoop. In 1993 bezocht Paus Johannes Paulus II deze heilige berg. U kunt er vrij rondlopen. Hierna rijdt u in noordelijke richting naar de grens met Letland. Net over de grens, bij het plaatsje Bauska, kunt u het prachtige 18de-eeuwse Rundale-paleis bezoeken. Dit is de vroegere zomerresidentie van de hertog van Kurland. Het paleis werd ontworpen door de zeer beroemde Italiaanse architect Bartolomeo Rastrelli die ook verschillende paleizen voor de Russische tsaren heeft ontworpen. Het paleis is omringd door prachtige tuinen en parken. Na dit interessante bezoek vervolgt u uw reis naar Riga, waar we in de namiddag zullen arriveren. Totaal ca. 275 km.

Uitje onderweg:
. kernraketbasis Koude Oorlog www.coldwarsites.net/country/lithuania/plokstine

Dag 8

Riga

Een volle dag om de gezellige stad Riga te gaan verkennen. Dankzij de gunstige geografische ligging is Riga onder handelslieden en missionarissen altijd een populaire plaats geweest. Derhalve is de stad rijk aan vele prachtige monumenten zoals de Domkathedraal (met een van de grootste en mooiste kerkorgels ter wereld), de St. Petruskerk, de St. Jacobskerk en het Riga-kasteel. Neemt u in ieder geval een kijkje bij de bekende ‘3 broers’, Letland’s oudste huizen uit de 15de eeuw. Riga telt zo’n 800.000 inwoners en ligt aan de Daugava-rivier, op een steenworp afstand van de kust van de Golf van Riga. Naast de vele culturele rijkdommen die Riga bezit, is deze stad zeer West-Europees georiënteerd.

Uitjes in Riga:
. dierentuin in Riga met tram 11 www.rigazoo.lv/eng
. motor-/automuseum met o.a. oude auto's uit het Kremlin www.motormuzejs.lv
. trampoline www.jumpspace.lv/en
. kart/off road/cross en waterpark www.333.lv/en
. Hop on Hop off bus www.citytour.lv
. rondvaarten over de rivier en door de stad www.riviercruises.lv/en

Dag 9

Riga

Een mooie dag om een stukje te fietsen in Mezaparks, een van de groenste wijken van Riga. Dit gebied wordt ook vaak bezocht door de inwoners van Riga. Vooral in de middag is het er erg gezellig. Iets buiten de stad vind je een prachtige golfbaan aan zee. Voor meer informatie zie ook www.liveriga.com. Bij mooi weer adviseren wij de stranden van Jurmala, de meest populaire badplaats van de Golf van Riga, te bezoeken. Jurmala ligt ca. 20 km ten westen van Riga. Op de snelweg, net voor de plaats, dient men een klein bedrag aan toeristenbelasting te betalen (ca. € 5 per auto). Jurmala is maar een klein plaatsje dat eigenlijk alleen in de zomer tot leven komt. De speelse houten huizen zijn overblijfselen uit vroegere tijden. Eens was dit een elegant kuuroord en in de Sovjettijd liet de Russische elite zich hier in de sanatoria verwennen. Jurmala heeft veel pijnbomen en een fantastisch breed strand van ca. 30 km fijn wit zand.

Uitjes buiten Riga:
. activiteiten voor jong en oud www.kakiskalns.lv
. waterpark bij Jurmala www.akvaparks.lv
. natuurpark met sprookjestuin www.mammadaba.lv/en
. golfen (18 holes) www.ozogolf.lv

Dag 10

Riga-Sigulda

Uw volgende bestemming ligt maar 60 km ten oosten van Riga. Onderweg kunt u het Etnografisch openluchtmuseum bezoeken. Eeuwenoude houten gebouwen zoals een kerkje, boerderijen en stallen uit de omgeving zijn hier naartoe verplaatst zodat ze niet verloren zouden gaan. Tijdens een mooie wandeling kan men deze gebouwen bezoeken. Vooral in het weekeinde is het hier erg gezellig en worden er allerlei activiteiten georganiseerd (door de weeks erg rustig!). U rijdt verder naar het Gauja National Park dat ook wel 'Lets Zwitserland' wordt genoemd. Bij het populaire toeristenplaatsje Sigulda, waar u ook 2 nachten in een 3-sterrenhotel zult verblijven, kunt u de ruïnes van verschillende kastelen van de Ridders van het Zwaard bezoeken. Totaal ca. 65 km.

Uitstapje onderweg:
. openlucht museum www.brivdabasmuzejs.lv

Dag 11

Sigulda

Na het ontbijt meteen op pad om zo lang mogelijk te gaan genieten van het prachtige landschap en de heerlijke natuur rondom Sigulda. Bezoek het VVV-kantoor voor de nieuwste informatie over de omgeving. Huur een paar fietsen of neem een wandelkaart mee uit uw hotel. Er zijn ook tal van mogelijkheden in de buurt voor het hele gezin zoals kanoën en raften.

Uitjes in en rond Sigulda:
. activiteiten zoals kabelbaan, golf, elektrische fietsen etc. www.tourism.sigulda.lv/activities
. bungee jumps en andere avontuurlijke activiteiten www.bungee.lv
. nog meer avontuur www.siguldaadventures.com
. bunker uit de Koude Oorlog verscholen onder een revalidatiecentrum www.bunkurs.lv
. outdoor sky dive centre www.aerodium.lv
. leuke activiteiten voor jong en oud in de natuur www.tarzans.lv/en
. meer mogelijkheden www.tourism.sigulda.lv/en

Dag 12

Sigulda-Tartu Estland

De beste route voor vandaag is op de A3 richting Valka/Valga te rijden. Deze plaats ligt precies op de grens met Estland. Het is nu nog zo'n 85 km naar Tartu, de spirituele hoofdstad van Estland. Hoogtepunten zijn het stadhuisplein met het scheefstaande Art Museum, de oude universiteitsgebouwen. en het onlangs geopende Estonian National Museum. In dit supermoderne gebouw krijgt u een goed beeld van de geschiedenis van Estland. Direct naast dit interessante museum staat het Upside Down House. Al reis je niet met kinderen dan nog is het erg leuk voor een kort bezoek. Totaal ca. 200 km.

Uitjes in Tartu:
. wetenschapsmuseum voor kinderen vanaf 8 jaar www.ahhah.ee
. omgekeerd huis www.tagurpidimaja.ee

Dag 13

Tartu-Rakvere

Er zijn vanuit Tartu 2 routes naar Rakvere. Wij adviseren een mooie route via Kallaste en het Peipsi-meer, dat in het oosten aan Rusland grenst. Deze weg brengt u naar het plaatsje Mustvee, dat 2000 inwoners en 4 kerken telt. Pas op voor wilde elanden! Via de plaatsjes Jöhvi en Kohtla aan de noordkust rijdt u naar de provinciestad Rakvere. Van hier uit kunt u heel gemakkelijk het Lahemaa National Park bezoeken. Maakt u ook zeker tijd vrij voor het grote middeleeuwse kasteel van Rakvere. De totale afstand van Tartu naar Rakvere bedraagt ca. 125 km.

Dag 14

Lahemaa National Park

Er zijn verschillende wandelpaden en fietsroutes in de omgeving uitgezet. Er zijn in het park naast de overweldigende natuur ook verschillende bezienswaardigheden te bezoeken zoals prehistorische hunebedden, kleine 19de-eeuwse vissersdorpjes en oude historische gebouwen. In dit gebied zijn ook enkele goed bewaard gebleven Baltisch/Duitse landhuizen te bezoeken. In het Vihula Manor House kan men ook goed lunchen. Het barokke Adelshaus in Palmse uit de 18de eeuw ontvangt ook bezoekers. Een heerlijke vrije dag in dit uitgestrekte park van 72.000 hectare bossen, heuvels, watervallen en meertjes. Een paradijs voor natuurliefhebbers! Voor meer informatie en het huren van fietsen etc. verwijzen wij graag naar de receptie van uw guesthouse of het bezoekerscentrum van het park (Oandu Visiters Centre). Indien gewenst kunnen wij nog 1 extra nachtje voor u bijboeken.

Uitjes in en rond het park:
. voor alle informatie over activiteiten in Lahemaa www.visitestonia.com/en/lahemaa-national-park-and-information-point
. Oandu Visiters Centre
. Beaver Trail 1 km (langs beverdammen)
. Viru Bog Nature Trail 1 km, 3,5 km en 6 km
. Oandu Old Growth Forest Trail 4,7 km
. Jagala waterval (breedste waterval in Estland)
. Vösu strand

Dag 15

Rakvere-Tallinn

Geniet rustig van uw ontbijt want vandaag hoeft u niet zo ver te rijden. Wij raden u aan nog wat van de omgeving te genieten. Zeker de moeite waard is het pittoreske dorpje Kasmu. Het dorpje doet erg Zweeds aan met hoofdzakelijk kleine houten huisjes. In een leuk oud museumpje kun je genieten van oude voorwerpen die met de visserij en zeevaart te maken hebben. In het dorp is een kleine supermarkt waar je koffie en een broodje kunt krijgen. De reisafstand naar Tallinn is ca. 100 km.

Dag 16

Tallinn

Omstreeks 09.30 uur wordt uw auto bij het hotel opgehaald. U doet samen met het verhuurbedrijf een check van de huurauto. U heeft een volle dag om de Oude Stad van Tallinn te ontdekken. Zeker de moeite waard zijn: de middeleeuwse stadsmuren, het Lossi-plein met het Toompea-kasteel, de Russisch-orthoxode Alexander Nevski-kathedraal en het Kadriorgpark van tsaar Peter de Grote. In deze romantische en oude stad kunt u de geschiedenis echt beleven. Ook ‘s avonds is het er erg gezellig en vooral romantisch. De oude straatlantaarns verlichten de prachtig gerestaureerde gebouwen en creëren een middeleeuwse sfeer. Tallinn is dan ook een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa. In en rond Tallinn zijn leuke en interessante musea ed. te bezoeken voor het hele gezin. Bij mooi weer kunt u het strand van Pirita Beach opzoeken. Vindt u uw verblijf in Tallinn te kort dan kunt u 1 of 2 extra nachten bijboeken. Wij adviseren u om vanmiddag bij de hotelreceptie een ontbijtbox te bestellen die u ’s morgens op de dag van vertrek bij de receptie kunt ophalen

Uitjes voor de kinderen in en rond Tallinn:
. Hop on Hop off bus www.citysightseeing.ee
. museum met watervliegtuig en onderzeeër www.meremuuseum.ee/lennusadam/en/
. schietbaan en karting www.funintallinn.com
. Ijsbreker Suur Töll www.meremuuseum.ee/lennusadam/en/suur-toll-icebreaker/
. Estonian Art Doll House www.estoniadolls.com/ee
. met boot naar Naissaar Island/militaire basis www.naissaar.eu
. bastion en fortmuseum met tunnels www.linnamuuseum.ee/en/kiek-de-kok
. geweldig reuzenrad www.superskypark.ee/en

Dag 17

Tallinn-Amsterdam

Nog voor het ontbijt neemt u zelf een taxi van het hotel naar de luchthaven. Vandaag vliegt u weer met een rechtstreekse vlucht van airBaltic terug naar Amsterdam. Uiteraard bieden wij u de mogelijkheid om verder te reizen naar Helsinki.

Indien u vandaag de middagvlucht wilt nemen dan is deze met een overstap in Riga. De toeslag voor de middagvlucht bedraagt € 35 per persoon. Uiteraard kunt u dan wel gebruik maken van het ontbijt in het hotel.

Excursieprogramma

De genoemde uitstapjes zijn uiteraard slechts suggesties. Voor de juiste informatie en openingstijden raden wij u aan om de website te raadplegen van desbetreffende attracties en bezienswaardigheden. Bolsjoj Reizen is nimmer verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen van het aanbod, prijzen of sluitingen van deze attracties/bezienswaardigheden. Wij adviseren u ook onderweg, waar mogelijk, plaatselijke VVV-kantoren te raadplegen. Heeft u tijdens de reis tips of aanmerkingen dan horen wij dat graag om ons programma te kunnen blijven verbeteren.

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Vilnius Litouwen
Dag 2 Vilnius
Dag 3 Vilnius
Dag 4 Vilnius-Palanga
Dag 5 Palanga
Dag 6 Palanga
Dag 7 Palanga-Riga Letland
Dag 8 Riga
Dag 9 Riga
Dag 10 Riga-Sigulda
Dag 11 Sigulda
Dag 12 Sigulda-Tartu Estland
Dag 13 Tartu-Rakvere
Dag 14 Lahemaa National Park
Dag 15 Rakvere-Tallinn
Dag 16 Tallinn
Dag 17 Tallinn-Amsterdam
Boek deze reis

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Vilnius Litouwen
Dag 2 Vilnius
Dag 3 Vilnius
Dag 4 Vilnius-Palanga
Dag 5 Palanga
Dag 6 Palanga
Dag 7 Palanga-Riga Letland
Dag 8 Riga
Dag 9 Riga
Dag 10 Riga-Sigulda
Dag 11 Sigulda
Dag 12 Sigulda-Tartu Estland
Dag 13 Tartu-Rakvere
Dag 14 Lahemaa National Park
Dag 15 Rakvere-Tallinn
Dag 16 Tallinn
Dag 17 Tallinn-Amsterdam
Boek deze reis

U verblijft in 3-sterrenhotels (no name) op basis van logies/ontbijt.

No name hotel

Een no name hotel is een 3-sterrenhotel, dat op het moment van uw reservering hotelkamers beschikbaar heeft in de prijsklasse waarop de pakketprijs is gebaseerd.

Ligging: het kan zijn dat het hotel in het centrum van de stad is gelegen. Het kan ook voorkomen dat het in een van de andere wijken van de stad ligt. In de nabije omgeving van al onze hotels is wel een metrostation of bus/tram halte.

Faciliteiten: deze kunnen per hotel verschillen maar in alle hotels is er een receptie aanwezig waarbij het personeel u vriendelijk te woord zal staan wanneer u vragen heeft, een restaurant waar het ontbijt wordt geserveerd. Doorgaans beschikken alle hotels over WiFi.

Hotelkamers: de standaard kamers zijn eenvoudig ingericht en beschikken over een badkamer met douche en/of bad en toilet.

4-sterrenhotels gewenst?

Tegen een toeslag kunt u in 4-sterrenhotels (no name) verblijven, behalve in de plaats Sigulda. In Sigulda verblijft u altijd in een 3-sterrenhotel.

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Vilnius Litouwen
Dag 2 Vilnius
Dag 3 Vilnius
Dag 4 Vilnius-Palanga
Dag 5 Palanga
Dag 6 Palanga
Dag 7 Palanga-Riga Letland
Dag 8 Riga
Dag 9 Riga
Dag 10 Riga-Sigulda
Dag 11 Sigulda
Dag 12 Sigulda-Tartu Estland
Dag 13 Tartu-Rakvere
Dag 14 Lahemaa National Park
Dag 15 Rakvere-Tallinn
Dag 16 Tallinn
Dag 17 Tallinn-Amsterdam
Boek deze reis

Data

Dagelijks vertrek.

Prijzen

De vanaf prijs van deze reis bedraagt € 1.445 per persoon, gebaseerd op verblijf van 2 personen in een 2-persoonskamer. Alle genoemde prijzen zijn per persoon tenzij anders vermeld.

Kinderkorting:

- € 200 voor max. 1 kind (2-11 jaar) op een opklapbed/sofa bij de ouders op de kamer.
- € 125 voor max. 1 kind (11-17 jaar) op een opklapbed/sofa bij de ouders op de kamer.
- € 100 voor max. 2 of 3 kinderen (2-17 jaar) op een eigen 2-persoonskamer (bij 3 met opklapbed/sofa).

Reisvoorstel aanvragen

Vertrekdatum
Aantal personen
Kamertype
Uw gegevens
Uw naam
E-mailadres
(Mobiel) telefoonnummer

Inbegrepen:

 • vluchten met airBaltic in de K-klasse
 • luchthavenbelastingen (€ 134)
 • 1 stuk ruimbagage max. 23 kg (€ 70)
 • 16 x hotelovernachting in 3-sterrenhotels
 • 16 x ontbijt
 • transfer bij aankomst

Niet inbegrepen:

 • reserveringskosten € 35 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage € 5

Toeslagen:

 • 1-persoonskamer 3-sterrenhotels € 675
 • 4-sterrenhotels (behalve in Sigulda) € 310
 • 1-persoonskamer 4-sterrenhotels € 1.255
 • terugvlucht via Riga € 35

Extra's:

 • autohuur (zie onder)
 • transfer bij vertrek v.a. € 60 per auto
 • verzekeringen

Autohuur (13 dagen)

Categorie/Type auto (of gelijkwaardig)
• B VW Polo/Skoda Fabia € 995
• C Kia Ceed/Volkswagen Golf € 1.075
• D Skoda Octavia € 1.195

Extra dag autohuur:
• B € 75
• C € 85
• D € 95

Inbegrepen:
• CDW (Collision Damage Waiver), aansprakelijkheids- en diefstalverzekering (met eigen risico € 850)
• ongelimiteerd aantal kilometers
• alle belastingen
• afleverings-en ophaalkosten bij hotel (maandag t/m vrijdag)
• wegenkaart

Niet inbegrepen:
• drop-off kosten € 150
• brandstof
• entreegelden
• parkeergelden

Toeslagen:
• ophalen buiten kantooruren of in het weekend € 50 per keer

Extra’s:
• kinderzitje € 40
• afkopen eigen risico (ca. € 25 per dag ter plaatse te betalen)
• verzekering tweede bestuurder (ca. € 25 ter plaatse te betalen)

Overige voorwaarden:
• minimum leeftijd 21 jaar met 2 jaar geldig rijbewijs
• bestuurder dient bij aflevering van de auto in het bezit te zijn van een internationale creditcard in verband met o.a. borg en eventuele schade.

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Vilnius Litouwen
Dag 2 Vilnius
Dag 3 Vilnius
Dag 4 Vilnius-Palanga
Dag 5 Palanga
Dag 6 Palanga
Dag 7 Palanga-Riga Letland
Dag 8 Riga
Dag 9 Riga
Dag 10 Riga-Sigulda
Dag 11 Sigulda
Dag 12 Sigulda-Tartu Estland
Dag 13 Tartu-Rakvere
Dag 14 Lahemaa National Park
Dag 15 Rakvere-Tallinn
Dag 16 Tallinn
Dag 17 Tallinn-Amsterdam
Boek deze reis

Documenten

Alle 3 de Baltische Staten zijn lid van de EU. Voor een bezoek aan de Baltische Staten heeft u een geldig Nederlands paspoort of ID-kaart nodig. Voor andere nationaliteiten kunnen andere regels gelden (zelf bij consulaat navragen!).

Ingevolge de Algemene Reisvoorwaarden is de reiziger zelf verantwoordelijk om bij vertrek en tijdens de reis in het bezit te zijn van alle benodigde reisdocumenten.

U heeft geen visum nodig voor de Baltische Staten.

Bij uw reisbescheiden treft u een reserveringsbevestiging aan van uw vlucht (E-ticket).
De op deze bevestiging vermelde vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud.

Stoelreservering
Tegen betaling kunt u, vanaf 118 uur voor vertrek, een stoel reserveren via www.airbaltic.com. Vanaf 36 uur voor vertrek is een stoelreservering gratis. De computer wijst u deze dan automatisch, uit de overgebleven stoelen, aan. Wellicht niet naast elkaar. Het is niet mogelijk om voor ontvangst van de reisbescheiden het airBaltic-reserveringsnummer bij ons op te vragen.

Inchecken
Vanaf 36 uur voor vertrek kunt u online inchecken op www.airbaltic.com. Indien u op Schiphol wilt inchecken dan kunt u terecht bij de bemande balie van airBaltic.
(kosten € 35 per enkele reis).

Ruimbagage
De koffer (1 stuk per persoon) mag max. 23 kg wegen (max. 100 x 50 x 80 cm) en geeft u af bij de BAGAGE DROP OFF.

Indien er IATA-vluchten voor u zijn geboekt (Baltische landen reizen gecombineerd met Rusland) en u heeft bij het reserveren geen koffer bijgeboekt dan kunt u dit alsnog doen tijdens het online inchecken. Deze dient u direct per creditcard te voldoen.

Handbagage
Elke passagier mag 1 stuk handbagage meenemen (max. 55 x 40 x 23 cm) en een handtas of een laptoptas (max. 40 x 30 x 10 cm). Totaal gewicht max. 8 kg. Medicijnen kunt u het beste in de handbagage meenemen. Het is ten strengste verboden spuitbussen en/of scherpe voorwerpen, zoals scharen etc. in uw handbagage mee te nemen. Bij de handbagage-controle dient u alle vloeistoffen apart voor screening aan te bieden. De vloeistoffen die u meeneemt dienen in een hersluitbare doorzichtige plastic zak van max. 1 liter te zitten. Vloeistoffen en gels mogen alleen worden meegenomen in verpakkingen van maximaal 100 milliliter.

Kijk op www.airbaltic.com voor de actuele informatie.

Wij raden u aan om minimaal 3 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn vanwege de drukte en de extra veiligheidsmaatregelen (advies ANVR en luchtvaartmaatschappijen). Ongeacht de drukte zijn reizigers zelf verantwoordelijk om op tijd bij de Gate (het vliegtuig) te zijn.

Indien uw programma aangeeft dat de auto voor u klaar staat op de luchthaven dan dient u zich te melden bij de balie van het desbetreffende autoverhuurbedrijf in de aankomsthal. Indien het bedrijf geen balie heeft dan krijgt u van ons de juiste wandelroute naar het verhuurbedrijf buiten bij het parkeerterrein. Bij sommige programma's wordt de huurauto op dag 2 of dag 3 bij het hotel afgeleverd. Doorgaans is dit 's morgens rond 09.00-09.30 uur. De vertegenwoordiger meldt zich dan bij de hotelreceptie.

Formaliteiten
Onze lokale vertegenwoordiger, Via Hansa, bemiddelt voor ons met de autoverhuurbedrijven in de Baltische Staten. Het huurcontract wordt ter plaatse met lokale autoverhuurders tegen diens condities afgesloten. Wij adviseren u om bij afleveren van de auto samen met de vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf goed alle documenten door te nemen. Controleer bij overname van de huurauto goed op reeds aanwezige schade en laat deze op het huurcontract schriftelijk vermelden. Leest u het huurcontract goed door en bewaart u een kopie. Wij adviseren u uw eigen navigatiesysteem vanuit Nederland mee te nemen. Het ter plaatse huren van een TomTom is duur en van slechte kwaliteit.

Autohuur
De bestuurder van de huurauto dient minimaal 21 jaar te zijn. Binnen de Europese Unie heeft u geen internationaal rijbewijs nodig. De bestuurder dient bij aflevering van de auto in het bezit te zijn van een internationale creditcard. In de autohuurprijs zijn inbegrepen: alle belastingen, ongelimiteerd aantal kilometers, CDW (Collision Damage Waiver), aansprakelijkheids- en diefstalverzekering met een eigen risico van € 650 (categorie A t/m D).

Afkoop eigen risico / Overige verzekeringen
Het afkopen van uw eigen risico bedraagt ca. € 20 tot € 25 per dag. Deze verzekering met betrekking tot het afkopen van uw eigen risico geldt dan voor alle 3 de Baltische Staten. Op uw verzekeringspapieren wordt dit Bordercross Fee genoemd.

Ter plaatse kunt u nog verschillende verzekeringen afsluiten, zoals: voor een 2de bestuurder (€ 15 tot € 25 voor de gehele periode), PIA (persoonlijke inzittende verzekering, controleer uw reisverzekering), WWI (verzekering voor schade aan wielen en ruiten). Bespreekt u de mogelijkheden met de vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf.

Er wordt gebruik gemaakt van meerdere autoverhuurbedrijven. De prijzen en condities van de ter plaatse af te sluiten verzekeringen kunnen per verhuurbedrijf verschillen.

Waarborgsom
Alle autoverhuurders eisen van u een waarborgsom. Het bedrag van de waarborgsom van ca. € 650 kan per autoverhuurbedrijf verschillen. Hiervoor is een internationale creditcard op naam van de bestuurder noodzakelijk om de borg te betalen.

Tankregeling
Er bestaat de variant ‘empty to empty’ of ‘full to full’, met andere woorden ofwel de tank leeg in ontvangst en leeg afgeven of vol in ontvangst nemen en vol afgeven. Een verdere variant is ‘full to empty’. Hier wordt de auto met volle tank overgenomen en met een lege tank weer afgegeven. Bij deze variant moet bij het ophalen van de huurauto de gevulde tank worden betaalt. Let u daarom goed op de betreffende regeling die in het huurcontract is beschreven om onnodige kosten te vermijden.

Reparatie bij pech onderweg
Informeert u bij pech onderweg direct uw lokale autoverhuurder. Reparaties aan de huurauto zonder toestemming van de verhuurder zijn niet toegestaan.

Wat te doen bij schade
Indien u onderweg schade heeft of de huurauto is gestolen dan heeft u de volgende verplichting:
- direct het autoverhuurbedrijf inlichten. Zij informeren u over de verdere procedure
- bij diefstal dient u de sleutel en de autopapieren te kunnen overhandigen

Bij een ongeluk
- direct politie inlichten en proces-verbaal op laten maken. Een proces-verbaal dient voorgelegd te worden aan de verhuurder, ook bij alle ongevallen/schadegevallen met lichamelijk letsel.

Afleveren van de auto aan het einde van de reis
Op de een na laatste dag, de dag voordat u naar Amsterdam terugvliegt, wordt de auto doorgaans omstreeks 09.30 uur bij uw hotel opgehaald (tenzij anders overeengekomen). Neem de tijd om samen met de vertegenwoordiger van het verhuurbedrijf de auto goed te controleren op schade. Vergeet niet om een kopie te vragen van het formulier waarop staat dat u de auto wel/niet schadevrij heeft ingeleverd. Wij adviseren u geen al te vuile wagen af te leveren want als er later toch onder de modder schade wordt ontdekt krijgt u een naheffing op uw creditcard. Beter is om uw auto even door een wasstraat te halen zodat u zeker bent dat er geen schade is. Bedenk wel dat er iemand schade aan uw auto heeft kunnen maken zonder dat u dat weet. Uiteindelijk bent u verantwoordelijk! Veel van onze gasten maken zelf met hun telefoon een filmpje van de ingeleverde auto met de controleur er ook op.

Mocht er bij het afleveren van de auto wel schade zijn geconstateerd dan dient u in overleg met de vertegenwoordiger van het verhuurbedrijf een rapport op te maken. De kosten van de schade worden middels de waarborgsom verrekend tenzij u anders met de vertegenwoordiger afspreekt. Het kan voorkomen dat u, wanneer u weer in Nederland bent, u per post of mail een afrekening ontvangt met daarop alle schade kosten gespecificeerd.

Verkeersregels
De meeste verkeersregels komen overeen met die wij in Nederland hanteren. Voor meer informatie verwijzen wij graag naar de website van de ANWB.

Note
- mocht u met eigen auto door de Baltische Staten willen reizen informeer dan voor vertrek in hoeverre u verzekerd bent in het buitenland.
-tevens willen wij u erop attenderen dat wanneer u de autohuur niet via Bolsjoj Reizen heeft geboekt u zelf verantwoordelijk bent om bij eventuele calamiteiten onderweg (autopech) zelf contact op te nemen met het eerstvolgende geboekte hotel indien u hier later dan 21.00 uur arriveert.

Het concept van onze Fly & Drive reizen door de Baltische Staten zijn gebaseerd op zgn. no name hotels (comfortabele 3*-hotels). Pas nadat u een definitieve reservering heeft gemaakt gaan kijken welke hotels er nog kamers beschikbaar hebben. Wanneer wij uw aanvraag akkoord hebben gekregen kunnen wij u, indien gewenst, de namen van de hotels aan u bekendmaken. Deze hotels kunnen niet door u worden gewijzigd. De geboekte hotels zijn ten alle tijden onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat wij aan u de namen hebben bekend gemaakt, onaangekondigd gewijzigd worden.

Ieder land classificeert zijn hotels volgens nationale normen. De kamers en de dienstverlening in de diverse hotels kunnen van wisselende kwaliteit zijn. Zo kan het voorkomen dat u het een dagje zonder warm water of met troebel/bruin water moet stellen wegens onderhoudswerkzaamheden die door de gemeente worden uitgevoerd. Helaas kunnen wij u hiervan niet vooraf op de hoogte stellen. Mogen wij u erop attenderen dat een 3-sterrenhotel over het algemeen, net als in Nederland, een gewoon eenvoudig hotel is zonder enige luxe of bijzondere service. Ook onder de 4-sterrenhotels zijn veel prijsverschillen, dus kwaliteitsverschillen. Een 4-sterrenhotel wilt niet zeggen dat u in een luxe hotel verblijft.

Hotelkamers
Op de dag van aankomst kunt u doorgaans vanaf 14.00 uur uw hotelkamer betrekken en op de dag van vertrek dient u doorgaans uw kamer om 10.00 uur weer vrij te geven. Indien de terugreis of de voortzetting van de reis later op de dag plaatsvindt dan kan de bagage bij de hotelreceptie in bewaring worden gegeven. In de meeste hotels is dit gratis. De door ons gepubliceerde reizen zijn gebaseerd op een verblijf van 2 personen met ontbijt in standaard hotelkamers (zonder airco). Bijna alle 2-persoonskamers beschikken over 2 aparte bedden. Wij bieden in de meeste hotels de mogelijkheid om een 2-persoonskamer voor 3 personen te reserveren. Het gaat hierbij dan echt om een 2-persoonskamer waar een extra bed wordt bijgezet. Het derde bed is doorgaans een stretcher/vouwbed of slaapbank, in ieder geval geen volwaardig bed waardoor het iets kleiner en minder comfort kan hebben. Wij reserveren geen 3-persoonskamers. Met betrekking tot 1-persoonskamers willen wij meedelen dat deze vaak kleiner zijn dan 2-persoonskamers ondanks de toeslag die men ervoor dient te betalen. Indien u speciale wensen heeft omtrent uw hotelkamer dan kunt u de mogelijkheden en prijzen bij ons opvragen.

Wij adviseren al onze gasten zo vroeg mogelijk te gaan ontbijten aangezien de meeste ontbijtzalen/restaurants te klein zijn voor het aantal hotelgasten waardoor de wachttijden behoorlijk kunnen oplopen. De faciliteiten van de door ons aangeboden hotels zijn niet altijd gratis voor hotelgasten. WiFi is niet altijd van goede kwaliteit. Sommige faciliteiten worden verhuurd aan derden. Zo kan het voorkomen dat u ter plaatse entree dient te betalen voor het gebruik van zwembad of fitnessruimte. Bolsjoj Reizen kan nimmer aansprakelijk worden gehouden wanneer gasten niet van de faciliteiten gebruik kunnen maken in verband met renovatie of technische storingen.

Wanneer u als individuele reiziger bij ons transfers, bussen, excursies of een auto heeft geboekt, dan ontvangt u hiervoor bij uw reisbescheiden een voucher. Hierop staat de benodigde informatie vermeld zoals waar en hoe laat u uw auto kunt ophalen en afgeven, of waar u uw chauffeur voor de transfer ontmoet.

Eventuele wijzigingen
Onze dagprogramma’s zijn vrij gedetailleerd weergegeven om u een zo goed mogelijk beeld te geven van de geplande invulling van de reis. Toch zijn er factoren die invloed kunnen hebben op de uitvoering, zoals gewijzigde dienstregelingen, kapotte wegen, slecht weer of materiaalpech. Als bepaalde omstandigheden daartoe aanleiding geven, behouden wij ons nadrukkelijk het recht voor om - vooraf of ter plaatse - wijzigingen in route, dagindeling, overnachtingen, vervoer of excursies aan te brengen. Het kan ook voorkomen dat een museum of klooster voor een dag wordt gesloten in verband met renovatie of hoog bezoek. U kunt er in zo'n geval natuurlijk van op aan dat wij onze uiterste best doen om de kwaliteit en het karakter van de reis zoveel mogelijk te handhaven. Eventuele extra reis- en verblijfskosten die als gevolg van overmachtssituaties gemaakt worden, kunnen voor rekening van de deelnemers komen. Mocht een van de aangeboden accommodaties onverwachts niet akkoord komen, dan reserveren wij voor u een gelijkwaardige, alternatieve accommodatie. Voor excursies waar Bolsjoj c.q. onze lokale vertegenwoordiger niet in bemiddelt, dragen wij geen enkele verantwoordelijkheid. De vertrek- en aankomsttijden genoemd in onze programma's zijn altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, onaangekondigd gewijzigd worden.

De Baltische Staten kennen, net als wij in Nederland, een mild klimaat. Vooral in de lente kan het behoorlijk nat zijn. In de zomer van mei tot half september kan het af en toe flink regenen en onweren. Zo snel als de plensbui komt is hij ook weer verdwenen en schijnt de zon weer. Rond 21-23 juni zijn de midzomernachten, tijd om een feestje te vieren. Het blijft dan zo'n beetje de hele nacht licht. Vanaf oktober beginnen de dagen weer korter te worden. In de winter ligt er vaak een flinke pak sneeuw. Aan de kust is het dan iets minder koud vanwege de Oostzee maar in het binnenland, zeker in Litouwen, kan het behoorlijk koud worden. We spreken hier over een Continentaal klimaat. De dagen zijn in de winter heel kort.

Tijdzones
Het is in de Baltische Staten zowel in de zomer als in de winter 1 uur later dan bij ons.

Litouwen 2023
01 januari Nieuwjaar
16 februari Onafhankelijkheidsdag
11 maart Herstel van de Onafhankelijkheid
17 en 18 april Pasen
01 mei Dag van de Arbeid
05 en 06 juni Pinksteren
24 juni St. Jansfeest
15 augustus Maria-Hemelvaart
25 oktober Dag van de Grondwet
01 november Allerheiligen
23 november Dag van de Strijdkrachten
25 en 26 december Kerstmis

Letland 2023
01 januari Nieuwjaar
17 en 18 april Pasen
01 mei Dag van de Arbeid
04 mei Herstel van de Onafhankelijkheid
05 en 06 juni Pinksteren
23 juni Dag van de Overwinning
24 juni St. Jansfeest
18 november Onafhankelijkheidsdag
25 december Kerstmis

Estland 2023
01 januari Nieuwjaar
24 februari Onafhankelijkheidsdag
17 en 18 april Pasen
01 mei Dag van de Arbeid
5 en 6 juni Pinksteren
23 juni Dag van de Overwinning
24 juni St. Jansfeest
20 augustus Herstel van de Onafhankelijkheid
25 november Sint Catherina dag
25 december Kerstmis

Preferenties en essenties
Indien u bepaalde preferenties/voorkeuren tijdens uw reservering aan ons kenbaar maakt dan zullen wij deze op uw factuur vermelden. Wij zullen zoveel mogelijk rekening houden met uw wensen maar wij zijn daarbij afhankelijk van luchtvaart- en/of busmaatschappijen en natuurlijk hoteliers. Derhalve zijn preferenties altijd onder voorbehoud waaraan geen rechten kunnen worden verleend. Essenties, altijd alleen op medische gronden, worden per boeking bekeken en indien toegewezen op de factuur aan u bevestigd. Er kunnen kosten aan verbonden zijn.

Mobiliteit
De bestemmingen die wij aanbieden zijn niet of slecht toegankelijk voor rolstoelen en rollators. Niet alle hotels hebben liften en het kan voorkomen dat liftstoringen langer duren dan bij ons gebruikelijk is. Aanpassingen m.b.t. vluchten, vervoer, hotels en excursies kunnen enkel als preferentie worden aangegeven. Ook zijn de faciliteiten in openbare gebouwen, musea en in bussen/metro's minimaal aangepast. Als u niet goed ter been bent, dan is het raadzaam om goede begeleiding mee te nemen die u kan helpen waar nodig.

Valuta
Het betaalmiddel in de Baltische landen is de euro. Het beste kunt u gewoon met uw creditcard, bankpas met Meastro of cash betalen. Creditcards zoals Visa/Eurocard en American Express worden in de Baltische landen steeds meer geaccepteerd. In musea, kleinere winkeltjes en terrasjes kan doorgaans alleen met cash geld worden betaald. Diverse Nederlandse banken hebben ter voorkoming van fraude blokkades ingevoerd waardoor u wellicht niet in het buitenland kunt pinnen. Neem vooraf uw reis contact op met uw bank om de eventuele blokkade op te laten heffen.

Meenemen / Voltage
Het is altijd raadzaam om een regenjas, paraplu en trui/vest mee te nemen. Mocht u iets zijn vergeten geen probleem, in de Baltische landen is werkelijk alles te koop. Voltage is net als bij ons 220 volt. Randaarde stekkers passen niet in het stopcontact, gewone stekkers wel.

Persoonlijke eigendommen welke achter zijn gelaten in vliegtuig, bus, hotel of schip kunnen nimmer door Bolsjoj Reizen worden nagezonden. U bent altijd zelf verantwoordelijk voor uw bagage, niet het hotelpersoneel, uw chauffeur of uw gids.

Maaltijden / Uit eten
Er zijn overal restaurants waar uiteenlopend van eenvoudig tot zeer goed kan worden gegeten. In alle restaurants heeft men Engelse menukaarten.

Openbaar vervoer / Taxi's
Bussen zijn in de grote steden van de Baltische landen het beste vervoermiddel. Men kent ook het fenomeen "snorder" dat net zo geaccepteerd is als de officiële taxi. Mocht u er gebruik van willen maken, dan hoeft u maar langs de kant van de weg te gaan staan en uw hand uit te steken en de eerste de beste auto stopt. Alvorens in te stappen is het natuurlijk van belang eerst te vragen of de chauffeur u wel naar de plaats van bestemming wilt vervoeren en hoeveel hij hiervoor vraagt.

Fotograferen
In de Baltische landen kunt u de mooiste plaatjes schieten. Officieel is het verboden om politie en militairen te fotograferen. In een paar musea mag alleen tegen betaling worden gefotografeerd. Let op: ook hier kunnen ruimtes zijn waar absoluut niet gefotografeerd mag worden of alleen zonder flits. Indien men zich hier niet aan houdt, zal men hierop direct worden aangesproken. De fotocamera kan zelfs worden ingenomen!

Telefoneren / WiFi
Het is geen probleem om vanuit de Baltische landen direct naar Nederland te bellen. De toegangscode voor Nederland is +31. In de meeste steden en vaak ook op het platteland kunt u gewoon uw mobiele telefoon gebruiken. De telefoonnummers van uw accommodaties ontvangt u bij uw reisbescheiden. Zowel in hotels als in restaurants en cafés heeft men gratis WiFi. Het bereik is in de Baltische landen doorgaans van iets mindere kwaliteit dan dat wij in Nederland gewend zijn.

Belangrijke nummers:
-Nederlandse Ambassade in Tallinn tel. +372-6-805500
-Nederlandse Ambassade in Riga tel. +371-7326147
-Nederlandse Ambassade in Vilnius tel. +370-5-2690072

Verzekeringen
U bent verplicht om een goede reisverzekering af te sluiten. Onze medewerkers adviseren u gaarne over de diverse mogelijkheden met betrekking tot een reisverzekering. Ook voor een annuleringsverzekering kunt u bij ons terecht.

Inentingen
Voor de corona regels van de diverse landen verwijzen wij graag naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken /WIJS OP REIS! De regels verschillen vaak per land en kunnen onaangekondigd door de landen zelf worden gewijzigd. Dit is geen reden tot kosteloos annuleren. Reizigers zijn zelf verantwoordelijk om de juiste maatregelen te treffen om zodoende voor of tijdens de reis niet voor verrassingen te komen staan. Wij adviseren al onze cliënten zich volledig te laten vaccineren inclusief boosters om zodoende problemen te voorkomen. Mocht u voor vertrek positief worden getest voor corona dan kunt u niet zo maar kosteloos annuleren. U kunt zich hiervoor wel verzekeren. Wij adviseren u contact op te nemen met uw reis- en/of annuleringsverzekering zodat zij u kunnen adviseren. Alle verzekeringsmaatschappijen hebben weer hun eigen regels.

Veiligheid
In de Baltische landen is het net zo veilig als in de rest van Europa. In de grotere steden zijn, zoals in alle grote steden van de wereld, wel zakkenrollers actief. Wij adviseren u om op drukke plaatsen, zoals bij oversteekplaatsen (zebrapaden), winkels, restaurants en op busstations, extra op uw spulletjes te letten. Neem altijd een kopie van uw paspoort mee op reis. Wij adviseren u geen waardevolle sieraden etc. mee te nemen. Overige waardevolle spullen kunt u in uw afsluitbare koffer in uw kamer bewaren. Foto/filmcamera’s kunt u uiteraard gewoon meenemen.

Een ander land, andere gewoonten
Een vakantie in het buitenland betekent andere mensen, een andere taal, een andere cultuur, ander eten en andere gewoonten. Kortom, het is niet zoals thuis. Dat is natuurlijk een van de leukere dingen van een vakantie in het buitenland, maar zeker ook iets om rekening mee te houden. Pas u daarom aan wanneer bepaalde zaken anders zijn dan u in Nederland gewend bent. De toeristische infrastructuur is in de landen die wij aanbieden nog in opbouw en door de aard van het land primitiever dan elders in West-Europa. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat men ter plaatse minder flexibel is dan dat wij graag zouden willen zien. Het aanpakken van problemen of andere zaken komen soms een beetje chaotisch over. Vluchtschema’s en treintijden kunnen worden gewijzigd of een hotelreservering wordt omgezet naar een ander, gelijkwaardig hotel, waardoor aanpassingen nodig zijn. Wij vragen u bij voorbaat om begrip te tonen voor eventuele onvolkomenheden, die niet aan ons of onze lokale vertegenwoordigers te wijten zijn maar inherent zijn aan de situatie ter plaatse. Speciaal voor reizen naar onze bestemmingen, landen waar grote maatschappelijke veranderingen plaatsvinden, dient u zich hiervan bewust te zijn bij het maken van uw reisplannen. Verder dient u te weten dat het niveau van onderhoud aan gebouwen (hotels/musea) minder is dan bij ons. Doorgaans wordt er door de lokale bevolking op verschillende bestemmingen weinig of geen Engels of Duits gesproken.

Onvolkomenheden
Bolsjoj Reizen is ervan overtuigd dat de aangeboden reizen van goede kwaliteit zijn. Mocht u desondanks onvolkomenheden of problemen tegenkomen, dan dient u deze onmiddellijk aan het verantwoordelijke gezag (hotelier/receptie/chauffeur/reisleiding) tijdens de reis kenbaar te maken. Zij zijn ter plaatse en kunnen problemen het snelst verhelpen. Indien een eventueel probleem niet naar wens of niet snel genoeg wordt opgelost, verzoeken wij u contact op te nemen met onze agent/vertegenwoordiger. Zowel onze agent als wijzelf beschikken over een noodnummer dat 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is in het geval van nood of bij problemen. Mocht u daarna nog klachten hebben, dan kunt u deze binnen een termijn van 1 maand na afloop van de reis schriftelijk bij Bolsjoj Reizen indienen. Uw klacht kan alleen ontvankelijk worden verklaard als u deze ter plaatse bij de betreffende vertegenwoordiging kenbaar heeft gemaakt en hiervan een schriftelijke ontvangstbevestiging heeft ontvangen.

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Vilnius Litouwen
Dag 2 Vilnius
Dag 3 Vilnius
Dag 4 Vilnius-Palanga
Dag 5 Palanga
Dag 6 Palanga
Dag 7 Palanga-Riga Letland
Dag 8 Riga
Dag 9 Riga
Dag 10 Riga-Sigulda
Dag 11 Sigulda
Dag 12 Sigulda-Tartu Estland
Dag 13 Tartu-Rakvere
Dag 14 Lahemaa National Park
Dag 15 Rakvere-Tallinn
Dag 16 Tallinn
Dag 17 Tallinn-Amsterdam
Boek deze reis