download
info@bolsjoj.nl 020 - 2012777

Fly & Drive Baltische Staten Tallinn - Tallinn 18 dagen

Vanaf € 1.395,-
 • Met prachtige natuurparken
 • Boottochtje Finse Golf met bezoek Helsinki
 • Rechtstreekse vluchten met airBaltic
 • Huurauto vanaf de luchthaven
 • Verblijf in 3-sterrenhotels
 • Dagelijks vertrek
 • Verlengen is mogelijk
 • Kinderkortingen

  Aanbieding
  Vertrek tussen 10 en 30 mei € 50,00 korting per persoon

Bekijk data en prijzen

Een Fly & Drive rondreis door de Baltische Staten is een fantastische manier om een groot deel van deze landen te leren kennen. De wegen zijn er over het algemeen rustig en van redelijke kwaliteit. De bewegwijzering is duidelijk en met een goede app. op je mobiel is verdwalen bijna onmogelijk. Tijdens deze 18-daagse Fly & Drive bezoekt u naast alle bekende steden ook een aantal zeer uitgestrekte en gevarieerde natuurparken waaronder de Curonian Spit, het Lahemaa National Park en het bijzondere eiland Saaremaa. Onderweg kunt u heerlijk kunnen genieten van uitgestrekte landschappen en een prachtige kustlijn. Ook maakt u een dagexcursie naar Helsinki vanuit Tallinn.

U verblijft in 3-sterrenhotels (no name) uit ons aanbod. In de plaats Aluksne hebben de hotels geen sterrenclassificatie. U verblijft hier in een goed middenklasse hotel zonder sterren. Indien u met 1 kind reist dan kunnen wij 1 extra bed (stretcher/bank/sofa) op uw 2-persoonskamer laten plaatsen. Indien u met 2 kinderen reist dan krijgt u 2 hotelkamers. Uw huurauto staat al op de luchthaven klaar en aan het einde van de reis wordt de auto gewoon bij uw hotel opgehaald.

Het is mogelijk uw verblijf per plaats te verlengen. Dit dient u bij reservering al aan ons kenbaar te maken. Indien gewenst kunt u tegen een toeslag ook in 4-sterrenhotels (no name) verblijven, behalve in de plaats Sigulda. In Sigulda verblijft u altijd in een 3-sterrenhotel. In de plaats Aluksne hebben de hotels geen sterrenclassificatie. U verblijft hier in een goed middenklasse hotel. Mocht u met uw eigen auto naar de Baltische Staten willen rijden dan kunt u ook alleen het hotelpakket bij ons reserveren.

Vluchten met airBaltic in K-klasse (goedkoopste toeristenklasse)

Dag 1 Vertrek Amsterdam 09.55 uur, aankomst Tallinn 13.15 uur
Dag 18 Vertrek Tallinn 07.50 uur, aankomst Amsterdam 09.15 uur
Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud. Indien u op dag 18 de middagvlucht wilt nemen dan is deze met een overstap in Riga. De toeslag voor de middagvlucht baderaagt € 35 per persoon.

Tijdverschil met Nederland:

Estland + 1 uur
Letland + 1 uur
Litouwen + 1 uur
Helsinki + 1 uur

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Rakvere Estland
Dag 2 Lahemaa National Park
Dag 3 Rakvere-Tartu
Dag 4 Tartu-Aluksne Letland
Dag 5 Aluksne-Sigulda
Dag 5 Sigulda-Siauliai Litouwen
Dag 7 Siauliai-Vilnius
Dag 8 Vilnius
Dag 9 Vilnius-Kaunas
Dag 10 Kaunas-Klaipeda
Dag 11 Klaipeda-Riga Letland
Dag 12 Riga
Dag 13 Riga-Kuresaare Estland
Dag 14 Kurresaare
Dag 15 Kuresaare-Tallinn
Dag 16 Tallinn
Dag 17 Helinski Finland
Dag 18 Tallinn-Amsterdam
Boek deze reis
Dag 1

Amsterdam-Rakvere Estland

Rechtstreekse vlucht met airBaltic van Amsterdam naar Tallinn. Op de luchthaven staat de huurauto voor u klaar. U rijdt in oostelijke richting naar Rakvere. Met haar 15.000 inwoners is Rakvere de hoofdstad van de provincie Lääne-Virumaa. Vanuit Rakvere kunt u heel gemakkelijk het Lahemaa National Park als ook de noordkust van Estland bezoeken. Totale rijafstand ca. 100 km.

Dag 2

Lahemaa National Park

Het Lahemaa National Park is het grootste natuurpark van Estland met een zeer gevarieerde en ongerepte natuur. Er leven nog bruine beren en lynxen. De landschappelijke schoonheid van Lahemaa moet u eigenlijk te voet of op de fiets ontdekken. Er zijn verschillende wandelpaden en fietsroutes uitgezet. Naast de schitterende natuur vindt u er prehistorische hunebedden en kleine 19de-eeuwse vissersdorpjes zoals het leuke plaatsje Kasmu. In Lahemaa staan ook een paar goed bewaard gebleven Baltisch-Duitse landhuizen die bezocht kunnen worden zoals het barokke Adelshaus in Palmse uit de 18de eeuw. Een heerlijke vrije dag in dit uitgestrekte park van 72.000 hectare bossen, heuvels, watervallen en meertjes. Een paradijs voor natuurliefhebbers! Voor meer informatie en het huren van fietsen verwijzen wij naar het bezoekerscentrum bij het Palmse Manor House/ca. 30 km ten noordoosten van Rakvere. Mocht u een wandeling willen maken langs de noordkust dan rijdt u naar de plaats Kunda/ca. 20 km ten noorden van Rakvere.

Dag 3

Rakvere-Tartu

Vanuit Rakvere rijdt u naar het plaatsje Mustvee aan het Peipsimeer. Aan de overkant van het meer ligt Rusland. Langs de route vind je verschillende viskraampjes waar de lokale vis wordt aangeboden. vanaf Mustvee is het nog zo'n 65 km naar Tartu, de spirituele hoofdstad van Estland. Tartu is een heerlijke stad met veel historische monumenten zoals een zeer oude universiteit en het stadhuisplein met het scheefstaande Art Museum. Bezoek net buiten het centrum het moderne Estonian National Museum dat een fascinerende collectie aan lokale oude gebruiksvoorwerpen, tapijten, sieraden en kleding herbergt. In de kelder staan een aantal oude gebouwen om de bezoekers een indruk te geven hoe men hier vroeger heeft geleefd. De collectie wordt op een bijzondere wijze tentoongesteld. Ook de moderne tijd komt aan bod. Tegenover het museum ligt het omgedraaide huis, een bijzondere ervaring vooral voor kinderen. Overnachting in Tartu. Totale reisafstand ca. 125 km.

Dag 4

Tartu-Aluksne Letland

Via de plaats Voru rijdt u naar Aluksne/Mariënburg waar u het kasteel/paleis van baron Alexander von Vietinghoff kunt bezoeken. In dit neogotisch kasteel/paleis uit 1860 bevindt zich een klein historisch- en kunstmuseum. De adellijke families woonden hier tot in 1920. In de omgeving van het prachtige Meer van Aluksne kunt u een heerlijke wandeling maken. In het meer liggen 4 eilandjes waarvan een met de ruïnes van een middeleeuws Duits kasteel. In Aluksne verblijft u in een goed middenklasse hotel zonder sterrenclassificatie. Totale reisafstand 140 km.

Dag 5

Aluksne-Sigulda

Na het ontbijt kunt u via kleine gehuchten op het platteland naar Sigulda rijden of over de wat grotere weg de A2/E77. Nog voor Sigulda ligt het plaatsje Ligatne. In de bijgelegen bossen ligt een revalidatiecentrum waar in 2003 in de kelders een geheime Sovjet bunker werd ontdekt. Tijdens het Sovjet bewind stond hier een enorme papierfabriek waar honderden arbeiders aan het werk waren zonder te weten wat er zich onder de fabriek afspeelde. Deze bunker met metersdikke muren was bedoelt voor de secretaris generaal en de staf van de communistische party in Letland. Er zijn onder andere gastenverblijven, vergaderruimtes en kantoren met zelfs een directe telefoonverbinding met Moskou. Het is een van de grootste bunkers die opengesteld is voor publiek. Er wordt dagelijks maar 1 rondleiding georganiseerd van ca. 1½ uur waarbij een gids de bezoekers door alle ruimtes loodst. Na aankomst in Sigulda kunt u een bezoek brengen aan de ruïnes van verschillende kastelen van de Ridders van het Zwaard of u maakt een mooie wandeling door het Gauja National Park dat ook wel 'Lets Zwitserland 'wordt genoemd. Totale rijafstand ca.160 km.

Dag 5

Sigulda-Siauliai Litouwen

Vandaag passeert u de grens met Litouwen. Voor de kortste route naar Siauliai rijdt u via Riga en Jalgava/ca. 185 km. Wij adviseren u om vanuit Sigulda via de plaats Bauska/Pilsrundale te rijden om een bezoek te brengen aan het 18de-eeuwse Rundale-paleis, de vroegere zomerresidentie van de hertog van Kurland. Het enorme barokke paleis werd ontworpen door de beroemde Italiaanse architect Bartolomeo Rastrelli die ook verschillende paleizen voor de Russische tsaren heeft ontworpen. De privé appartementen, audiëntie-/balzalen en het indrukwekkende trappenhuis zijn opengesteld voor het publiek. Maakt u ook een wandeling door de prachtig aangelegde Franse- en rozentuinen. Zo'n 12 km ten noorden van Siauliai vindt u in een zijweggetje aan uw linkerhand de Kruisberg. Deze heuvel telt meer dan 40.000 kruisen, rozenkransen, beeldjes en foto's. De Kruisberg is een van de belangrijkste bedevaartsplaatsen van Litouwen. Het is een monument van leed en hoop. In 1993 bezocht paus Johannes Paulus II deze heilige berg. Totale reisafstand ca. 245 km.

Dag 7

Siauliai-Vilnius

Op weg naar Vilnius zou u een kopje koffie kunnen drinken in Panevezys. Ongeveer 20 minuten ten noorden van Vilnius kunt u een bezoek brengen aan het Openluchtmuseum Europos Parkas. Het is een prachtig aangelegd park met veel groen waarin u verschillende beeldhouwwerken en moderne kunst kunt bewonderen. U kunt hier een mooie wandeling maken. In het park ligt het middelpunt van Europa, zo zegt men hier! Totale rijafstand ca. 225 km.

Dag 8

Vilnius

Laat vandaag uw auto lekker staan. De stad Vilnius bestaat uit het nieuwe gedeelte (het centrum) met als middelpunt de Gedimino Prospekt, de belangrijkste winkelstraat die uitkomt bij de Arkikathedra-basiliek. Hier begint het oude gedeelte (Oude Stad) van de stad, dat onder het Werelderfgoedlijst van UNESCO valt. Het is zeker de moeite waard om een aantal bezienswaardigheden te bezoeken, zoals de prachtige kathedraal, het oude stadhuis, de universiteitscampus, de Pilies-straat met zijn vele 17de en 18de-eeuwse historische monumenten en de gotische wijk met de St. Anne-en de Bernadine-kerk. Vilnius telt maar liefst 1200 middeleeuwse gebouwen, 48 kerken en kathedralen. De stad heeft door de eeuwen heen ook een grote Joodse gemeenschap gekend. Sporen van dit verleden zijn nog terug te vinden in de Joodse wijk, het Joods Museum en de oude Synagoge. Op het gebied van muziek en folklore heeft Vilnius zijn bezoekers veel te bieden.

Dag 9

Vilnius-Kaunas

Vandaag heeft u nog alle tijd om nog wat in Vilnius rond te kijken. Op uw route richting Kaunas ligt op zo'n 30 km ten westen van Vilnius de middeleeuwse hoofdstad Trakai. Hier ligt op een eilandje in het meer van Galvé een prachtige middeleeuwse burcht. Het is vooral ook een geliefde bestemming bij de inwoners van Vilnius. Vooral in de weekenden bezoeken families met kinderen en watersportliefhebbers dit gebied. Vervolg uw reis door het prachtige landschap richting Kaunas. Rond het oude stadsplein staan 15de-eeuwse koopmanshuizen. Het raadhuis ‘de Witte Zwaan’ is een architectonisch meesterwerk. De oude binnenstad en de boulevard zijn in de afgelopen jaren geheel gerenoveerd. Kaunas wordt ook wel museumstad genoemd vanwege het grote aanbod aan musea. Vooral het Čiurlionis National Museum of Art heeft voor de kunstliefhebber een bijzondere collectie. Ook het Kaunas kasteel en het Litouwse Luchtvaatmuseum staan hoog aangeschreven. Totale reisafstand ca. 95 km.

Dag 10

Kaunas-Klaipeda

Klaipeda staat vandaag op het programma. U rijdt eigenlijk het hele stuk over een goede snelweg. In Klaipeda kunt u een wandeling maken door het historische oude centrum. De oude binnenstad herbergt een aantal mooie koopmanshuizen en ook het Theaterplein met de bekende fontein is een foto waard. Neem ook zeker de tijd om de schitterende Curonian Spit te bezoeken. In de haven van Klaipeda zet u uw auto op de veerboot naar Smiltyne. Vaartijd ca. 15 minuten en reserveren is niet nodig. De Spit is een smalle landtong die de prachtige lagoon van de Baltische Zee scheidt. Het is een uniek natuurreservaat met pijnboombossen en geweldige stuifduinen. Het is een fascinerend en vooral zeer rustig wandelgebied. Ook het kleine dorpje Nida met de 'High Dunes' en het zomerhuis van Thomas Mann mag u niet missen. Bij het piepkleine plaatsje Juodkrante kunt u de Heksenberg, een openluchtmuseum van houtsculpturen, bezoeken. Rijafstand Kaunas naar Klaipeda is ca. 210 km.

Dag 11

Klaipeda-Riga Letland

Na het ontbijt vertrekt u richting Riga. U kunt bij Palanga het binnenland in rijden maar dan komt u weer langs Siauliai maar u kunt ook naar het noorden rijden via Palanga. Hier vindt u de mooie stranden van de Baltische Golf. Palanga is een van de mooiste badplaatsen aan de kust. Het is niet alleen bekend om zijn witte zandstrand, maar ook om de thermische en mineraalbaden, de lange pier, leuke festivals en concerten. De Baltische landen staan bekend om hun barnsteen waarvan veel sieraden worden vervaardigd. Het bekendste Barnsteen Museum vind je hier in het voormalige paleis van Graaf Tyszkevics. Verder naar het noorden neemt u bij Liepaja de afslag naar Riga. Totale rijafstand vandaag is ca. 305 km.

Dag 12

Riga

Vandaag gaat u de gezellige stad Riga verkennen. Dankzij de gunstige geografische ligging is Riga onder handelslieden en missionarissen altijd een populaire plaats geweest. Derhalve is de stad rijk aan vele prachtige monumenten zoals de Domkathedraal (met een van de grootste en mooiste kerkorgels ter wereld), de St. Petruskerk, de St. Jacobskerk, het Riga-kasteel en meerdere authentieke gebouwen waarvan ook vele zich in het nieuwe centrum van de stad bevinden. Neemt u in ieder geval een kijkje bij de bekende ‘3 broers’, Letland’s oudste huizen uit de 15de eeuw. Riga telt zo’n 800.000 inwoners en ligt aan de Daugava-rivier, op een steenworp afstand van de kust van de Golf van Riga. Naast de vele culturele rijkdommen die Riga bezit, is deze stad West-Europees georiënteerd.

Dag 13

Riga-Kuresaare Estland

Ongeveer 180 km ten noorden van Riga ligt de kustplaats Parnu. Hier buigt u af in noordwestelijke richting naar het plaatsje Virtsu waar u de veerboot neemt naar Kuivastu op het eiland Muhu (ca. 25 minuten). Op dit eiland kunt u een bezoek brengen aan Koguva, een pittoresk vissersdorpje met 105 huisjes. Een weg verbindt Muhu met het eiland Saaremaa waarop de gastvrije stad Kuresaare is gelegen. Ondanks de vele toeristen, restaurants en terrasjes is Kuresaare een rustige stad. Van hieruit is het eiland prima te verkennen. Totale reisafstand ca. 330 km.

Dag 14

Kurresaare

Saarema is het grootste eiland van Estland, bekend om zijn uitgestrekte bossen, de grillige kustlijn en de heerlijke zandstranden bij de plaats Jarve. U kunt de windmolens bij Angla bekijken, de Kaali Meteroriiti krater of het best bewaarde kasteel van Estland in Kuresaare. Op het eiland vindt u ook verschillende VVV-kantoren waar u informatie kunt krijgen over het huren van fietsen of bootjes. Bij de meeste kantoren liggen ook wandel- en fietsroutes.

Dag 15

Kuresaare-Tallinn

Na het ontbijt rijdt u weer naar Muhu waar u de veerboot naar het vasteland neemt. Het laatste gedeelte van uw reis loopt door de uitgestrekte wouden van Noord-Estland. In de loop van de middag komt u in Tallinn aan. Totale reisafstand ca. 220 km.

Dag 16

Tallinn

Omstreeks 09.30 uur wordt uw huurauto bij uw hotel opgehaald. U heeft een volle dag om de Oude Stad van Tallinn te ontdekken. U bezoekt de middeleeuwse stadsmuren, het Lossi-plein met het Toompea-kasteel, de Russisch-orthoxode kathedraal en het Kadriorgpark van tsaar Peter de Grote. In deze oude stad kunt u de geschiedenis echt beleven. Vooral ook ‘s avonds is het er erg gezellig en vooral romantisch. De oude straatlantaarns verlichten de prachtig gerestaureerde gebouwen en creëren een middeleeuwse sfeer. Tallinn is dan ook een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa. In het nieuwere gedeelte van de stad liggen de meeste grotere hotels, enkele zeer moderne winkelcentra (Viru) en ook verschillende musea. Als u op zoek bent naar een glimp van de Sovjetoverheersing dan bent u hier aan het verkeerde adres. Wij adviseren u om vanmiddag bij de hotelreceptie een ontbijtbox te bestellen die u ’s morgens op de dag van vertrek bij de receptie kunt ophalen.

Dag 17

Helinski Finland

Na het ontbijt neemt u een taxi naar de haven. De passagiers terminal, waar u tickets voor de overtocht klaarliggen, ligt niet ver van het centrum. Hier neemt u de boot naar Helsinki. Dagelijks varen er meerdere snelle veerboten tussen Tallinn en Helsinki. Aan boord vindt u naast voldoende comfortabele stoelen en zitjes ook een koffieshop, restaurant en winkeltjes. De overtocht duurt ca. 2 uur. Helsinki is een geweldige stad waar je vanuit de haven heel gemakkelijk te voet de meeste bezienswaardigheden kunt bezoeken. De stad is zeker de moeite van een bezoek waard. U heeft de gehele dag om er een kijkje te nemen. Tegen de avond neemt u de boot terug naar Tallinn. Vraagt u bij de receptie van uw hotel om een ontbijtbox voor de volgende ochtend. Het restaurant is nog niet open als u naar de luchthaven vertrekt.

Dag 18

Tallinn-Amsterdam

Nog voor het ontbijt vliegt u met een rechtstreeks vlucht van airBaltic terug naar Amsterdam. Uw transfer naar de luchthaven dient u zelf te regelen. Bij het hotel kunt u een taxi bestellen. Uiteraard kunt u uw verblijf in Tallinn nog met een aantal nachten verlengen.

Indien u vandaag de middagvlucht wilt nemen dan is deze met een overstap in Riga. De toeslag voor de middagvlucht bedraagt € 35 per persoon. Uiteraard kunt u dan wel gebruik maken van het ontbijt in het hotel.

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Rakvere Estland
Dag 2 Lahemaa National Park
Dag 3 Rakvere-Tartu
Dag 4 Tartu-Aluksne Letland
Dag 5 Aluksne-Sigulda
Dag 5 Sigulda-Siauliai Litouwen
Dag 7 Siauliai-Vilnius
Dag 8 Vilnius
Dag 9 Vilnius-Kaunas
Dag 10 Kaunas-Klaipeda
Dag 11 Klaipeda-Riga Letland
Dag 12 Riga
Dag 13 Riga-Kuresaare Estland
Dag 14 Kurresaare
Dag 15 Kuresaare-Tallinn
Dag 16 Tallinn
Dag 17 Helinski Finland
Dag 18 Tallinn-Amsterdam
Boek deze reis

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Rakvere Estland
Dag 2 Lahemaa National Park
Dag 3 Rakvere-Tartu
Dag 4 Tartu-Aluksne Letland
Dag 5 Aluksne-Sigulda
Dag 5 Sigulda-Siauliai Litouwen
Dag 7 Siauliai-Vilnius
Dag 8 Vilnius
Dag 9 Vilnius-Kaunas
Dag 10 Kaunas-Klaipeda
Dag 11 Klaipeda-Riga Letland
Dag 12 Riga
Dag 13 Riga-Kuresaare Estland
Dag 14 Kurresaare
Dag 15 Kuresaare-Tallinn
Dag 16 Tallinn
Dag 17 Helinski Finland
Dag 18 Tallinn-Amsterdam
Boek deze reis

U verblijft tijdens deze reis in 3-sterrenhotels (no name) op basis van logies/ontbijt. In de plaats Aluksne hebben de hotels geen sterrenclassificatie. U verblijft hier in een goed middenklasse hotel zonder sterren.

No name hotel

Een no name hotel is een comfortabel 3-sterrenhotel, dat op het moment van uw reservering hotelkamers beschikbaar heeft in de prijsklasse waarop de pakketprijs is gebaseerd.

Ligging: het kan zijn dat het hotel in het centrum van de stad is gelegen. Het kan ook voorkomen dat het in een van de andere wijken van de stad is. In de nabije omgeving van al onze hotels is wel een metrostation of bus/tram halte.

Faciliteiten: deze kunnen per hotel verschillen maar in alle hotels is er een receptie aanwezig waarbij het personeel u vriendelijk te woord zal staan wanneer u vragen heeft, een restaurant waar het ontbijt wordt geserveerd en alle hotels hebben tegenwoordig WiFi.

Hotelkamers: de standaard kamers zijn eenvoudig ingericht en beschikken over een badkamer met douche en/of bad en toilet.

4-sterrenhotels gewenst?

Tegen een toeslag kunt u in 4-sterrenhotels (no name) verblijven, behalve in de plaats Sigulda. In Sigulda verblijft u altijd in een 3-sterrenhotel. In de plaats Aluksne hebben de hotels geen sterrenclassificatie. U verblijft hier in een goed middenklasse hotel zonder sterren.

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Rakvere Estland
Dag 2 Lahemaa National Park
Dag 3 Rakvere-Tartu
Dag 4 Tartu-Aluksne Letland
Dag 5 Aluksne-Sigulda
Dag 5 Sigulda-Siauliai Litouwen
Dag 7 Siauliai-Vilnius
Dag 8 Vilnius
Dag 9 Vilnius-Kaunas
Dag 10 Kaunas-Klaipeda
Dag 11 Klaipeda-Riga Letland
Dag 12 Riga
Dag 13 Riga-Kuresaare Estland
Dag 14 Kurresaare
Dag 15 Kuresaare-Tallinn
Dag 16 Tallinn
Dag 17 Helinski Finland
Dag 18 Tallinn-Amsterdam
Boek deze reis

Data

Dagelijks vertrek.

Prijzen

De vanaf prijs van deze reis bedraagt € 1.395, gebaseerd op verblijf van 2 personen in een 2-persoonskamer. Alle genoemde prijzen zijn per persoon tenzij anders vermeld.

Kinderkorting

- € 200 voor max. 1 kind (2-11 jaar) op een opklapbed/sofa bij de ouders op de kamer.
- € 125 voor max. 1 kind (11-17 jaar) op een opklapbed/sofa bij de ouders op de kamer.
- € 100 voor max. 2 of 3 kinderen (2-17 jaar) op een eigen 2-persoonskamer (bij 3 met opklapbed/sofa).

Reisvoorstel aanvragen

Vertrekdatum
Aantal personen
Kamertype
Uw gegevens
Uw naam
E-mailadres
(Mobiel) telefoonnummer

Inbegrepen:

 • retourvlucht met airBaltic in de K-klasse
 • luchthavenbelastingen (€ 134)
 • 1 stuk ruimbagage max. 23 kg (€ 70)
 • 17 x hotelovernachting in 3-sterrenhotels
 • 17 x ontbijt
 • dagretour Helsinki met ferry

Niet inbegrepen:

 • reserveringskosten € 35 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage € 5

Toeslagen:

 • 1-persoonskamer 3-sterrenhotels € 655
 • 4-sterrenhotels (niet in Aluksne + Sigulda) € 290
 • 1-persoonskamer 4-sterrenhotels € 1.295
 • terugvlucht via Riga € 35

Extra's:

 • autohuur (zie onder)
 • transfer bij vertrek vanaf € 60 per auto
 • verzekeringen

Autohuur (15 dagen)

Categorie/Type auto (of gelijkwaardig)
• B VW Polo/Skoda Fabia € 1.050
• C Kia Ceed/Volkswagen Golf € 1.120
• D Skoda Octavia € 1.345

Extra dag autohuur:
• B € 70
• C € 75
• D € 90

Inbegrepen:
• CDW (Collision Damage Waiver), aansprakelijkheids- en diefstalverzekering (met eigen risico € 850)
• ongelimiteerd aantal kilometers
• alle belastingen
• ophaalkosten bij hotel (maandag t/m vrijdag)
• wegenkaart

Niet inbegrepen:
• brandstof
• entreegelden
• parkeergelden

Toeslagen:
• ophalen buiten kantooruren of in het weekend € 50 per keer

Extra’s:
• kinderzitje € 40
• afkopen eigen risico (ca. € 25 per dag ter plaatse te betalen)
• verzekering tweede bestuurder (ca. € 25 ter plaatse te betalen)

Overige voorwaarden:
• minimum leeftijd 21 jaar met 2 jaar geldig rijbewijs
• bestuurder dient bij aflevering van de auto in het bezit te zijn van een internationale creditcard in verband met o.a. borg en eventuele schade.

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Rakvere Estland
Dag 2 Lahemaa National Park
Dag 3 Rakvere-Tartu
Dag 4 Tartu-Aluksne Letland
Dag 5 Aluksne-Sigulda
Dag 5 Sigulda-Siauliai Litouwen
Dag 7 Siauliai-Vilnius
Dag 8 Vilnius
Dag 9 Vilnius-Kaunas
Dag 10 Kaunas-Klaipeda
Dag 11 Klaipeda-Riga Letland
Dag 12 Riga
Dag 13 Riga-Kuresaare Estland
Dag 14 Kurresaare
Dag 15 Kuresaare-Tallinn
Dag 16 Tallinn
Dag 17 Helinski Finland
Dag 18 Tallinn-Amsterdam
Boek deze reis

Documenten

Alle 3 de Baltische Staten zijn lid van de EU. Voor een bezoek aan de Baltische Staten heeft u een geldig Nederlands paspoort of ID-kaart nodig. Voor andere nationaliteiten kunnen andere regels gelden (zelf bij consulaat navragen!).

Ingevolge de Algemene Reisvoorwaarden is de reiziger zelf verantwoordelijk om bij vertrek en tijdens de reis in het bezit te zijn van alle benodigde reisdocumenten.

U heeft geen visum nodig voor de Baltische Staten.

Bij uw reisbescheiden treft u een reserveringsbevestiging aan van uw vlucht (E-ticket).
De op deze bevestiging vermelde vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud.

Stoelreservering
Tegen betaling kunt u, vanaf 118 uur voor vertrek, een stoel reserveren via www.airbaltic.com. Vanaf 36 uur voor vertrek is een stoelreservering gratis. De computer wijst u deze dan automatisch, uit de overgebleven stoelen, aan. Wellicht niet naast elkaar. Het is niet mogelijk om voor ontvangst van de reisbescheiden het airBaltic-reserveringsnummer bij ons op te vragen.

Inchecken
Vanaf 36 uur voor vertrek kunt u online inchecken op www.airbaltic.com. Indien u op Schiphol wilt inchecken dan kunt u terecht bij de bemande balie van airBaltic.
(kosten € 35 per enkele reis).

Ruimbagage
De koffer (1 stuk per persoon) mag max. 23 kg wegen (max. 100 x 50 x 80 cm) en geeft u af bij de BAGAGE DROP OFF.

Indien er IATA-vluchten voor u zijn geboekt (Baltische landen reizen gecombineerd met Rusland) en u heeft bij het reserveren geen koffer bijgeboekt dan kunt u dit alsnog doen tijdens het online inchecken. Deze dient u direct per creditcard te voldoen.

Handbagage
Elke passagier mag 1 stuk handbagage meenemen (max. 55 x 40 x 23 cm) en een handtas of een laptoptas (max. 40 x 30 x 10 cm). Totaal gewicht max. 8 kg. Medicijnen kunt u het beste in de handbagage meenemen. Het is ten strengste verboden spuitbussen en/of scherpe voorwerpen, zoals scharen etc. in uw handbagage mee te nemen. Bij de handbagage-controle dient u alle vloeistoffen apart voor screening aan te bieden. De vloeistoffen die u meeneemt dienen in een hersluitbare doorzichtige plastic zak van max. 1 liter te zitten. Vloeistoffen en gels mogen alleen worden meegenomen in verpakkingen van maximaal 100 milliliter.

Kijk op www.airbaltic.com voor de actuele informatie.

Wij raden u aan om minimaal 3 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn vanwege de drukte en de extra veiligheidsmaatregelen (advies ANVR en luchtvaartmaatschappijen). Ongeacht de drukte zijn reizigers zelf verantwoordelijk om op tijd bij de Gate (het vliegtuig) te zijn.

Indien uw programma aangeeft dat de auto voor u klaar staat op de luchthaven dan dient u zich te melden bij de balie van het desbetreffende autoverhuurbedrijf in de aankomsthal. Indien het bedrijf geen balie heeft dan krijgt u van ons de juiste wandelroute naar het verhuurbedrijf buiten bij het parkeerterrein. Bij sommige programma's wordt de huurauto op dag 2 of dag 3 bij het hotel afgeleverd. Doorgaans is dit 's morgens rond 09.00-09.30 uur. De vertegenwoordiger meldt zich dan bij de hotelreceptie.

Formaliteiten
Onze lokale vertegenwoordiger, Via Hansa, bemiddelt voor ons met de autoverhuurbedrijven in de Baltische Staten. Het huurcontract wordt ter plaatse met lokale autoverhuurders tegen diens condities afgesloten. Wij adviseren u om bij afleveren van de auto samen met de vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf goed alle documenten door te nemen. Controleer bij overname van de huurauto goed op reeds aanwezige schade en laat deze op het huurcontract schriftelijk vermelden. Leest u het huurcontract goed door en bewaart u een kopie. Wij adviseren u uw eigen navigatiesysteem vanuit Nederland mee te nemen. Het ter plaatse huren van een TomTom is duur en van slechte kwaliteit.

Autohuur
De bestuurder van de huurauto dient minimaal 21 jaar te zijn. Binnen de Europese Unie heeft u geen internationaal rijbewijs nodig. De bestuurder dient bij aflevering van de auto in het bezit te zijn van een internationale creditcard. In de autohuurprijs zijn inbegrepen: alle belastingen, ongelimiteerd aantal kilometers, CDW (Collision Damage Waiver), aansprakelijkheids- en diefstalverzekering met een eigen risico van € 650 (categorie A t/m D).

Afkoop eigen risico / Overige verzekeringen
Het afkopen van uw eigen risico bedraagt ca. € 20 tot € 25 per dag. Deze verzekering met betrekking tot het afkopen van uw eigen risico geldt dan voor alle 3 de Baltische Staten. Op uw verzekeringspapieren wordt dit Bordercross Fee genoemd.

Ter plaatse kunt u nog verschillende verzekeringen afsluiten, zoals: voor een 2de bestuurder (€ 15 tot € 25 voor de gehele periode), PIA (persoonlijke inzittende verzekering, controleer uw reisverzekering), WWI (verzekering voor schade aan wielen en ruiten). Bespreekt u de mogelijkheden met de vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf.

Er wordt gebruik gemaakt van meerdere autoverhuurbedrijven. De prijzen en condities van de ter plaatse af te sluiten verzekeringen kunnen per verhuurbedrijf verschillen.

Waarborgsom
Alle autoverhuurders eisen van u een waarborgsom. Het bedrag van de waarborgsom van ca. € 650 kan per autoverhuurbedrijf verschillen. Hiervoor is een internationale creditcard op naam van de bestuurder noodzakelijk om de borg te betalen.

Tankregeling
Er bestaat de variant ‘empty to empty’ of ‘full to full’, met andere woorden ofwel de tank leeg in ontvangst en leeg afgeven of vol in ontvangst nemen en vol afgeven. Een verdere variant is ‘full to empty’. Hier wordt de auto met volle tank overgenomen en met een lege tank weer afgegeven. Bij deze variant moet bij het ophalen van de huurauto de gevulde tank worden betaalt. Let u daarom goed op de betreffende regeling die in het huurcontract is beschreven om onnodige kosten te vermijden.

Reparatie bij pech onderweg
Informeert u bij pech onderweg direct uw lokale autoverhuurder. Reparaties aan de huurauto zonder toestemming van de verhuurder zijn niet toegestaan.

Wat te doen bij schade
Indien u onderweg schade heeft of de huurauto is gestolen dan heeft u de volgende verplichting:
- direct het autoverhuurbedrijf inlichten. Zij informeren u over de verdere procedure
- bij diefstal dient u de sleutel en de autopapieren te kunnen overhandigen

Bij een ongeluk
- direct politie inlichten en proces-verbaal op laten maken. Een proces-verbaal dient voorgelegd te worden aan de verhuurder, ook bij alle ongevallen/schadegevallen met lichamelijk letsel.

Afleveren van de auto aan het einde van de reis
Op de een na laatste dag, de dag voordat u naar Amsterdam terugvliegt, wordt de auto doorgaans omstreeks 09.30 uur bij uw hotel opgehaald (tenzij anders overeengekomen). Neem de tijd om samen met de vertegenwoordiger van het verhuurbedrijf de auto goed te controleren op schade. Vergeet niet om een kopie te vragen van het formulier waarop staat dat u de auto wel/niet schadevrij heeft ingeleverd. Wij adviseren u geen al te vuile wagen af te leveren want als er later toch onder de modder schade wordt ontdekt krijgt u een naheffing op uw creditcard. Beter is om uw auto even door een wasstraat te halen zodat u zeker bent dat er geen schade is. Bedenk wel dat er iemand schade aan uw auto heeft kunnen maken zonder dat u dat weet. Uiteindelijk bent u verantwoordelijk! Veel van onze gasten maken zelf met hun telefoon een filmpje van de ingeleverde auto met de controleur er ook op.

Mocht er bij het afleveren van de auto wel schade zijn geconstateerd dan dient u in overleg met de vertegenwoordiger van het verhuurbedrijf een rapport op te maken. De kosten van de schade worden middels de waarborgsom verrekend tenzij u anders met de vertegenwoordiger afspreekt. Het kan voorkomen dat u, wanneer u weer in Nederland bent, u per post of mail een afrekening ontvangt met daarop alle schade kosten gespecificeerd.

Verkeersregels
De meeste verkeersregels komen overeen met die wij in Nederland hanteren. Voor meer informatie verwijzen wij graag naar de website van de ANWB.

Note
- mocht u met eigen auto door de Baltische Staten willen reizen informeer dan voor vertrek in hoeverre u verzekerd bent in het buitenland.
-tevens willen wij u erop attenderen dat wanneer u de autohuur niet via Bolsjoj Reizen heeft geboekt u zelf verantwoordelijk bent om bij eventuele calamiteiten onderweg (autopech) zelf contact op te nemen met het eerstvolgende geboekte hotel indien u hier later dan 21.00 uur arriveert.

Het concept van onze Fly & Drive reizen door de Baltische Staten zijn gebaseerd op zgn. no name hotels (comfortabele 3*-hotels). Pas nadat u een definitieve reservering heeft gemaakt gaan kijken welke hotels er nog kamers beschikbaar hebben. Wanneer wij uw aanvraag akkoord hebben gekregen kunnen wij u, indien gewenst, de namen van de hotels aan u bekendmaken. Deze hotels kunnen niet door u worden gewijzigd. De geboekte hotels zijn ten alle tijden onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat wij aan u de namen hebben bekend gemaakt, onaangekondigd gewijzigd worden.

Ieder land classificeert zijn hotels volgens nationale normen. De kamers en de dienstverlening in de diverse hotels kunnen van wisselende kwaliteit zijn. Zo kan het voorkomen dat u het een dagje zonder warm water of met troebel/bruin water moet stellen wegens onderhoudswerkzaamheden die door de gemeente worden uitgevoerd. Helaas kunnen wij u hiervan niet vooraf op de hoogte stellen. Mogen wij u erop attenderen dat een 3-sterrenhotel over het algemeen, net als in Nederland, een gewoon eenvoudig hotel is zonder enige luxe of bijzondere service. Ook onder de 4-sterrenhotels zijn veel prijsverschillen, dus kwaliteitsverschillen. Een 4-sterrenhotel wilt niet zeggen dat u in een luxe hotel verblijft.

Hotelkamers
Op de dag van aankomst kunt u doorgaans vanaf 14.00 uur uw hotelkamer betrekken en op de dag van vertrek dient u doorgaans uw kamer om 10.00 uur weer vrij te geven. Indien de terugreis of de voortzetting van de reis later op de dag plaatsvindt dan kan de bagage bij de hotelreceptie in bewaring worden gegeven. In de meeste hotels is dit gratis. De door ons gepubliceerde reizen zijn gebaseerd op een verblijf van 2 personen met ontbijt in standaard hotelkamers (zonder airco). Bijna alle 2-persoonskamers beschikken over 2 aparte bedden. Wij bieden in de meeste hotels de mogelijkheid om een 2-persoonskamer voor 3 personen te reserveren. Het gaat hierbij dan echt om een 2-persoonskamer waar een extra bed wordt bijgezet. Het derde bed is doorgaans een stretcher/vouwbed of slaapbank, in ieder geval geen volwaardig bed waardoor het iets kleiner en minder comfort kan hebben. Wij reserveren geen 3-persoonskamers. Met betrekking tot 1-persoonskamers willen wij meedelen dat deze vaak kleiner zijn dan 2-persoonskamers ondanks de toeslag die men ervoor dient te betalen. Indien u speciale wensen heeft omtrent uw hotelkamer dan kunt u de mogelijkheden en prijzen bij ons opvragen.

Wij adviseren al onze gasten zo vroeg mogelijk te gaan ontbijten aangezien de meeste ontbijtzalen/restaurants te klein zijn voor het aantal hotelgasten waardoor de wachttijden behoorlijk kunnen oplopen. De faciliteiten van de door ons aangeboden hotels zijn niet altijd gratis voor hotelgasten. WiFi is niet altijd van goede kwaliteit. Sommige faciliteiten worden verhuurd aan derden. Zo kan het voorkomen dat u ter plaatse entree dient te betalen voor het gebruik van zwembad of fitnessruimte. Bolsjoj Reizen kan nimmer aansprakelijk worden gehouden wanneer gasten niet van de faciliteiten gebruik kunnen maken in verband met renovatie of technische storingen.

Wanneer u als individuele reiziger bij ons transfers, bussen, excursies of een auto heeft geboekt, dan ontvangt u hiervoor bij uw reisbescheiden een voucher. Hierop staat de benodigde informatie vermeld zoals waar en hoe laat u uw auto kunt ophalen en afgeven, of waar u uw chauffeur voor de transfer ontmoet.

Eventuele wijzigingen
Onze dagprogramma’s zijn vrij gedetailleerd weergegeven om u een zo goed mogelijk beeld te geven van de geplande invulling van de reis. Toch zijn er factoren die invloed kunnen hebben op de uitvoering, zoals gewijzigde dienstregelingen, kapotte wegen, slecht weer of materiaalpech. Als bepaalde omstandigheden daartoe aanleiding geven, behouden wij ons nadrukkelijk het recht voor om - vooraf of ter plaatse - wijzigingen in route, dagindeling, overnachtingen, vervoer of excursies aan te brengen. Het kan ook voorkomen dat een museum of klooster voor een dag wordt gesloten in verband met renovatie of hoog bezoek. U kunt er in zo'n geval natuurlijk van op aan dat wij onze uiterste best doen om de kwaliteit en het karakter van de reis zoveel mogelijk te handhaven. Eventuele extra reis- en verblijfskosten die als gevolg van overmachtssituaties gemaakt worden, kunnen voor rekening van de deelnemers komen. Mocht een van de aangeboden accommodaties onverwachts niet akkoord komen, dan reserveren wij voor u een gelijkwaardige, alternatieve accommodatie. Voor excursies waar Bolsjoj c.q. onze lokale vertegenwoordiger niet in bemiddelt, dragen wij geen enkele verantwoordelijkheid. De vertrek- en aankomsttijden genoemd in onze programma's zijn altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, onaangekondigd gewijzigd worden.

De Baltische Staten kennen, net als wij in Nederland, een mild klimaat. Vooral in de lente kan het behoorlijk nat zijn. In de zomer van mei tot half september kan het af en toe flink regenen en onweren. Zo snel als de plensbui komt is hij ook weer verdwenen en schijnt de zon weer. Rond 21-23 juni zijn de midzomernachten, tijd om een feestje te vieren. Het blijft dan zo'n beetje de hele nacht licht. Vanaf oktober beginnen de dagen weer korter te worden. In de winter ligt er vaak een flinke pak sneeuw. Aan de kust is het dan iets minder koud vanwege de Oostzee maar in het binnenland, zeker in Litouwen, kan het behoorlijk koud worden. We spreken hier over een Continentaal klimaat. De dagen zijn in de winter heel kort.

Tijdzones
Het is in de Baltische Staten zowel in de zomer als in de winter 1 uur later dan bij ons.

Litouwen 2023
01 januari Nieuwjaar
16 februari Onafhankelijkheidsdag
11 maart Herstel van de Onafhankelijkheid
17 en 18 april Pasen
01 mei Dag van de Arbeid
05 en 06 juni Pinksteren
24 juni St. Jansfeest
15 augustus Maria-Hemelvaart
25 oktober Dag van de Grondwet
01 november Allerheiligen
23 november Dag van de Strijdkrachten
25 en 26 december Kerstmis

Letland 2023
01 januari Nieuwjaar
17 en 18 april Pasen
01 mei Dag van de Arbeid
04 mei Herstel van de Onafhankelijkheid
05 en 06 juni Pinksteren
23 juni Dag van de Overwinning
24 juni St. Jansfeest
18 november Onafhankelijkheidsdag
25 december Kerstmis

Estland 2023
01 januari Nieuwjaar
24 februari Onafhankelijkheidsdag
17 en 18 april Pasen
01 mei Dag van de Arbeid
5 en 6 juni Pinksteren
23 juni Dag van de Overwinning
24 juni St. Jansfeest
20 augustus Herstel van de Onafhankelijkheid
25 november Sint Catherina dag
25 december Kerstmis

Preferenties en essenties
Indien u bepaalde preferenties/voorkeuren tijdens uw reservering aan ons kenbaar maakt dan zullen wij deze op uw factuur vermelden. Wij zullen zoveel mogelijk rekening houden met uw wensen maar wij zijn daarbij afhankelijk van luchtvaart- en/of busmaatschappijen en natuurlijk hoteliers. Derhalve zijn preferenties altijd onder voorbehoud waaraan geen rechten kunnen worden verleend. Essenties, altijd alleen op medische gronden, worden per boeking bekeken en indien toegewezen op de factuur aan u bevestigd. Er kunnen kosten aan verbonden zijn.

Mobiliteit
De bestemmingen die wij aanbieden zijn niet of slecht toegankelijk voor rolstoelen en rollators. Niet alle hotels hebben liften en het kan voorkomen dat liftstoringen langer duren dan bij ons gebruikelijk is. Aanpassingen m.b.t. vluchten, vervoer, hotels en excursies kunnen enkel als preferentie worden aangegeven. Ook zijn de faciliteiten in openbare gebouwen, musea en in bussen/metro's minimaal aangepast. Als u niet goed ter been bent, dan is het raadzaam om goede begeleiding mee te nemen die u kan helpen waar nodig.

Valuta
Het betaalmiddel in de Baltische landen is de euro. Het beste kunt u gewoon met uw creditcard, bankpas met Meastro of cash betalen. Creditcards zoals Visa/Eurocard en American Express worden in de Baltische landen steeds meer geaccepteerd. In musea, kleinere winkeltjes en terrasjes kan doorgaans alleen met cash geld worden betaald. Diverse Nederlandse banken hebben ter voorkoming van fraude blokkades ingevoerd waardoor u wellicht niet in het buitenland kunt pinnen. Neem vooraf uw reis contact op met uw bank om de eventuele blokkade op te laten heffen.

Meenemen / Voltage
Het is altijd raadzaam om een regenjas, paraplu en trui/vest mee te nemen. Mocht u iets zijn vergeten geen probleem, in de Baltische landen is werkelijk alles te koop. Voltage is net als bij ons 220 volt. Randaarde stekkers passen niet in het stopcontact, gewone stekkers wel.

Persoonlijke eigendommen welke achter zijn gelaten in vliegtuig, bus, hotel of schip kunnen nimmer door Bolsjoj Reizen worden nagezonden. U bent altijd zelf verantwoordelijk voor uw bagage, niet het hotelpersoneel, uw chauffeur of uw gids.

Maaltijden / Uit eten
Er zijn overal restaurants waar uiteenlopend van eenvoudig tot zeer goed kan worden gegeten. In alle restaurants heeft men Engelse menukaarten.

Openbaar vervoer / Taxi's
Bussen zijn in de grote steden van de Baltische landen het beste vervoermiddel. Men kent ook het fenomeen "snorder" dat net zo geaccepteerd is als de officiële taxi. Mocht u er gebruik van willen maken, dan hoeft u maar langs de kant van de weg te gaan staan en uw hand uit te steken en de eerste de beste auto stopt. Alvorens in te stappen is het natuurlijk van belang eerst te vragen of de chauffeur u wel naar de plaats van bestemming wilt vervoeren en hoeveel hij hiervoor vraagt.

Fotograferen
In de Baltische landen kunt u de mooiste plaatjes schieten. Officieel is het verboden om politie en militairen te fotograferen. In een paar musea mag alleen tegen betaling worden gefotografeerd. Let op: ook hier kunnen ruimtes zijn waar absoluut niet gefotografeerd mag worden of alleen zonder flits. Indien men zich hier niet aan houdt, zal men hierop direct worden aangesproken. De fotocamera kan zelfs worden ingenomen!

Telefoneren / WiFi
Het is geen probleem om vanuit de Baltische landen direct naar Nederland te bellen. De toegangscode voor Nederland is +31. In de meeste steden en vaak ook op het platteland kunt u gewoon uw mobiele telefoon gebruiken. De telefoonnummers van uw accommodaties ontvangt u bij uw reisbescheiden. Zowel in hotels als in restaurants en cafés heeft men gratis WiFi. Het bereik is in de Baltische landen doorgaans van iets mindere kwaliteit dan dat wij in Nederland gewend zijn.

Belangrijke nummers:
-Nederlandse Ambassade in Tallinn tel. +372-6-805500
-Nederlandse Ambassade in Riga tel. +371-7326147
-Nederlandse Ambassade in Vilnius tel. +370-5-2690072

Verzekeringen
U bent verplicht om een goede reisverzekering af te sluiten. Onze medewerkers adviseren u gaarne over de diverse mogelijkheden met betrekking tot een reisverzekering. Ook voor een annuleringsverzekering kunt u bij ons terecht.

Inentingen
Voor de corona regels van de diverse landen verwijzen wij graag naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken /WIJS OP REIS! De regels verschillen vaak per land en kunnen onaangekondigd door de landen zelf worden gewijzigd. Dit is geen reden tot kosteloos annuleren. Reizigers zijn zelf verantwoordelijk om de juiste maatregelen te treffen om zodoende voor of tijdens de reis niet voor verrassingen te komen staan. Wij adviseren al onze cliënten zich volledig te laten vaccineren inclusief boosters om zodoende problemen te voorkomen. Mocht u voor vertrek positief worden getest voor corona dan kunt u niet zo maar kosteloos annuleren. U kunt zich hiervoor wel verzekeren. Wij adviseren u contact op te nemen met uw reis- en/of annuleringsverzekering zodat zij u kunnen adviseren. Alle verzekeringsmaatschappijen hebben weer hun eigen regels.

Veiligheid
In de Baltische landen is het net zo veilig als in de rest van Europa. In de grotere steden zijn, zoals in alle grote steden van de wereld, wel zakkenrollers actief. Wij adviseren u om op drukke plaatsen, zoals bij oversteekplaatsen (zebrapaden), winkels, restaurants en op busstations, extra op uw spulletjes te letten. Neem altijd een kopie van uw paspoort mee op reis. Wij adviseren u geen waardevolle sieraden etc. mee te nemen. Overige waardevolle spullen kunt u in uw afsluitbare koffer in uw kamer bewaren. Foto/filmcamera’s kunt u uiteraard gewoon meenemen.

Een ander land, andere gewoonten
Een vakantie in het buitenland betekent andere mensen, een andere taal, een andere cultuur, ander eten en andere gewoonten. Kortom, het is niet zoals thuis. Dat is natuurlijk een van de leukere dingen van een vakantie in het buitenland, maar zeker ook iets om rekening mee te houden. Pas u daarom aan wanneer bepaalde zaken anders zijn dan u in Nederland gewend bent. De toeristische infrastructuur is in de landen die wij aanbieden nog in opbouw en door de aard van het land primitiever dan elders in West-Europa. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat men ter plaatse minder flexibel is dan dat wij graag zouden willen zien. Het aanpakken van problemen of andere zaken komen soms een beetje chaotisch over. Vluchtschema’s en treintijden kunnen worden gewijzigd of een hotelreservering wordt omgezet naar een ander, gelijkwaardig hotel, waardoor aanpassingen nodig zijn. Wij vragen u bij voorbaat om begrip te tonen voor eventuele onvolkomenheden, die niet aan ons of onze lokale vertegenwoordigers te wijten zijn maar inherent zijn aan de situatie ter plaatse. Speciaal voor reizen naar onze bestemmingen, landen waar grote maatschappelijke veranderingen plaatsvinden, dient u zich hiervan bewust te zijn bij het maken van uw reisplannen. Verder dient u te weten dat het niveau van onderhoud aan gebouwen (hotels/musea) minder is dan bij ons. Doorgaans wordt er door de lokale bevolking op verschillende bestemmingen weinig of geen Engels of Duits gesproken.

Onvolkomenheden
Bolsjoj Reizen is ervan overtuigd dat de aangeboden reizen van goede kwaliteit zijn. Mocht u desondanks onvolkomenheden of problemen tegenkomen, dan dient u deze onmiddellijk aan het verantwoordelijke gezag (hotelier/receptie/chauffeur/reisleiding) tijdens de reis kenbaar te maken. Zij zijn ter plaatse en kunnen problemen het snelst verhelpen. Indien een eventueel probleem niet naar wens of niet snel genoeg wordt opgelost, verzoeken wij u contact op te nemen met onze agent/vertegenwoordiger. Zowel onze agent als wijzelf beschikken over een noodnummer dat 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is in het geval van nood of bij problemen. Mocht u daarna nog klachten hebben, dan kunt u deze binnen een termijn van 1 maand na afloop van de reis schriftelijk bij Bolsjoj Reizen indienen. Uw klacht kan alleen ontvankelijk worden verklaard als u deze ter plaatse bij de betreffende vertegenwoordiging kenbaar heeft gemaakt en hiervan een schriftelijke ontvangstbevestiging heeft ontvangen.

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Rakvere Estland
Dag 2 Lahemaa National Park
Dag 3 Rakvere-Tartu
Dag 4 Tartu-Aluksne Letland
Dag 5 Aluksne-Sigulda
Dag 5 Sigulda-Siauliai Litouwen
Dag 7 Siauliai-Vilnius
Dag 8 Vilnius
Dag 9 Vilnius-Kaunas
Dag 10 Kaunas-Klaipeda
Dag 11 Klaipeda-Riga Letland
Dag 12 Riga
Dag 13 Riga-Kuresaare Estland
Dag 14 Kurresaare
Dag 15 Kuresaare-Tallinn
Dag 16 Tallinn
Dag 17 Helinski Finland
Dag 18 Tallinn-Amsterdam
Boek deze reis