download
info@bolsjoj.nl 020 - 2012777

Excursies St. Petersburg

De prijzen van de hieronder genoemde excursies zijn per persoon inclusief een Engelssprekende gids, entreegelden en auto met chauffeur indien van toepassing. Wanneer er tijdens excursies gebruik wordt gemaakt van het openbaarvervoer zoals de metro of bus dan zijn deze kosten daarvan voor eigen rekening (metro- of buskaartje ca. € 0,40 per ritje). Het kan voorkomen dat het tijdstip van een geboekte excursie om organisatorische redenen gewijzigd dient te worden. Musea en andere bezienswaardigheden werken vaak met een tijdslot om zodoende wachttijden en de doorstroom van bezoekers goed te kunnen reguleren. Ook komt het wel eens voor dat een museum of paleis onaangekondigd voor een of meerdere dagen wordt gesloten in verband met onderhoud, renovatie of hoog bezoek. Uiteraard zal deze excursie dan indien mogelijk op een andere dag/tijdstip plaatsvinden. Excursies zijn dus altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden. Graag verwijzen wij ook naar het tabblad Praktische info/Programma en excursies.

Excursies

U maakt kennis met de droomstad van Peter de Grote. Tijdens deze excursie maakt u een uitgebreide stadsrondrit met een eigen auto/chauffeur en met uw eigen gids langs de belangrijkste paleizen, waaronder het Winterpaleis van tsarina Elizabeth, een aantal kerken en kathedralen waaronder de welbekende Bloedkerk en de Admiraliteit. We rijden over prachtige bruggen die de grachten met elkaar verbinden. Ook ziet u aan de Neva-rivier de pantserkruiser Aurorade en de Petrus en Paulusvesting liggen. Dit is de eerste nederzetting uit 1703 van waaruit de nieuwe hoofdstad werd gebouwd. Op de Nevski Prospekt, de belangrijkste winkelstraat van St. Petersburg, bezoekt u met de gids de Kazankathedraal met zijn 96 zuilen. In deze kathedraal worden nog dagelijks diensten opgedragen. Na de stadsrondrit kunt u op eigen gelegenheid op de Nevski Prospekt blijven of u laat zich weer terugrijden naar uw hotel.

Excursie SPE01
Wanneer: dagelijks
Duur: ca. 4 uur
Vervoer: auto met chauffeur

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 80
3 personen€ 60
4-6 personen€ 45
7-8 personen€ 30
9-10 personen€ 25

Tijdens onze uitgebreide stadsrondrit met een eigen auto/chauffeur en met uw eigen gids (zie ook SPE01) bezoekt u de Petrus en Paulusvesting uit 1703. Ongeveer 20.000 mannen werkten aan het gebouw dat als bolwerk tegen de Zweden zou moeten dienen. Aanvankelijk was het een constructie van houten vestingwallen die al in 1706 door een 2½ tot 4 m dikke stenen muur werd vervangen. Dit is het oudste stukje van St. Petersburg, de eerste nederzetting van waaruit de nieuwe hoofdstad werd gebouwd. In de gelijknamige kathedraal in de vesting liggen alle Romanovs in wit marmeren sarcofagen begraven waaronder Peter de Grote en de laatste tsaar, Nicolaas II, met zijn gezin. Vooral ook de iconostase van de kathedraal is prachtig. Vanaf de vesting heeft u een prachtige uitzicht over de Neva-rivier en de Hermitage. Aan het einde van de stadsrondrit wordt u weer bij uw hotel afgezet.

Excursie SPE02
Wanneer: dagelijks
Duur: ca. 5 uur
Vervoer: auto met chauffeur

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 110
3 personen€ 90
4-6 personen€ 70
7-8 personen€ 50
9-10 personen€ 45

Tijdens onze uitgebreide stadsrondrit met een eigen auto/chauffeur en met uw eigen gids (zie ook SPE01) bezoekt u het Alexander Nevski-klooster. Dit klooster werd in 1710 gesticht door Peter de Grote. Het klooster draagt de titel 'Lavra' (klooster in de hoogste rangorde). Van de oorspronkelijk 16 kerken in het klooster zijn er nog maar 5 over. Het barokke complex wordt gedomineerd door de 2 torens van de kathedraal van de Heilige Drie-Eenheid (1776-1789) met een indrukwekkende iconenstase van rood agaat en wit marmer met werken van o.a. Rubens. In de zilveren reliekschrijn liggen de stoffelijke resten van de heilige Alexander Nevski, bekend van de overwinning op de Zweden. Op het moment leven er nog 8 monniken. Denkt u eraan dat u de monniken niet mag fotograferen. Op de 2 grote ommuurde begraafplaatsen van het klooster liggen verschillende beroemdheden begraven waaronder Rubinstein en Tsjaikovski.

Excursie SPE03
Wanneer: vrijdag t/m woensdag (behalve eerste dinsdag van de maand)
Duur: ca. 4 uur
Vervoer: auto met chauffeur

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 85
3 personen€ 65
4-6 personen€ 50
7-8 personen€ 35
9-10 personen€ 30

Tijdens deze excursie leert u het metrosysteem van de stad kennen. Onze gids zal u uitgebreid informeren over de verschillende routes en hoe het metrosysteem werkt, zodat u de overige dagen van uw verblijf met een gerust hart zelf de stad kunt ontdekken. Tijdens deze tour wandelt u ook een stuk over de Nevski Prospekt waaraan de meest belangrijke bezienswaardigheden liggen. U bezoekt de indrukwekkende Kazankathedraal, ontworpen naar voorbeeld van de St. Pieter in Rome, waar gelovigen de hele dag in- en uitlopen. De kathedraal telt 96 massief granieten zuilen. U kunt ook ergens een kopje koffie gaan drinken en met de gids doornemen welke bezienswaardigheden u de komende dagen nog wilt bezoeken. Zij kan u tips geven en vertellen hoe u er het beste kunt komen. Uiteraard weet zij ook wel een paar leuke restaurantjes of cafeetjes. In alle hotels vindt u informatieboekjes over de stad, The official City Guide, neem zo'n boekje mee op de Metrotour.

Excursie SPE20
Wanneer: dagelijks
Duur: ca. 4 uur
Vervoer: metro / te voet

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 50
3 personen€ 35
4-6 personen€ 30
7-8 personen€ 20
9-10 personen€ 15

De Hermitage is een van de oudste en grootste musea van Rusland en herbergt de grootste kunstcollectie ter wereld. Het museum bestaat uit 5 gebouwen waarvan het barokke Winterpaleis het belangrijkste is. Het was vooral Catharina II aan wie het museum zijn collectie te danken heeft. Tijdens de rondleiding komt u ook door de mooie troon- en balzalen, de rijkversierde gangen en het fantastische trappenhuis. Een hoogtepunt vormen de vele werken van Rembrandt en andere grote meesters zoals Leonardo da Vinci. Het museum heeft ook een enorme collectie beeldhouwkunst, munten en medailles, meubilair, vazen en andere kunstvoorwerpen. Na de rondleiding kunt u op eigen gelegenheid in het museum blijven, er zijn nog tientallen zalen met kunstschatten te bewonderen. De gids kan u ook terugbrengen naar het hotel of afzetten bij de ingang van het General Staff Hoofdkwartier (tegenover de Hermitage) waar tegenwoordig de collectie impressionisten te bewonderen is (entree ca. € 8 p.p.). Neemt u ook een kijkje op het Paleisplein vanwaar u een geweldig uitzicht heeft op de gevel van de Hermitage. Ook de tien (5 meter hoge) granieten atlanten aan de rechterzijde van de gevel zijn zeker de moeite waard!

Excursie SPE21
Wanneer: dinsdag t/m zondag
Duur: ca. 4 uur
Vervoer: metro

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 65
3 personen€ 55
4-6 personen€ 50
7-8 personen€ 40
9-10 personen€ 35

Het museum is gehuisvest in het prachtige Michailovsky-paleis, ontworpen in neoklassieke stijl door de wereldberoemde architect Carlo Rossi. Het paleis werd tussen 1819 en1825 gebouwd voor groothertog Michail Pavlovitsj gebouwd. Hij kreeg het paleis van zijn vader tsaar Paul I, de vader van Anna Paulowna de vrouw van onze Willem II, ter compensatie omdat hij nooit op de troon zou zitten. Het was de latere tsaar Alexander III die van het paleis een openbaar museum wilde maken. Dit plan werd uitgevoerd door zijn zoon Nicolaas II die het museum in 1898 opende ter gelegenheid van zijn kroning. Het Michailovsky-paleis bezit nu één van de grootste collecties Russische kunst ter wereld. Er hangen wereldberoemde doeken en de collectie iconen is fenomenaal. Naast deze bijzondere kunstwerken bezit het museum een collectie prachtige sieraden, volkskunsten en beeldhouwwerken. Na de rondleiding kunt u op eigen gelegenheid in het museum blijven. De gids kan u ook terugbrengen naar het hotel. Indien u deze excursie met auto en chauffeur heeft geboekt dan wordt u met de auto terug gereden naar uw hotel. Neemt u ook een kijkje bij het standbeeld van Poesjkin op het Poesjkinplein direct voor het museum.

Excursie SPE23
Wanneer: woensdag t/m maandag
Duur: ca. 4 uur
Vervoer: metro

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 65
3 personen€ 50
4-6 personen€ 40
7-8 personen€ 30
9-10 personen€ 25

Dit mooie paleis met zijn gele colonnade en uitzicht op de Mojka is omstreeks 1760 ontworpen door de fransman Vallin de la Mothe die in St. Petersburg carrière maakte als hofarchitect van Catharina II. In 1830 werd het paleis gekocht door de vorstenfamilie Joesoepov. Deze invloedrijke familie bezat in die dagen al een enorme collectie kunst. Het interieur van het paleis is indrukwekkend en zeer afwisselend. Zo is er onder andere een Moorse zaal te zien met kleurrijke mozaïeken en hoefijzervormige bogen. Ook de bibliotheek en de eigen theaterzaal zijn een lust voor het oog. In de kelders treft u een tentoonstelling aan over de beruchte gebedsgenezer Grigori Raspoetin. De Russische boer Raspoetin had grote invloed aan het keizerlijke hof. Het vreemde verhaal van zijn dood op 17 december 1916 is legendarisch. Raspoetin werd na een feestje naar het paleis van Joesoepov gelokt en vergiftigd, vervolgens neergeschoten door vorst Felix Joesoepov en dood achter gelaten. Na terugkomst zag de vorst dat hij nog leefde en er volgde een worsteling, waarna Raspoetin naar de binnenplaats vluchtte. Tijdens de achtervolging werd hij nog drie keer beschoten en in de rivier gegooid. Na de rondleiding kunt u op eigen gelegenheid in het centrum van de stad blijven of u laat zich door de gids weer naar het hotel begeleiden. Indien u deze excursie met auto en chauffeur heeft geboekt dan wordt u met de auto terug gereden naar uw hotel.

Excursie SPE24
Wanneer: dagelijks (11.00-15.00)
Duur: ca. 4 uur
Vervoer: metro

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 70
3 personen€ 55
4-6 personen€ 50
7-8 personen€ 40
9-10 personen€ 35

Bezoek aan het sprookjesachtige Catharina-zomerpaleis in het tsarendorp Poesjkin (voorheen Zarskoje Selo) dat zo’n 25 km ten zuiden van St. Petersburg ligt. Dit keizerlijke paleis werd in opdracht van tsarina Elisabeth rond 1752 ontworpen door de Italiaanse architect Rastrelli. Zij gaf het de naam Catharina-paleis ter ere van haar moeder Catharina I. Het paleis moest indruk maken en werd hoofdzakelijk gebruikt voor audiënties en ontvangsten. De tsarina verbleef liever in een appartement in een van de zijvleugels. Hoogtepunten zijn de enorme barokke gevels van 300 m met prachtige atlanten en de legendarische ‘Amber Room’ of barnstenen kamer. De Pruisische koning Friederich Wilhelm (ook wel de Soldatenkoning genoemd) verruilde het oorspronkelijke barnsteen (Oostzeegoud) met tsaar Peter de Grote voor 55 lange en mooie Russische soldaten. Het barnsteen ging van het ene paleis naar het andere waardoor er veel verloren is gegaan. Ter ere van de 300ste geboortedag van St. Petersburg werd de herrezen en gerestaureerde barnstenenkamer in mei 2003 feestelijk geopend. ook zeker de moeite waard is de fantastische Grote Balzaal met spiegels, vergulde houtsnijwerken en prachtige plafondschilderingen. De rondleiding in het paleis duurt ongeveer 50 minuten. Vanuit de tuin heeft u een prachtig zicht op de blauwe gevel.

Het Zomerpaleis is uitsluitend op afspraak te bezoeken. Vooral vanaf mei t/m september is het er extreem druk. Zelfs met een afspraak zijn de wachttijden soms erg lang. Het kan voorkomen dat de excursie in de avond, een dag eerder of een dag later dan gepland wordt uitgevoerd. Het is zelfs mogelijk dat wij helemaal geen afspraak voor u kunnen krijgen, in dit geval komt de excursie gewoon te vervallen en krijgt u uw excursiegeld weer terug. Dit is overigens geen geldige reden om uw reis te annuleren. Deze excursie kunt u zeker niet op de dag van uw terugvlucht of doorreis maken.

Excursie SPE08
Wanneer: woensdag t/m maandag (behalve laatste maandag van de maand)
Duur: ca. 5 1/2 uur
Vervoer: auto met chauffeur

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 170
3 personen€ 150
4-6 personen€ 125
7-8 personen€ 100
9-10 personen€ 90

Tijdens deze excursie bezoekt u het paleis van tsaar Paul I (Pavel I) op het landgoed Pavlovk zo'n 30 km ten zuiden van St. Petersburg. De landerijen van Pavlovsk waren een prestigieus geschenk van Catharina de Grote aan haar zoon Paul I en zijn vrouw Maria Fjodorovna bij de geboorte van haar eerste kleinkind. Paul liet er een luxueus paleis bouwen en ging er met zijn gezin wonen. Zijn dochter, Anna Paulowna, trouwde later met onze koning Willem II. Pavlovsk is een van de laatst gebouwde keizerlijke zomerpaleizen van de Russische tsaren. Het is een echt woonpaleis in tegenstelling tot het Catharina-paleis in Poesjkin dat eigenlijk alleen werd gebruikt voor ontvangsten en partijen. Tijdens de rondleiding krijgt u een goede indruk van het leven aan het keizerlijke hof en kunt u een prachtige collectie schilderijen, beelden, klassieke meubels en porselein bewonderen. Het enorme landschapspark van Pavlovsk behoort tot de mooiste van Europa.

Excursie SPE09
Wanneer: zaterdag t/m donderdag (behalve de eerste maandag van de maand)
Duur: ca. 5 uur
Vervoer: auto met chauffeur

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 110
3 personen€ 95
4-6 personen€ 70
7-8 personen€ 55
9-10 personen€ 45

Bezoek aan beide paleizen in zowel Poesjkin als Pavlovsk (zie omschrijving SPE08 + SPE09).

Het Zomerpaleis is uitsluitend op afspraak te bezoeken. Vooral vanaf mei t/m september is het er extreem druk. Zelfs met een afspraak zijn de wachttijden soms erg lang. Het kan voorkomen dat de excursie in de avond, een dag eerder of een dag later dan gepland wordt uitgevoerd. Het is zelfs mogelijk dat wij helemaal geen afspraak voor u kunnen krijgen, in dit geval komt de excursie gewoon te vervallen en krijgt u uw excursiegeld weer terug. Dit is overigens geen geldige reden om uw reis te annuleren. Deze excursie kunt u zeker niet op de dag van uw terugvlucht of doorreis maken.

Excursie SPE10
Wanneer: maandag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag (behalve eerste en laatste maandag van de maand)
Duur: ca. 8 uur
Vervoer: auto met chauffeur

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 220
3 personen€ 185
4-6 personen€ 160
7-8 personen€ 125
9-10 personen€ 115

Het wereldberoemde Peterhof of Petrodvorets ligt 29 km. ten westen van St. Petersburg. Dit Zomerpaleis van Peter de Grote aan de Finse Golf wordt ook wel ‘Russisch Versailles’ genoemd. Het Grote Paleis werd in 1721 voltooid maar tsaar Peter gaf er de voorkeur aan om in het veel kleinere Monplaisir te blijven wonen dat ook op het landgoed ligt. Momenteel kan men 28 vertrekken van het Grote Paleis bezichtigen waaronder de rijke troonzaal met portretten van de keizerlijke familie. In de fantastische paleistuinen vindt u de Grote Cascade met adembenemende waterpartijen en de beroemde fonteinen met vergulde beelden. Vanaf het bordes heeft u een prachtig uitzicht over deze Grote Cascade en het Zeekanaal dat de Finse Golf met het paleis verbindt zodat de tsaren tot aan het paleis konden varen.

De fonteinen werken doorgaans van mei t/m september (onder voorbehoud). Het kan voorkomen dat de fonteinen in verband met het weer, reparaties of groot onderhoud tijdelijk buiten werking zijn. Wij weten dit nooit vooraf en kunnen u hierover dus ook niet informeren.

Excursie SPE11
Wanneer: dinsdag t/m zondag (behalve laatste dinsdag van de maand)
Duur: ca. 5 uur
Vervoer: auto met chauffeur

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 155
3 personen€ 135
4-6 personen€ 115
7-8 personen€ 95
9-10 personen€ 85

Combinaties van verschillende excursies

Tijdens een uitgebreide stadsrondrit bezoekt u de Petrus en Paulusvesting (uit 1703) gelegen in de Neva-rivier. De vesting maakt deel uit van het historisch centrum dat sinds 1990 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In de gelijknamige kathedraal ziet u verschillende keizerlijke sarcofagen waaronder die van Peter de Grote. De laatste Romanovs die hier werden (her) begraven zijn tsaar Nicolaas II en zijn gezin. De rondrit eindigt op de Nevski Prospekt (pauze ca. 1 uur). Daarna maakt u een korte metrotour via een aantal zeer diepe metrostations (soms tot 90 m diep) naar het Alexander Nevski-klooster. Dit klooster werd in 1710 gesticht door Peter de Grote. Op de begraafplaats liggen enkele beroemdheden begraven waaronder Rubinstein en Tsjaikovski. U rijdt met de metro terug naar uw hotel.

Excursie SPE30
Wanneer: dagelijks
Duur: ca. 8 uur
Vervoer: auto met chauffeur (4 uur) en metro

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 145
3 personen€ 115
4-6 personen€ 90
7-8 personen€ 65
9-10 personen€ 55

Tijdens deze stadsrondrit langs de bekendste bezienswaardigheden van de stad bezoekt u de Petrus en Paulusvesting, de eerste nederzetting uit 1703. In de gelijknamige kathedraal ziet u de sarcofagen van alle regerende Romanovs en sommige van hun familieleden. De rondrit eindigt op de Nevski Prospekt, de belangrijkste straat van St. Petersburg. Na de lunchpauze wandelt u een stukje over de Nevski Prospekt en langs een aantal grachten. Het grootste gedeelte van deze stad werd in het water gebouwd. Het netwerk van rivieren, grachten en kanalen dragen bij aan de unieke sfeer van de stad. Honderden fraai versierde bruggen verbinden de eilandjes met elkaar. U maakt een rondvaart van ca. 1 ½ uur door de prachtige kanalen en grachten van de stad. Na de rondvaart wandelt u (of rijdt met de metro) terug naar uw hotel.

Excursie SPE31
Wanneer: dagelijks (mei t/m september)
Duur: ca. 8 uur
Vervoer: auto met chauffeur (4 uur), metro en boot

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 155
3 personen€ 120
4-6 personen€ 100
7-8 personen€ 80
9-10 personen€ 70

Onder begeleiding van een enthousiaste gids maakt u een mooie stadswandeling. Onderweg vertelt zij over de verschillende bezienswaardigheden die u passeert. Op de Nevski Prospekt bezoekt u de imponerende Kazankathedraal met 96 granieten zuilen. Het indrukwekkende Paleisplein met het Generale Staff-gebouw en de Alexanderzuil in het midden kent een roerige geschiedenis. Van kleurrijke militaire parades, bloedige demonstraties (Bloedige zondag) tot popconcerten. U bezoekt de Hermitage waar u een rondleiding krijgt van ca. 2 ½ uur. Tijdens de rondleiding langs 's werelds grootste kunstcollectie krijgt u ook de troonzalen en het fantastische trappenhuis te zien. Uiteraard zullen we de Rembrandts en de bekende doeken van andere grote meesters niet overslaan. Na de rondleiding kunt u nog in de Hermitage blijven om op eigen gelegenheid nog een aantal zalen te bezoeken. De gids kan u ook terugbrengen naar het hotel of afzetten bij de ingang van het General Staff Hoofdkwartier (tegenover de Hermitage) waar tegenwoordig de collectie impressionisten te bewonderen is (entree ca. € 8 p.p.).

Excursie SPE32
Wanneer: dinsdag t/m zondag
Duur: ca. 8 uur
Vervoer: te voet (metro)

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 105
3 personen€ 80
4-6 personen€ 65
7-8 personen€ 50
9-10 personen€ 45

In de ochtend wordt u door onze gids opgehaald in de hotellobby. U maakt een mooie stadswandeling. Onderweg vertelt zij over de verschillende bezienswaardigheden die u passeert. Op de Nevski Prospekt, de belangrijkste straat van de stad, ziet u bekende gebouwen liggen zoals de Bloedkerk, het Stroganovpaleis, de Armeense en de Hollandse kerk. Zeker de moeite waard is Ruslands bekendste delicatessewinkel 'Jelisejev ', een van de mooiste winkels van St. Petersburg. U bezoekt de imponerende Kazankathedraal. Verderop ligt indrukwekkende Paleisplein met het gebouw van de Generale Staf en de Hermitage. Het netwerk van rivieren, grachten en kanalen dragen bij aan de unieke sfeer van deze keizerlijke stad. U maakt een heerlijke rondvaart door de mooiste grachten van ca. 1 ½ uur. Onderweg vaart de boot langs verschillende bekende monumenten en beroemde paleizen.

Excursie SPE33
Wanneer: dagelijks (mei t/m september)
Duur: ca. 5 uur
Vervoer: te voet (metro)

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 80
3 personen€ 65
4-6 personen€ 55
7-8 personen€ 40
9-10 personen€ 35

Onder begeleiding van een enthousiaste gids maakt u een mooie stadswandeling. Op de Nevski Prospekt bezoekt u de imponerende Kazankathedraal. Ook 's werelds grootste museum de Hermitage staat op het programma. U krijgt een rondleiding van ca. 2 ½ uur langs de mooiste kunstschatten en troonzalen. De Hermitage huisvest geen Impressionisten meer, deze collectie is alleen op eigen gelegenheid te bewonderen in het gebouw van het General Staff Hoofdkwartier (ca. € 8 p.p.). Na een koffiepauze maakt u een heerlijke rondvaart door de grachten van de stad. St. Petersburg, ook wel het Venetië van het Noorden genoemd, is een stad van pracht en praal. Het grootste gedeelte werd in het water gebouwd. Het netwerk van rivieren, grachten en kanalen dragen bij aan de unieke sfeer van deze keizerlijke stad. Honderden fraai versierde bruggen verbinden de eilandjes met elkaar. Een rondvaart is dan ook zeker de moeite waard. Soms vaart de boot ook een stukje over de Neva-rivier vanwaar u een mooi uitzicht heeft op de Hermitage.

Excursie SPE34
Wanneer: dinsdag t/m zondag (mei t/m september)
Duur: ca. 8 uur
Vervoer: te voet (metro) en boot

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 130
3 personen€ 100
4-6 personen€ 85
7-8 personen€ 70
9-10 personen€ 60

Onder begeleiding van een enthousiaste gids maakt u een mooie stadswandeling. Onderweg vertelt zij over de verschillende bezienswaardigheden die u passeert. Op de Nevski Prospekt bezoekt u de imponerende Kazankathedraal. Verderop ligt het indrukwekkende Paleisplein met het gebouw van de Generale Staf en natuurlijk de Hermitage. U brengt een bezoek aan Ruslands mooiste kathedraal, de St. Isaac. Met zijn 100 m hoge, met goud versierde, koepel verheft de kathedraal zich hoog boven de tsarenpaleizen. De koepel beheerst het silhouet van de stad. De bouw duurde bijna 40 jaar. Vandaag de dag is het meer een museum, er worden nog maar zelfden diensten gehouden. Na de rondleiding door dit gigantische bouwwerk kunt u, indien gewenst, voor ca. € 7 p.p. de buiten zuilengalerij bezoeken (262 treden). Voor de inspanning wordt u beloond met een grandioos uitzicht over de stad, de Petrus en Paulusvesting, de Admiraliteit en de Hermitage.

Excursie SPE35
Wanneer: donderdag t/m dinsdag
Duur: ca. 8 uur
Vervoer: te voet (metro)

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 95
3 personen€ 75
4-6 personen€ 55
7-8 personen€ 40
9-10 personen€ 35

Onder begeleiding van een enthousiaste gids maakt u een mooie stadswandeling. Onderweg vertelt zij over de verschillende bezienswaardigheden die u passeert. Op de Nevski Prospekt bezoekt u de imponerende Kazankathedraal. Verderop ligt het indrukwekkende Paleisplein met het gebouw van de Generale Staf en de Hermitage. Aan de overkant van de Neva-rivier bezoekt u de Petrus en Paulusvesting, de eerste nederzetting uit 1703, vanwaar de nieuwe hoofdstad werd gebouwd. De vesting ligt als een eilandje in de Neva-rivier (compleet met strand voor de lokale bevolking). Er staan nog verschillende oude gebouwen waaronder de gevangenis en natuurlijk de prachtige Petrus en Pauluskathedraal. In deze kathedraal liggen bijna alle Romanovs begraven. In 1998 werden de laatste tsaar Nicolaas II en zijn gezin hier herbegraven nadat hun stoffelijke resten bij St. Petersburg waren gevonden.

Excursie SPE36
Wanneer: alle dagen
Duur: ca. 8 uur
Vervoer: te voet (metro)

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 100
3 personen€ 75
4-6 personen€ 60
7-8 personen€ 45
9-10 personen€ 35

Onder begeleiding van een enthousiaste gids maakt u een mooie stadswandeling. Onderweg vertelt zij over de verschillende bezienswaardigheden die u passeert. Via de Nevski Prospekt wandelt u naar het Paleisplein van waar u een geweldig zich heeft op de gevel van de Hermitage. De Hermitage wordt ook wel het Winterpaleis genoemd omdat hier de keizerlijke familie gedurende de wintermaanden verbleef. Helemaal rechts van de gevel vindt u een aantal zeer grote granieten atlanten. De rondleiding langs de grote collectie kunstschatten en tal van prachtige audiëntie- en troonzalen duurt ca. 2½ uur. Dit zal ongetwijfeld het hoogtepunt van uw reis worden. De enorme collectie van grote meesters is vooral te danken aan Catharina II. De Hermitage huisvest geen Impressionisten meer, deze collectie is alleen op eigen gelegenheid te bewonderen in het gebouw van het General Staff Hoofdkwartier (ca. € 8 p.p.). Na een koffiepauze wandelt u via de Paleisbrug naar de overkant van de Neva-rivier. U bezoekt er de zeer interessante Petrus en Paulusvesting met gelijknamige kathedraal.

Excursie SPE37
Wanneer: dinsdag t/m zondag
Duur: ca. 8 uur
Vervoer: te voet (metro)

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 115
3 personen€ 90
4-6 personen€ 75
7-8 personen€ 60
9-10 personen€ 55

Met de auto rijden we naar het tsarendorp Poesjkin, zo’n 25 km ten zuiden van St. Petersburg. Hier bezoekt u het sprookjesachtige Catharina-zomerpaleis dat rond 1752, in opdracht van tsarina Elisabeth, werd gebouwd. Zij gaf het de naam Catharina-paleis ter ere van haar moeder Catharina I. Het paleis moest vooral indruk maken en dat is haar aardig gelukt! U kunt in het paleis een bijzondere collectie schilderijen en meubels bewonderen. Na een interessante rondleiding en een kopje koffie bezoekt u in het centrum van St. Petersburg het Russisch Museum, gehuisvest in het Mikhailovsky-paleis. Dit museum bezit een van de grootste collecties Russische schilderkunsten ter wereld. Hier zijn o.a. werken van Repin te bewonderen. Terug naar het hotel per metro of te voet.

Het Zomerpaleis is uitsluitend op afspraak te bezoeken. Vooral vanaf mei t/m september is het er extreem druk. Zelfs met een afspraak zijn de wachttijden soms erg lang. Het kan voorkomen dat de excursie in de avond, een dag eerder of een dag later dan gepland wordt uitgevoerd. Het is zelfs mogelijk dat wij helemaal geen afspraak voor u kunnen krijgen, in dit geval komt de excursie gewoon te vervallen en krijgt u uw excursiegeld weer terug. Dit is overigens geen geldige reden om uw reis te annuleren. Deze excursie kunt u zeker niet op de dag van uw terugvlucht of doorreis maken.

Excursie SPE38
Wanneer: woensdag t/m maandag (behalve de laatste maandag van de maand)
Duur: ca. 8 uur
Vervoer: auto met chauffeur + te voet (metro)

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 195
3 personen€ 155
4-6 personen€ 135
7-8 personen€ 115
9-10 personen€ 100

Een van de hoogtepunten van uw reis zou een bezoek aan het sprookjesachtige Zomerpaleis in Poesjkin kunnen zijn. Met de auto rijden we naar het in het tsarendorp Poesjkin, zo’n 25 km ten zuiden van St. Petersburg. Hier bezoekt u het Catharina-zomerpaleis dat rond 1752 werd gebouwd in opdracht van tsarina Elisabeth. Hoogtepunten zijn de enorme barokke gevels van 300 m met prachtige atlanten en de legendarische ‘Amber Room’ of barnstenen kamer. Tijdens de rondleiding krijgt u een goede indruk van het leven aan het keizerlijke hof. Na een uitgebreide rondleiding en een korte wandeling door de tuinen rijden we naar het Alexander Nevski-klooster uit 1710. Op de 2 ommuurde begraafplaatsen liggen enkele beroemdheden begraven waaronder Rubinstein en Tsjaikovski. U rijdt met de metro terug naar uw hotel.

Het Zomerpaleis is uitsluitend op afspraak te bezoeken. Vooral vanaf mei t/m september is het er extreem druk. Zelfs met een afspraak zijn de wachttijden soms erg lang. Het kan voorkomen dat de excursie in de avond, een dag eerder of een dag later dan gepland wordt uitgevoerd. Het is zelfs mogelijk dat wij helemaal geen afspraak voor u kunnen krijgen, in dit geval komt de excursie gewoon te vervallen en krijgt u uw excursiegeld weer terug. Dit is overigens geen geldige reden om uw reis te annuleren. Deze excursie kunt u zeker niet op de dag van uw terugvlucht of doorreis maken.

Excursie: SPE39
Wanneer: woensdag t/m maandag (behalve de laatste maandag van de maand)
Duur: ca. 8 uur
Vervoer: auto met chauffeur + te voet (metro)

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 180
3 personen€ 145
4-6 personen€ 125
7-8 personen€ 100
9-10 personen€ 90

Dit Zomerpaleis van Peter de Grote aan de Finse Golf ligt ca. 30 km buiten de stad. Hier bezoekt u het indrukwekkende paleis en de prachtige paleistuinen met adembenemende waterpartijen en de beroemde fonteinen met vergulde beelden. In dit 'Russisch Versailles' kan men in het Grote Paleis momenteel 28 zalen bezichtigen. Vanaf het bordes heeft u een prachtig uitzicht over de Grote Cascade en het Zeekanaal dat de Finse Golf met het paleis verbindt zodat de tsaren tot aan het paleis konden varen. De fonteinen werken doorgaans van mei t/m september (onder voorbehoud). Na de rondleiding en een korte pauze rijden we weer naar het centrum van de stad waar u het Russisch Museum bezoekt. Dit museum herbergt een fantastische collectie Russische schilderijen en iconen. Terug naar het hotel per metro of te voet.

De fonteinen werken doorgaans van mei t/m september (onder voorbehoud). Het kan voorkomen dat de fonteinen in verband met het weer, reparaties of groot onderhoud tijdelijk buiten werking zijn. Wij weten dit nooit vooraf en kunnen u hierover dus ook niet informeren.

Excursie SPE40
Wanneer: dinsdag t/m zondag (behalve laatste dinsdag van de maand)
Duur: ca. 8 uur
Vervoer: auto met chauffeur + te voet (metro)

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 190
3 personen€ 155
4-6 personen€ 130
7-8 personen€ 110
9-10 personen€ 100

Met de auto rijden we naar het 30 km buiten de stad gelegen Peterhof, ook wel 'Russisch Versailles' genoemd. In het fraaie paleis van Peter de Grote zijn 28 zalen opengesteld voor het publiek. Tot de Revolutie was het Grote Paleis een van de voornaamste keizerlijke residenties. U maakt ook een wandeling langs de casacade en door de prachtige tuinen. In St. Petersburg bezoekt u het Alexander Nevski-klooster of Lavra (klooster in de hoogste rangorde), een van de belangrijkste kloosters van Rusland.

De fonteinen werken doorgaans van mei t/m september (onder voorbehoud). Het kan voorkomen dat de fonteinen in verband met het weer, reparaties of groot onderhoud tijdelijk buiten werking zijn. Wij weten dit nooit vooraf en kunnen u hierover dus ook niet informeren

Excursie SPE41
Wanneer: woensdag t/m zondag
Duur: ca. 8 uur
Vervoer: auto met chauffeur + te voet (metro)

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 190
3 personen€ 155
4-6 personen€ 135
7-8 personen€ 110
9-10 personen€ 100