download
info@bolsjoj.nl 020 - 2012777

Fly & Drive Georgië 15 dagen

Vanaf € 1.175,-
 • Eeuwenoude steden
 • Cultuur en natuur
 • Geweldige bergen en natuur
 • Prachtige route, niet teveel kilometers
 • Zeer gastvrije bevolking
 • Verblijf in 3-sterrenhotels
 • Probeer ook eens een guesthouse!
 • Transfers bij aankomst inbegrepen
 • Verlengen in alle plaatsen mogelijk
Bekijk data en prijzen

Een Fly & Drive door Georgië is een fantastische manier om een deel van het land te leren kennen. Met een huurauto maakt u een prachtige rondreis langs de belangrijkste culturele rijkdommen. Naast de moderne hoofdstad maakt u ook kennis met een aantal kleinere steden en dorpen. Onderweg kunt u genieten van een prachtig landschap en maakt u kennis met de zeer gastvrije bevolking.

U verblijft in Tbilisi, Telavi, Gudauri, Kutaisi en Batumi in 3-sterrenhotels (no name) en in de overige plaatsen in guesthouses/eenvoudig hotels. Het is mogelijk uw verblijf per plaats te verlengen. Dit dient u bij reservering al aan ons kenbaar te maken. Indien gewenst kunt u tegen een toeslag in Tbilisi, Kutaisi en Batumi ook voor 4-sterrenhotels (no name) kiezen. Het verblijf in de overige plaatsen blijft hierbij onveranderd.

Vluchten met Georgian Airways/codeshare KLM in de V-klasse (goedkoopste IATA* toeristenklasse)

Dag 1 Vertrek Amsterdam 10.40 uur, aankomst Tbilisi 17.15 uur
Dag 15 Vertrek Tbilisi 07.20 uur, aankomst Amsterdam 09.35 uur
Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud.

*IATA

IATA-vliegtickets dienen op voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij bij boeking doorgaans binnen 48 uur te worden uitgegeven. Wij zullen pas overgaan tot uitgifte van de tickets nadat het landarrangement akkoord is gekomen. Indien wij na 48 uur nog geen akkoord hebben ontvangen dan zullen de tickets opnieuw door ons worden ingeboekt. Uiteraard zullen wij proberen dezelfde boekings-/prijsklasse te hanteren. Indien dit niet mogelijk is zullen wij direct contact met u opnemen.

De aanbetaling van uw reis bedraagt de volledige kosten van de IATA-tickets + 20% over het landarrangement. Uitgegeven IATA-tickets kunnen niet meer door u worden gewijzigd en bij een eventuele annulering zijn de kosten altijd 100%.

Tijdverschil met Nederland

Georgië + 2 uur (in de winter + 3 uur)

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Tbilisi
Dag 2 Tbilisi
Dag 3 Tbilisi–Sighnaghi
Dag 4 Sighnaghi-Telavi
Dag 5 Telavi–Gudauri
Dag 6 Gudauri
Dag 7 Gudauri-Akhaltsikhe
Dag 8 Akhaltsikhe-Kutaisi
Dag 9 Kutaisi
Dag 10 Kutaisi-Batumi
Dag 11 Batumi
Dag 12 Batumi
Dag 13 Batumi-Tbilisi
Dag 14 Tbilisi
Dag 15 Tbilisi-Amsterdam
Boek deze reis
Dag 1

Amsterdam-Tbilisi

U vertrekt met een rechtstreekse vlucht van Georgian Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van Georgië naar Tbilisi. Na aankomst treft u onze chauffeur in de aankomsthal aan om u te verwelkomen. Transfer naar uw 3-sterrenhotel.

Dag 2

Tbilisi

Omdat de meeste bezienswaardigheden in het compacte centrum liggen heeft u vandaag nog geen auto nodig. U hoeft zich zeker niet te vervelen. De Oude Stad is met zijn pittoreske straatjes, pleintjes, huisjes en hofjes een groot openluchtmuseum. Er zijn tal van bezienswaardigheden die u vandaag kunt bezoeken waaronder de Sioni-kathedraal, de zwavelbadhuizen, de indrukwekkende Svetitskhoveli-kathedraal uit de 11de eeuw en de het op een berg gelegen Narikala Fort vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft over de stad. Het fort, gebouwd als een Perzische citadel, stamt uit de 4de eeuw. Op deze berg vindt u ook de Botanische tuinen en het reusachtige standbeeld van Moeder Georgië. De vele restaurantjes met de gezellige terrasjes nodigen uit om een drankje te nemen.

Dag 3

Tbilisi–Sighnaghi

Vanaf 09.00 uur kunt u uw huurauto bij het stadskantoor van het autoverhuurbedrijf ophalen. Na alle formaliteiten kunt u vertrekken. Zodra u Tbilisi verlaat komt de rust van de natuur u al meteen tegemoet. U rijdt in zuidoostelijke richting om een bezoek te brengen aan David Gareja. Het klooster ligt zo'n 90 km van Tbilisi tegen de grens met Azerbeidzjan. De ligging, in het semi-woestijnachtige landschap is werkelijk adembenemend. Het klooster- en grottencomplex was eens een belangrijk centrum voor religieuze studies. Een klein gedeelte van het nog steeds bewoonde grottenklooster is te bezichtigen. U vervolgt uw weg naar de regio Kachetië. Het vestingstadje Sighnaghi ligt hoog op een bergkam met een schitterend uitzicht op de Alazani-vallei. De verdedigingsmuren en 23 torens werden in de 18de eeuw gebouwd door koning Erekle II om buitenlandse heersers tegen te houden. Hier vindt u musea, oude kerken, forten en wijnkelders. Op ca. 3 km. ten zuiden van het plaatsje kunt u het vrouwenklooster Bodbe bezoeken. St.Nino, de heilige die in de 4de eeuw na Chr. het christendom in Georgië predikte, leefde hier haar laatste jaren. Na haar dood werd ze hier begraven en het klooster werd in de 9de eeuw op haar graf gebouwd. Veel gelovigen komen hier bidden en wassen zich met het heilige bronwater dat 400 m verder op uit de grond komt. Totale reisafstand ca. 200 km.

Dag 4

Sighnaghi-Telavi

De regio Kachetië ligt in het dal van de rivieren Alazani en Jori met aan de noordkant het Kaukasus gebergte. Meer dan de helft van de Georgische wijnen komt uit deze beroemde wijnstreek Vaak wordt er nog op traditionele wijze wijn gemaakt door het gebruik van Qvevri’s. Dit zijn aardwerken vaten/amforen die gevuld worden met geperste druiven inclusief schillen, pitten en steeltjes. Het sap wordt gefermenteerd en blijf minimaal 5 maanden in de vaten zitten voordat het gedecanteerd en gebotteld wordt. Het residu van pitten, schillen en stengels, wordt vervolgens nog gebruikt voor het produceren van Chacha/een sterk alcoholhoudende drankje. Op het bekende landgoed Tsjavtsjavadze draait alles om goede wijnen. In de wijnmakerij, tevens museum, kunt u verschillende wijnen proeven. Elders op het landgoed liggen de oudste wijnkelders van het land. De oudste flessen dateren van 1814. U vervolgt uw weg naar Telavi. Onderweg kunt u de kathedraal van Alaverdi uit de 11de eeuw bezoeken. Deze Oosters-orthodoxe kathedraal staat binnen de muren van het kloosterterrein waar ook de residentie van de bisschop staat. De belangrijkste bezienswaardigheid van Telavi is wel de Batonis Tsikhe Citadel/citadel van de Heer. In de 17de en 18de eeuw heeft deze citadel gefunctioneerd als residentie van de Kachetische koninklijke familie. Deze in Perzische stijl gebouwde citadel is zeker een bezoek waard. Totale reisafstand ca. 75 km.

Dag 5

Telavi–Gudauri

Na een stevig ontbijt rijdt u verder het Kaukasus-gebergte in. De reis naar het bergplaatsje Gudauri neemt minimaal 3½ uur in beslag. Onderweg passeert u een prachtig meer/waterreservoir net voorbij het plaatsje Zhinvali. De kleuren van het water, van diep blauw tot zelfs turquoise, zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Aan de oever ligt het middeleeuwse kasteel van Ananuri, eens de residentie van de hertog van Aragvi. Na een interessante pauze rijdt u verder naar Gudauri. De adembenemende vergezichten onderweg zijn fantastisch! De komende 2 nachten verblijft u in een 3-sterrenhotel. Totale reisafstand ca. 150 km.

Dag 6

Gudauri

Gudauri ligt in de Kaukasus op 2200 m hoogte. Het is vooral bekend als een prachtig ski-resort. In de zomer is Gudauri aanzienlijk rustiger en wordt het vooral door dagjesmensen bezocht die willen genieten van de zuivere berglucht en de groene Alpenweiden. Families en vrienden treffen elkaar in Gudauri om met elkaar prachtige wandelingen te maken. Top attractie van deze omgeving is het 35 km verderop gelegen Kazbegi/Stepantsminda. Het is een geliefde bestemming voor reizigers die van wandelen en klimmen houden. Meest gefotografeerde kerkje van Georgië is de Gergeti Trinity kerk/Drievuldigheidskerk uit de 14de eeuw. Vanaf deze plek heeft u werkelijk een spectaculair uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van de Kaukasus. Vanaf het grote terras van het prachtig gelegen Rooms hotel heeft u het mooiste uitzicht. Leuk voor een lunch!

Dag 7

Gudauri-Akhaltsikhe

Voordat u richting Gori rijdt brengt u eerst een bezoek aan de grottenstad Uplistsikhe. Deze grotten-/vestingstad is gebouwd op een rots aan de oever van Koera rivier. Het is een van de oudste nederzettingen van Georgië. De zandstenen grotten werden bewoond tussen de 6dede eeuw voor en de 14dede eeuw na Chr. In het begin van onze jaartelling woonden er al zo'n 20.000 mensen. Uit de rotsen zijn straatjes met woonhuizen, een tempel en een prachtig Romeins theater gehouwen. Ten noorden van de stad liep de zijderoute waardoor het een belangrijk handelscentrum werd. Vanuit hier rijdt u naar het op 10 km verder gelegen plaatsje Gori, de geboorteplaats van Stalin. In het Stalin Museum kunt u uitgebreid kennis maken met deze eens zo machtige leider. Hier staat ook het kleine huisje waarin Stalin is geboren en waar hij 4 jaar met zijn ouders heeft gewoond. De privé-wagon waarin Stalin door de Sovjet-Unie reisde staat in de tuin van het museum. U vervolgt uw weg naar het provinciestadje Akhaltsikhe waar u de komende nacht in een zeer vriendelijk guesthouse zult verblijven. Het avondeten is inbegrepen. Totale reisafstand ca. 285 km.

Dag 8

Akhaltsikhe-Kutaisi

U brengt een bezoek aan het Rabbatfort. Volgens oude documenten werd de oude stad in de 9de eeuw gesticht. Het was een smeltkroes van verschillende culturen waaronder Armeniërs, joden, katholieken christenen en moslims. Allen hadden hier hun eigen kapel. Door meerdere aanvallen van buitenlandse heersers werd er een groot gedeelte van het complex verwoest. Inmiddels is het oude gedeelte geheel gerestaureerd waarbij oude gebouwen als de Akhmediye moskee in ere zijn hersteld. Borjomi is prachtig gelegen aan de oevers van de Mtkvari-rivier. Begin 19de eeuw ontdekten de Russen hier een bron met mineraalwater. Al gauw groeide de plek uit tot een belangrijk kuuroord voor de Russische tsarenfamilie en aristocratie die hier prachtige huizen lieten bouwen. De belangrijkste mineraalwaterbron vindt u in het Jekaterina-park waar u een kabelbaantje kunt nemen naar de heuveltop. In de loop van de ochtend vertrekt u weer uit Borjomi en rijdt in noordwestelijke richting naar Kutaisi, de hoofdstad van de provincie Imeretië. Overnachting in een 3-sterrenhotel waar u de komende 2 nachten zult verblijven. Totale reisafstand 180 ca. km.

Dag 9

Kutaisi

Kutaisi ligt aan de Rioni-rivier en is op Tbilisi na de grootste stad van Georgië. Bekijkt u het grote plein met de bijzondere gouden paarden fontein waar het vooral ook 's avonds erg gezellig is. Het is de ontmoetingsplaats voor jong en oud. Het oude centrum werd de afgelopen jaren geheel gerestaureerd. De plaatselijke bevolking is trots op hun stad en dat laten ze weten ook. Het prachtig gelegen Gelati-klooster staat op de Werelderfgoedlijst. Het klooster werd in 1106 gesticht door koning David de Bouwer. De prachtige, regelmatig overgeschilderde, fresco’s hebben een intense kleur gekregen waardoor ze samen met de mozaïeken een van de mooiste kerkinterieurs van het land vormen. Bezoek zeker de Bagrati-kathedraal uit de 11de eeuw en de kleurrijke lokale groenten- en fruitmarkt. Naast een aantal kleinere musea waarvan het Kutaisi State History Museum het bekendste is, heeft Kutaisi nog een botanische tuin en een kabelbaan die de stad met de heuvels verbind. Zo’n 10 km buiten de stad vindt u het Sataplia Nature Reserve, vooral bekend om verschillende voetafdrukken van dinosaurussen.

Dag 10

Kutaisi-Batumi

Na het ontbijt neemt u afscheid van Kutaisi en rijdt u richting de Zwarte Zee kust/ca. 110 km. U kunt ook in noordwestelijke richting rijden voor een bezoek aan de schitterende Martvili Canyon/ca. 60 km. De koof heeft een totale lengte van 2400 m en is op sommige plaatsen maar 5 m breed. Het diepgroene water van de Abasha-rivier stroomt door de canyon heen. U kunt er een boottochtje maken. Via Poti, de grootste havenstad van het land rijdt u langs de Zwarte Zee kust naar Batumi. Poti werd in de 6de eeuw gesticht als handelspost. Helaas is daar heden ten dage niet veel meer van over. Alleen de Byzantijnse kathedraal die begin 20ste eeuw in de stijl van de Hagia Sofia werd gebouwd is de moeite waard. Om de stad heen ligt het Kolkheti National Park. Vogelaars kunnen hier hun hart ophalen. In het bezoekerscentrum kunt u alle informatie krijgen over, de wandel- en boottochten, vogelspot plekken en over de bijzondere flora en fauna. Op de weg naar Batumi komt u nog langs de piepkleine badplaatsjes Grigoleti en Ureki. U verblijft de komende 3 nachten in een 3-sterrenhotel. Totale reisafstand ca. 155-210 km.

Dag 11

Batumi

Batumi kent een subtropisch klimaat met zachte winters en niet al te hete zomers. Dit was mede de reden waarom deze kust vroeger zo populair was bij de Russische elite voordat zij de weg naar de Europese stranden hadden gevonden. Twee volle dagen om Batumi en omgeving te leren kennen. Batumi ligt aan kust van de Zwarte Zee, op de plaats waar eens een oude Griekse kolonie lag. Het is de belangrijkste badplaats van Georgië. Op het eerste gezicht voelt Batumi aan als een moderne stad, maar als je een paar straten door de stad wandelt dan zie je ook veel statige herenhuizen uit de 19de eeuw. Moderne architectonische gebouwen schieten als paddenstoelen uit de grond. Stranden bestaan hier hoofdzakelijk uit kiezels. Veruit de bekendste bezienswaardigheid is de 12 km lange autovrije boulevard waaraan verschillende gezellige restaurants zijn te vinden. Maak een ritje in het reuzenrad of huur een fiets. De berg Anuria is vanuit de stad met een kabelbaantje te bereiken. Van hier heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving, vooral populair bij zonsondergang.

Dag 12

Batumi

Gehele dag in Batumi aan de Zwarte Zee.

Dag 13

Batumi-Tbilisi

Vandaag rijdt u weer terug naar Tbilisi. Een flinke afstand maar wel goed te doen. Onderweg zijn er meerdere kleinere plaatsjes waar u even uw benen kunt strekken of om een kopje koffie te drinken. Zo’n 25 km voor Tbilisi ligt de voormalige hoofdstad Mtskheta. Mocht u voldoende tijd hebben bezoek dan in ieder geval de imposante Svetitskhoveli-kathedraal uit de 11de eeuw. De kathedraal is gebouwd op de plaats waar eend de mantel van Christus werd begraven. In Tbilisi overnacht u weer in een 3-sterrenhotel. Totale reisafstand vandaag is ca. 375 km.

Dag 14

Tbilisi

Vanochtend brengt u voor 10.00 uur uw huurauto weer bij het stadskantoor van het autoverhuurbedrijf voor controle en afhandeling van de papieren. Geniet nog een dagje van deze heerlijke en gezellige stad. Kom tot rust in een van de badhuizen waar u nog kan genieten van stoombaden, sauna’s en massages. Natuurlijk kunt u ook een bezoek brengen aan een van de vele musea die de stad rijk is of wandel naar het Mtatsminda park op 500 m hoogte. Vanmiddag kunt u een ontbijtbox bestellen bij de hotelreceptie voor de volgende ochtend. U kunt eventueel ook al een taxi bestellen voor uw transfer.

Dag 15

Tbilisi-Amsterdam

U neemt zelf een taxi naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Tbilisi
Dag 2 Tbilisi
Dag 3 Tbilisi–Sighnaghi
Dag 4 Sighnaghi-Telavi
Dag 5 Telavi–Gudauri
Dag 6 Gudauri
Dag 7 Gudauri-Akhaltsikhe
Dag 8 Akhaltsikhe-Kutaisi
Dag 9 Kutaisi
Dag 10 Kutaisi-Batumi
Dag 11 Batumi
Dag 12 Batumi
Dag 13 Batumi-Tbilisi
Dag 14 Tbilisi
Dag 15 Tbilisi-Amsterdam
Boek deze reis

Stadsrondrit Tbilisi met Georgian National Art Museum

Deze heuvelachtige stad kent een lange geschiedenis. Het is een gezellige, overzichtelijke en moderne stad waarvan het zeer oude historische centrum fantastische culturele rijkdommen herbergt. Op de Sololaki berg staat het Narikala-fort uit de 8ste eeuw is ook de prachtig Botanische tuin gelegen en het standbeeld van ‘Moeder Georgië’. Pal onder het Narikala-fort ligt de Oude Stad met zijn pittoreske straatjes, gezellige pleintjes en huisjes met fijnzinnig bewerkte balkonnetjes. In deze wijk liggen ook de oude synagoge, de kleine moskee en de Sioni-kathedraal. In het centrum van de stad, rond het Vrijheidsplein en aan de imposante en elegante Rustaveli Prospekt, liggen naast winkels en terrasjes ook verschillende theaters en musea. Vanaf de zeer moderne glazen Vrijheidsbrug die over de Mtkvari rivier loopt heb je een prachtig uitzicht. Tijdens een bezoek aan het Georgian National Art Museum maakt u kennis met een prachtige collectie oudheden waaronder gouden sieraden.
Op zo’n 25 km afstand van Tbilisi ligt de vroegere hoofdstad Mtskheta, daar waar de rivieren Mtkvari en Aragvi samenkomen. Het is nog steeds de spirituele hoofdstad en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De grootste bezienswaardigheid van het kleine stadje is de imposante Svetitskhoveli-kerk uit de 11de eeuw. De legende vertelt dat de kathedraal gebouwd is op plek waar een stuk van de mantel van Jezus is begraven die hij droeg toen hij aan het kruis stierf. De jood Elias zou deze hebben meegenomen toen hij vanuit Jeruzalem hiernaar toe kwam. Zijn zuster Sidonia zou na het aanraken van de mantel direct gestorven zijn en samen met de relikwie hier begraven. Door de eeuwen heen was deze kathedraal de plaats voor kroningen van de verschillende Georgische vorsten en ook de belangrijkste kerk van de Georgisch-orthodoxe kerk. Een andere belangrijke bezienswaardigheid is gelegen aan de overkant van de rivier op 150 meter hoge heuveltop met een prachtig uitzicht. De in kruisvorm gebouwde koepelkerk uit de 4de eeuw is een belangrijk pelgrimsoord voor gelovigen. Hier heeft de heilige Nino de eerste Christelijke preek gehouden en nog altijd is het kruis welke zij hier heeft geplaats te aanschouwen.
Aan de voet van de berg Kazbeg, in de Grote Kaukasus ligt de plaats Kagi op ca. 1700 m hoogte. Het laatste gedeelte van de weg hier naar toe bestaat uit haarspeldbochten en het wegdek is van mindere kwaliteit. Vanuit het centrum van Kazbegi kan men verschillende wandeltochten maken waaronder naar de op 2100 m hoogte gelegen Gergety Trinity kerk welke dateert uit de 14de eeuw. Vanwege de schitterende ligging is dit wel de meest gefotografeerde kerk in Georgië. De wandeling ernaar toe neemt in het totaal ca. 4 uur in beslag (heen en terug) en vereist wel een redelijke conditie en goede wandelschoenen. U kunt uw chauffeur ook vragen tot aan het klooster te rijden. U kunt dan zelf in de omgeving een wandeling maken.
Tijdens een stadsrondrit krijgt u een goede indruk van wat deze hoofdstad van Armenië te bieden heeft. De stad is West-Europees georiënteerd. Zo vindt u er veel moderne gebouwen, prachtige winkels, fijne restaurants, gezellige terrasjes en uitgaansgelegenheden zoals concertzalen, theaters en nachtclubs. Bij het gezellige Operaplein vindt u het fantastische Operahuis en rond het plein vindt in de weekends een gezellige kunstmarkt plaats. Op het enorme Republieksplein vindt u het Historisch Museum waar u een schitterende collectie oude voorwerpen en kunst kunt bewonderen. Vanaf het hooggelegen standbeeld van Moeder Armenië heeft u een schitterend uitzicht over de stad. Het bijzondere Monument van de Genocide, in het Tsitnerkaberd Park, maakt op alle bezoekers een diepe indruk. Het is gebouwd om naar schatting 600.000 tot 1.5 miljoen slachtoffers te herdenken die zijn omgekomen in de nadagen van het Ottomaanse Rijk.
Het unieke klooster Khor Virap ligt op een heuvel met de berg Ararat op de achtergrond. Een spectaculaire plek voor een van de belangrijkste bedevaartsoorden en daardoor ook het meest gefotografeerde plek van Armenië. St. George werd hier twaalf jaar in een put gevangen gehouden door koning Tiridates III en pas toen hij hem van zijn ziekte kon genezen werd hij vrijgelaten en bekeerde de koning zich. Echmiadzin is het centrum van de Armeense kerk. Hier bevindt zich het seminar voor jonge priesters, het paleis van de catholicos/hoofd van de Armeense kerk en de geweldige St. George-kathedraal uit de 17de eeuw. In de kathedraal vindt u de ingang naar een klein maar toch zeer interessant museum (entree ca. € 3 p.p.) waar u verschillende kerkelijke attributen kunt bewonderen waaronder prachtige priestergewaden, eeuwenoude mijters en indrukwekkende relikwieën. Hier is ook de speer te zien waarmee Christus aan het kruis zou zijn gestoken.
Dit op 70 km ten noordoosten van Jerevan gelegen grote meer neemt 5 % van Armenië in beslag en is een van de hoogst gelegen zoetwatermeren ter wereld (ca. 2000 m). Met een lengte van 80 m is het de perfecte plek voor de Armeniërs die in de zomer de grote stad willen ontvluchten. Het water is kristalhelder en de omgeving betoverend. Op het schiereiland ligt het bekende Sevanavank klooster uit 874 en staat vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Oorspronkelijk was het klooster alleen per boot te bereiken, nu hoef je slechts een trap op te klimmen om te kunnen genieten van een werkelijk schitterend uitzicht over het Meer van Sevan en de besneeuwde bergen rondom het meer.
Het unieke klooster, gebouwd in de 4de eeuw, ligt aan het einde van een nauwe vallei tegen een berg aan gebouwd. Het landschap onderweg is werkelijk adembenemend. Het complex was in de middeleeuwen een van de beroemdste en belangrijkste spirituele en culturele centra van Armenië. In die tijd leefden hier honderden monniken. De schitterende Armeense architectuur vindt u hier vooral terug in de kerk die in de rotsen van de berg is uitgehouwen. Het is bijna niet te geloven dat dit door de handen van monniken werd gedaan. Ook de bibliotheek en eetzalen werden uit de rotsen gehouwen. Zowel het kloostercomplex als de vallei staan onder toezicht van UNESCO. Verderop brengt u een bezoek bij de Romeinse tempel van Garni, gelegen in een indrukwekkend en wijds landschap met zicht op de diepe Azatvallei. De tempel van de Zon dateert uit de 1ste eeuw en werd gebouwd nadat in Rome koning Tiridates I gekroond werd door keizer Nero. Het is een koninklijk zomerverblijf geworden nadat de Armeniërs zich tot het Christendom hadden bekeerd. U ziet hier ook de ruïnes van een koninklijk paleis uit de 12de eeuw en een Romeins badhuis uit de 3de eeuw waar we nog de prachtige vloertegels met mozaïeken kunnen bewonderen.

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Tbilisi
Dag 2 Tbilisi
Dag 3 Tbilisi–Sighnaghi
Dag 4 Sighnaghi-Telavi
Dag 5 Telavi–Gudauri
Dag 6 Gudauri
Dag 7 Gudauri-Akhaltsikhe
Dag 8 Akhaltsikhe-Kutaisi
Dag 9 Kutaisi
Dag 10 Kutaisi-Batumi
Dag 11 Batumi
Dag 12 Batumi
Dag 13 Batumi-Tbilisi
Dag 14 Tbilisi
Dag 15 Tbilisi-Amsterdam
Boek deze reis

Tijdens deze reis verblijft u in 3-sterrenhotels (no name) op basis van logies/ontbijt en in guesthouses op basis van halfpension.

No name hotel

Een no name hotel is een 3-sterrenhotel, dat op het moment van uw reservering hotelkamers beschikbaar heeft in de prijsklasse waarop de pakketprijs is gebaseerd.

Ligging: het kan zijn dat het hotel in het centrum van de stad is gelegen. Het kan ook voorkomen dat het in een van de andere wijken van de stad ligt. In de nabije omgeving van al onze hotels is wel een metrostation of bus/tram halte.

Faciliteiten: deze kunnen per hotel verschillen maar in alle hotels is er een receptie aanwezig waarbij het personeel u vriendelijk te woord zal staan wanneer u vragen heeft, een restaurant waar het ontbijt wordt geserveerd. Doorgaans beschikken alle hotels over WiFi.

Hotelkamers: de standaard kamers zijn eenvoudig ingericht en beschikken over een badkamer met douche en/of bad en toilet.


Guesthouse

Overnachten in een guesthouse is de manier om kennis te maken met de grote gastvrijheid van het land. Doordat u verblijft in het huis, waar doorgaans ook de eigenaar zelf woont, krijgt u direct een inkijkje in het leven van de lokale. U maakt op deze manier deel uit van het gezin. Zelfs een kennismaking met de hond, kat of kippen kan soms niet uitblijven!

Ligging: kan in het centrum van de stad zijn maar het kan ook voorkomen dat het guesthouse in een van de andere wijken is gelegen.

Faciliteiten: doorgaans zijn er niet veel faciliteiten in een guesthouse aanwezig. Het ontbijt wordt geserveerd in een gezellige huiskamer waar u ’s avonds ook van de heerlijke lokale gerechten kan genieten. WiFi is niet altijd aanwezig.

Gastenkamers: de standaard kamers zijn vaak eenvoudig ingericht en beschikken doorgaans over een eigen badkamer met douche en toilet. Het kan ook voorkomen dat er een gemeenschappelijke badkamer en toilet op de gang is die men met andere gasten moet delen.

4-sterrenhotels gewenst?

Indien gewenst kunt u tegen een toeslag in Tbilisi, Telavi, Gudauri, Kutaisi en Batumi ook in 4-sterrenhotels (no name) verblijven. Het verblijf in de overige plaatsen blijft hierbij onveranderd.

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Tbilisi
Dag 2 Tbilisi
Dag 3 Tbilisi–Sighnaghi
Dag 4 Sighnaghi-Telavi
Dag 5 Telavi–Gudauri
Dag 6 Gudauri
Dag 7 Gudauri-Akhaltsikhe
Dag 8 Akhaltsikhe-Kutaisi
Dag 9 Kutaisi
Dag 10 Kutaisi-Batumi
Dag 11 Batumi
Dag 12 Batumi
Dag 13 Batumi-Tbilisi
Dag 14 Tbilisi
Dag 15 Tbilisi-Amsterdam
Boek deze reis

Data

Vertrek op maandag en zaterdag.
Op alle andere dagen kan er worden gevlogen met de LOT Polish Airlines. Deze vluchten zijn met overstap in Warschau.

Prijzen

De vanaf prijs van deze reis bedraagt € 1.175, gebaseerd op verblijf van 2 personen in een 2-persoonskamer. Alle genoemde prijzen zijn per persoon tenzij anders vermeld.

Reisvoorstel aanvragen

Vertrekdatum
Aantal personen
Kamertype
Uw gegevens
Uw naam
E-mailadres
(Mobiel) telefoonnummer

Inbegrepen:

 • IATA*-vluchten Georgian Airways in de V-klasse
 • luchthavenbelastingen (€ 100)
 • 1 stuk ruimbagage max. 23 kg (€ 70)
 • 12 x hotelovernachting
 • 2 x overnachting in guesthouse
 • 14 x ontbijt en 2 x diner
 • transfer bij aankomst

Niet inbegrepen:

 • reserveringskosten € 35 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage € 5

Extra's:

 • autohuur (zie onder)
 • transfer bij vertrek v.a. € 40 per auto
 • verzekeringen

Toeslagen:

 • 1-persoonskamer € 625
 • 4-sterrenhotels € 180 (niet alle nachten)
 • 1-persoonskamer 4-sterrenhotels € 975

* IATA

IATA-vliegtickets dienen op voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij bij boeking doorgaans binnen 48 uur te worden uitgegeven. Wij zullen pas overgaan tot uitgifte van de tickets nadat het landarrangement akkoord is gekomen. Indien wij na 48 uur nog geen akkoord hebben ontvangen dan zullen de tickets opnieuw door ons worden ingeboekt. Uiteraard zullen wij proberen dezelfde boekings-/prijsklasse te hanteren. Indien dit niet mogelijk is zullen wij direct contact met u opnemen.

De aanbetaling van uw reis bedraagt de volledige kosten van de IATA-tickets + 20% over het landarrangement. Uitgegeven IATA-tickets kunnen niet meer door u worden gewijzigd en bij een eventuele annulering zijn de kosten altijd 100%.

Autohuur (12 dagen):

Categorie/Type auto (of gelijkwaardig)
• A VW Polo/ handgeschakeld € 895
• B Toyota Corrola/ automaat € 955
• C Renault Duster/ handgeschakeld € 1.250
• D Toyota Rav/ automaat € 1.350

Extra dag autohuur:
• A € 75
• B € 80
• C € 105
• D € 115

Inbegrepen:
• 12 dagen autohuur
• CDW (Collision Damage Waiver), aansprakelijkheids- en diefstalverzekering (met eigen risico US$ 500)
• ongelimiteerd aantal kilometers
• alle belastingen

Niet inbegrepen:
• brandstof
• entreegelden
• parkeergelden

Toeslagen:
• ophalen of afleveren auto buiten kantooruren € 50

Extra’s:
• kinderzitje € 40
• afkopen eigen risico (ca. € 15 per dag ter plaatse te betalen)
• verzekering tweede bestuurder (ca. € 35 ter plaatse te betalen)

Overige voorwaarden:
• minimum leeftijd 21 jaar met 2 jaar geldig rijbewijs
• bestuurder dient bij aflevering van de auto in het bezit te zijn van een internationale creditcard in verband met o.a. borg en eventuele schade.

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Tbilisi
Dag 2 Tbilisi
Dag 3 Tbilisi–Sighnaghi
Dag 4 Sighnaghi-Telavi
Dag 5 Telavi–Gudauri
Dag 6 Gudauri
Dag 7 Gudauri-Akhaltsikhe
Dag 8 Akhaltsikhe-Kutaisi
Dag 9 Kutaisi
Dag 10 Kutaisi-Batumi
Dag 11 Batumi
Dag 12 Batumi
Dag 13 Batumi-Tbilisi
Dag 14 Tbilisi
Dag 15 Tbilisi-Amsterdam
Boek deze reis

Documenten

Voor een bezoek aan Georgië en Armenië heeft u een Nederlands paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is na thuiskomst. Voor andere nationaliteiten kunnen andere regels gelden (zelf bij consulaat navragen!).

Ingevolge de Algemene Reisvoorwaarden is de reiziger zelf verantwoordelijk om bij vertrek en tijdens de reis in het bezit te zijn van alle benodigde reisdocumenten.

U heeft geen visa nodig voor Georgië en Armenië.

Bij uw reisbescheiden treft u een reserveringsbevestiging aan van uw vlucht (E-ticket).
De op deze bevestiging vermelde vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud.

Stoelreservering
Tegen betaling kunt u een stoel reserveren via www.lot.com. Vanaf 36 uur voor vertrek is een stoelreservering gratis. U heeft dan een keuze uit de overgebleven stoelen, wellicht niet naast elkaar. Het is niet mogelijk om voor ontvangst van de reisbescheiden het LOT-reserveringsnummer bij ons op te vragen.

Inchecken
Vanaf 24 uur voor vertrek kunt u online inchecken op www.lot.com. Indien u op Schiphol wilt inchecken dan kunt u terecht bij de bemande balies van LOT Polish Airlines.

Ruimbagage
De koffer (1 stuk per persoon) mag max. 23 kg wegen. Totale afmeting 158 cm (h x b x d). Ruimbagage geeft u af bij de BAGAGE DROP OFF.

Handbagage
Elke passagier mag 1 stuk handbagage meenemen (max. 55 x 40 x 23 cm) en een handtas of een laptoptas (max. 40 x 35 x 12 cm). Totaal gewicht max. 8 kg. Medicijnen kunt u het beste in de handbagage meenemen. Het is ten strengste verboden spuitbussen en/of scherpe voorwerpen, zoals scharen etc. in uw handbagage mee te nemen. Bij de handbagage-controle dient u alle vloeistoffen apart voor screening aan te bieden. De vloeistoffen die u meeneemt dienen in een hersluitbare doorzichtige plastic zak van max. 1 liter te zitten. Vloeistoffen en gels mogen alleen worden meegenomen in verpakkingen van maximaal 100 milliliter.

Kijk op www.lot.com voor de actuele informatie.

Wij raden u aan om minimaal 3 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn vanwege de drukte en de extra veiligheidsmaatregelen (advies ANVR en luchtvaartmaatschappijen). Ongeacht de drukte zijn reizigers zelf verantwoordelijk om op tijd bij de Gate (het vliegtuig) te zijn.

Ieder land classificeert zijn hotels volgens nationale normen. De kamers en de dienstverlening in de diverse hotels kunnen van wisselende kwaliteit zijn. Zo kan het voorkomen dat u het een dagje zonder warm water of met troebel/bruin water moet stellen wegens onderhoudswerkzaamheden die door de gemeente worden uitgevoerd. Helaas kunnen wij u hiervan niet vooraf op de hoogte stellen. Mogen wij u erop attenderen dat een 3-sterrenhotel over het algemeen, net als in Nederland, een gewoon eenvoudig hotel is zonder enige luxe of bijzondere service. Ook onder de 4-sterrenhotels zijn veel prijsverschillen, dus kwaliteitsverschillen. Een 4-sterrenhotel wilt niet zeggen dat u in een luxe hotel verblijft.

Hotelkamers
Op de dag van aankomst kunt u doorgaans vanaf 14.00 uur uw hotelkamer betrekken en op de dag van vertrek dient u doorgaans uw kamer om 10.00 uur weer vrij te geven. Indien de terugreis of de voortzetting van de reis later op de dag plaatsvindt dan kan de bagage bij de hotelreceptie in bewaring worden gegeven. In de meeste hotels is dit gratis. De door ons gepubliceerde reizen zijn gebaseerd op een verblijf van 2 personen met ontbijt in standaard hotelkamers (zonder airco). Bijna alle 2-persoonskamers beschikken over 2 aparte bedden. Wij bieden in de meeste hotels de mogelijkheid om een 2-persoonskamer voor 3 personen te reserveren. Het gaat hierbij dan echt om een 2-persoonskamer waar een extra bed wordt bijgezet. Het derde bed is doorgaans een stretcher/vouwbed of slaapbank, in ieder geval geen volwaardig bed waardoor het iets kleiner en minder comfort kan hebben. Wij reserveren geen 3-persoonskamers. Met betrekking tot 1-persoonskamers willen wij meedelen dat deze vaak kleiner zijn dan 2-persoonskamers ondanks de toeslag die men ervoor dient te betalen. Indien u speciale wensen heeft omtrent uw hotelkamer dan kunt u de mogelijkheden en prijzen bij ons opvragen.

Wij adviseren al onze gasten zo vroeg mogelijk te gaan ontbijten aangezien de meeste ontbijtzalen/restaurants te klein zijn voor het aantal hotelgasten waardoor de wachttijden behoorlijk kunnen oplopen. De faciliteiten van de door ons aangeboden hotels zijn niet altijd gratis voor hotelgasten. WiFi is niet altijd van goede kwaliteit. Sommige faciliteiten worden verhuurd aan derden. Zo kan het voorkomen dat u ter plaatse entree dient te betalen voor het gebruik van zwembad of fitnessruimte.

Wanneer u als individuele reiziger bij ons transfers, treinen of excursies heeft geboekt, dan ontvangt u hiervoor bij uw reisbescheiden een voucher. Hierop staat de benodigde informatie vermeld zoals waar en hoe laat u uw chauffeur of gids ontmoet of hoe laat u op een station dient te zijn voor uw geboekte treinreis.

In kerken en kloosters stelt men het op prijs als u zich aan de orthodoxe regels houdt: vrouwen bedekken het hoofd met een hoofddoek, sjaal of muts. Er zijn kerken en kloosters waar men het storend vindt als vrouwen in een zeer korte broek gekleed gaan. Ook is het uit den boze om in een kerk te gaan zitten, tenzij men heel oud is.

Individuele rondreizen
Bij individuele rondreizen waarbij u over een auto met privé chauffeur beschikt dient u er rekening te houden dat de chauffeur doorgaans weinig kennis heeft van een buitenlandse taal. Uiteraard is hij op de hoogte van de route welke u gaat rijden en welke bezienswaardigheden u onderweg tegenkomt. Hij is dus alleen uw chauffeur en zal u niet begeleiden bij het bezoeken van de bezienswaardigheden. Tevens is het gebruikelijk dat bij de overnachtingen in een guesthouse, waar ook het diner ’s avonds plaatsvind, de chauffeur aan uw tafel aanschuift.

Eventuele wijzigingen
Onze dagprogramma’s zijn vrij gedetailleerd weergegeven om u een zo goed mogelijk beeld te geven van de geplande invulling van de reis. Toch zijn er factoren die invloed kunnen hebben op de uitvoering, zoals gewijzigde dienstregelingen, kapotte wegen, slecht weer of materiaalpech. Als bepaalde omstandigheden daartoe aanleiding geven, behouden wij ons nadrukkelijk het recht voor om - vooraf of ter plaatse - wijzigingen in route, dagindeling, overnachtingen, vervoer of excursies aan te brengen. Het kan ook voorkomen dat een museum of klooster voor een dag wordt gesloten in verband met renovatie of hoog bezoek. U kunt er in zo'n geval natuurlijk van op aan dat wij onze uiterste best doen om de kwaliteit en het karakter van de reis zoveel mogelijk te handhaven. Eventuele extra reis- en verblijfskosten die als gevolg van overmachtssituaties gemaakt worden, kunnen voor rekening van de deelnemers komen. Mocht een van de aangeboden accommodaties onverwachts niet akkoord komen, dan reserveren wij voor u een gelijkwaardige, alternatieve accommodatie. Voor excursies waar Bolsjoj c.q. onze lokale vertegenwoordiger niet in bemiddelt, dragen wij geen enkele verantwoordelijkheid. De vertrek- en aankomsttijden genoemd in onze programma's zijn altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, onaangekondigd gewijzigd worden.

Fooien
Aan het einde van een excursie of van uw verblijf is het doorgaans gebruikelijk dat de gids en/of chauffeur een fooitje ontvangen. Gemiddeld geven onze gasten per persoon zo’n € 5 per dag. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend.

Georgië kent grote landschappelijke en klimatologische variatie. Geografisch gezien ligt een groot deel van Georgië in Azië. In de lagere delen van het land spreken we van een zeeklimaat met zelfs aan de kust van de Zwarte Zee een mediterraan klimaat met subtropische vegetatie. In de zomer en het najaar is het hier heerlijk toeven. In de zomermaanden kan de temperatuur in Tbilisi flink oplopen. Georgië is in de lente behoorlijk nat. Rond het Kaukasus-gebergte heerst een landklimaat. Het is hier in de zomer iets koeler en in de winter kan het behoorlijk vriezen. Toch beschermen de hoge toppen van het Kaukasus-gebergte de rest van het land tegen de strenge vorst vanuit Siberië. Er zijn verschillende wintersport gebieden. Tbilisi kan in de zomer erg warm worden.

Armenië kent een gematigd landklimaat met droge zonnige zomers en koude zeer sneeuwrijke winters. Vooral ’s nachts kan het dan vrij koud worden. Armenië is een droog land met zeer gevarieerde landschappen. Van mooie groene bergtoppen tot aan uitgestrekte steppe. Hierdoor is de fauna ook zeer aantrekkelijk, het lijkt soms wel of je ineens in een ander land bent. Vooral in de groene oase rond het meer van Sevan en de natuurparken van Dijian is het in de lente en ’s zomers fantastisch groen met veel verschillende bloemen en planten. Het is hier aanzienlijk koeler dan in de rest van het land. Jerevan ligt eigenlijk midden in de steppe. Het is hier in de zomer vooral erg droog maar de warmte is niet onbehaaglijk.

Tijdzones
Het is in Georgië en Armenië in de zomer 2 uur en in de winter 3 uur later dan in Nederland.

Georgië 2022
01 januari Nieuwjaar
07 januari Orthodox Kerstmis
14 januari Orthodox Nieuwjaar & dag van de Vlag
19 januari Orthodox Driekoningen
08 maart Internationale vrouwendag
09 april Dag van Nationale Eenheid
24 en 25 april Orthodox Pasen
09 mei dag van de Overwinning
26 mei Onafhankelijkheidsdag
28 augustus Orthodox Maria Hemelvaart
14 oktober Herdenking van de bouw van de Svetitskhoveli-kathedraal
23 november Heilige Sint Joris dag

Armenië 2022
01 januari Nieuwjaar
06 januari Armeens Kerstmis
07 januari Dag van de Doden
28 januari Dag van het Leger
24 februari Heilige Vardan
08 maart Internationale vrouwendag
17 april Armeens Pasen
24 april Herdenking van slachtoffers van de Armeense Genocide
01 mei Dag van de Arbeid
09 mei Dag van de Overwinning
28 mei Dag van de Republiek
12 en 13 juni Orthodox Pinksteren
05 juli Dag van de Grondwet
16 augustus Tenhemelopneming Heilige Moeder Gods
21 september Onafhankelijkheidsdag
07 december Herdenking van de slachtoffers aardbeving van 1988

Preferenties en essenties
Indien u bepaalde preferenties/voorkeuren tijdens uw reservering aan ons kenbaar maakt dan zullen wij deze op uw factuur vermelden. Wij zullen zoveel mogelijk rekening houden met uw wensen maar wij zijn daarbij afhankelijk van luchtvaart- en/of busmaatschappijen en natuurlijk hoteliers. Derhalve zijn preferenties altijd onder voorbehoud waaraan geen rechten kunnen worden verleend. Essenties, altijd alleen op medische gronden, worden per boeking bekeken en indien toegewezen op de factuur aan u bevestigd. Er kunnen kosten aan verbonden zijn.

Mobiliteit
De bestemmingen die wij aanbieden zijn niet of slecht toegankelijk voor rolstoelen en rollators. Niet alle hotels hebben liften en het kan voorkomen dat liftstoringen langer duren dan bij ons gebruikelijk is. Aanpassingen m.b.t. vluchten, vervoer, hotels en excursies kunnen enkel als preferentie worden aangegeven. Ook zijn de faciliteiten in openbare gebouwen, musea en in bussen/metro's minimaal aangepast. Als u niet goed ter been bent, dan is het raadzaam om goede begeleiding mee te nemen die u kan helpen waar nodig.

Valuta
Het beste kunt u in Georgië en Armenië gewoon met uw bankpas (met Maestro) of cash betalen. In de steden vindt u pinautomaten waar u cash geld kunt pinnen. Creditcards zoals Visa/Eurocard en American Express worden bij grotere hotels en winkelketens steeds vaker geaccepteerd. In musea, kleinere winkeltjes en terrasjes kan doorgaans alleen met cash geld worden betaald. Ook in het binnenland neemt men enkel cash geld aan.

Diverse Nederlandse banken hebben ter voorkoming van fraude blokkades ingevoerd waardoor u wellicht niet in het buitenland kunt pinnen. Neem vooraf uw reis contact op met uw bank om de eventuele blokkade op te laten heffen.

Het betaalmiddel in Georgië is de lari.
1 euro is ca. 3 lari (wisselkoers per juni 2022)

Het betaalmiddel in Armenië is de dram.
1 euro is ca. 425 dram (wisselkoers per juni 2022)

Meenemen / Voltage
Het is altijd raadzaam om een regenjas, paraplu en trui/vest mee te nemen. Mocht u iets zijn vergeten geen probleem, in de Georgië en Armenië is werkelijk alles te koop. In Georgië en Armenië kent men net als in Nederland overal 220 volt. De stopcontacten zijn Europese stijl. U heeft dus geen adapter nodig.

Persoonlijke eigendommen welke achter zijn gelaten in vliegtuig, bus, hotel of schip kunnen nimmer door Bolsjoj Reizen worden nagezonden. U bent altijd zelf verantwoordelijk voor uw bagage, niet het hotelpersoneel, uw chauffeur of uw gids.

Maaltijden / Uit eten
Er zijn overal restaurants waar uiteenlopend van eenvoudig tot zeer goed kan worden gegeten. In bijna alle restaurants in de grotere plaatsen heeft men Engelse menukaarten.

Openbaar vervoer / Taxi's
Tbilisi heeft een metro met 2 lijnen en Jerevan met 1 lijn. Hiermee kun je een eind komen. Om gebruik te maken van lokale bussen valt niet mee. Er rijden in de steden voldoende betaalbare taxi's rond. Men kent ook het fenomeen "snorder" dat net zo geaccepteerd is als de officiële taxi. Mocht u er gebruik van willen maken, dan hoeft u maar langs de kant van de weg te gaan staan en uw hand uit te steken en de eerste de beste auto stopt. Alvorens in te stappen is het natuurlijk van belang eerst te vragen of de chauffeur u wel naar de plaats van bestemming wilt vervoeren en hoeveel hij hiervoor vraagt.

Fotograferen
In Georgië en Armenië kunt u de mooiste plaatjes schieten. Officieel is het verboden om politie en militairen te fotograferen. Bij het fotograferen van monniken en priesters hoort men eerst even toestemming te vragen. In sommige musea mag alleen tegen betaling worden gefotografeerd. Let op: ook hier kunnen ruimtes zijn waar absoluut niet gefotografeerd mag worden of alleen zonder flits. Indien men zich hier niet aan houdt, zal men hierop direct worden aangesproken. De fotocamera kan zelfs worden ingenomen!

Telefoneren / WiFi
Het is geen probleem om vanuit Georgië en Armenië direct naar Nederland te bellen. De toegangscode voor Nederland is +31. In de meeste steden en vaak ook op het platteland kunt u gewoon uw mobiele telefoon gebruiken. De telefoonnummers van uw accommodaties ontvangt u bij uw reisbescheiden. Zowel in hotels als in restaurants en cafés heeft men gratis WiFi. Het bereik is in deze landen doorgaans van iets mindere kwaliteit dan dat wij in Nederland gewend zijn.

Belangrijke nummers:
-Nederlandse Ambassade in Tbilisi tel. +995-3222 76200
-Nederlandse Ambassade in Jerevan tel. +374-10520 388

Verzekeringen
U bent verplicht om een goede reisverzekering af te sluiten. Onze medewerkers adviseren u gaarne over de diverse mogelijkheden met betrekking tot een reisverzekering. Ook voor een annuleringsverzekering kunt u bij ons terecht.

Inentingen
Voor de corona regels van de diverse landen verwijzen wij graag naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken /WIJS OP REIS! De regels verschillen vaak per land en kunnen onaangekondigd door de landen zelf worden gewijzigd. Dit is geen reden tot kosteloos annuleren. Reizigers zijn zelf verantwoordelijk om de juiste maatregelen te treffen om zodoende voor of tijdens de reis niet voor verrassingen te komen staan. Wij adviseren al onze cliënten zich volledig te laten vaccineren inclusief boosters om zodoende problemen te voorkomen. Mocht u voor vertrek positief worden getest voor corona dan kunt u niet zo maar kosteloos annuleren. U kunt zich hiervoor wel verzekeren. Wij adviseren u contact op te nemen met uw reis- en/of annuleringsverzekering zodat zij u kunnen adviseren. Alle verzekeringsmaatschappijen hebben weer hun eigen regels.

Veiligheid
In Georgië en Armenië is het net zo veilig als in de rest van Europa. In de grotere steden zijn, zoals in alle grote steden van de wereld, wel zakkenrollers actief. Wij adviseren u om op drukke plaatsen, zoals bij oversteekplaatsen (zebrapaden), winkels, restaurants en op busstations, extra op uw spulletjes te letten. Neem altijd een kopie van uw paspoort mee op reis. Wij adviseren u geen waardevolle sieraden etc. mee te nemen. Overige waardevolle spullen kunt u in uw afsluitbare koffer in uw kamer bewaren. Foto/filmcamera’s kunt u uiteraard gewoon meenemen.

Een ander land, andere gewoonten
Een vakantie in het buitenland betekent andere mensen, een andere taal, een andere cultuur, ander eten en andere gewoonten. Kortom, het is niet zoals thuis. Dat is natuurlijk een van de leukere dingen van een vakantie in het buitenland, maar zeker ook iets om rekening mee te houden. Pas u daarom aan wanneer bepaalde zaken anders zijn dan u in Nederland gewend bent. De toeristische infrastructuur is in de landen die wij aanbieden nog in opbouw en door de aard van het land primitiever dan elders in West-Europa. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat men ter plaatse minder flexibel is dan dat wij graag zouden willen zien. Het aanpakken van problemen of andere zaken komen soms een beetje chaotisch over. Vluchtschema’s en treintijden kunnen worden gewijzigd of een hotelreservering wordt omgezet naar een ander, gelijkwaardig hotel, waardoor aanpassingen nodig zijn. Wij vragen u bij voorbaat om begrip te tonen voor eventuele onvolkomenheden, die niet aan ons of onze lokale vertegenwoordigers te wijten zijn maar inherent zijn aan de situatie ter plaatse. Speciaal voor reizen naar onze bestemmingen, landen waar grote maatschappelijke veranderingen plaatsvinden, dient u zich hiervan bewust te zijn bij het maken van uw reisplannen. Verder dient u te weten dat het niveau van onderhoud aan gebouwen (hotels/musea) minder is dan bij ons. Doorgaans wordt er door de lokale bevolking op verschillende bestemmingen weinig of geen Engels of Duits gesproken.

Onvolkomenheden
Bolsjoj Reizen is ervan overtuigd dat de aangeboden reizen van goede kwaliteit zijn. Mocht u desondanks onvolkomenheden of problemen tegenkomen, dan dient u deze onmiddellijk aan het verantwoordelijke gezag (hotelier/receptie/chauffeur/reisleiding) tijdens de reis kenbaar te maken. Zij zijn ter plaatse en kunnen problemen het snelst verhelpen. Indien een eventueel probleem niet naar wens of niet snel genoeg wordt opgelost, verzoeken wij u contact op te nemen met onze agent/vertegenwoordiger. Zowel onze agent als wijzelf beschikken over een noodnummer dat 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is in het geval van nood of bij problemen. Mocht u daarna nog klachten hebben, dan kunt u deze binnen een termijn van 1 maand na afloop van de reis schriftelijk bij Bolsjoj Reizen indienen. Uw klacht kan alleen ontvankelijk worden verklaard als u deze ter plaatse bij de betreffende vertegenwoordiging kenbaar heeft gemaakt en hiervan een schriftelijke ontvangstbevestiging heeft ontvangen.Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Tbilisi
Dag 2 Tbilisi
Dag 3 Tbilisi–Sighnaghi
Dag 4 Sighnaghi-Telavi
Dag 5 Telavi–Gudauri
Dag 6 Gudauri
Dag 7 Gudauri-Akhaltsikhe
Dag 8 Akhaltsikhe-Kutaisi
Dag 9 Kutaisi
Dag 10 Kutaisi-Batumi
Dag 11 Batumi
Dag 12 Batumi
Dag 13 Batumi-Tbilisi
Dag 14 Tbilisi
Dag 15 Tbilisi-Amsterdam
Boek deze reis