download
info@bolsjoj.nl 020 - 2012777

Rondreis Georgië auto/Engelssprekende chauffeur 13 dagen

Vanaf € 1.775,-
 • Fantastische rondreis
 • Auto met chauffeur
 • Stadsrondrit Tbilisi
 • Comfortabele hotels/guesthouse
 • Eeuwen oude monumenten
 • Afwisselende natuur
 • Alle transfers inbegrepen
 • Verlengen per stad mogelijk
 • Gastvrije bevolking
 • Interessante geschiedenis
Bekijk data en prijzen

Rondreizen door Georgië! Tijdens deze individuele rondreis maakt u niet alleen kennis met een fantastisch land, dat maar 2 keer zo groot is als Nederland, maar ook met een zeer vriendelijke bevolking. Het landschap is adembenemend en zeer gevarieerd. U reist op individuele basis met auto en chauffeur tot aan Batumi en vandaar uit met de trein terug naar Tbilisi. Tijdens de stadsrondrit in Tbilisi en de excursie naar David Gareja, wordt u begeleid door een Engelssprekende gids. Voor de rondreis wordt u op dag 5 opgehaald door onze lokale chauffeur die u naar alle bezienswaardigheden zal rijden. U bezoekt deze op eigen gelegenheid. Uw chauffeur kan u onderweg wel enige uitleg geven maar is geen officiële gids.

U verblijft in de steden Tbilisi en Batumi in 3-sterrenhotels (no name) op basis van logies/ontbijt en in Akhaltsikhe en Kutaisi verblijft u in een guesthouse op basis van halfpension.

Het is mogelijk uw verblijf vooraf, tijdens of aan het einde van uw reis met 1 of meerdere nachten per plaats te verlengen. Dit dient u bij reservering al aan ons kenbaar te maken. Indien gewenst kunt u tegen een toeslag ook voor 4-sterrenhotels kiezen. Het verblijf in het guesthouse blijft hierbij onveranderd.

Vluchten met de LOT Polish Airlines in de L-klasse (goedkoopste toeristenklasse)

Dag 1 Vertrek Amsterdam 19.45 uur, aankomst Warschau 21.45 uur
Dag 1 Vertrek Warschau 22.25 uur, aankomst Tbilisi 04.05 uur (dag 2)
Dag 13 Vertrek Tbilisi 04.55 uur, aankomst Warschau 06.40 uur
Dag 13 Vertrek Warschau 07.20 uur, aankomst Amsterdam 09.35 uur
Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud.

Tijdverschil met Nederland

Polen geen
Georgië + 2 uur (in de winter + 3 uur)

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Tbilisi
Dag 2 Tbilisi
Dag 3 Tbilisi
Dag 4 Tbilisi
Dag 5 Tbilisi-Akhaltsikhe
Dag 6 Akhaltsikhe
Dag 7 Akhaltsikhe-Kutaisi
Dag 8 Kutaisi
Dag 9 Kutaisi-Batumi
Dag 10 Batumi
Dag 11 Batumi-Tbilisi
Dag 12 Tbilisi
Dag 13 Tbilisi-Amsterdam
Boek deze reis
Dag 1

Amsterdam-Tbilisi

Vandaag vliegt u met de LOT Polish Airlines van Amsterdam via Warschau naar Tbilisi.

Dag 2

Tbilisi

Vroeg in de ochtend wordt u in de aankomsthal opgewacht door onze chauffeur. Transfer naar het hotel waar u de hotelkamer meteen kunt betrekken. Om 11.00 uur wordt u opgehaald door uw gids voor een uitgebreide stadsrondrit waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden van deze geweldig stad kunt bekijken. Vanaf het Narikala-fort en het grote standbeeld ‘Moeder Georgië’ heeft u een geweldig uitzicht over de stad. Via het Vrijheidsplein en de Rusthaveli Prospekt rijden we naar de grootste Georgische-orthodoxe kathedraal, de Tsminda-Sameba kathedraal. In de Oude Stad maakt u een wandeling door de pittoreske straatjes en steegjes met de vele restaurantjes. U komt ook langs de oude moskee, de badhuizen met zwavelbaden en u bezoekt de Sioni-kathedraal waarin het kruis van de heilige Nino wordt aanbeden. Tevens krijgt u een rondleiding door het Georgisch Nationaal Kunstmuseum met een prachtige collectie oudheden waaronder gouden sieraden.

Dag 3

Tbilisi

In de regio Kacheti aan de grens met Azerbeidzjan, op ca. 65 km ten zuidoosten van Tbilisi, ligt het kloostercomplex David Gareja. De weg er naar toe voert u door een heuvelachtig semi-woestijn gebied waarbij het wegdek van de laatste 20 km niet van het beste kwaliteit is. Dit unieke klooster, gesticht in de 6de eeuw door David Gareja, omvat een aantal kerken en woonverblijven die allen in de rotsen zijn uitgehouwen. Het is tot op de dag van vandaag een belangrijke bedevaartplaats. Gezien u in het land van de wijnen bent mag een bezoek aan een lokale wijnboer niet ontbreken. De wijnen worden hier op traditionele manier gemaakt door gebruik te maken van Qvevri’s. Dit zijn aardewerk amfora’s die in de vloer zijn ingegraven. Uiteraard krijgt u van de wijnboer een glaasje wijn aangeboden met een stukje geitenkaas. U kunt er ook een paar flessen voor eigen gebruik inslaan. Na dit bezoek rijden we weer terug naar Tbilisi.

Dag 4

Tbilisi

Gehele dag ter vrij besteding. U hoeft zich niet te vervelen. Er valt genoeg te zien.

Indien gewenst kunt u nog een optionele excursie naar Kazbegi bijboeken à € 100 per persoon inclusief auto met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden.

Kazbegi ligt op 1750 meter hoogte midden in het Kaukasusgebergte. Het laatste gedeelte van de 155 km lange weg van Tbilisi naar Kazbegi bestaat uit bochten en het wegdek is van mindere kwaliteit. U bezoekt er de schitterend op een bergtop gelegen Gergeti Trinity-kerk. De wandeling er naar toe begint in het bergdorp Stepantsminda. Totaal neemt de wandeling ca. 4 uur in beslag (heen en terug) en vereist wel een redelijke conditie en goede wandelschoenen. Aan het einde van deze wandeling wordt u beloond met een prachtig zicht op de 14de-eeuwse kerk en de met sneeuw bedekte bergtoppen.

Dag 5

Tbilisi-Akhaltsikhe

U wordt in de lobby van uw hotel opgehaald door onze chauffeur. Vandaag begint uw rondreis. Vanuit de hoofdstad rijden we naar Mtskheta waar de rivieren Aragvi en Mtkvari samenkomen. De enorme Svetitskhoveli –kathedraal uit de 11de eeuw is volgens de legende gebouwd op de plek waar eens de mantel van Jezus werd begraven. Ook bezoekt u de Jvari-kerk uit de 7de eeuw, gebouwd op de berg waar de heilige Nino haar eerste preek hield. In Gori, de geboorteplaats van Stalin kunt u het gelijknamig museum bezoeken. Hierna rijden we naar de indrukwekkende grottenstad Uplistsikhe. Deze zandstenen grotten werden bewoond tussen de 6de eeuw voor en de 14de eeuw na Christus. Uit de rotsen zijn onder andere een tempel en een prachtig Romeins theater gehouwen. We vervolgen onze weg naar het provinciestadje Akhaltsikhe. waar u 2 nachten in een zeer vriendelijk guesthouse zult verblijven. Tijdens uw verblijf hier is het avondeten inbegrepen. Bij het 4-sterrenarrangement verblijft u in hetzelfde guesthouse.

Dag 6

Akhaltsikhe

Ongeveer 1 uurtje rijden van Akhaltikhe ligt de oude grottenstad Vardzia. De stad werd in de 12de eeuw door koning Georgi III tegen een bergwand aan gebouwd. Zijn dochter, de latere koningin Tamar, liet hier een klooster bouwen waarin zij zelf nog zou hebben geleefd. De mooie fresco’s in de Maria Hemelvaartkerk, waarop onder andere ook koningin Tamar is afgebeeld, zijn zeker een bezoek waard. Rond de 16de eeuw werd de stad verlaten nadat er een paar aardbevingen hadden plaatsgevonden. U krijgt zo'n 2 uur de tijd om het gebied te bekijken. Hierna rijden we naar het Rabat fort. De stad werd in de 9de eeuw gesticht. Een groot gedeelte werd door de eeuwen heen verwoest tijdens aanvallen van buitenlandse heersers. Inmiddels heeft men het grootste gedeelte van het fort gerestaureerd. Het is een prachtig geheel geworden. In het nieuwere gedeelte van Rabat vindt u een restaurant en een aantal souvenirswinkeltjes.

Dag 7

Akhaltsikhe-Kutaisi

We vervolgen onze weg, door het nooit eentonige landschap, naar het schitterend in de bergen gelegen Gelati-klooster dat op de Werelderfgoedlijst staat. Eens diende dit klooster als belangrijkste onderwijsinstelling voor culturele wetenschappen van het oude Georgië. Het klooster is gesticht in 1106 door koning David de Bouwer en bestaat uit verschillende gebouwen waarvan de Kathedraal van de Maagd het meeste indruk maakt. In een van de toegangspoorten ligt David de Bouwer begraven. U overnacht in de provinciestad Kutaisi. Wij adviseren u nog een mooie wandeling te maken door het centrum. Bekijkt u het grote plein met de bijzondere gouden paarden fontein waar het vooral ook 's avonds erg gezellig is. Het is de ontmoetingsplaats voor jong en oud. Het oude centrum werd de afgelopen jaren geheel gerestaureerd. De plaatselijke bevolking is trots op hun stad en dat laten ze weten ook.

Dag 8

Kutaisi

Bij het plaatsje Tskaltubo, zo'n 40 km van Kutaisi, vindt u de onderaardse Promotheusgrotten. Deze karststeengrotten werden voor het eerst ontdekt in 1984. Het zijn de op een na grootste Karststeengrotten van Europa. Tijdens een 1 uur durende wandeling door prachtig verlichte hallen maakt u kennis met geweldige formaties van stalagmieten en stalactieten. Na dit bezoek rijdt de chauffeur u terug naar Kutaisi om een bezoek te brengen aan de Bagrati-kathedraal uit de 11de eeuw. Nadat er onlangs een grootscheepse restauratie heeft plaatsgevonden zijn erfgoeddeskundigen zeer kritisch over de wijze waarop dit is volbracht waardoor de kathedraal helaas niet meer voorkomt op de Werelderfgoedlijst.

Dag 9

Kutaisi-Batumi

Na het ontbijt gaat de rondreis verder in westelijke richting naar de kust. Het is zo’n 120 km rijden naar de regio Adzjarië. Dit gebied kent een subtropisch klimaat. Tijdens de rit van ca.2½ uur kunt u genieten van een gevarieerd en prachtig uitzicht. Bij het hotel in Batumi aangekomen neemt de chauffeur afscheid. Hij rijdt vanavond nog terug naar Tbilisi.

Dag 10

Batumi

Gehele dag ter vrije besteding. Batumi ligt aan kust van de Zwarte Zee, op de plaats waar eens een oude Griekse kolonie lag. Het is de belangrijkste badplaats van Georgië. De stranden bestaan hier uit kiezels. Veruit de bekendste bezienswaardigheid is de 12 km lange autovrije boulevard waaraan verschillende gezellige restaurants zijn te vinden Moderne architectonische gebouwen schieten als paddenstoelen uit de grond. Maak een ritje in het reuzenrad of huur een fiets. Vraagt u bij de receptie om een ontbijtbox voor de volgende ochtend. Deze kunt u dan 's morgens voor vertrek bij de receptie ophalen.

Dag 11

Batumi-Tbilisi

Nog voor het ontbijt neemt u zelf een taxi naar het station waar u de trein neemt naar Tbilisi. Tijdens de comfortabele treinreis van 5 uur kunt u heerlijk genieten van de verschillende landschappen. Zo hier en daar ziet u kleine afgelegen dorpjes met boerderijtjes met een paar stuks vee. Doorgaans kan men in de restauratiewagon versnaperingen kopen. Bij aankomst op het station van Tbilisi staat uw chauffeur klaar om u te verwelkomen en naar uw hotel te brengen.

Dag 12

Tbilisi

Gehele dag ter vrije besteding. Vraagt u bij de receptie om een ontbijtbox voor de volgende ochtend. Deze kunt u dan 's morgens voor vertrek bij de receptie ophalen.

Dag 13

Tbilisi-Amsterdam

U neemt zelf al heel vroeg in de ochtend een taxi naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam. U kunt deze taxi ook al de avond ervoor bestellen bij de hotelreceptie.

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Tbilisi
Dag 2 Tbilisi
Dag 3 Tbilisi
Dag 4 Tbilisi
Dag 5 Tbilisi-Akhaltsikhe
Dag 6 Akhaltsikhe
Dag 7 Akhaltsikhe-Kutaisi
Dag 8 Kutaisi
Dag 9 Kutaisi-Batumi
Dag 10 Batumi
Dag 11 Batumi-Tbilisi
Dag 12 Tbilisi
Dag 13 Tbilisi-Amsterdam
Boek deze reis

Hieronder vindt u een omschrijving van de bezienswaardigheden en de plaatsen die in het dagprogramma zijn opgenomen. De stadsrondrit in Tbilisi en de excursie naar David Gareja zijn onder begeleiding van een Engelssprekende gids inclusief entreegelden. Tijdens de rondreis brengt onze chauffeur u naar de verschillende bezienswaardigheden en plaatsen die u op eigen gelegenheid kunt bezoeken. Uw chauffeur kan u wel enige uitleg geven maar is geen officiële gids. Graag verwijzen wij ook naar het tabblad Praktische info/Programma en excursies.

Stadsrondrit Tbilisi met Georgian National Art Museum

Deze heuvelachtige stad kent een lange geschiedenis. Het is een gezellige, overzichtelijke en moderne stad waarvan het zeer oude historische centrum fantastische culturele rijkdommen herbergt. Op de Sololaki berg staat het Narikala-fort uit de 8ste eeuw is ook de prachtig Botanische tuin gelegen en het standbeeld van ‘Moeder Georgië’. Pal onder het Narikala-fort ligt de Oude Stad met zijn pittoreske straatjes, gezellige pleintjes en huisjes met fijnzinnig bewerkte balkonnetjes. In deze wijk liggen ook de oude synagoge, de kleine moskee en de Sioni-kathedraal. In het centrum van de stad, rond het Vrijheidsplein en aan de imposante en elegante Rustaveli Prospekt, liggen naast winkels en terrasjes ook verschillende theaters en musea. Vanaf de zeer moderne glazen Vrijheidsbrug die over de Mtkvari rivier loopt heb je een prachtig uitzicht. Tijdens een bezoek aan het Georgian National Art Museum maakt u kennis met een prachtige collectie oudheden waaronder gouden sieraden.
Het kloostercomplex David Gareja ligt zo'n 65 km ten zuidoosten van Tbilisi, tegen de grens met het buurland Azerbeidzjan. Het is een rit van wel 1½ uur om er te komen. De weg loopt door een voor ons totaal vreemd landschap. Het is een kale semi--woestijnachtig gebied met gekleurde bergen/rotsen ‘Rainbow mountains’. Een uitgestrekt heuvelachtig gebied met weinig begroeiing waarin nog echte herders te paard met hun kuddes schapen en geiten rondtrekken. Het bijzondere aan dit klooster is meer de ligging dan het klooster zelf. Het kloostercomplex bestaat eigenlijk uit 2 delen waarvan een deel op het moment niet bezocht kan worden vanwege de grensposten met Azerbeidzjan. Dit unieke klooster werd in de 6de eeuw gesticht door de Syrische monnik David Gareja. Eeuwen later werd David heilig verklaard en in de Transfiguratiegrotkerk begraven. Het grottencomplex was eens een zeer belangrijk centrum voor religieuze studies. Het klooster bestaat uit een aantal kleine kerkjes en woonverblijven die allen in de rotsen van een kloof zijn uitgehouden. Een klein gedeelte van het nog steeds bewoonde monnikenklooster is te bezichtigen. Het klooster, ook wel ‘Lavra’/klooster in de hoogste rangorde genoemd is tot op de dag van vandaag een belangrijke bedevaartplaats. De meeste bezoekers rijden naar David Gareja vanwege de indrukwekkende omgeving en de weg er naar toe.
Aan de voet van de berg Kazbeg, in de Grote Kaukasus ligt de plaats Kagi op ca. 1700 m hoogte. Het laatste gedeelte van de weg hier naar toe bestaat uit haarspeldbochten en het wegdek is van mindere kwaliteit. Vanuit het centrum van Kazbegi kan men verschillende wandeltochten maken waaronder naar de op 2100 m hoogte gelegen Gergety Trinity kerk welke dateert uit de 14de eeuw. Vanwege de schitterende ligging is dit wel de meest gefotografeerde kerk in Georgië. De wandeling ernaar toe neemt in het totaal ca. 4 uur in beslag (heen en terug) en vereist wel een redelijke conditie en goede wandelschoenen. U kunt uw chauffeur ook vragen tot aan het klooster te rijden. U kunt dan zelf in de omgeving een wandeling maken.
Op zo’n 25 km afstand van Tbilisi ligt de vroegere hoofdstad Mtskheta, daar waar de rivieren Mtkvari en Aragvi samenkomen. Het is nog steeds de spirituele hoofdstad en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De grootste bezienswaardigheid van het kleine stadje is de imposante Svetitskhoveli-kerk uit de 11de eeuw. De legende vertelt dat de kathedraal gebouwd is op plek waar een stuk van de mantel van Jezus is begraven die hij droeg toen hij aan het kruis stierf. De jood Elias zou deze hebben meegenomen toen hij vanuit Jeruzalem hiernaar toe kwam. Zijn zuster Sidonia zou na het aanraken van de mantel direct gestorven zijn en samen met de relikwie hier begraven. Door de eeuwen heen was deze kathedraal de plaats voor kroningen van de verschillende Georgische vorsten en ook de belangrijkste kerk van de Georgisch-orthodoxe kerk. Een andere belangrijke bezienswaardigheid is gelegen aan de overkant van de rivier op 150 meter hoge heuveltop met een prachtig uitzicht. De in kruisvorm gebouwde koepelkerk uit de 4de eeuw is een belangrijk pelgrimsoord voor gelovigen. Hier heeft de heilige Nino de eerste Christelijke preek gehouden en nog altijd is het kruis welke zij hier heeft geplaats te aanschouwen.
De provincieplaats Gori is vooral bekend doordat het de geboorteplaats is van voormalig Sovjetleider Jozef Stalin. Hij werd hier in 1878 geboren. Tijdens een rondleiding door het Stalin Museum maakt men uitgebreid kennis met deze eens zo machtige leider. De collectie bestaat hoofdzakelijk uit foto’s en posters, oude documenten met zijn handtekening en kleine persoonlijke bezittingen. Maar ook het dodenmasker van Stalin welke gemaakt is kort na zijn door is te bekijken. In de tuin staan een aantal wagons van de oude regeringstrein waarin hij zich door de Sovjet-Unie liet vervoeren. Bij hoge uitzondering mag men er soms in. Ook kan men een kijkje nemen in het kleine huisje waarin Stalin werd geboren en waar hij 4 jaar van zijn kindertijd samen met zijn ouders woonden.
Vlakbij Gori liggen de indrukwekkende grottenstad Uplistsikhe. Deze zandstenen grotten werden bewoond tussen de 6de eeuw voor en de 14de eeuw na Christus. In het begin van onze jaartelling woonden er al zo’n 20.000 mensen. Uit de rotsen zijn straatjes met woonhuizen, een tempel en een prachtig Romeins theater gehouwen. Ten noorden van de grottenstad liep de zijderoute van China via Perzië naar West- Europa waardoor het een belangrijk handelscentrum werd. Nadat Koning David de Bouwer in 1122 Tbilisi van de Arabieren had ingenomen vertrokken veel mensen uit de grotten naar de grote stad. In 1240 werd het complex gedeeltelijk vernietigd door de Mongolen.
Ongeveer 1 uurtje rijden van Akhaltikhe ligt de oude grottenstad Vardzia. De stad werd in de 12 de eeuw door koning Georgi III tegen een bergwand aan gebouwd. Later heeft zijn dochter koningin Tamar, 'koning der koningen' (een titel onafhankelijk van geslacht), hier een klooster gesticht waar zij zelf nog heeft geleefd. Rond die periode woonden er wel 1500 monniken in de grotten. De prachtige fresco’s, waarop onder andere ook koningin Tamar is afgebeeld, in de Maria Hemelvaartkerk zijn zeker een bezoek waard. Rond de 16de eeuw werd de stad verlaten nadat er een paar aardbevingen hadden plaatsgevonden. De meeste grotten zijn alleen via trappen te bereiken. De oude stad Rabbat werd volgens oude documenten al in de 9de eeuw gesticht. Het fort van Rabbat werd bij meerdere aanvallen van buitenlandse heersers gedeeltelijk verwoest. Inmiddels is het oude gedeelte geheel gerestaureerd waarbij de oude gebouwen in ere zijn hersteld zoals de Akhmediye moskee. Rabbat is de ideale locatie voor het maken van mooie fotoreportage.
Ongeveer 220 km ten noordwesten van Tbilisi ligt in de provincie Immeretië de stad Kutaisi. Kutaisi is de tweede stad van Georgië. De snel stromende Rioni-rivier deelt de stad in 2 gedeelte. Nadat koning David de Bouwer Tbilisi als nieuwe hoofdstad uitriep raakte de stad in verval. Op initiatief van de toenmalige president Saakasjvili werd het Georgische parlement in 2012 vanuit Tbilisi naar Kutaisi overgebracht en kwam de stad weer tot leven. Inmiddels zijn er vele gebouwen gerestaureerd en is het centrum onmiskenbaar gemoderniseerd. Op de enorme rotonde kan men de gigantische fontein bewonderen met daarachter het centrale park, een gezellige ontmoetingsplek voor de lokale bevolking. Naast de vele eetgelegenheden en verschillende musea is de stad vooral bekend vanwege de volledig gerestaureerde Bagrati-kathedraal. Deze majestueuze kathedraal werd in de 11de eeuw gebouwd door koning Bagrat III. Tot voor kort stond deze kathedraal nog op de lijst van UNESCO maar vanwege de ingrijpende restauratie, waarbij de authenticiteit volledig verloren is gegaan, werd deze van de lijst geschrapt.
En wat u vooral niet mag missen is het indrukwekkende en prachtig gelegen Gelati-klooster. Dit Oosters-orthodoxe klooster is een oase van rust. Het werd gebouwd in 1106 door de koning van Georgië, David de Bouwer. In een van de toegangspoorten ligt David de Bouwer begraven. Het klooster deed in die jaren al dienst als onderwijsinstelling voor culturele wetenschappen. In de verschillende kerken zijn nog veel eeuwenoude fresco’s te zien. De prachtige, regelmatig overgeschilderde fresco’s hebben een intense kleur gekregen waardoor ze samen met de mozaïeken een van de mooiste kerkinterieurs van het land vormen. Op feestdagen worden hier nog lammetjes en geiten door de lokale bevolking rond de kerk gedragen en later thuis geofferd.
De op ca. 20 km ten westen van Kutaisi gelegen indrukwekkende Promotheusgrotten zijn een bezoek meer dan waard. Deze onderaardse grotten werden voor het eerst ontdekt in 1984. Het zijn de op een na grootste Karststeengrotten van de wereld. De totale lengte is ca. 1,4 km. Het is een unieke ervaring om deze bijzondere sfeer in al zijn pracht te voelen. Bij een constante temperatuur van 14 graden Celcius kunt u tijdens een 1 uur durende wandeling door prachtig verlichte hallen kennis maken met geweldige formaties van stalagmieten stalactieten, ondergrondse rivieren en meertjes. Dit alles wordt prachtig belicht door een LED- lichtsysteem in schitterende kleuren.

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Tbilisi
Dag 2 Tbilisi
Dag 3 Tbilisi
Dag 4 Tbilisi
Dag 5 Tbilisi-Akhaltsikhe
Dag 6 Akhaltsikhe
Dag 7 Akhaltsikhe-Kutaisi
Dag 8 Kutaisi
Dag 9 Kutaisi-Batumi
Dag 10 Batumi
Dag 11 Batumi-Tbilisi
Dag 12 Tbilisi
Dag 13 Tbilisi-Amsterdam
Boek deze reis

Tijdens deze reis verblijft u in 3-sterrenhotels (no name) op basis van logies/ontbijt en in een guesthouse op basis van halfpension.

No name hotel

Een no name hotel is een 3-sterrenhotel, dat op het moment van uw reservering hotelkamers beschikbaar heeft in de prijsklasse waarop de pakketprijs is gebaseerd.

Ligging: het kan zijn dat het hotel in het centrum van de stad is gelegen. Het kan ook voorkomen dat het in een van de andere wijken van de stad ligt. In de nabije omgeving van al onze hotels is wel een metrostation of bus/tram halte.

Faciliteiten: deze kunnen per hotel verschillen maar in alle hotels is er een receptie aanwezig waarbij het personeel u vriendelijk te woord zal staan wanneer u vragen heeft, een restaurant waar het ontbijt wordt geserveerd. Doorgaans beschikken alle hotels over WiFi.

Hotelkamers: de standaard kamers zijn eenvoudig ingericht en beschikken over een badkamer met douche en/of bad en toilet.


Guesthouse

Overnachten in een guesthouse is de manier om kennis te maken met de grote gastvrijheid van het land. Doordat u verblijft in het huis, waar doorgaans ook de eigenaar zelf woont, krijgt u direct een inkijkje in het leven van de lokale. U maakt op deze manier deel uit van het gezin. Zelfs een kennismaking met de hond, kat of kippen kan soms niet uitblijven!

Ligging: kan in het centrum van de stad zijn maar het kan ook voorkomen dat het guesthouse in een van de andere wijken is gelegen.

Faciliteiten: doorgaans zijn er niet veel faciliteiten in een guesthouse aanwezig. Het ontbijt wordt geserveerd in een gezellige huiskamer waar u ’s avonds ook van de heerlijke lokale gerechten kan genieten. WiFi is niet altijd aanwezig.

Gastenkamers: de standaard kamers zijn vaak eenvoudig ingericht en beschikken doorgaans over een eigen badkamer met douche en toilet. Het kan ook voorkomen dat er een gemeenschappelijke badkamer en toilet op de gang is die men met andere gasten moet delen.

4-sterrenhotels gewenst?

Tegen een toeslag kunt u in 4-sterrenhotels (no name) verblijven. Het verblijf in guesthouses blijft hierbij onveranderd.

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Tbilisi
Dag 2 Tbilisi
Dag 3 Tbilisi
Dag 4 Tbilisi
Dag 5 Tbilisi-Akhaltsikhe
Dag 6 Akhaltsikhe
Dag 7 Akhaltsikhe-Kutaisi
Dag 8 Kutaisi
Dag 9 Kutaisi-Batumi
Dag 10 Batumi
Dag 11 Batumi-Tbilisi
Dag 12 Tbilisi
Dag 13 Tbilisi-Amsterdam
Boek deze reis

Data

Vertrek op alle dagen behalve zondag.

Prijzen

De vanaf prijs van deze reis bedraagt €1.775, gebaseerd op verblijf van 2 personen in een 2-persoonskamer. Alle genoemde prijzen zijn per persoon tenzij anders vermeld.

Speciale korting (per persoon) indien u een reservering maakt voor:
4 personen € 80
6 personen € 120
8 personen € 160
10 personen € 200

Reisvoorstel aanvragen

Vertrekdatum
Aantal personen
Kamertype
Uw gegevens
Uw naam
E-mailadres
(Mobiel) telefoonnummer

Inbegrepen:

 • vluchten met LOT in de L-klasse
 • luchthavenbelastingen (€ 175)
 • 1 stuk ruimbagage max. 20 kg (€ 50)
 • 8 x hotelovernachting
 • 4 x overnachting in guesthouse
 • 12 x ontbijt en 2 x diner
 • transfers bij aankomst
 • stadsrondrit Tbilisi
 • excursie David Gareja
 • auto en chauffeur tijdens rondreis
 • treinreis 2de klas

Niet inbegrepen:

 • reserveringskosten € 35 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage € 5

Toeslagen:

 • 1-persoonskamer 3-sterrenhotel € 490
 • 4-sterrenhotel (behalve dag 4) € 120
 • 1-persoonskamer 4-sterrenhotel € 700

Extra's:

 • excursie Kazbegi € 110
 • transfer bij vertrek Batumi € 40 per auto
 • transfer bij vertrek Tbilisi € 40 per auto
 • verzekeringen

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Tbilisi
Dag 2 Tbilisi
Dag 3 Tbilisi
Dag 4 Tbilisi
Dag 5 Tbilisi-Akhaltsikhe
Dag 6 Akhaltsikhe
Dag 7 Akhaltsikhe-Kutaisi
Dag 8 Kutaisi
Dag 9 Kutaisi-Batumi
Dag 10 Batumi
Dag 11 Batumi-Tbilisi
Dag 12 Tbilisi
Dag 13 Tbilisi-Amsterdam
Boek deze reis

Documenten

Voor een bezoek aan Georgië en Armenië heeft u een Nederlands paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is na thuiskomst. Voor andere nationaliteiten kunnen andere regels gelden en wij adviseren u daarom zelf contact op te nemen bij het consulaat.

Ingevolge de Algemene Reisvoorwaarden is de reiziger zelf verantwoordelijk om bij vertrek en tijdens de reis in het bezit te zijn van alle benodigde reisdocumenten.

U heeft geen visa nodig voor Georgië en Armenië.

Bij uw reisbescheiden treft u een reserveringsbevestiging aan van uw vlucht (E-ticket).
De op deze bevestiging vermelde vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud.

Stoelreservering
Tegen betaling kunt u een stoel reserveren via www.lot.com. Vanaf 36 uur voor vertrek is een stoelreservering gratis. U heeft dan een keuze uit de overgebleven stoelen, wellicht niet naast elkaar. Het is niet mogelijk om voor ontvangst van de reisbescheiden het LOT-reserveringsnummer bij ons op te vragen.

Inchecken
Vanaf 24 uur voor vertrek kunt u online inchecken op www.lot.com. Indien u op Schiphol wilt inchecken dan kunt u terecht bij de bemande balies van LOT Polish Airlines.

Ruimbagage
De koffer (1 stuk per persoon) mag max. 23 kg wegen. Totale afmeting 158 cm (h x b x d). Ruimbagage geeft u af bij de BAGAGE DROP OFF.

Handbagage
Elke passagier mag 1 stuk handbagage meenemen (max. 55 x 40 x 23 cm) en een handtas of een laptoptas (max. 40 x 35 x 12 cm). Totaal gewicht max. 8 kg. Medicijnen kunt u het beste in de handbagage meenemen. Het is ten strengste verboden spuitbussen en/of scherpe voorwerpen, zoals scharen etc. in uw handbagage mee te nemen. Bij de handbagage-controle dient u alle vloeistoffen apart voor screening aan te bieden. De vloeistoffen die u meeneemt dienen in een hersluitbare doorzichtige plastic zak van max. 1 liter te zitten. Vloeistoffen en gels mogen alleen worden meegenomen in verpakkingen van maximaal 100 milliliter.

Kijk op www.lot.com voor de actuele informatie.

Wij raden u aan om minimaal 3 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn vanwege de drukte en de extra veiligheidsmaatregelen (advies ANVR en luchtvaartmaatschappijen). Ongeacht de drukte zijn reizigers zelf verantwoordelijk om op tijd bij de Gate (het vliegtuig) te zijn.

Ieder land classificeert zijn hotels volgens nationale normen. De kamers en de dienstverlening in de diverse hotels kunnen van wisselende kwaliteit zijn. Zo kan het voorkomen dat u het een dagje zonder warm water of met troebel/bruin water moet stellen wegens onderhoudswerkzaamheden die door de gemeente worden uitgevoerd. Helaas kunnen wij u hiervan niet vooraf op de hoogte stellen. Mogen wij u erop attenderen dat een 3-sterrenhotel over het algemeen, net als in Nederland, een gewoon eenvoudig hotel is zonder enige luxe of bijzondere service. Ook onder de 4-sterrenhotels zijn veel prijsverschillen, dus kwaliteitsverschillen. Een 4-sterrenhotel wilt niet zeggen dat u in een luxe hotel verblijft.

Hotelkamers
Op de dag van aankomst kunt u doorgaans vanaf 14.00 uur uw hotelkamer betrekken en op de dag van vertrek dient u doorgaans uw kamer om 10.00 uur weer vrij te geven. Indien de terugreis of de voortzetting van de reis later op de dag plaatsvindt dan kan de bagage bij de hotelreceptie in bewaring worden gegeven. In de meeste hotels is dit gratis. De door ons gepubliceerde reizen zijn gebaseerd op een verblijf van 2 personen met ontbijt in standaard hotelkamers (zonder airco). Bijna alle 2-persoonskamers beschikken over 2 aparte bedden. Wij bieden in de meeste hotels de mogelijkheid om een 2-persoonskamer voor 3 personen te reserveren. Het gaat hierbij dan echt om een 2-persoonskamer waar een extra bed wordt bijgezet. Het derde bed is doorgaans een stretcher/vouwbed of slaapbank, in ieder geval geen volwaardig bed waardoor het iets kleiner en minder comfort kan hebben. Wij reserveren geen 3-persoonskamers. Met betrekking tot 1-persoonskamers willen wij meedelen dat deze vaak kleiner zijn dan 2-persoonskamers ondanks de toeslag die men ervoor dient te betalen. Indien u speciale wensen heeft omtrent uw hotelkamer dan kunt u de mogelijkheden en prijzen bij ons opvragen.

Wij adviseren al onze gasten zo vroeg mogelijk te gaan ontbijten aangezien de meeste ontbijtzalen/restaurants te klein zijn voor het aantal hotelgasten waardoor de wachttijden behoorlijk kunnen oplopen. De faciliteiten van de door ons aangeboden hotels zijn niet altijd gratis voor hotelgasten. WiFi is niet altijd van goede kwaliteit. Sommige faciliteiten worden verhuurd aan derden. Zo kan het voorkomen dat u ter plaatse entree dient te betalen voor het gebruik van zwembad of fitnessruimte.

Wanneer u als individuele reiziger bij ons transfers, treinen of excursies heeft geboekt, dan ontvangt u hiervoor bij uw reisbescheiden een voucher. Hierop staat de benodigde informatie vermeld zoals waar en hoe laat u uw chauffeur of gids ontmoet of hoe laat u op een station dient te zijn voor uw geboekte treinreis.

In kerken en kloosters stelt men het op prijs als u zich aan de orthodoxe regels houdt: vrouwen bedekken het hoofd met een hoofddoek, sjaal of muts. Er zijn kerken en kloosters waar men het storend vindt als vrouwen in een zeer korte broek gekleed gaan. Ook is het uit den boze om in een kerk te gaan zitten, tenzij men heel oud is.

Individuele rondreizen
Bij individuele rondreizen waarbij u over een auto met privé chauffeur beschikt dient u er rekening te houden dat de chauffeur doorgaans weinig kennis heeft van een buitenlandse taal. Uiteraard is hij op de hoogte van de route welke u gaat rijden en welke bezienswaardigheden u onderweg tegenkomt. Hij is dus alleen uw chauffeur en zal u niet begeleiden bij het bezoeken van de bezienswaardigheden. Tevens is het gebruikelijk dat bij de overnachtingen in een guesthouse, waar ook het diner ’s avonds plaatsvind, de chauffeur aan uw tafel aanschuift.

Eventuele wijzigingen
Onze dagprogramma’s zijn vrij gedetailleerd weergegeven om u een zo goed mogelijk beeld te geven van de geplande invulling van de reis. Toch zijn er factoren die invloed kunnen hebben op de uitvoering, zoals gewijzigde dienstregelingen, kapotte wegen, slecht weer of materiaalpech. Als bepaalde omstandigheden daartoe aanleiding geven, behouden wij ons nadrukkelijk het recht voor om - vooraf of ter plaatse - wijzigingen in route, dagindeling, overnachtingen, vervoer of excursies aan te brengen. Het kan ook voorkomen dat een museum of klooster voor een dag wordt gesloten in verband met renovatie of hoog bezoek. U kunt er in zo'n geval natuurlijk van op aan dat wij onze uiterste best doen om de kwaliteit en het karakter van de reis zoveel mogelijk te handhaven. Eventuele extra reis- en verblijfskosten die als gevolg van overmachtssituaties gemaakt worden, kunnen voor rekening van de deelnemers komen. Mocht een van de aangeboden accommodaties onverwachts niet akkoord komen, dan reserveren wij voor u een gelijkwaardige, alternatieve accommodatie. Voor excursies waar Bolsjoj c.q. onze lokale vertegenwoordiger niet in bemiddelt, dragen wij geen enkele verantwoordelijkheid. De vertrek- en aankomsttijden genoemd in onze programma's zijn altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, onaangekondigd gewijzigd worden.

Fooien
Aan het einde van een excursie of van uw verblijf is het doorgaans gebruikelijk dat de gids en/of chauffeur een fooitje ontvangen. Gemiddeld geven onze gasten per persoon zo’n € 5 per dag. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend.

Georgië kent grote landschappelijke en klimatologische variatie. Geografisch gezien ligt een groot deel van Georgië in Azië. In de lagere delen van het land spreken we van een zeeklimaat met zelfs aan de kust van de Zwarte Zee een mediterraan klimaat met subtropische vegetatie. In de zomer en het najaar is het hier heerlijk toeven. In de zomermaanden kan de temperatuur in Tbilisi flink oplopen. Georgië is in de lente behoorlijk nat. Rond het Kaukasus-gebergte heerst een landklimaat. Het is hier in de zomer iets koeler en in de winter kan het behoorlijk vriezen. Toch beschermen de hoge toppen van het Kaukasus-gebergte de rest van het land tegen de strenge vorst vanuit Siberië. Er zijn verschillende wintersport gebieden. Tbilisi kan in de zomer erg warm worden.

Armenië kent een gematigd landklimaat met droge zonnige zomers en koude zeer sneeuwrijke winters. Vooral ’s nachts kan het dan vrij koud worden. Armenië is een droog land met zeer gevarieerde landschappen. Van mooie groene bergtoppen tot aan uitgestrekte steppe. Hierdoor is de fauna ook zeer aantrekkelijk, het lijkt soms wel of je ineens in een ander land bent. Vooral in de groene oase rond het meer van Sevan en de natuurparken van Dijian is het in de lente en ’s zomers fantastisch groen met veel verschillende bloemen en planten. Het is hier aanzienlijk koeler dan in de rest van het land. Jerevan ligt eigenlijk midden in de steppe. Het is hier in de zomer vooral erg droog maar de warmte is niet onbehaaglijk.

Tijdzones
Het is in Georgië en Armenië in de zomer 2 uur en in de winter 3 uur later dan in Nederland.

Georgië 2023
01 januari Nieuwjaar
07 januari Orthodox Kerstmis
14 januari Orthodox Nieuwjaar & dag van de Vlag
19 januari Orthodox Driekoningen
08 maart Internationale vrouwendag
09 april Dag van Nationale Eenheid
24 en 25 april Orthodox Pasen
09 mei dag van de Overwinning
26 mei Onafhankelijkheidsdag
28 augustus Orthodox Maria Hemelvaart
14 oktober Herdenking van de bouw van de Svetitskhoveli-kathedraal
23 november Heilige Sint Joris dag

Armenië 2023
01 januari Nieuwjaar
06 januari Armeens Kerstmis
07 januari Dag van de Doden
28 januari Dag van het Leger
24 februari Heilige Vardan
08 maart Internationale vrouwendag
17 april Armeens Pasen
24 april Herdenking van slachtoffers van de Armeense Genocide
01 mei Dag van de Arbeid
09 mei Dag van de Overwinning
28 mei Dag van de Republiek
12 en 13 juni Orthodox Pinksteren
05 juli Dag van de Grondwet
16 augustus Tenhemelopneming Heilige Moeder Gods
21 september Onafhankelijkheidsdag
07 december Herdenking van de slachtoffers aardbeving van 1988

Preferenties en essenties
Indien u bepaalde preferenties/voorkeuren tijdens uw reservering aan ons kenbaar maakt dan zullen wij deze op uw factuur vermelden. Wij zullen zoveel mogelijk rekening houden met uw wensen maar wij zijn daarbij afhankelijk van luchtvaart- en/of busmaatschappijen en natuurlijk hoteliers. Derhalve zijn preferenties altijd onder voorbehoud waaraan geen rechten kunnen worden verleend. Essenties, altijd alleen op medische gronden, worden per boeking bekeken en indien toegewezen op de factuur aan u bevestigd. Er kunnen kosten aan verbonden zijn.

Mobiliteit
De bestemmingen die wij aanbieden zijn niet of slecht toegankelijk voor rolstoelen en rollators. Niet alle hotels hebben liften en het kan voorkomen dat liftstoringen langer duren dan bij ons gebruikelijk is. Aanpassingen m.b.t. vluchten, vervoer, hotels en excursies kunnen enkel als preferentie worden aangegeven. Ook zijn de faciliteiten in openbare gebouwen, musea en in bussen/metro's minimaal aangepast. Als u niet goed ter been bent, dan is het raadzaam om goede begeleiding mee te nemen die u kan helpen waar nodig.

Valuta
Het beste kunt u in Georgië en Armenië gewoon met uw bankpas (met Maestro) of cash betalen. In de steden vindt u pinautomaten waar u cash geld kunt pinnen. Creditcards zoals Visa/Eurocard en American Express worden bij grotere hotels en winkelketens steeds vaker geaccepteerd. In musea, kleinere winkeltjes en terrasjes kan doorgaans alleen met cash geld worden betaald. Ook in het binnenland neemt men enkel cash geld aan.

Diverse Nederlandse banken hebben ter voorkoming van fraude blokkades ingevoerd waardoor u wellicht niet in het buitenland kunt pinnen. Neem vooraf uw reis contact op met uw bank om de eventuele blokkade op te laten heffen.

Het betaalmiddel in Georgië is de lari.
1 euro is ca. 3 lari (wisselkoers per juni 2022)

Het betaalmiddel in Armenië is de dram.
1 euro is ca. 425 dram (wisselkoers per juni 2022)

Meenemen / Voltage
Het is altijd raadzaam om een regenjas, paraplu en trui/vest mee te nemen. Mocht u iets zijn vergeten geen probleem, in de Georgië en Armenië is werkelijk alles te koop. In Georgië en Armenië kent men net als in Nederland overal 220 volt. De stopcontacten zijn Europese stijl. U heeft dus geen adapter nodig.

Persoonlijke eigendommen welke achter zijn gelaten in vliegtuig, bus, hotel of schip kunnen nimmer door Bolsjoj Reizen worden nagezonden. U bent altijd zelf verantwoordelijk voor uw bagage, niet het hotelpersoneel, uw chauffeur of uw gids.

Maaltijden / Uit eten
Er zijn overal restaurants waar uiteenlopend van eenvoudig tot zeer goed kan worden gegeten. In bijna alle restaurants in de grotere plaatsen heeft men Engelse menukaarten.

Openbaar vervoer / Taxi's
Tbilisi heeft een metro met 2 lijnen en Jerevan met 1 lijn. Hiermee kun je een eind komen. Om gebruik te maken van lokale bussen valt niet mee. Er rijden in de steden voldoende betaalbare taxi's rond. Men kent ook het fenomeen "snorder" dat net zo geaccepteerd is als de officiële taxi. Mocht u er gebruik van willen maken, dan hoeft u maar langs de kant van de weg te gaan staan en uw hand uit te steken en de eerste de beste auto stopt. Alvorens in te stappen is het natuurlijk van belang eerst te vragen of de chauffeur u wel naar de plaats van bestemming wilt vervoeren en hoeveel hij hiervoor vraagt.

Fotograferen
In Georgië en Armenië kunt u de mooiste plaatjes schieten. Officieel is het verboden om politie en militairen te fotograferen. Bij het fotograferen van monniken en priesters hoort men eerst even toestemming te vragen. In sommige musea mag alleen tegen betaling worden gefotografeerd. Let op: ook hier kunnen ruimtes zijn waar absoluut niet gefotografeerd mag worden of alleen zonder flits. Indien men zich hier niet aan houdt, zal men hierop direct worden aangesproken. De fotocamera kan zelfs worden ingenomen!

Telefoneren / WiFi
Het is geen probleem om vanuit Georgië en Armenië direct naar Nederland te bellen. De toegangscode voor Nederland is +31. In de meeste steden en vaak ook op het platteland kunt u gewoon uw mobiele telefoon gebruiken. De telefoonnummers van uw accommodaties ontvangt u bij uw reisbescheiden. Zowel in hotels als in restaurants en cafés heeft men gratis WiFi. Het bereik is in deze landen doorgaans van iets mindere kwaliteit dan dat wij in Nederland gewend zijn.

Belangrijke nummers:
-Nederlandse Ambassade in Tbilisi tel. +995-3222 76200
-Nederlandse Ambassade in Jerevan tel. +374-10520 388

Verzekeringen
U bent verplicht om een goede reisverzekering af te sluiten. Onze medewerkers adviseren u gaarne over de diverse mogelijkheden met betrekking tot een reisverzekering. Ook voor een annuleringsverzekering kunt u bij ons terecht.

Inentingen
Voor de corona regels van de diverse landen verwijzen wij graag naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken /WIJS OP REIS! De regels verschillen vaak per land en kunnen onaangekondigd door de landen zelf worden gewijzigd. Dit is geen reden tot kosteloos annuleren. Reizigers zijn zelf verantwoordelijk om de juiste maatregelen te treffen om zodoende voor of tijdens de reis niet voor verrassingen te komen staan. Wij adviseren al onze cliënten zich volledig te laten vaccineren inclusief boosters om zodoende problemen te voorkomen. Mocht u voor vertrek positief worden getest voor corona dan kunt u niet zo maar kosteloos annuleren. U kunt zich hiervoor wel verzekeren. Wij adviseren u contact op te nemen met uw reis- en/of annuleringsverzekering zodat zij u kunnen adviseren. Alle verzekeringsmaatschappijen hebben weer hun eigen regels.

Veiligheid
In Georgië en Armenië is het net zo veilig als in de rest van Europa. In de grotere steden zijn, zoals in alle grote steden van de wereld, wel zakkenrollers actief. Wij adviseren u om op drukke plaatsen, zoals bij oversteekplaatsen (zebrapaden), winkels, restaurants en op busstations, extra op uw spulletjes te letten. Neem altijd een kopie van uw paspoort mee op reis. Wij adviseren u geen waardevolle sieraden etc. mee te nemen. Overige waardevolle spullen kunt u in uw afsluitbare koffer in uw kamer bewaren. Foto/filmcamera’s kunt u uiteraard gewoon meenemen.

Een ander land, andere gewoonten
Een vakantie in het buitenland betekent andere mensen, een andere taal, een andere cultuur, ander eten en andere gewoonten. Kortom, het is niet zoals thuis. Dat is natuurlijk een van de leukere dingen van een vakantie in het buitenland, maar zeker ook iets om rekening mee te houden. Pas u daarom aan wanneer bepaalde zaken anders zijn dan u in Nederland gewend bent. De toeristische infrastructuur is in de landen die wij aanbieden nog in opbouw en door de aard van het land primitiever dan elders in West-Europa. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat men ter plaatse minder flexibel is dan dat wij graag zouden willen zien. Het aanpakken van problemen of andere zaken komen soms een beetje chaotisch over. Vluchtschema’s en treintijden kunnen worden gewijzigd of een hotelreservering wordt omgezet naar een ander, gelijkwaardig hotel, waardoor aanpassingen nodig zijn. Wij vragen u bij voorbaat om begrip te tonen voor eventuele onvolkomenheden, die niet aan ons of onze lokale vertegenwoordigers te wijten zijn maar inherent zijn aan de situatie ter plaatse. Speciaal voor reizen naar onze bestemmingen, landen waar grote maatschappelijke veranderingen plaatsvinden, dient u zich hiervan bewust te zijn bij het maken van uw reisplannen. Verder dient u te weten dat het niveau van onderhoud aan gebouwen (hotels/musea) minder is dan bij ons. Doorgaans wordt er door de lokale bevolking op verschillende bestemmingen weinig of geen Engels of Duits gesproken.

Onvolkomenheden
Bolsjoj Reizen is ervan overtuigd dat de aangeboden reizen van goede kwaliteit zijn. Mocht u desondanks onvolkomenheden of problemen tegenkomen, dan dient u deze onmiddellijk aan het verantwoordelijke gezag (hotelier/receptie/chauffeur/reisleiding) tijdens de reis kenbaar te maken. Zij zijn ter plaatse en kunnen problemen het snelst verhelpen. Indien een eventueel probleem niet naar wens of niet snel genoeg wordt opgelost, verzoeken wij u contact op te nemen met onze agent/vertegenwoordiger. Zowel onze agent als wijzelf beschikken over een noodnummer dat 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is in het geval van nood of bij problemen. Mocht u daarna nog klachten hebben, dan kunt u deze binnen een termijn van 1 maand na afloop van de reis schriftelijk bij Bolsjoj Reizen indienen. Uw klacht kan alleen ontvankelijk worden verklaard als u deze ter plaatse bij de betreffende vertegenwoordiging kenbaar heeft gemaakt en hiervan een schriftelijke ontvangstbevestiging heeft ontvangen.

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Tbilisi
Dag 2 Tbilisi
Dag 3 Tbilisi
Dag 4 Tbilisi
Dag 5 Tbilisi-Akhaltsikhe
Dag 6 Akhaltsikhe
Dag 7 Akhaltsikhe-Kutaisi
Dag 8 Kutaisi
Dag 9 Kutaisi-Batumi
Dag 10 Batumi
Dag 11 Batumi-Tbilisi
Dag 12 Tbilisi
Dag 13 Tbilisi-Amsterdam
Boek deze reis