download
info@bolsjoj.nl 020 - 2012777

10-daagse stedenreis Kiev, Lviv en Odessa met excursieprogramma

Vanaf € 1.245,-
 • Unieke stedenreis
 • Privé excursies inbegrepen
 • Engelssprekende gidsen
 • Transfers bij aankomst
 • Vluchten met LOT Polish Airlines
 • Verblijf in een goede 3-sterrenhotels
 • Dagelijks vertrek
 • Verlengen mogelijk
 • Andere hotels, geen probleem!
Bekijk data en prijzen

Kiev is een zeer overzichtelijke en vooral vriendelijke stad met opvallend veel parken en mooie groene straten. De beroemdste bezienswaardigheid is het Petsjorskaja-holenklooster, waarvoor men vanuit de hele wereld naar Kiev reist. Ook de St. Sofia-kathedraal, de Sint Michael Gouden Dom-kathedraal, het Onafhankelijkheidsplein en de gezellige wijk Podil mag u niet missen. De stad Lviv wordt ook wel eens vergeleken met steden als Praag, Boedapest en Wenen. De stad is ook bekend onder de namen Lwow (Pools), Lemberg (Duits) en Leopolis (Latijn). Alleen al de verschillende namen geven aan dat Lviv, cultuurhistorisch, een van de belangrijkste steden van Midden-Europa is geweest. Het oude centrum valt onder het werelderfgoed. Odessa is met zijn mediterrane klimaat en ligging aan de Zwarte Zee een heerlijke stad. In het bruisende centrum vind je sfeervolle terrasjes, leuke winkels en markten. Odessa is van oudsher een stad van intellectuelen, vermogende families en kunstenaars. Niet ver buiten de stad vind je de heerlijke en zeer levendige stranden aan de Zwarte Zee.

U reist op individuele basis en verblijf in Kiev in Hotel Ukraina***, in Lviv in Hotel George*** en in Odessa in Hotel Marlin*** op basis van logies/ontbijt. Tijdens de excursies wordt u begeleid door Engelssprekende gidsen.
Extra nachten kunnen worden bijgeboekt en tegen geringe meerkosten kan er voor andere hotels worden gekozen.

Vluchten met LOT Polish Airlines in de L-klasse (goedkoopste toeristenklasse)

Dag 1 vertrek Amsterdam 10.25 uur, aankomst Warschau 12.25 uur
Dag 1 vertrek Warschau 14.40 uur, aankomst Kiev 17.15 uur
Dag 10 vertrek Odessa 14.45 uur, aankomst Warschau 15.35 uur
Dag 10 vertrek Warschau 16.45 uur, aankomst Amsterdam 18.55 uur
Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud.

Tijdverschil met Nederland

Polen geen
Oekraïne + 1 uur

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Kiev
Dag 2 Kiev
Dag 3 Kiev
Dag 4 Kiev
Dag 5 Kiev-Lviv
Dag 6 Lviv
Dag 7 Lviv-Odessa
Dag 8 Odessa
Dag 9 Odessa
Dag 10 Odessa-Amsterdam
Boek deze reis
Dag 1

Amsterdam-Kiev

Vandaag vliegt u met LOT Polish Airlines van Amsterdam via Warschau naar Kiev. In de aankomsthal wordt u verwelkomt door onze chauffeur voor de transfer van de luchthaven naar uw hotel.

Dag 2

Kiev

Als eerste kennismaking staat er een stadsrondrit op het programma. De chauffeur rijdt langs de meest uiteenlopende bezienswaardigheden zoals het Mariinsky-paleis/Mary’s Palace, de parlementsgebouwen, een aantal musea, parken en bekende pleinen. Onderweg vertelt uw gids u het een en ander over de geschiedenis van de stad en de verschillende monumenten. U bezoekt de barokke St. Andrewkathedraal uit 1747, een meesterwerk van de Italiaanse architect Rastrelli, en de oude Andrewstraat, een van de oudste straten van het centrum. Een korte wandeling is zeker de moeite waard. Via de gezellige studentenwijk Podil rijdt uw chauffeur naar het Onafhankelijkheidsplein. In de middag wandelt u met de gids naar de St. Sofia-kathedraal en de blauwe St. Michael Gouden Domkathedraal.

Dag 3

Kiev

Na het ontbijt wordt u weer door uw gids opgehaald en samen rijdt u met het openbaar vervoer richting de Dnjepr. Vanochtend bezoekt u het wereldberoemde Petsjorskaja-holenklooster dat in 1054 werd gesticht. Dit klooster, zetel van de Russisch-orthodoxe kerk in Oekraïne, draagt de titel ‘Lavra’. Onder het klooster bevindt zich een ondergronds labyrint van holen en gangen waar gemummificeerde monniken en heilige liggen begraven. Na de rondleiding heeft u de middag vrij om zelf de stad verder te verkennen.

Dag 4

Kiev

Gehele dag ter vrije besteding. Indien gewenst kunt u voor de ochtend nog een optionele excursie naar Pirogovo bijboeken à € 85 per persoon inclusief auto met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden. In Pirogovo, zo'n 15 km buiten Kiev, bezoekt u het interessante Openluchtmuseum van Volkse Architectuur. Het museum is opgezet ter bescherming van het nationale erfgoed. Tijdens een rondleiding vertelt uw gids u meer over het harde plattelandsleven, het meubilair en de gebruiksvoorwerpen uit vroege tijden.

Uiteraard kunt u ook de indrukwekkende dagexcursie naar Tsjernobyl bijboeken. Meer informatie over beide excursies vindt u onder het tabblad Excursieprogramma.

Dag 5

Kiev-Lviv

Na het ontbijt dient u uw hotelkamer weer te verlaten. Uw bagage kunt u bij de hotelreceptie in bewaring geven. Ruim op tijd neemt u zelf een taxi vanaf het hotel naar het station. Deze transfer is ook bij te boeken. De dagtrein vertrekt vroeg in de middag. Wij reserveren voor u zitplaatsen in de 2e klas. Rond 20.00 uur komt de trein aan in Lviv waar onze chauffeur al klaarstaat om u te verwelkomen en u naar uw hotel te brengen.

Dag 6

Lviv

Vanochtend maakt u met onze lokale gids een stadswandeling van ca. 3 uur door het oude centrum van Lviv. Lviv is een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa en kent een roerige geschiedenis. De gezellige Svobody Prospekt/Vrijheidslaan, die onder andere dienst doet als ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking, loopt van het geweldige Mitskevycha-plein naar het prachtige Ivan Franko Opera en Ballet Theater. Ten oosten van deze boulevard liggen de oudste straatjes van de stad. Het centrum van de stad valt onder het werelderfgoed van UNESCO. Talloze historische monumenten, prachtig gerestaureerde gebouwen versierd met een overdaad aan schitterende gevels met kleine balkonnetjes, pittoreske pleintjes met fonteinen, standbeelden en hofjes zijn zeker een stadswandeling waard. Na een korte lunchpauze bezoekt u het Lviv National Museum dat in een prachtige villa is gehuisvest. Dit museum van Oekraïense volkskunst herbergt een schitterende collectie eeuwenoude voorwerpen en iconen. Het werd in 1905 opgericht door de op handen gedragen metropoliet Andreas Sheptytsky. Na een mooie rondleiding wandelt u terug naar uw hotel.

Dag 7

Lviv-Odessa

Gehele dag ter vrije besteding. Na het ontbijt dient u uw hotelkamer weer te verlaten. Uw bagage kunt u bij de hotelreceptie in bewaring geven. Er zijn nog voldoende interessante plekjes, musea, galeries en monumenten te bekijken. Aanraders zijn: de Lviv Art Gallery dat een gedeelte van haar collectie in het Potocki-paleis heeft ondergebracht en de oude Lychakiv begraafplaats/necropolis waar u naast prachtige graven met oude beelden ook gedenkmonumenten uit verschillende oorlogen kunt bewonderen. Ruim op tijd neemt u zelf een taxi vanaf het hotel naar het station voor de nachttrein van Lviv naar Odessa. Wij reserveren voor u een 2-persoonslaapcoupé.

Dag 8

Odessa

Al vroeg in de ochtend rijdt de nachttrein Odessa binnen. Op het perron wordt u welkom geheten door onze chauffeur. U kunt op eigen gelegenheid eerst even een kopje koffie of broodje nuttigen. Rond 9.30 uur maakt u tijdens een stadsrondrit kennis met een van de mooiste en meest romantische steden aan de Zwarte Zee. De chauffeur rijdt u langs verschillende paleizen, het fraaie Operahuis, de Potemkintrappen en de heerlijke stranden bij Arkadia. Onderweg zal uw gids u uitleg geven over de geschiedenis en verschillende bezienswaardigheden. Het was de Russische tsarina Catharina de Grote die de stad in 1794 stichtte omdat zij vond dat haar rijk wel een grote havenstad aan de Zwarte Zee kon gebruiken. De brede klinkerstraten, de ouderwetse lantaarnpalen en wegwijzers, de kleurrijke gevels en vooral de prachtige bomen geven Odessa de uitstraling van een zeer rijke en gezellige internationale havenstad. Rond 13.30 uur komt u bij uw hotel aan. Rest van de middag vrij verblijf.

Dag 9

Odessa

Vanochtend bezoekt u samen met uw gids het Odessa Fine Art Museum of te wel het Museum voor Schone Kunsten dat in het Potocki-paleis is gehuisvest. Het paleis werd gebouwd door meneer Potocki, eens een Pools Parlementslid die bij de deling van Polen trouw bleef aan de Russische tsaar. Hij werd niet alleen een rijk landeigenaar maar kreeg van de Russische tsaar ook een diplomaten status. Het museum is een van de belangrijkste kunstgalerijen van Oekraïne en herbergt meer dan 10.000 kunstwerken waaronder schilderijen van bekende Russische en Oekraïense kunstenaar uit de late 19de- en 20ste eeuw. Middag ter vrije besteding.

Dag 10

Odessa-Amsterdam

Na het ontbijt dient u uw hotelkamer weer te verlaten. Uw bagage kunt u bij de hotelreceptie in bewaring geven. Ruim op tijd neemt u zelf een taxi vanaf het hotel naar de luchthaven voor uw terugvlucht via Warschau naar Amsterdam. Uiteraard heeft u de mogelijkheid uw verblijf in Odessa te verlengen.

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Kiev
Dag 2 Kiev
Dag 3 Kiev
Dag 4 Kiev
Dag 5 Kiev-Lviv
Dag 6 Lviv
Dag 7 Lviv-Odessa
Dag 8 Odessa
Dag 9 Odessa
Dag 10 Odessa-Amsterdam
Boek deze reis

Hieronder vindt u een omschrijving van alle bezienswaardigheden die in het dagprogramma zijn opgenomen. De excursies met Engelssprekende gidsen en auto met chauffeur, indien van toepassing, beginnen doorgaans ’s morgens om 10.00 uur. U wordt dan in de lobby van uw hotel opgehaald. Alle entreegelden zijn inbegrepen. Indien er tijdens de excursies gebruik wordt gemaakt van het openbaarvervoer zoals de metro of bus dan zijn deze kosten voor eigen rekening (metro- of buskaartje ca. € 0,40 per ritje). Graag verwijzen wij ook naar het tabblad Praktische info/Programma en excursies.

Stadsrondrit Kiev

Een stadsrondrit is de manier om een goede indruk van een stad te krijgen. U komt langs de meest belangrijke culturele rijkdommen en krijgt u de meest uiteenlopende bezienswaardigheden te zien zoals het Mariinsky-paleis/Mary's Palace, de parlementsgebouwen, een aantal musea, parken en bekende pleinen. Onderweg vertelt uw gids u het een en ander over de geschiedenis van de stad en de verschillende monumenten. U bezoekt de barokke St. Andrewkathedraal uit 1747, een meesterwerk van de Italiaanse architect Rastrelli, en de oude Andrewstraat, een van de oudste straten van het centrum. Tal van originele oude huisjes, antiekwinkeltjes en de straatmarkt met lokale kunst zorgen voor een kleurrijk en gezellig geheel. Een korte wandeling is zeker de moeite waard. Via de gezellige studentenwijk Podil rijdt uw chauffeur naar het Onafhankelijkheidsplein.
Op een heuveltop, aan een van de oudste straten van Kiev, ligt deze prachtige barokke kerk welke naar ontwerp van de Russische architect Bartolomeo Rastrelli is gebouwd. De opdrachtgeefster was Tsarina Elisabeth. Het moest een eerbetoon worden aan Andrew, de beschermheilige van Kiev. De kerk dateert uit de 18de eeuw en wordt weleens, ten onrechte, 'kathedraal' genoemd. De buitenkant van de kerk werd voltooid in 1754. Dertien jaar later werd het interieur. De prachtige fresco's werden gemaakt door de kunstenaars Romensky en Chaikovsky waarbij zij gebruik maakten van 1025 gouden platen. Het is een spiritueel centrum en een heilige plaats in Oekraïne welke wordt omringd door mooie oude straatjes waar een levendige markt plaatsvind. Deze combinatie maakt het dat deze kerk een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad is.
Deze kathedraal is een van de bekendste kathedralen van Kiev en is vernoemd naar de Hagia Sofia in Istanboel. Gebouwd ter ere van koning Jaroslavl in de 11de eeuw is het daarmee de oudste kerk van Kiev. In de navolgende eeuwen werd de Sofia-kathedraal meerdere keren vernietigd, herbouwd en werd er aangebouwd. Zo ontstond er een constructie die bestaat uit een combinatie van 17de, 18de en 19de eeuwse elementen. De kathedraal is het meest bekend om de vele prachtige kleurrijke mozaïeken en fresco's die de wanden en het plafond versieren zijn te bewonderen. De klokkentoren en de prachtige glanzende gouden koepels dateren uit de 18de eeuw. In deze kathedraal zijn verschillende vorsten gekroond. Binnen de ommuring van het terrein is een mooie tuin aangelegd waar je heerlijk kunt wandelen.
Aan de overkant van de St. Sofiakathedraal, ligt de in fel blauw geschilderde St. Michaelkloostercomplex met als belangrijkste gebouw de St. Michaelkathedraal. Deze kathedraal is gebouwd in de 12de eeuw in opdracht van prins Svyatoslav II en is de eerste kerk in Kiev die gebouwd is met een gouden koepel. In 1240 werd het kloostercomplex verwoest door de Mongolen waarna het in de 16de eeuw werd herbouwd in Barokke stijl en een bedevaartplaats werd. In 1935 werden de kathedraal en de klokkentoren wederom verwoest, maar nu door de Bolsjewieken, om plaats te maken voor een groot gebouw waarin het ministerie gehuisvest zou worden. Uiteindelijk is dit plan niet door gegaan en nadat het Sovjet regime viel is de kerk door gelovigen weer steen voor steen opgebouwd.
Het wereldberoemde Petsjorskaja-holenklooster werd in 1054 gesticht door de monniken Antonius en Theodosius. De eerste monniken leefden hier in holen, vandaar de naam holenklooster. Dit klooster maakte van Kiev het Rome van de Orthodoxe kerk en kreeg daarom de titel 'Lavra'/klooster in de hoogste rangorde. Het is daarmee de belangrijkste bedevaartsoord van het land De oudste kerk, uit de 12de eeuw, is gehuisvest boven de toegangspoort. In de 17de- eeuw is het kloostercomplex verbouwd in de stijl van Oekraïense barok. Gebouwd op de rechteroever van de Dnjepr bestaat het ommuurde kloostercomplex uit een boven- en een benedendeel. Het meest opvallende is wel de 96.5 meter hoge klokkentoren uit 1745. In het ondergrondse labyrint van holen liggen tientallen gemummificeerde monniken en heiligen begraven, die nog dagelijks worden aanbeden.
Deze excursie wordt uitgevoerd met een internationaal gezelschap onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Op 26 april 1986 vond er bij de plaats Tsjernobyl in Oekraïne een ramp plaats die zijn weerga niet kent. In de grootste kerncentrale van de toenmalige Sovjet Unie ontplofte reactor nummer 4. Een menselijke communicatie fout veroorzaakte ’s werelds grootste kernramp met verschrikkelijke gevolgen. Ruim 600.000 mensen, in een straal van 30 km om Tsjernobyl, liepen de hoogste stralingsdosis op. De bevolking werd helaas niet snel genoeg geëvacueerd. Vandaag de dag heeft de plaatselijke bevolking van toen nog steeds te maken met de gevolgen van deze ramp die zich inmiddels 25 jaar geleden afspeelde. Vroegere bewoners lijden nog steeds aan verschillende ziektes. In totaal zijn in de besmette gebieden zo’n 6,5 miljoen mensen blootgesteld aan enige vorm van straling. Nu wonen er officieel geen mensen meer binnen een straal van 30 km om Tsjernobyl. Het gebied is afgezet en wordt bewaakt door binnenlandse veiligheidstroepen en militairen. Alleen met toestemming van het Ministerie van Binnenlandse Zaken kan men, alleen onder begeleiding, het gebied bezoeken. Tsjernobyl is zeker geen attractiepark waar men bij de ingang een kaartje koopt. Het is een stukje geschiedenis, een zeer indrukwekkende en educatieve plek, waarvan jong en oud veel kunnen leren. Zie ook het excursieprogramma van onze 4-daagse individuele stedenreis Kiev met Tsjernobyl.

Excursie: KE20
Wanneer: dagelijks (onder voorbehoud)
Duur: 7 uur
Vervoer: touringcar

Prijs per persoon: € 155
In Pirogovo, op ca. 15 km ten zuiden van Kiev, ligt het interessante Openluchtmuseum van Volkse Architectuur. Dit etnografisch museum is opgezet ter bescherming van het nationale erfgoed. Hier bekijkt u een fascinerende verzameling van zo'n 100 houten kerken, klokkentorens, molens, oude huisjes en karakteristieke boerderijen. Uit alle regio's van het land kan men hier de verschillende bouwstijlen bewonderen. Sommigen van de gebouwen zijn toegankelijk en kan men het interieur bekijken. Tijdens de rondleiding vertelt uw gids u meer over het harde plattelandsleven, het meubilair en de gebruiksvoorwerpen uit vroege tijden/17de tot 20ste eeuw.
In Lviv hangt een gemoedelijke en zeer gezellige sfeer. De stad is ook bekend onder de naam: Lwow (Pools), Lemberg (Duits) en Leopolis (Latijn). Alleen al de verschillende namen geven aan dat Lviv, cultuurhistorisch, een van de belangrijkste steden van Midden-Europa is geweest. Deze stadswandeling begint op het oude marktplein genaamd Rynok, gebouwd volgens de voorschriften van de Maagdenburgse wet die hier in de 14de eeuw is vastgesteld en waar het grote en dominerende stadhuis aan is gelegen. Al wandelend door de kleine straatjes maakt men kennis met een rijke architectuur. De fascinerende verscheidenheid aan prachtige herenhuizen met hun renaissance- en barokke gevels, waarvan sommige nog sporen van Oekraïense volksarchitectuur dragen zijn een lust voor het oog.
Het Lviv National Museum wordt tegenwoordig ook wel het Andrey Sheptytsky National Museum genoemd. Aanvankelijk werd het museum in 1905 als privé museum opgericht door metropoliet/ aartsbisschop Andreas Sheptytsky onder de naam Church Museum. In 1913 werd het opengesteld voor en geschonken aan het Oekraïense volk en in 2005 kreeg het museum vanwege het 100-jarig bestaan de status nationaal museum. Vandaag de dag is het een van de meest toonaangevende musea van het land dat vooral gespecialiseerd is in de studie en het behoud van belangrijke kunstwerken en objecten. Het museum is vooral trots op haar waardevolle collectie middeleeuwse en kerkelijke kunstvoorwerpen van rond de 12de eeuw.
U maakt tijdens een stadsrondrit kennis met een van de mooiste en meest romantische steden aan de Zwarte Zee. Het was de Russische tsarina Catharina de Grote die de stad in 1794 stichtte omdat zij vond dat haar rijk wel een grote havenstad aan de Zwarte Zee kon gebruiken. Odessa kreeg al gauw de bijnaam 'Marseille van de Zwarte Zee'. Sommige toeristen zeggen zich in Barcelona, Praag of Boedapest te wanen. De brede klinkerstraten, de ouderwetse lantaarnpalen en wegwijzers, de kleurrijke gevels en de prachtige bomen geven Odessa de uitstraling van een zeer rijke en gezellige internationale havenstad. Van oudsher is het een stad van intellectuelen, vermogende families en kunstenaars. De chauffeur rijdt u langs verschillende paleizen, het fraaie Operahuis, de Potemkntrappen en de heerlijke stranden bij Arkadia.
Odessa Fine Art Museum of te wel het museum voor Schone Kunsten is het Potocki-paleis gehuisvest. Het paleis werd gebouwd door de Italiaanse architect Francesco Boffo in opdracht van meneer Potocki, eens een Pools Parlementslid die bij de deling van Polen trouw bleef aan de Russische tsaar. Hij werd niet alleen een rijke landeigenaar, maar kreeg van de Russische tsaar ook een diplomaten status. Het museum dat in 1899 werd geopend is een van de belangrijkste kunstgalerijen van Oekraïne. De collectie bestaat uit meer dan 10.000 kunstwerken waaronder schilderijen van bekende Russische en Oekraïense kunstenaars uit de late 19de- en 20ste eeuw. Bezoekers genieten niet allen met volle teugen van de kunstcollectie maar ook van de prachtige paleiszalen met originele ornamenten en decoraties. Onder het paleis ligt Grotto, een soort grot/kelder die ook bezocht kan worden.

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Kiev
Dag 2 Kiev
Dag 3 Kiev
Dag 4 Kiev
Dag 5 Kiev-Lviv
Dag 6 Lviv
Dag 7 Lviv-Odessa
Dag 8 Odessa
Dag 9 Odessa
Dag 10 Odessa-Amsterdam
Boek deze reis

U verblijft tijdens deze reis in de hieronder genoemde hotels op basis van logies/ontbijt.

Hotel Ukraina *** in Kiev

Dit zeer bijzondere voormalige staatshotel wordt van buiten gekenmerkt door een typische Sovjetuitstraling en ook binnen proeft men de vroegere Russische sfeer. Het interieur is echter vrij modern. Een uniek hotel op een unieke locatie.

Ligging: dit zeer populaire 3-sterrenhotel met 373 kamers ligt op een van de beste locaties, midden in het centrum van de stad, met een prachtig uitzicht (vanuit de meeste kamers) over het Onafhankelijkheidsplein (Maidan plein) en de grote Khreschchatik-boulevard met zijn vele winkels, restaurants en bezienswaardigheden. Daarnaast ligt metro station Maidan vlak voor het hotel.

Faciliteiten: in de ruime lobby vindt u de 24 uurs receptie en een balie waar u geld kunt wisselen, een pinautomaat, souvenirs winkeltje, boekenkiosk en drogisterij. De hotelbar verandert ’s avonds in een soort nachtclub. De ontbijtzaal en het restaurant vindt u op de eerste etage. WiFi in het gehele hotel.

Hotelkamers: de mooie hotelkamers zijn uitgerust met tv, minibar, airco en een badkamer met douche en/of bad en toilet.

Hotel George *** in Lviv

Hotel George is gevestigd in een elegant architectonisch monument uit de tijd van de Oostenrijks-Hongaarse monarchie. De brede trappen, lobby, receptie, hoge plafonds, gangen en het restaurant hebben een aristocratische en verfijnde uitstraling. De lijst met beroemde gasten door de eeuwen heen is indrukwekkend lang. Een werkelijk prima hotel voor een goede prijs.

Ligging: het hotel ligt midden in het centrum van het oude Lviv. Veel bezienswaardigheden zijn dan ook lopend bereikbaar. Het Opera en ballet gebouw, de Latijnse Kathedraal en het Rynokplein liggen op slechts 3 minuten lopen. In de nabijheid zijn vele winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Faciliteiten: de 24 uurs receptie heeft meertalig personeel, een ticketservice, huurkluisjes en bagageopslag. Het uitstekende restaurant serveert exquise Europese en Oekraïense gerechten met heerlijke bijpassende wijnen. Naast een loungebar is er 24 uurs roomservice in dit 4 verdiepingen tellende hotel. WiFi in het gehele hotel.

Hotelkamers: alle 82 comfortabel en warm ingerichte kamers hebben een tv, telefoon, bureau en een eenvoudige maar nette badkamer met douche en/of bad, toilet, haardroger, toiletartikelen, badjas en slippers.

Hotel Marlin *** in Odessa

Dit uitstekende kleinschalige en intieme middenklasse hotel is gebouwd in 2017. Het heeft 3 verdiepingen en alle voorzieningen voor een heerlijk verblijf voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers. Het personeel is hartelijk en gastvrij. Een werkelijk prima hotel voor een goede prijs.

Ligging: het hotel ligt midden in het centrum van Odessa. Veel bezienswaardigheden zijn dan ook lopend bereikbaar. Het Opera en ballet gebouw ligt op 500 meter, en het Archeologisch museum op 400 meter. In de nabijheid zijn winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Faciliteiten: de 24 uurs receptie heeft meertalig personeel, een ticketservice en bagageopslag. Het uitstekende restaurant serveert Europese, Pan-Aziatische en lokale Odessa gerechten met heerlijke bijpassende wijnen. Er is een gezellige loungebar, roomservice en een goed uitgerust fitness centrum. WiFi in het gehele hotel.

Hotelkamers: alle 40 comfortabele en modern ingerichte kamers hebben een tv, telefoon, kluisje, airco, minibar en schrijftafel. De mooie en nette badkamers hebben douche en/of bad, toilet en haardroger.

Andere hotels gewenst?

Tegen een toeslag kunt u in andere 3-sterrenhotels, 4- of 5-sterrenhotels verblijven.

Bekijk hier onze hotels in Kiev

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Kiev
Dag 2 Kiev
Dag 3 Kiev
Dag 4 Kiev
Dag 5 Kiev-Lviv
Dag 6 Lviv
Dag 7 Lviv-Odessa
Dag 8 Odessa
Dag 9 Odessa
Dag 10 Odessa-Amsterdam
Boek deze reis

Data

Vertrek dagelijks.

Prijzen

De vanaf prijs van deze reis bedraagt € 1.245, gebaseerd op een verblijf van 2 personen in een 2-persoonskamer in de goedkoopste periode. Alle genoemde prijzen zijn per persoon tenzij anders vermeld.

Reisvoorstel aanvragen

Vertrekdatum
Aantal personen
Kamertype
Uw gegevens
Uw naam
E-mailadres
(Mobiel) telefoonnummer

Inbegrepen:

 • vluchten met LOT in de L-klasse
 • luchthavenbelastingen (€ 145)
 • 1 stuk ruimbagage max. 20 kg (€ 50)
 • 4 x overnachting in Hotel Ukraina
 • 2 x overnachting in Hotel George
 • 2 x overnachting in Hotel Marlin
 • 1 x overnachting in de nachttrein
 • 8 x ontbijt
 • transfers bij aankomst
 • dagtrein Kiev-Lviv 2e klas
 • excursies incl. entreegelden
 • Engelssprekende gidsen

Niet inbegrepen:

 • reserveringskosten € 35 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage € 5

Toeslagen:

 • 1-persoonskamer € 250
 • 1e klas dagtrein Kiev-Lviv € 20
 • meerkosten voorkeur hotel

Extra's:

 • transfer bij vertrek Kiev v.a. € 30 per auto
 • transfer bij vertrek Lviv v.a. € 30 per auto
 • transfer bij vertrek Odessa v.a. € 35 per auto
 • excursie Pirogovo € 85
 • excursie Tsjernobyl € 125
 • verzekeringen

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Kiev
Dag 2 Kiev
Dag 3 Kiev
Dag 4 Kiev
Dag 5 Kiev-Lviv
Dag 6 Lviv
Dag 7 Lviv-Odessa
Dag 8 Odessa
Dag 9 Odessa
Dag 10 Odessa-Amsterdam
Boek deze reis

Documenten

Voor een bezoek aan Oekraïne heeft u een Nederlands paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is na thuiskomst. Voor andere nationaliteiten kunnen andere regels gelden (zelf bij consulaat navragen!).

Ingevolge de Algemene Reisvoorwaarden is de reiziger zelf verantwoordelijk om bij vertrek en tijdens de reis in het bezit te zijn van alle benodigde reisdocumenten.

U heeft geen visum nodig voor Oekraïne.

Bij uw reisbescheiden treft u een reserveringsbevestiging aan van uw vlucht (E-ticket).
De op deze bevestiging vermelde vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud.

De rechtstreekse vluchten naar en van Kiev worden ingboekt bij KLM. Wanneer Kiev gecombineerd wordt met Lviv of Odessa dan worden de vluchten ingeboekt bij LOT Polish Airlines.

KLM vluchten

Stoelreservering
Tegen betaling kunt u een stoel reserveren via www.klm.com. Vanaf 30 uur voor vertrek is een stoelreservering gratis. U heeft dan een keuze uit de overgebleven stoelen, wellicht niet naast elkaar. Het is niet mogelijk om voor ontvangst van de reisbescheiden het E-ticket reserveringsnummer bij ons op te vragen.

Inchecken
Vanaf 30 uur voor vertrek kunt u online inchecken op www.klm.com. Indien u op Schiphol wilt inchecken dan kunt u terecht bij de KLM SELF CHECK IN automaten in vertrekhal 2.

Ruimbagage
De eventueel door u bijgeboekte koffer (1 stuk per persoon) mag max. 23 kg wegen. Totale afmeting max. 158 cm (hxbxd). Indien u bij reservering geen ruimbagage heeft bijgeboekt, dan kunt u dit alsnog zelf bij het online inchecken aangeven en per creditcard betalen. Ruimbagage geeft u af bij de BAGAGE DROP OFF.

Handbagage
Elke passagier mag 1 stuk handbagage meenemen (max. 55 x 35 x 25 cm) en een handtas of een laptoptas (max. 40 x 30 x 15 cm). Totaal gewicht max. 12 kg. Medicijnen kunt u het beste in de handbagage meenemen. Het is ten strengste verboden spuitbussen en/of scherpe voorwerpen, zoals scharen etc. in uw handbagage mee te nemen. Bij de handbagage-controle dient u alle vloeistoffen apart voor screening aan te bieden. De vloeistoffen die u meeneemt dienen in een hersluitbare doorzichtige plastic zak van max. 1 liter te zitten. Vloeistoffen en gels mogen alleen worden meegenomen in verpakkingen van maximaal 100 milliliter.

Kijk op www.klm.com voor de actuele informatie.

LOT Polish Airlines

Stoelreservering
Tegen betaling kunt u een stoel reserveren via www.lot.com. Vanaf 36 uur voor vertrek is een stoelreservering gratis. U heeft dan een keuze uit de overgebleven stoelen, wellicht niet naast elkaar. Het is niet mogelijk om voor ontvangst van de reisbescheiden het LOT-reserveringsnummer bij ons op te vragen.

Inchecken
Vanaf 24 uur voor vertrek kunt u online inchecken op www.lot.com. Indien u op Schiphol wilt inchecken dan kunt u terecht bij de bemande balies van LOT Polish Airlines.

Ruimbagage
De koffer (1 stuk per persoon) mag max. 23 kg wegen. Totale afmeting 158 cm (h x b x d). Ruimbagage geeft u af bij de BAGAGE DROP OFF.

Handbagage
Elke passagier mag 1 stuk handbagage meenemen (max. 55 x 40 x 23 cm) en een handtas of een laptoptas (max. 40 x 35 x 12 cm). Totaal gewicht max. 8 kg. Medicijnen kunt u het beste in de handbagage meenemen. Het is ten strengste verboden spuitbussen en/of scherpe voorwerpen, zoals scharen etc. in uw handbagage mee te nemen. Bij de handbagage-controle dient u alle vloeistoffen apart voor screening aan te bieden. De vloeistoffen die u meeneemt dienen in een hersluitbare doorzichtige plastic zak van max. 1 liter te zitten. Vloeistoffen en gels mogen alleen worden meegenomen in verpakkingen van maximaal 100 milliliter.

Kijk op www.lot.com voor de actuele informatie.


Wij raden u aan om minimaal 3 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn vanwege de drukte en de extra veiligheidsmaatregelen (advies ANVR en luchtvaatmaatschappijen). Ongeacht de drukte zijn reizigers zelf verantwoordelijk om op tijd bij de Gate (het vliegtuig) te zijn.

Ieder land classificeert zijn hotels volgens nationale normen. De kamers en de dienstverlening in de diverse hotels kunnen van wisselende kwaliteit zijn. Zo kan het voorkomen dat u het een dagje zonder warm water of met troebel/bruin water moet stellen wegens onderhoudswerkzaamheden die door de gemeente worden uitgevoerd. Helaas kunnen wij u hiervan niet vooraf op de hoogte stellen. Mogen wij u erop attenderen dat een 3-sterrenhotel over het algemeen, net als in Nederland, een gewoon eenvoudig hotel is zonder enige luxe of bijzondere service. Ook onder de 4-sterrenhotels zijn veel prijsverschillen, dus kwaliteitsverschillen. Een 4-sterrenhotel wilt niet zeggen dat u in een luxe hotel verblijft.

Hotelkamers
Op de dag van aankomst kunt u doorgaans vanaf 14.00 uur uw hotelkamer betrekken en op de dag van vertrek dient u doorgaans uw kamer om 10.00 uur weer vrij te geven. Indien de terugreis of de voortzetting van de reis later op de dag plaatsvindt dan kan de bagage bij de hotelreceptie in bewaring worden gegeven. In de meeste hotels is dit gratis. De door ons gepubliceerde reizen zijn gebaseerd op een verblijf van 2 personen met ontbijt in standaard hotelkamers (zonder airco). Bijna alle 2-persoonskamers beschikken over 2 aparte bedden. Wij bieden in de meeste hotels de mogelijkheid om een 2-persoonskamer voor 3 personen te reserveren. Het gaat hierbij dan echt om een 2-persoonskamer waar een extra bed wordt bijgezet. Het derde bed is doorgaans een stretcher/vouwbed of slaapbank, in ieder geval geen volwaardig bed waardoor het iets kleiner en minder comfort kan hebben. Wij reserveren geen 3-persoonskamers. Met betrekking tot 1-persoonskamers willen wij meedelen dat deze vaak kleiner zijn dan 2-persoonskamers ondanks de toeslag die men ervoor dient te betalen. Indien u speciale wensen heeft omtrent uw hotelkamer dan kunt u de mogelijkheden en prijzen bij ons opvragen.

Wij adviseren al onze gasten zo vroeg mogelijk te gaan ontbijten aangezien de meeste ontbijtzalen/restaurants te klein zijn voor het aantal hotelgasten waardoor de wachttijden behoorlijk kunnen oplopen. De faciliteiten van de door ons aangeboden hotels zijn niet altijd gratis voor hotelgasten. WiFi is niet altijd van goede kwaliteit. Sommige faciliteiten worden verhuurd aan derden. Zo kan het voorkomen dat u ter plaatse entree dient te betalen voor het gebruik van zwembad of fitnessruimte.

Wanneer u als individuele reiziger bij ons transfers, treinen of excursies heeft geboekt, dan ontvangt u hiervoor bij uw reisbescheiden een voucher. Hierop staat de benodigde informatie vermeld zoals waar en hoe laat u uw chauffeur of gids ontmoet of hoe laat u op een station dient te zijn voor uw geboekte treinreis.

In kerken en kloosters stelt men het op prijs als u zich aan de orthodoxe regels houdt: vrouwen bedekken het hoofd met een hoofddoek, sjaal of muts. Er zijn kerken en kloosters waar men het storend vindt als vrouwen in een zeer korte broek gekleed gaan. Ook is het uit den boze om in een kerk te gaan zitten, tenzij men heel oud is.

Eventuele wijzigingen
De vertrek- en aankomsttijden genoemd in onze dagprogramma's zijn altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, onaangekondigd gewijzigd worden. Het kan voorkomen, dat een geboekte excursie om organisatorische redenen gewijzigd dient te worden. Het kan ook voorkomen dat een museum of klooster voor een dag wordt gesloten in verband met renovatie of hoog bezoek. Uiteraard zal deze excursie dan indien mogelijk op een andere dag/tijdstip plaatsvinden.

Fooien
Aan het einde van een excursie of van uw verblijf is het doorgaans gebruikelijk dat de gids en/of chauffeur een fooitje ontvangen. Gemiddeld geven onze gasten per persoon zo’n € 5 per dag. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend.

Oekraïne heeft een continentaal klimaat. Warme zomers en koude winters. De gemiddelde temperatuur in juli ligt op 23ºC. Maar in de winter kan het weken achtereen vriezen. In het oosten komt deze vorstperiode vaak in combinatie met een koude luchtstroom uit Siberië. De Zwarte Zeekust heeft een mediterraan klimaat. Juni en juli zijn in het binnenland de natste maanden en in januari is dit aan de kust. Dit is echter relatief omdat in Oekraïne veel minder neerslag valt dan in Nederland. De beste tijd om door Oekraïne te reizen is de periode van eind april tot eind september. In de zomermaanden liggen de stranden aan de Zwarte Zeekust net zo vol als aan de Spaanse Costa del Sol.

Tijdzones
Het is in Oekraïne zowel in de zomer als in de winter 1 uur later dan in Nederland.

2022
01 januari Nieuwjaarsdag
07 januari Orthodox Kerstmis
14 januari Orthodox Nieuwjaar
22 januari Dag van de Oekraïense Eenheid
08 maart Internationale Vrouwendag
24 en 25 april Orthodox Pasen
01 mei Dag van de Arbeid
12 en 13 juni Orthodox Pinksteren
22 juni Herdenking van de Grote Vaderlandse Oorlog
28 juni Dag van de Grondwet
24 augustus Onafhankelijkheidsdag
14 oktober Dag van de verdedigers van Oekraïne
21 november Dag van Waardigheid en Vrijheid
06 december Dag van de Strijdkrachten

Preferenties en essenties
Indien u bepaalde preferenties/voorkeuren tijdens uw reservering aan ons kenbaar maakt dan zullen wij deze op uw factuur vermelden. Wij zullen zoveel mogelijk rekening houden met uw wensen maar wij zijn daarbij afhankelijk van luchtvaart- en/of busmaatschappijen en natuurlijk hoteliers. Derhalve zijn preferenties altijd onder voorbehoud waaraan geen rechten kunnen worden verleend. Essenties, altijd alleen op medische gronden, worden per boeking bekeken en indien toegewezen op de factuur aan u bevestigd. Er kunnen kosten aan verbonden zijn.

Mobiliteit
De bestemmingen die wij aanbieden zijn niet of slecht toegankelijk voor rolstoelen en rollators. Niet alle hotels hebben liften en het kan voorkomen dat liftstoringen langer duren dan bij ons gebruikelijk is. Aanpassingen m.b.t. vluchten, vervoer, hotels en excursies kunnen enkel als preferentie worden aangegeven. Ook zijn de faciliteiten in openbare gebouwen, musea en in bussen/metro's minimaal aangepast. Als u niet goed ter been bent, dan is het raadzaam om goede begeleiding mee te nemen die u kan helpen waar nodig.

Valuta
Het beste kunt u in Oekraïne gewoon met uw bankpas (met Maestro) of cash betalen. In de steden vindt u pinautomaten waar u cash geld kunt pinnen. Creditcards zoals Visa/Eurocard en American Express worden bij grotere hotels en winkelketens steeds vaker geaccepteerd. In musea, kleinere winkeltjes en terrasjes kan doorgaans alleen met cash geld worden betaald. Ook in het binnenland neemt men enkel cash geld aan.

Diverse Nederlandse banken hebben ter voorkoming van fraude blokkades ingevoerd waardoor u wellicht niet in het buitenland kunt pinnen. Neem vooraf uw reis contact op met uw bank om de eventuele blokkade op te laten heffen.

Het betaalmiddel in Oekraïne is de hryvnja.
1 euro is ca. 1,15 hryvnja (wisselkoers per 20 juni 2021)

Meenemen / Voltage
Het is altijd raadzaam om een regenjas, paraplu en trui/vest mee te nemen. Mocht u iets zijn vergeten geen probleem, in Oekraïne is werkelijk alles te koop. In Oekraïne kent men net als bij ons overal 220 volt. Randaarde stekkers passen niet in het stopcontact, gewone stekkers wel.

Persoonlijke eigendommen welke achter zijn gelaten in vliegtuig, bus, hotel of schip kunnen nimmer door Bolsjoj Reizen worden nagezonden. U bent altijd zelf verantwoordelijk voor uw bagage, niet het hotelpersoneel, uw chauffeur of uw gids.

Maaltijden / Uit eten
Er zijn overal restaurants waar uiteenlopend van eenvoudig tot zeer goed kan worden gegeten. In bijna alle restaurants in de grotere plaatsen heeft men Engelse menukaarten.

Openbaar vervoer / Taxi's
In de grotere steden zoals Kiev, Lviv en Odessa kan men heel gemakkelijk gebruik maken van zowel metro als tram. Het openbaarvervoer is spotgoedkoop. Ook rijden er in alle steden betaalbare taxi's rond. Men kent ook het fenomeen "snorder" dat net zo geaccepteerd is als de officiële taxi. Mocht u er gebruik van willen maken, dan hoeft u maar langs de kant van de weg te gaan staan en uw hand uit te steken en de eerste de beste auto stopt. Alvorens in te stappen is het natuurlijk van belang eerst te vragen of de chauffeur u wel naar de plaats van bestemming wilt vervoeren en hoeveel hij hiervoor vraagt.

Fotograferen
In Oekraïne kunt u de mooiste plaatjes schieten. Officieel is het verboden om politie en militairen te fotograferen. Voor het fotograferen van monniken en priesters moet u echt eerst even toestemming vragen anders kan je grote problemen krijgen. In sommige musea mag alleen tegen betaling worden gefotografeerd. Let op: ook hier kunnen ruimtes zijn waar absoluut niet gefotografeerd mag worden of alleen zonder flits. Indien men zich hier niet aan houdt, zal men hierop direct worden aangesproken. De fotocamera kan zelfs worden ingenomen!

Telefoneren / WiFi
Het is geen probleem om vanuit Oekraïne direct naar Nederland te bellen. De toegangscode voor Nederland is +31. In de meeste steden en vaak ook op het platteland kunt u gewoon uw mobiele telefoon gebruiken. De telefoonnummers van uw accommodaties ontvangt u bij uw reisbescheiden. Zowel in hotels als in restaurants en cafés heeft men gratis WiFi. Het bereik is in deze landen doorgaans van iets mindere kwaliteit dan dat wij in Nederland gewend zijn.

Belangrijke nummers:
-Nederlandse Ambassade in Kiev tel. + 380-44 4908 200

Verzekeringen
U bent verplicht om een goede reisverzekering af te sluiten. Onze medewerkers adviseren u gaarne over de diverse mogelijkheden met betrekking tot een reisverzekering. Ook voor een annuleringsverzekering kunt u bij ons terecht.

Inentingen
Inentingen zijn niet verplicht. Indien gewenst kunt u uw huisarts of plaatselijke GGD raadplegen.

Veiligheid
In Oekraïne is het net zo veilig als in de rest van Europa. In de grotere steden zijn, zoals in alle grote steden van de wereld, wel zakkenrollers actief. Wij adviseren u om op drukke plaatsen, zoals bij oversteekplaatsen (zebrapaden), winkels, restaurants en op busstations, extra op uw spulletjes te letten. Neem altijd een kopie van uw paspoort mee op reis. Wij adviseren u geen waardevolle sieraden etc. mee te nemen. Overige waardevolle spullen kunt u in uw afsluitbare koffer in uw kamer bewaren. Foto/filmcamera’s kunt u uiteraard gewoon meenemen.

Een ander land, andere gewoonten
Een vakantie in het buitenland betekent andere mensen, een andere taal, een andere cultuur, ander eten en andere gewoonten. Kortom, het is niet zoals thuis. Dat is natuurlijk een van de leukere dingen van een vakantie in het buitenland, maar zeker ook iets om rekening mee te houden. Pas u daarom aan wanneer bepaalde zaken anders zijn dan u in Nederland gewend bent. De toeristische infrastructuur is in de landen die wij aanbieden nog in opbouw en door de aard van het land primitiever dan elders in West-Europa. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat men ter plaatse minder flexibel is dan dat wij graag zouden willen zien. Het aanpakken van problemen of andere zaken komen soms een beetje chaotisch over. Vluchtschema’s en treintijden kunnen worden gewijzigd of een hotelreservering wordt omgezet naar een ander, gelijkwaardig hotel, waardoor aanpassingen nodig zijn. Wij vragen u bij voorbaat om begrip te tonen voor eventuele onvolkomenheden, die niet aan ons of onze lokale vertegenwoordigers te wijten zijn maar inherent zijn aan de situatie ter plaatse. Speciaal voor reizen naar onze bestemmingen, landen waar grote maatschappelijke veranderingen plaatsvinden, dient u zich hiervan bewust te zijn bij het maken van uw reisplannen. Verder dient u te weten dat het niveau van onderhoud aan gebouwen (hotels/musea) minder is dan bij ons. Doorgaans wordt er door de lokale bevolking op verschillende bestemmingen weinig of geen Engels of Duits gesproken.

Reisroute per dag

Dag 1 Amsterdam-Kiev
Dag 2 Kiev
Dag 3 Kiev
Dag 4 Kiev
Dag 5 Kiev-Lviv
Dag 6 Lviv
Dag 7 Lviv-Odessa
Dag 8 Odessa
Dag 9 Odessa
Dag 10 Odessa-Amsterdam
Boek deze reis