Algemene informatie - China
Onze bestemmingenRusland Baltische landen MongoliŽ ChinaAlgemene informatieHoogtepunten--------------GROEPSREIZEN-------------------INDIVIDUELE RONDREIZEN------Rondreis 14 dagen Beijing, Xi'an, Guilin, Yangshuo en Shanghai---INDIVIDUELE STEDENREIZEN---Stedenreis 8 dagen BeijingStedenreis 8 dagen Beijing en ShanghaiStedenreis 12 dagen Beijing, Xi'an en Shanghai---UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN---ReisinformatieHotels BeijingHotels Xi'anHotels ChengduHotels ChongqingHotels ShanghaiHotels GuilinExcursies BeijingExcursies Xi'anExcursies ShanghaiExcursies GuilinExcursies GuangzhouGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne FinlandBrochure 2021

Algemene informatie

China is in grootte, na Rusland, Canada en Amerika, het 4de land ter wereld. Het is zo’n 235 keer groter dan Nederland. De maximale afstand van Oost naar West bedraagt maar liefst 5000 km en van noord naar zuid ruim 5600 km. Ook de afstanden tussen de verschillende steden zijn enorm. Het totaal aantal inwoners wordt geschat op zo’n 1.4 miljard waarvan 90% tot de Han Chinezen behoren (de oorspronkelijke bevolking). Enkele minderheden zijn de Oegoeren, Kazakken, Tibetanen en de Hui. De Chinezen die onder het oud communistische stelsel elk comfort hebben moeten ontberen, willen de opgelopen achterstand snel inhalen.

China is niet alleen een gigantisch land maar tegenwoordig ook een belangrijke speler op het politiek en economisch wereldtoneel. Het platteland loopt leeg en de grote steden ondergaan een grenseloze groei. Onder het communisme zijn ontelbare gebouwen en oude tempels vernietigd en vervangen door socialistische gebouwen zoals de Grote Hal van het Volk op het plein van de Hemelse Vrede in Beijing. Tegenwoordig maken deze gebouwen weer plaats voor nieuwe hotels en moderne winkelcentra. China is vandaag de dag een religieus land en haar bevolking is zeer bijgelovig. De drie belangrijkste geloven zijn het boeddhisme (geïmporteerd uit India), het taoïsme (enige echte inheemse religie) en in mindere mate het confucianisme (meer een filosofie dan een geloof). 

Door haar omvang kent China natuurlijk ook een grote diversiteit aan landschappen. Van droge woestijnen (Gobi), uitgestrekte steppen, hoge bergketens (Tibet), groene hooglanden en kale vlaktes tot aan tropische stranden (zuiden), je vindt het allemaal in China. 
Door de enorme oppervlakte van het land kent China ook een grote variatie aan regionale klimaten. Een groot deel wordt beheerst door een landklimaat, hete zomers en koude winters. In de zomer waaien de moessonregens van het zuiden naar het noorden. Er kan dan extreme regenval ontstaan. In de winter waait er een zeer droge koude lucht vanuit Siberië naar het zuiden. Alleen in het uiterste zuiden (subtropisch) vriest het niet.

China is een fascinerende wereld vol contrasten. Het ene moment sta je tussen  honderden meters hoge supermoderne wolkenkrabbers en het andere moment fiets je door kleurrijke  hutongs (volksbuurten) of bezoek je eeuwen oude tempels en graftombes. En dat alles goed te combineren met wandelingen door uitgestrekte berglandschappen of langs schilderachtige rijstvelden. Ook een riviercruise over de Yangtze (6300 km), na de Amazone en de Nijl de langste rivier ter wereld, is zeker een aanrader. Een fantastische manier om een deel van het uitgestrekte land te leren kennen. China’s zeer rijke geschiedenis is vooral ook op het platteland terug te vinden. Gedurende de door ons aangeboden riviercruises, over een van de mooiste en indrukwekkendste rivieren ter wereld, zult u een aantal van deze cultuurschatten zelf kunnen bewonderen. De oude Chinese beschaving zag China als het centrum van de wereld, het werd dan ook het ‘Rijk van het Midden’ genoemd. Zeker is dat China nu het land van de toekomst is, de westerse wereld kan er niet meer omheen. Meer dan ooit een reden om dit fascinerende land op een van uw volgende reizen te bezoeken.