download
info@bolsjoj.nl 020 - 2012777

Visa

Toeristen visa

Landgeldigheidsduur van paspoortduur aanvraagvisum/incl. verzorgingskosten

Rusland*6 maanden2 weken€ 110
China** 7 maanden1 week € 225 (zelf in Den Haag aanvragen)
Mongolië***6 maanden3 weken€ 185 (consulaat in Brussel)


* Rusland alleen St. Petersburg met GRATIS online e-visum
Voor een bezoek aan St. Petersburg van maximaal 8 dagen kunt u een GRATIS e-visum aanvragen. U dient dit e-visum, vanaf 22 dagen voor uw vertrek, zelf online aan te vragen (wij kunnen u hierbij helaas niet van dienst zijn). Doorgaans ontvangt u na 4 dagen het e-visum in uw mailbox. Met een e-visum kunt u alleen door de douane op de luchthaven van St. Petersburg (op de heen en terugreis) en bij de grensovergang met Estland mits u in de bus reist. U kunt dus niet op een e-visum naar St. Petersburg vliegen en per trein Rusland weer verlaten om Tallinn of Helsinki te bezoeken. Voor alle overige bezoeken dient u wel een standaard visum aan te vragen zoals ook voor alle andere bestemmingen binnen Rusland.

*Moskou en de rest van Rusland: een visum voor Rusland wordt alleen afgegeven voor de periode waarin hotels zijn geboekt. Naast het originele paspoort, een online ingevuld visumformulier en een pasfoto heeft u ook een verklaring nodig van uw reis- of ziektekostenverzekeringsmaatschappij. Deze verklaring dient de volgende informatie te bevatten: uw polisnummer, uw volledige naam, uw geboortedatum, de data waarop u Rusland in- en uitreist en dat u in geheel Rusland verzekerd bent (werelddekking is natuurlijk ook goed). Een verklaring met vermelding van ''verzekerd tot het Oeralgebergte of verzekerd in het Europese gedeelte van Rusland' is NIET goed en wordt onmiddellijk afgekeurd. Mocht een van deze gegevens ontbreken dat wordt uw aanvraag meteen afgewezen. Als u uw verzekeringsmaatschappij belt en zegt dat u op vakantie gaat naar Rusland dan weten zij meestal al dat u een verklaring nodig heeft.

Tevens dient u een officiële uitnodiging bij de aanvraag te kunnen overleggen. Deze uitnodiging wordt door Bolsjoj Reizen gratis verstrekt indien u een pakketreis (vlucht + hotel) heeft geboekt. In alle andere gevallen kunnen wij ook voor een toeristische uitnodiging zorgen voor een verblijf van maximaal 14 dagen (kosten € 60 p.p.).

Uw visum is een sticker welke in uw originele paspoort wordt geplakt. Hierop staat onder andere de data dat u in Rusland mag verblijven, uw naam en geboortedatum. De onderste strip van de sticker is een code van het consulaat. Doorgaans staat uw naam hier totaal fout gespeld en dat hoort ook zo!
U kunt uw visum voor Rusland op 3 adressen aanvragen:
1. bij Bolsjoj Reizen in Diemen (zie volgende hoofdstuk ‘Visum via Bolsjoj reizen’)
2. bij het Russische Consulaat in Den Haag. Maak ruim op tijd een afspraak. Mocht het niet lukken dan kunt u nog altijd bij het VFS kantoor in Den Haag terecht (zie punt 3)
3. bij het Russia Visa Centre in Den Haag.

NOTE; het Russisch consulaat accepteert (op het moment) alleen aanvragen van reizigers die binnen 2 maanden naar Rusland vertrekken. Wijzigingen zijn altijd onder voorbehoud.

**China: een visum voor China is 3 maanden geldig vanaf de dag van afgifte (maximum verblijf is 1 maand). Naast het originele paspoort, een ingevuld visumformulier en een pasfoto dient u ook een reisschema te overleggen met daarop uw overnachtingsadressen. Informatie (altijd onder voorbehoud) over alles wat u nodig heeft ontvangt u bij de factuur. U dient zelf nog oor de aanvraag te controleren of het consulaat eventuele wijzigingen in de procedure heeft doorgevoerd.
U kunt uw visum voor China maar op 2 adressen persoonlijk (er worden vingerafdrukken genomen) aanvragen:
bij het Chinese Consulaat in Den Haag. Maak ruim op tijd een afspraak. Mocht het niet lukken dan kunt u nog altijd bij het CVASC kantoor in Den Haag terecht
bij het Chinese Visa Application Service Center (CVASC) in Den Haag.

Wanneer Nederlanders in China aankomen op een van de 8 internationale luchthavens mogen ze - onder voorwaarden - voor een periode van maximaal 144 uur China betreden zonder visum. Voorwaarde voor deze vrijstelling is dat een ticket overlegd kan worden waaruit blijkt dat de reiziger binnen 144 uur doorvliegt vanaf de luchthaven van aankomst in China naar een andere internationale bestemming (buiten China).

***Mongolië: een visum voor Mongolië is maar 90 dagen geldig na afgifte. maximum verblijf is 1 maand. Naast het originele paspoort, een ingevuld visumformulier en een pasfoto dient u ook een reisschema te overleggen met daarop uw overnachtingsadressen. In sommige gevallen ook een inreisbewijs (kopie treinkaartje of ticket van uw vlucht).

U kunt uw visum voor Mongolië op 2 adressen aanvragen:
1. bij Bolsjoj Reizen in Diemen (zie volgende hoofdstuk ‘Visum via Bolsjoj reizen’)
2. bij het Mongoolse consulaat in Brussel/Antwerpen

Overige landen: voor de Baltische landen en Finland (deze landen behoren tot de EU) heeft u enkel een geldig paspoort of een officieel identiteitsbewijs nodig. Voor Georgië, Armenië, Azerbeidzjan en Oekraïne heeft u geen visum nodig maar dient uw paspoort nog wel 6 maanden geldig te zijn na thuiskomst.

Bolsjoj Reizen kan nimmer aansprakelijk worden gesteld voor eventuele wijzigingen in websites, procedures of visumkosten van de verschillende consulaten. U bent altijd zelf verantwoordelijk om de juiste documenten/papieren en verklaringen op tijd aan te vragen of af te leveren, ongeacht of u zelf voor het visum zorg draagt of dat Bolsjoj Reizen dat in opdracht van u gaat doet. Papieren of aanvraagformulieren die niet volledig of goed zijn ingevuld, worden meteen naar uw adres teruggestuurd met alle gevolgen van dien. U kunt uw reis niet kosteloos annuleren indien u niet op tijd bent begonnen met het aanvragen van een visum.

Visum via Bolsjoj Reizen
Indien u door Bolsjoj Reizen het visum wilt laten verzorgen dient u dit tijdens het reserveren van uw reis kenbaar te maken. Voor wijzigingen met betrekking tot het wel of niet verzorgen van uw visum berekenen wij automatisch € 50 wijzigingskosten. Het verdient aanbeveling om in verband met eventuele grote drukte bij de consulaten, het natrekken van uw gegevens of vertragingen bij de post minstens 10 dagen op te tellen bij de duur van een visumaanvraag. Deze kan dus aanzienlijk afwijken van de periode genoemd in de tabel. Bij een visumaanvraag heeft het consulaat altijd uw originele paspoort nodig. Gedurende de aanvraagprocedure kunt u dus niet over uw paspoort beschikken. Er worden geen uitzonderingen gemaakt.

Indien er een visum voor u is aangevraagd (en afgegeven) en de reis dient om wat voor reden dan ook te worden geannuleerd dan worden deze kosten nooit gerestitueerd.

LET OP: het kan voorkomen dat, bij grote drukte op het consulaat, uw aanvraag pas 2 dagen voor uw vertrek wordt verwerkt. Wij zullen uw paspoort dan op Schiphol klaarleggen. Houdt u er dus rekening mee dat u vanaf het moment dat u uw paspoort naar ons heeft verzonden niet meer hierover kunt beschikken tot eventueel de dag van vertrek naar Rusland. Er worden geen uitzonderingen gemaakt! Indien u denkt uw paspoort in de aanvraagperiode toch nodig te hebben, vraag dan alvorens u het paspoort naar ons toestuurt, een identiteitsbewijs bij de gemeente aan (altijd op vertoon van uw originele paspoort). Note: indien u zelf te laat bent met de aanvraag zult u uw paspoorten weer bij ons op kantoor dienen op te halen, wij gaan dan niet voor u naar Schiphol (alleen als consulaat te laat is)!
Indien wij uw paspoort, in opdracht van u, eerder moeten terughalen dan wordt de procedure meteen stopgezet en ontvangt u op dat moment geen visum. Wel worden door ons de verzorgingskosten en eventuele verzendkosten aan u in rekening gebracht. Indien u in een later stadium alsnog een visum wilt aanvragen dan dient u dit zelf bij het consulaat te doen. De genoemde tarieven zijn van toepassing op een standaardprocedure van een toeristisch visum voor houders van een Nederlands paspoort. Voor buitenlandse paspoorten (mits de aanvrager in het bezit is van een Nederlandse verblijfsvergunning of een uittreksel uit het bevolkingsregister) brengen de consulaten een toeslag in rekening van ca. € 20 per paspoort. Versnelde procedures zijn niet mogelijk. Instructies over het invullen van visumaanvraagformulieren voor al onze bestemmingen zijn bij ons kantoor verkrijgbaar.

2 OF MEER VISA
Voor reizen met de Trans Siberië Express of gelijksoortige reizen, waarbij 2 of meer visa nodig zijn, beginnen de aanvraagprocedures 3 maanden voor vertrek. Tijdens de aanvraag kunt u niet over de paspoorten beschikken (uitzonderingen zijn niet mogelijk!). Nadat de visa door de diverse consulaten zijn afgegeven sturen wij de paspoorten na telefonisch overleg, aangetekend terug naar uw huisadres (niet binnen 4 weken voor vertrek).
Indien de visa pas klaar zijn binnen 4 weken voor vertrek dan dient u de paspoorten op ons kantoor in Diemen te komen ophalen. De paspoorten kunnen ook op Schiphol voor u worden klaargelegd. Deze kunt u dan op de dag van uw vertrek bij een balie in de vertrekhal ophalen.

Versturen van paspoorten
Indien u ervoor kiest uw visumaanvraag door ons te laten verzorgen, dan dienen de paspoorten van alle reizigers aangetekend naar ons te worden verstuurd. Dit gebeurt op eigen risico. Wij kunnen nimmer aansprakelijk gesteld worden voor het eventueel zoekraken van paspoorten die per post aan ons verzonden worden. Uiteraard kunt u deze ook op kantoor komen afgeven. Zodra wij de paspoorten met visa van het consulaat retour hebben, kunt u deze ook weer bij ons ophalen. Uiteraard kunnen wij deze ook aangetekend per post naar u verzenden. Portokosten en extra verzekering zijn reeds inbegrepen. Deze verzekering dekt de kosten die gemaakt moeten worden wanneer de paspoorten tijdens de postverzending van Bolsjoj Reizen naar uw adres onverhoopt zoek raken. Paspoorten worden binnen 10 dagen voor vertrek niet meer per post teruggestuurd. U kunt deze dan alleen nog bij ons op kantoor ophalen.

Algemeen (voor alle aanvragen geldt):
-Bolsjoj Reizen vraagt enkel toeristenvisa voor u aan, eventuele zakelijke visa dient u zelf aan te vragen.
-indien u een eigen uitnodiging heeft voor Rusland/China of Mongolië dan dient u zelf het visum bij het consulaat aan te vragen. Bolsjoj Reizen vraagt alleen visa aan voor reizigers die hun gehele reis bij Bolsjoj Reizen hebben ondergebracht.
-wanneer u uw visumaanvraag te laat bij Bolsjoj Reizen inlevert dan dient u de paspoorten, nadat deze weer terug zijn van het consulaat, zelf weer bij ons op te halen. Aangetekende stukken worden niet meer verstuurd binnen 10 dagen voor vertrekt. Bij 2 of meer visa per paspoort, zoals voor de Trans Siberië Express, versturen wij niet meer binnen 4 weken voor vertrek
-klaarleggen van paspoorten op Schiphol kan alleen wanneer de aanvraag bij een van de consulaten vertraging oploopt (dus niet omdat u uw paspoorten te laat heeft inlevert).

Kunnen wij u ergens mee helpen? Bel 020 - 2012 777 of mail naar info@bolsjoj.nl