download
info@bolsjoj.nl 020 - 2012777

Nieuws

Europese reiskoepel ECTAA: "Wij zijn verenigd met het Oekraïense volk en onze reispartners"


De ECTAA, waarin ook de ANVR actief is, heeft namens de 70.000 reisagenten en touroperators die zij Europees vertegenwoordigd vandaag een statement uitgebracht.


Vanuit standplaats Brussel betuigt deze Europese koepel van reisondernemingen haar solidariteit met het Oekraïense volk en zijn reishandelspartners.
'De Russische inval in Oekraïne heeft de hele wereld verbijsterd. Er is geen rechtvaardiging voor een dergelijke aanval op een soeverein land, waarbij veel onschuldige Europeanen worden gedood en verdreven. Pawel Niewiadomski, voorzitter van ECTAA: "Het conflict in Oekraïne is in eerste instantie een humanitaire catastrofe. Het is gewoon onvoorstelbaar om zo'n oorlog in het midden van Europa te hebben. We staan verenigd met het Oekraïense volk en onze reispartners."
Reizen en toerisme staan voor vrede en cultureel begrip. ECTAA veroordeelt ten zeerste de Russische aanval op Oekraïne. We dringen aan op een snel en vreedzaam einde van het verschrikkelijke conflict.'
"Uiteraard kunnen wij dit alleen maar onderschrijven en zijn wij zeer begaan met het lot van het Oekraïense volk. Natuurlijk maken wij ons ook grote zorgen over onze partners en collega-ondernemers in Oekraïne", aldus Frank Oostdam, voorzitter ANVR.

Overig nieuws

Oekraïne:
Op dit moment geldt er een negatief reisadvies voor heel Oekraïne vanwege de oorlog met Rusland. KLM is gestopt met vluchten naar Kiev. De kleurcode voor het hele land is rood. De veiligheidssituatie in het land is onzeker en de situatie kan heel snel slechter worden.

Rusland:
Op dit moment geldt er ook een negatief reisadvies voor Rusland en het luchtruim is gesloten vanwege de oorlog met Oekraïne.

Zorgvrij uw reis boeken met flexibele voorwaarden:
Met alle ontwikkelingen omtrent het Corona virus bent u misschien nog terughoudend om weer te gaan reizen. Het boeken van uw reis moet natuurlijk vooral prettig zijn en iets dat u zonder zorg of twijfel kunt doen. Natuurlijk begrijpen wij dit en daarom kunt u bij ons uw volgende reis zorgeloos boeken. Wij bieden u uiterst flexibele voorwaarden;

* de aanbetaling van 20% over de gehele reissom dient u binnen 2 weken na reservering aan ons over te maken.

* het restbedrag dient u slechts 4 weken voor vertrek te voldoen en uitsluitend als er op dat moment door het Ministerie van Buitenlandse Zaken code geel of groen is afgegeven voor uw bestemming. Mocht uw bestemming op oranje of rood staan dan kunt u uw aanbetaling retour ontvangen of omboeken naar een andere datum.

* indien uw bestemming 4 weken voor vertrek op geel of groen staat maar bij vertrek op oranje of rood dan kunt u de reis omboeken naar een ander datum.

* mocht u 4 weken voor vertrek, ondanks dat uw bestemming op code oranje of rood staat, toch beslissen te willen reizen dan is dat mogelijk. Bedenkt u wel dat u vanaf dat moment de reis niet meer kosteloos kunt annuleren of omboeken naar een andere datum.

Afwijkende flexibele voorwaarden betreffende verzekeringen, visa en I.A.T.A. tickets:
* indien u een annuleringsverzekering bij ons heeft afgesloten dient u de kosten hiervoor direct na reservering volledig te betalen. Bij een eventuele omboeking vanwege Corona kan deze worden meegenomen naar de nieuwe reis. Bij een eventuele annulering vanwege Corona worden deze kosten niet gerestitueerd.
* lopende aanvragen of afgegeven visa (ca. 4 weken voor vertrek) worden niet gerestitueerd.
* I.A.T.A. vliegtickets (codeshare tickets voor bijvoorbeeld Baltische landen gecombineerd met Helsinki of Rusland) die op voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij na boeking direct moeten worden geprint dienen ook direct en volledig betaald te worden. Het is verstandig om het landarrangement al wel te boeken en even te wachten met de vluchten. Indien de vluchten op het moment van boeken en printen, ca. 3 weken voor vertrek, aanzienlijk hoger liggen dan bij het opmaken van onze offerte dan kunt u kosteloos van uw reis afzien. Is het ticket eenmaal uitgegeven dan kan die niet meer worden geannuleerd. Ten alle tijden geldt bij I.A.T.A. (codeshare) vliegtickets dat bij annulering van de reis uwerzijds de kosten niet worden gerestitueerd.

Kan ik niet beter wachten met mijn reis te boeken?
Als u een reis wenst met een goede prijs/kwaliteitverhouding is ons advies om niet te lang wachten met boeken. Hierdoor is de beschikbaarheid beperkt. Wij bieden u de garantie dat uw reis uitsluitend doorgaat als het verantwoord is en in lijn ligt met de adviezen van de overheid. Daarnaast bent u nooit uw geld kwijt als uw reis onverhoopt niet door kan gaan vanwege Corona.

Mocht u vragen hebben dan horen wij dat graag.
U kunt ons telefonisch bereiken op 020-20 12 777 of u stuurt even een mailtje naar info@bolsjoj.nl

Telefonisch bereikbaar:
maandag t/m vrijdag 09.00 uur - 17.30 uur
weekend gesloten

Kunnen wij u ergens mee helpen? Bel 020 - 2012 777 of mail naar info@bolsjoj.nl