download
info@bolsjoj.nl 020 - 2012777

Reserveren

Bij uw reservering dient u zowel uw persoonlijke gegevens als die van uw medereizigers, precies zoals deze in de betreffende paspoorten vermeld staan, aan ons door te geven. Indien de gegevens van bijvoorbeeld eerste voornaam (altijd maar 1) en/of meisjesnaam niet exact overeenkomen met de gegevens in de grensdocumenten, dan kunnen daar problemen door ontstaan die hoge kosten tot gevolg kunnen hebben. Deze kosten worden aan u doorberekend. Tevens hebben wij deze gegevens nodig om een reservering te kunnen maken bij onze lokale vertegenwoordigers. Ter controle zendt u ons zo spoedig mogelijk goed leesbare kopieën van de paspoorten van alle reizigers (het Burgerservicenummer mag u afschermen). Pas na ontvangst van deze kopieën kunnen wij uw reservering schriftelijk bevestigen door middel van het toezenden van de factuur. Per boeking bent u € 35 aan reserveringskosten verschuldigd. Bij boekingen zonder vlucht bedragen de reserveringskosten € 50. Degene die boekt is, behalve voor zichzelf, ook hoofdelijk aansprakelijk voor alle deelnemers die hij/zij aanmeldt. Wij raden u aan om minimaal 4 weken voor vertrek te boeken.

Onze annulerings- en wijzigingsvoorwaarden kunnen afwijken van de ANVR. Voor de juiste voorwaarden klikt u hier

Procedure van uw reservering
1. U maakt de reservering
2. Uw vluchten worden direct ingeboekt en het landarrangement (zoals hotels etc.) wordt door ons in aanvraag gezet (zie hieronder ‘Reservering op aanvraag’)
3. U ontvangt bericht zodra uw reservering definitief is
4. U stuurt paspoortkopieën op van alle deelnemers
5. U ontvangt de rekening en een brief omtrent de visumaanvraag
6. U maakt de aanbetaling over
7. U maakt 8 weken voor vertrek het restantbedrag over
8. U begint ongeveer 4 à 5 weken voor vertrek met de visumaanvraagprocedure
9. Circa 2 weken voor vertrek (altijd onder voorbehoud) ontvangen wij uw paspoorten weer retour van het consulaat
10. U ontvangt ongeveer 2 weken voor vertrek uw reisbescheiden

Reservering op aanvraag
Indien wij de door u gewenste reisonderdelen niet meer uit onze voorraad kunnen inboeken dan zetten wij uw boeking op aanvraag. Dat wil zeggen dat wij uw reservering niet direct kunnen bevestigen en dat wij speciaal voor u bijvoorbeeld extra hotelkamers of vliegtuigstoelen gaan inkopen bij onze lokale partners. Deze aanvraag is niet vrijblijvend. Nadat de aanvraag door onze partners is gehonoreerd betreft het ook meteen een definitieve reservering en kunt u niet meer wijzigen en/of annuleren zonder kosten. Uiteraard zullen wij u direct op de hoogte stellen zodra uw aanvraag akkoord is gekomen.

Voorboeking
Op basis van onze brochure kunnen er voorboekingen worden gemaakt voor het volgend jaar. Zodra de programma's en prijzen voor het volgende jaar bekend zijn, ontvangt u schriftelijk bericht van ons of de reis van uw keuze wederom wordt aangeboden. Tevens ontvangt u dan het programma met de daarbij behorende prijzen. Uw voorboeking wordt dan geheel vrijblijvend omgezet in een optieboeking welke 1 maand geldig is. Een voorboeking is dus geen definitieve reservering. Aan een voorboeking zijn geen kosten verbonden.

Optieboeking
Wij bieden u de mogelijkheid om een geheel vrijblijvende optie te nemen op een van onze reizen. Een optie op een van onze groepsreizen is doorgaans 5 werkdagen geldig en alleen mogelijk tot 8 weken voor de gewenste reisdatum. Een optie op een individuele reis is alleen mogelijk op de vluchten. De duur van deze optie is afhankelijk van de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij op dat moment.

Offerte
Indien u een eigen programma wenst samen te stellen naar een of meerdere bestemmingen uit ons aanbod dan kunt u een offerte bij ons opvragen. Aan het opvragen van een offerte zijn geen kosten verbonden. Om een gepaste offerte te kunnen schrijven die aan uw wensen voldoet ontvangen wij graag eerst zoveel mogelijk informatie van u waaronder:
- naam, adres en telefoonnummer
- aantal personen
- reisdatum en aantal dagen (per stad)
- eventuele excursies
- beschikbare budget

(Aan)betaling:
Indien u tot 8 weken voor vertrek een reis bij ons boekt, vragen wij een aanbetaling van 20% van de reissom* (+ eventuele verzekeringen). 8 weken voor vertrek dient het restantbedrag aan ons overgemaakt te worden. Indien u binnen 8 weken voor vertrek boekt, dient het volledige bedrag in een keer betaald te worden.

* Indien u een reis boekt met IATA-tickets, dan dienen deze op voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij binnen 48 uur uitgegeven te worden. Voor IATA-tickets geldt daarom een aanbetaling van 100%. Uitgegeven IATA-tickets kunnen niet meer door u worden gewijzigd en bij een eventuele annulering zijn de kosten altijd 100%.

Wijzigingen
Bij een wijziging na boeking uwerzijds berekenen wij automatisch minimaal € 50 wijzigingskosten per boeking. Indien de wijziging ook nog kosten met zich meebrengt (van b.v. uitgegeven tickets, treinkaartjes en annulerings-/wijzigingskosten van hotels, gidsen, taxi’s etc.) dan worden die voor 100% aan u doorberekend. Indien de nieuwe reisdata (vluchten/hotels etc.) duurder uitvallen dan zullen de extra kosten uiteraard aan u worden doorberekend.

Indien u uw reisdata wilt wijzigen dan brengt dat dus altijd kosten met zich mee.

Bij groepsreizen kunt u tot 3 maanden voor vertrek de vertrekdatum wijzigen à € 50 per boeking. Dit is uiteraard alleen mogelijk mits er nog plaatsen beschikbaar zijn op andere groepsreizen in het zelfde jaar.

Persoonlijke gegevens
Een artikel in de ANVR-reisvoorwaarden vereist ook de verstrekking van persoonlijke gegevens die voor de uitvoering van de reis van belang kunnen zijn. Deze bepaling betreft niet alleen een geestelijke of lichamelijke handicap, maar ook andere hoedanigheden die voor de uitvoering van de reis, voor de reiziger zelf of voor de groep van belang zijn, zoals de leeftijd van deelnemers aan groeps- en/of rondreizen.

Kunnen wij u ergens mee helpen? Bel 020 - 2012 777 of mail naar info@bolsjoj.nl