Excursies Beijing - China
Onze bestemmingenRusland Baltische landen MongoliŽ ChinaAlgemene informatieHoogtepunten--------------GROEPSREIZEN-------------------INDIVIDUELE RONDREIZEN------Rondreis 14 dagen Beijing, Xi'an, Guilin, Yangshuo en Shanghai---INDIVIDUELE STEDENREIZEN---Stedenreis 8 dagen BeijingStedenreis 8 dagen Beijing en ShanghaiStedenreis 12 dagen Beijing, Xi'an en Shanghai---UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN---ReisinformatieHotels BeijingHotels Xi'anHotels ChengduHotels ChongqingHotels ShanghaiHotels GuilinExcursies BeijingExcursies Xi'anExcursies ShanghaiExcursies GuilinExcursies GuangzhouGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne FinlandBrochure 2021

Excursies Beijing

Prijzen zijn per persoon incl. Engelssprekende gids en entreegelden. Alle genoemde openingsdagen zijn altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het jaar, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, onaangekondigd worden gewijzigd. U kunt geen losse excursies boeken (altijd in combinatie met hotelovernachtingen).

Verboden Stad en Tempel van de Hemel  (BE01)
Samen met de chauffeur en uw gids rijdt u via het Plein van de Hemelse Vrede naar het grootste paleizencomplex ter wereld, de Verboden Stad. Aan het begin van de 15de eeuw werd het aan kunstschatten rijke pronkstuk, de nieuwe residentie van de Ming-keizers, in gebruik genomen. Een stad vol paleizen, paviljoens, hallen, hoven en tuinen, omgeven door grachten en een 12 meter hoge muur. Gedurende de regeringsperiode van 24 keizers mocht geen enkele onderdaan, tenzij in het paleis werkzaam, deze heilige plek betreden want hier woonde de ‘hemelse zoon’ zoals men de heerser noemde. Binnen de paleismuren bevinden zich ca. 9000 ruimtes waarvan een aanzienlijk deel bestemd was voor de keizerlijke hofhouding en gezelschapsdames (concubines). De belangrijkste ruimte was natuurlijk de Hal van de Hoogste Harmonie waar de vergulde keizerstroon stond. De laatste keizer die hier tot 1911 leefde was Pu Yi. Het bekendste monument na de Verboden Stad is zonder meer het in 1420 gebouwde tempelcomplex ‘Tempel van de Hemel’. Dit meesterwerk staat op een 3 verdiepingen hoog terras van wit marmer. Vooral de 50.000 briljant blauwe dakpannen, die de hemel symboliseren, zijn vooral bij zonneschijn heel bijzonder.

Wanneer: dinsdag t/m zondag
Duur: ca. 7 uur (lunch inbegrepen)
Vervoer: auto met chauffeur

2 personen 3-5 personen 6-9 personen
€ 110 € 95 € 85

 Verboden Stad en Zomerpaleis (BE02)
Samen met de chauffeur en uw gids rijdt u via het Plein van de Hemelse Vrede naar het grootste paleizencomplex ter wereld, de Verboden Stad. Aan het begin van de 15de eeuw werd het aan kunstschatten rijke pronkstuk, de nieuwe residentie van de Ming-keizers, in gebruik genomen. Een stad vol paleizen, paviljoens, hallen, hoven en tuinen, omgeven door grachten en een 12 meter hoge muur. Binnen de paleismuren bevinden zich ca. 9000 ruimtes waarvan een aanzienlijk deel bestemd was voor de keizerlijke hofhouding en gezelschapsdames (concubines). De belangrijkste ruimte was natuurlijk de Hal van de Hoogste Harmonie waar de vergulde keizerstroon stond. De laatste keizer die hier tot 1911 leefde was Pu Yi. Iets buiten het centrum van Beijing ligt het keizerlijke Zomerpaleis gebouwd in opdracht van keizer Qinglong. Het paleis was een geschenk aan zijn moeder en tevens bedoelt als zomerverblijf voor de gehele keizerlijke familie om de hitte en de drukte van de Verboden Stad te ontvluchten. Het goed onderhouden complex, van maar liefst 280 ha, herbergt tal van hallen, prachtige tempels, gastenverblijven, pagoden en kleurrijke paviljoens. Bij mooi weer kan je op het bijbehorende Kunmingmeer een heerlijke boottocht maken. Op het Zuidzee eiland, met de oever verbonden door de Brug met Zeventien Bogen, ligt de Tempel van de Drakenkoning. De lunch is inbegrepen.

Wanneer: dinsdag t/m zondag
Duur: 7 uur (lunch inbegrepen)
Vervoer: auto met chauffeur

2 personen 3-5 personen 6-9 personen
€ 115 € 90 € 80

Tempel van de Hemel, Lamatempel en Hutongs (BE03)
De Tempel van de Hemel, een van de bekendste symbolen van Beijing, werd gebouwd onder keizer Zhu Di (Yongle) die regeerde van 1402 tot 1424.  De tempel wordt gezien als de symbolische voorstelling van de wereld volgens het oude Chinese geloof. Hier brachten de Ming- en Qing-keizers hun jaarlijkse offers en vroegen de hemel om een goede oogst. Ook brengt u een bezoek aan de 17de eeuwse Lamatempel, gebouwd als woonhuis voor de latere keizer Yong Zheng (Qing-dynastie). Nadat hij de troon besteeg verhuisde hij naar de Verboden Stad en om de banden met de boeddhistische buurlanden te versterken werd het paleis in gebruik genomen als Lamaklooster (Mongoolse-/Tibetaanse geloofsovertuiging). In de kleurrijke hoofdhal, waar ook de zetel van de Dalai Lama staat, worden nog dagelijks diensten gehouden. Een riksjatour door een van de hutongs (volksbuurten) hoort zeker ook op uw programma thuis. Deels te voet en deels rondgereden door een riksja bezoekt u de oude charmante steegjes van Beijing en kunt u het traditionele leven proeven door, indien mogelijk, een bezoek te brengen aan een van de kleine huisjes met binnenplaats.

Wanneer: dagelijks
Duur: ca. 7 uur (lunch inbegrepen) 
Vervoer: auto met chauffeur + riksja

2 personen 3-5 personen 6-9 personen
€ 120 € 95 € 85

 

Chinese Muur en Ming-graven (BE05)
Via een prachtige route door de bergen rijden we naar Mutianyu (ca. 90 km ten noordoosten van Beijing). Dit is de mooiste plek om 1 van de 7 wereldwonderen te bezoeken. De Chinese Muur, in China Long Wall genoemd, is ruim 6300 km lang en daarmee het langste bouwwerk ter wereld. Het was Qin Shi, de eerste keizer van China, die rond 221 v.Chr. het bevel gaf voor de bouw van de muur om zijn bezittingen te beschermen. Het grootste gedeelte werd echter pas tijdens de Ming-dynastie gebouwd (tweede helft van de 15de eeuw) om hun agressieve Mongoolse buren buiten te houden. U hoeft de steile trappen niet te beklimmen want u wordt met een kabelbaantje op het beste punt afgezet. Vandaar heeft u het mooiste uitzicht en kunt u een stuk over de muur wandelen. Bij Changling bezoekt u het terrein en de daarbij behorende gebouwen van een van de bekendste Ming-graven, die van keizer Zhudi. De keizerlijke graven zelf zijn niet toegankelijk. 

Wanneer: dagelijks
Duur: ca. 7 uur (lunch inbegrepen)
Vervoer: auto met chauffeur

2 personen 3-5 personen 6-9 personen
€ 195 € 155 € 130

  

Chinese Muur en Zomerpaleis (BE06)
Bezoek aan de Chinese Muur bij de Badalingpas (ca. 75 km ten noordwesten van Beijing), de meest populaire plaats om de muur te bezoeken. Met een geschiedenis van 2000 jaar is het begrijpelijk dat hele delen van de oorspronkelijke muur in puin liggen of zijn verdwenen. Het gedeelte van de muur dat u bij Badaling bezoekt werd midden 20ste eeuw zeer vakkundig gerestaureerd. Ook hier kunt u een wandeling maken over een indrukwekkend gedeelte van de muur. In de directe omgeving vindt u een aantal restaurants en souvenirwinkeltjes. Iets buiten het centrum van Beijing ligt het keizerlijke Zomerpaleis gebouwd in opdracht van keizer Qinglong. Het paleis was een geschenk aan zijn moeder en tevens bedoelt als zomerverblijf voor de gehele keizerlijke familie om de hitte en de drukte van de Verboden Stad te ontvluchten. Het goed onderhouden complex, van maar liefst 280 ha, herbergt tal van hallen, prachtige tempels, gastenverblijven, pagoden en kleurrijke paviljoens. Bij mooi weer kan je op het bijbehorende Kunmingmeer een heerlijke boottocht maken. Op het Zuidzee eiland, met de oever verbonden door de Brug met Zeventien Bogen, ligt de Tempel van de Drakenkoning.


Wanneer: dagelijks
Duur: ca. 7 uur (lunch inbegrepen)
Vervoer: auto met chauffeur

2 personen 3-5 personen 6-9 personen
€ 155 € 135 €  120

 COMBINATIES VAN VERSCHILLENDE DAGEXCURSIES

Excursieprogramma A à € 275 per persoon (bij min. 2 personen) incl. lunch
Dag 1
Bezoek Plein van de Hemelse Vrede + Verboden Stad + Beijing Zoo met Panda Huis 
Dag 2
Bezoek Chinese Muur bij Badaling + Jade werkplaats (winkel) + Hutong Tour met riksja


Excursieprogramma B à € 275  per persoon (bij min. 2 personen) incl. lunch
Dag 1
Bezoek Plein van de Hemelse Vrede + Verboden Stad + Tempel van de Hemel + parelfabriek
Dag  2
Bezoek Chinese Muur bij Badaling + Jade werkplaats (winkel) + fotostop bij Bird Nest & Water Cube


Excursieprogramma C à € 395 per persoon (bij min. 2 personen) incl. lunch
Dag 1
Bezoek Plein van de Hemelse Vrede + Verboden Stad + Tempel van de Hemel + parelfabriek
Dag  2
Bezoek Chinese Muur bij Badaling + Jade werkplaats (winkel) + fotostop bij Bird Nest & Water Cube
Dag 3
Bezoek Lama Tempel + Beijing Zoo met Panda Huis + Hutong Tour met riksja 


Graag attenderen wij u op het feit dat er in China tijdens excursies, ook bij groepsreizen, vaak bij fabrieken, werkplaatsen en/of winkels wordt gestopt om toeristen de gelegenheid te geven enkele souvenirs te kopen. Dit is gebruikelijk en derhalve kunnen wij dit niet voorkomen. Uiteraard bent u niet verplicht iets te kopen.