Excursies Riga - Baltische landen
Onze bestemmingenRusland Baltische landen Algemene informatie Hoogtepunten Baltische Landen---------------RONDREIZEN----------------------------MET EIGEN AUTO/MOTOR------Rondreis 12 dagen Baltische landen van Vilnius naar VilniusRondreis 16 dagen Baltische landen van Vilnius naar Vilnius---------------GROEPSREIZEN-------------Groepsreis 8 dagen Baltische hoofdstedenGroepsreis 8 dagen Baltische hoofdsteden met Klaipeda en Curonian Spit Groepsreis 8 dagen Tallinn, Helsinki en St. PetersburgGroepsreis 10 dagen Baltische hoofdsteden met natuurparkenGroepsreis 10 dagen Baltische hoofdsteden met HelsinkiGroepsreis 11 dagen Baltische landen PLUS *NIEUW*Groepsreis 13 dagen Baltische hoofdsteden met Helsinki en St. Petersburg----------------FLY & DRIVE's------------Fly & Drive 11 dagen Baltische landen van Riga naar RigaFly & Drive 11 dagen Baltische landen van Tallinn naar TallinnFly & Drive 12 dagen Baltische landen van Riga naar TallinnFly & Drive 15 dagen Baltische Landen van Riga naar RigaFly & Drive 16 dagen Baltische landen van Riga naar RigaFly & Drive 16 dagen Baltische landen van Tallinn naar TalliinnFly & Drive 17 dagen Baltische landen van Vilnius naar Tallinn speciaal voor reizen met kinderen------------------FLY & BUS--------------Fly & Bus 7 dagen Baltische landen van Vilnius naar TallinnFly & Bus 12 dagen Baltische landen van Riga naar TallinnFly & Bus 12 dagen Baltische landen Vilnius naar Tallinn------INDIVIDUELE STEDENREIZEN----Stedenreis 3 dagen VilniusStedenreis 5 dagen Vilnius en RigaStedenreis 7 dagen Vilnius, Riga en TallinnStedenreis 3 dagen RigaStedenreis 5 dagen Riga en TallinnStedenreis 7 dagen Riga, Tallinn en HelsinkiStedenreis 7 dagen Riga, Tallinn en St. PetersburgStedenreis 3 dagen TallinnStedenreis 5 dagen Tallinn en HelsinkiStedenreis 5 dagen Tallinn en St. PetersburgStedenreis 7 dagen Tallinn, Helsinki en St. Petersburg---UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN---ReisinformatieHotels VilniusHotels RigaHotels TallinnExcursies VilniusExcursies RigaExcursies TallinnMongoliŽ ChinaGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne FinlandBrochure 2021

Excursies Riga

Prijzen zijn per persoon incl. Engelssprekende gids en entreegelden. Alle genoemde openingsdagen zijn altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het jaar, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, onaangekondigd worden gewijzigd. 


Stadswandeling door de Oude Stad
Een stadwandeling door Riga geeft u een goede indruk van de vele uitingen van Jugendstil en Art Nouveau welke deze veelzijdige stad rijk is. Na het ontbijt wordt u in uw hotel opgehaald door onze gids. Tijdens de wandeling ziet u onder andere de kleurrijke gerestaureerde residenties van de voormalige handelslieden en historische monumenten, zoals de Domkathedraal met zijn verschillende bouwstijlen, het geel geschilderde Riga-kasteel uit 1330, het Vrijheidsmonument en de Zweedse Poort die in 1698 tijdens de Zweedse periode in de stadsmuur werd gezet en nu de laatst overgebleven stadspoort is. We komen ook langs de 'drie broers', de oudste en bekendste huizen van het land, daterend uit de 15de eeuw en langs de mooie St. Petruskerk.

Wanneer: dagelijks
Duur: 3 uur
Vervoer: te voet

2 personen

3-5 personen

 vanaf 6 personen

€ 55

€  35

€ 18


Stadsrondrit en wandeling door de Oude Stad
Tijdens deze excursie rijden we eerst langs de bezienswaardigheden buiten de Oude Stad.
Hierna brengt de chauffeur u naar de ‘Oude Stad’ waar we een wandeling gaan maken. De wandeling door de Oude Stad geeft u een goede indruk van de vele uitingen van Jugendstil en Art Nouveau welke deze veelzijdige stad rijk is. U ziet onder andere de kleurrijke gerestaureerde residenties van de voormalige handelslieden en historische monumenten, zoals de Domkathedraal met zijn verschillende bouwstijlen, het geel geschilderde Riga-kasteel uit 1330, het Vrijheidsmonument en de Zweedse Poort die in 1698 tijdens de Zweedse periode in de stadsmuur werd gezet en nu de laatst overgebleven stadspoort is. We komen ook langs de 'drie broers', de oudste en bekendste huizen van het land, daterend uit de 15de eeuw en langs de mooie St. Petruskerk.

Wanneer: dagelijks
Duur: 3 uur
Vervoer: auto met chauffeur

2 personen 3-5 personen  vanaf 6 personen
€ 99 € 77 € 43Jurmala
Indien u uw bezoek aan Riga wilt combineren met een kijkje op een van de geweldige stranden, dan is deze excursie een goede keuze. Jurmala ligt ca. 40 km ten westen van Riga en is eigenlijk een verzamelnaam van een tiental kleine dorpjes over 20 km afstand. Stuk voor stuk hebben de dorpjes aantrekkelijke kuuroorden, maar de grootste trekpleister is toch wel het 32 km lange spierwitte zandstrand. Bepaalde delen van het strand zijn ’s zomers volgepakt met bevolking uit Riga die de stad willen ontvluchten. In en rondom Majori, wat als 'het centrum' van Jurmala wordt beschouwd, zijn de mooiste en excentriekste gebouwen nog te bewonderen waar de gids u uitgebreid over zal vertellen. Sommige gebouwen fungeren als hotel en sommige als kuuroord.  In de Sovjettijd liet de Russische elite zich hier in de sanatoria verwennen.

Wanneer: dagelijks
Duur: 4 uur
Vervoer: auto met chauffeur

2 personen 3-5 personen  vanaf 6 personen
€ 127 € 92 € 57

 

Etnografisch Museum
Aan de rand van Riga ligt dit grote openlucht museum. Het park is in 1924 gesticht en wordt heden ten dage nog druk bezocht. In het park staan 118 houten gebouwen, bestaande uit diverse huizen, boerderijen en kerken en er zijn ruim 3000 voorwerpen te bewonderen welke u een goede indruk geven van het plattelandsleven van de verschillende periodes uit de Letse geschiedenis.  Een enthousiaste gids zal u de historie van de belangrijkste gebouwen en voorwerpen vertellen.


Wanneer: dagelijks
Duur: 3 uur
Vervoer: auto met chauffeur

2 personen 3-5 personen  vanaf 6 personen
€ 120 € 92 € 63