Excursies Riga - Baltische landen
AANBIEDINGEN VAN DE DAG !!!!!Onze bestemmingenRusland MongoliŽ ChinaGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne Baltische landen Algemene informatie Hoogtepunten Baltische Landen---------------GROEPSREIZEN-------------Groepsreis 8 dagen Hoofdsteden Vilnius, Riga en TallinnGroepsreis 8 dagen Hoofdsteden met Klaipeda en Curonian Spit Groepsreis 10 dagen Hoofdsteden met natuurparkenGroepsreis 10 dagen Baltische landen met fietstochten Groepsreis 10 dagen Riga, Tallinn, Helsinki en St. PetersburgGroepsreis 11 dagen Baltische Hoogtepunten *NIEUW*Groepsreis 13 dagen Vilnius, Riga, Tallinn, Helsinki en St. Petersburg----------------FLY & DRIVE's------------Fly & Drive 11 dagen Baltische landen van Riga naar RigaFly & Drive 11 dagen Baltische landen van Tallinn naar TallinnFly & Drive 12 dagen Baltische landen van Riga naar TallinnFly & Drive 16 dagen Baltische landen van Riga naar Riga------------------FLY & BUS--------------Fly & Bus 7 dagen Baltische landen van Vilnius naar TallinnFly & Bus 12 dagen Baltische landen van Riga naar TallinnFly & Bus 12 dagen Baltische landen Vilnius naar Tallinn------INDIVIDUELE STEDENREIZEN----Stedenreis 3 dagen VilniusStedenreis 3 dagen RigaStedenreis 3 dagen TallinnStedenreis 5 dagen Vilnius en RigaStedenreis 5 dagen Riga en TallinnStedenreis 5 dagen Tallinn en HelsinkiStedenreis 5 dagen Tallinn en St. PetersburgStedenreis 7 dagen Vilnius, Riga en TallinnStedenreis 7 dagen Riga, Tallinn en HelsinkiStedenreis 7 dagen Riga, Tallinn en St. PetersburgStedenreis 7 dagen Tallinn, Helsinki en St. Petersburg---UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN---ReisinformatieHotels VilniusHotels RigaHotels TallinnExcursies VilniusExcursies RigaExcursies TallinnFinlandAanbiedingenBrochure 2019

Excursies Riga

Prijzen zijn per persoon incl. Engelssprekende gids en entreegelden. Alle genoemde openingsdagen zijn altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het jaar, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, onaangekondigd worden gewijzigd. Indien u losse excursies bij ons reserveert (zonder vluchten en hotelovernachtingen) dan zijn de reserveringskosten € 50 per boeking i.p.v. € 35.

 


Stadswandeling door de Oude Stad
Een stadwandeling door Riga geeft u een goede indruk van de vele uitingen van Jugendstil en Art Nouveau welke deze veelzijdige stad rijk is. Na het ontbijt wordt u in uw hotel opgehaald door onze gids. Tijdens de wandeling ziet u onder andere de kleurrijke gerestaureerde residenties van de voormalige handelslieden en historische monumenten, zoals de Dom-kathedraal met zijn verschillende bouwstijlen, het geel geschilderde Riga-kasteel uit 1330, het Vrijheidsmonument en de Zweedse Poort die in 1698 tijdens de Zweedse periode in de stadsmuur werd gezet en nu de laatst overgebleven stadspoort is. We komen ook langs de 'drie broers', de oudste en bekendste huizen van het land, daterend uit de 15de eeuw en langs de mooie St. Petruskerk.

Wanneer: dagelijks
Duur: 3 uur
Vervoer: te voet

2-3 personen

4-7 personen

8-9 personen

€ 50

€ 25

€ 13


Stadsrondrit en wandeling door de Oude Stad
Tijdens deze excursie rijden we eerst langs de bezienswaardigheden buiten de Oude Stad.
Hierna brengt de chauffeur u naar de ‘Oude Stad’ waar we een wandeling gaan maken. De wandeling door de Oude Stad geeft u een goede indruk van de vele uitingen van Jugendstil en Art Nouveau welke deze veelzijdige stad rijk is. U ziet onder andere de kleurrijke gerestaureerde residenties van de voormalige handelslieden en historische monumenten, zoals de Dom-kathedraal met zijn verschillende bouwstijlen, het geel geschilderde Riga-kasteel uit 1330, het Vrijheidsmonument en de Zweedse Poort die in 1698 tijdens de Zweedse periode in de stadsmuur werd gezet en nu de laatst overgebleven stadspoort is. We komen ook langs de 'drie broers', de oudste en bekendste huizen van het land, daterend uit de 15de eeuw en langs de mooie St. Petruskerk.

Wanneer: dagelijks
Duur: 3 uur
Vervoer: auto met chauffeur

2-3 personen 4-7 personen 8-9 personen
€ 99 € 57 € 35Jurmala
Indien u uw bezoek aan Riga wilt combineren met een kijkje op een van de geweldige stranden, dan is deze excursie een goede keuze. Jurmala ligt ca. 40 km ten westen van Riga en is eigenlijk een verzamelnaam van een tiental kleine dorpjes over 20 km afstand. Stuk voor stuk hebben de dorpjes aantrekkelijke kuuroorden, maar de grootste trekpleister is toch wel het 32 km lange spierwitte zandstrand. Bepaalde delen van het strand zijn ’s zomers volgepakt met bevolking uit Riga die de stad willen ontvluchten. In en rondom Majori, wat als ‘het centrum” van Jurmala wordt beschouwd, zijn de mooiste en excentriekste gebouwen nog te bewonderen waar de gids u uitgebreid over zal vertellen. Sommige gebouwen fungeren als hotel en sommige als kuuroord.  In de Sovjettijd liet de Russische elite zich hier  in de sanatoria verwennen.

Wanneer: dagelijks
Duur: 4 uur
Vervoer: auto met chauffeur

2-3 personen 4-7 personen 8-9 personen
€ 127 € 70 € 50

 

Etnografisch Museum
Aan de rand van Riga ligt dit grote openlucht museum. Het park is in 1924 gesticht en wordt heden ten dage nog druk bezocht. In het park staan 118 houten gebouwen, bestaande uit diverse huizen, boerderijen en kerken en er zijn ruim 3000 voorwerpen te bewonderen welke u een goede indruk geven van het plattelandsleven van de verschillende periodes uit de Letse geschiedenis.  De enthousiaste gids zal u de historie van de belangrijkste gebouwen en voorwerpen vertellen.


Wanneer: dagelijks
Duur: 3 uur
Vervoer: auto met chauffeur

2-3 personen 4-7 personen 8-9 personen
€ 105 € 65 € 43

 

Gauja National Park
Nadat we Riga in Oostelijke richting achter ons hebben gelaten komen we na 53 km aan bij het Nationale Park Gauja, vanwege het prachtige landschap ook wel ‘Lets Zwitserland’ genoemd.   Met een totale oppervlakte van 917 km2 is dit park het grootste nationale park van Letland. Het Gauja National Park wordt gekenmerkt door een diversiteit aan schilderachtige landschappen, ruige rotspartijen  en vele historische culturele monumenten uit verschillende eeuwen. In de winter, als er sneeuw ligt, kan er zelfs geskied worden. Bij de plaats Sigulda bezoeken we de ruïnes van verschillende kastelen.

Wanneer: dagelijks
Duur: 6 uur
Vervoer: auto met chauffeur

2-3 personen 4-7 personen 8-9 personen
€ 200 € 110 € 75Rundale Paleis
Als u, samen met de gids, Riga in zuidelijke richting verlaten heeft, ligt net voor de grens met Litouwen het prachtige 18de eeuwse Rundale-paleis. Dit was vroeger de zomerresidentie van de hertog van Kurland. Het paleis werd ontworpen door de zeer beroemde Italiaanse architect Bartolomeo Rastrelli die ook verschillende paleizen voor de Russische tsaren heeft ontworpen. Het paleis is omringd door prachtige tuinen en parken, welke een bezoek meer dan waard zijn.

Wanneer: dagelijks
Duur: 6 uur
Vervoer: auto met chauffeur

2-3 personen 4-7 personen 8-9 personen
€ 205 € 115 € 75