Excursies Vilnius - Baltische landen
Onze bestemmingenRusland Baltische landen Algemene informatie Hoogtepunten Baltische Landen---------------RONDREIZEN----------------------------MET EIGEN AUTO/MOTOR------Rondreis 12 dagen Baltische landen van Vilnius naar VilniusRondreis 16 dagen Baltische landen van Vilnius naar Vilnius---------------GROEPSREIZEN-------------Groepsreis 8 dagen Baltische hoofdstedenGroepsreis 8 dagen Baltische hoofdsteden met Klaipeda en Curonian Spit Groepsreis 8 dagen Tallinn, Helsinki en St. PetersburgGroepsreis 10 dagen Baltische hoofdsteden met natuurparkenGroepsreis 10 dagen Baltische hoofdsteden met HelsinkiGroepsreis 11 dagen Baltische landen PLUS *NIEUW*Groepsreis 13 dagen Baltische hoofdsteden met Helsinki en St. Petersburg----------------FLY & DRIVE's------------Fly & Drive 11 dagen Baltische landen van Riga naar RigaFly & Drive 11 dagen Baltische landen van Tallinn naar TallinnFly & Drive 12 dagen Baltische landen van Riga naar TallinnFly & Drive 15 dagen Baltische Landen van Riga naar RigaFly & Drive 16 dagen Baltische landen van Riga naar RigaFly & Drive 16 dagen Baltische landen van Tallinn naar TalliinnFly & Drive 17 dagen Baltische landen van Vilnius naar Tallinn speciaal voor reizen met kinderen------------------FLY & BUS--------------Fly & Bus 7 dagen Baltische landen van Vilnius naar TallinnFly & Bus 12 dagen Baltische landen van Riga naar TallinnFly & Bus 12 dagen Baltische landen Vilnius naar Tallinn------INDIVIDUELE STEDENREIZEN----Stedenreis 3 dagen VilniusStedenreis 5 dagen Vilnius en RigaStedenreis 7 dagen Vilnius, Riga en TallinnStedenreis 3 dagen RigaStedenreis 5 dagen Riga en TallinnStedenreis 7 dagen Riga, Tallinn en HelsinkiStedenreis 7 dagen Riga, Tallinn en St. PetersburgStedenreis 3 dagen TallinnStedenreis 5 dagen Tallinn en HelsinkiStedenreis 5 dagen Tallinn en St. PetersburgStedenreis 7 dagen Tallinn, Helsinki en St. Petersburg---UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN---ReisinformatieHotels VilniusHotels RigaHotels TallinnExcursies VilniusExcursies RigaExcursies TallinnMongoliŽ ChinaGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne FinlandBrochure 2021

Excursies Vilnius

Prijzen zijn per persoon incl. Engelssprekende gids en entreegelden. Alle genoemde openingsdagen zijn altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het jaar, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, onaangekondigd worden gewijzigd. 

Stadswandeling door de Oude Stad
Om Vilnius met haar 1200 middeleeuwse gebouwen en 48 kerken beter te leren kennen maakt u een stadwandeling of een stadsrondrit (zie excursie 2).  U wordt 's morgens door onze gids in uw hotel opgehaald. Er staat een uitgebreide wandeling door de Oude Stad op het programma.  Vilnius bestaat uit het nieuwe gedeelte (het centrum) met als middelpunt de Gedimino Prospekt, de belangrijkste winkelstraat die uitkomt bij de Arkikathedra-basiliek. Hier begint de “Oude Stad”, welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In het oude middeleeuwse gedeelte, het historisch centrum, maken we een wandeling langs alle belangrijke bezienswaardigheden, zoals de kathedraal, de Petrus en Pauluskerk en de oude stadspoorten ‘Gates of Dawn’. De gids zal uitleg geven over de geschiedenis van deze stad.

Wanneer:
dagelijks
Duur: 3 uur
Vervoer: te voet

2 personen

3-5 personen

vanaf 6 personen

€ 55

€ 35

€ 18
Stadsrondrit en wandeling door de Oude Stad
Om Vilnius met haar 1200 middeleeuwse gebouwen en 48 kerken beter te leren kennen beginnen we eerst met een stadsrondrit. Ook rijden we langs de eeuwenoude universiteit. De stad Vilnius bestaat uit het nieuwe gedeelte (het centrum) met als middelpunt de Gedimino Prospekt, de belangrijkste winkelstraat die uitkomt bij de Arkikathedra-basiliek. Hier begint de “Oude Stad”, welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In het oude middeleeuwse gedeelte, het historisch centrum, maken we een wandeling langs alle belangrijke bezienswaardigheden, zoals de kathedraal, de Petrus en Pauluskerk en de oude stadspoorten ‘Gates of Dawn’. De gids zal uitleg geven over de geschiedenis van deze stad.

Wanneer:
dagelijks
Duur: 3 uur
Vervoer: auto met chauffeur

2 personen

3-5 personen

vanaf 6 personen

€ 105

€ 78

€ 55Trakai
Op ca. 27 km van Vilnius  ligt  op een eiland in het meer van Galvé de burcht Trakaï, tot de 16de eeuw de hoofdstad van Litouwen. De burcht stamt uit de 14de eeuw. Onze prinses Beatrix en vele andere hoogwaardigheidsbekleders hebben de burcht reeds met een bezoek vereerd. Via de houten loopbrug vanaf het vaste land naar het eiland, heeft u een pracht zicht op de burcht. Op het kasteelplein worden regelmatig ridderspelen georganiseerd. Lopend door het gangenstelsel kunt u diverse voorwerpen uit vroeger tijden bewonderen. U kunt ook een wandeling maken over het eiland van waar u een mooi uitzicht heeft over het meer van Galvé. De gids zal u enthousiast uitleg geven. Geen burcht in het Balticum wat zo vaak op de foto gezet wordt als de burcht van Trakaï.

Wanneer: dagelijks
Duur: 4 uur
Vervoer: auto met chauffeur

2 personen

3-5 personen

vanaf  6 personen

€ 145

€ 105

€ 77

 
Kaunas
Een excursie naar het op ca. 100 km van Vilnius gelegen Kaunas is zeker de moeite waard. Zodra u samen met de gids Vilnius verlaten heeft rijden we door mooie landschappen en bossen. Kaunas bestaat uit een nieuw en oud gedeelte. Het nieuwe gedeelte, met zijn autovrije Laisvés aleja is het commerciële hart met winkels en restaurants in allerlei soorten en maten. Loop langs het oude presidentiële huis onder de grote weg door via de mooie Vilniaus en u komt in de Oude Stad. Op het plein staat het opvallende witte raadhuis (1542), liefkozend de “Witte Zwaan” genoemd. Pasgetrouwden worden hier veelvuldig op de foto gezet. De schitterende panden uit de 15de eeuw welke rond het plein staan laten zien hoe welvarend Kaunas in vroeger tijden is geweest. Ook brengen we een bezoek aan de Gotische St. Petrus- en Pauluskathedraal op de hoek van het Raadhuisplein. Van het oorspronkelijk in de 15de eeuw gebouwde interieur, zijn door diverse branden en verwoestingen alleen de gotische ramen door de jaren heen overgebleven. Verder ziet u een combinatie van renaissance en barok. De gezellige straatjes met leuke winkeltjes in prachtige oude koopmanshuizen zijn een lust voor het oog. 

Wanneer: dagelijks
Duur: 6 uur
Vervoer: auto met chauffeur

2 personen

3-5 personen

vanaf 6 personen

€ 225

€ 165

€105