Gerkampen - MongoliŽ
Onze bestemmingenRusland Baltische landen MongoliŽ Algemene informatieHoogtepunten--------GROEPSREIZEN-------------Groepsreis 10 dagen MongoliŽ-----INDIVIDUELE RONDREIZEN--------Rondreis 11 dagen MongoliŽRondreis 14 dagen MongoliŽ-----INDIVIDUELE STEDENREIZEN------Stedenreis 5 dagen UlaanbaatarStedenreis 9 dagen Ulaanbaatar en Beijing----UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN----ReisinformatieHotels Ulaanbaatar GerkampenExcursies UlaanbaatarChinaGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne FinlandBrochure 2021

Gerkampen

 In een gerkamp verblijft u in een traditionele gertent. Deze tenten zijn zeer ruim opgezet en beschikken over 2 aparte bedden, een tafeltje met stoelen en een houtkacheltje. Was- en toiletfaciliteiten zijn gemeenschappelijk. Alle prijzen zijn ‘vanaf prijzen’ per persoon per nacht gebaseerd op een bezetting van 2 personen in een standaard 2-persoonsger incl. ontbijt en diner (set-menu, geen à la carte). Gedurende de weekenden en schoolvakanties worden de gerkampen vaak bezocht door de lokale bevolking. Zij huren dan een of meerdere gers om met de familie samen te komen.  Wij reserveren uitsluitend standaard gertenten in onze gerkampen met gedeelde faciliteiten zoals douches en toiletten. Standaard gertenten zijn traditioneel en eenvoudig ingericht. Wij reserveren geen luxe gertenten!  Sommige kampen hebben tegenwoordig ook cabins/blokhutten(soms met eigen faciliteiten) maar die kunnen niet door ons worden gereserveerd, ook niet tegen bijbetaling.


Buuveit Camp in het Terelj National Park 
Het Buuveit gerkamp ligt in het welbekende Terelj National Park op zo’n 65 km ten noordoosten van Ulaanbaatar. Het gerkamp ligt ca. 14 km van de toegangspoort van het park verwijderd op een van de meest spectaculaire en redelijk afgelegen plekjes.

Zoals alle gerkampen heeft ook dit kamp een hoofdgebouw dat onder andere dienst doet als restaurant. Hier worden alle maaltijden en drankjes geserveerd. Het kamp telt ongeveer 35 gertenten. In het Buuveit kamp staan ook een aantal kleine houten cabines/blokhutten. Dit is een van de weinige kampen die ook in de winter gasten ontvangt. Afhankelijk van de temperatuur heeft het kamp vanaf half oktober tot eind april geen stromend water. In het kamp staat ook een ger met gezelschapsspelletjes en informatie over excursies.

Bezigheden in en rond het kamp: wandelen/hiking, rots klimmen, paardrijden en vogelspotten. Bezoek Turtle Rock of een nomadenfamilie. Indien u een lange wandeling wilt maken bestelt u dan iets te drinken en een lunchpakket in het restaurant. U kunt onderweg ook bij andere kampen iets eten of drinken.

U verblijft hier op basis van 2 personen in een 2-persoonsger volpension (ontbijt, lunch en diner).

Logies/ontbijt p.p.p.n. 2-pk 1-pk
01.01 t/m 31.12 € 70 € 105

 Terelj Lodge Camp in het Terelj National Park
Bij een verblijf in het Terelj kamp heeft u niet alleen een heerlijk tijd maar beleeft u ook authentieke Mongoolse tradities en leert u het een en ander over hun historische verleden. Een gemoedelijk kamp om een aantal dagen heerlijk in de natuur bezig te zijn.

Het Terelj Lodge kamp ligt in het prachtige Terelj National Park. Vanuit het kamp met haar fantastische vergezichten, heeft u makkelijk toegang tot de hoofdattracties van het park. De comfortabele gers en houten huisjes met moderne faciliteiten en het ruime restaurant maken dit kamp erg populair bij toeristen. Terelj Lodge heeft 25 standaard goed ingerichte gers (grote bedden) en een aantal luxere gers.   Aan de rand van het kamp staan 10 houten huisjes. Vanuit het Heritage restaurant heeft u een panoramisch uitzicht over het dal. Er worden ook barbecues georganiseerd. Een tent is ingericht als een germuseum met antieke gebruiksvoorwerpen en je kunt er leren hoe een traditionele tent op te zetten.

Bezigheden in en rond het kamp: wandelen/hiking, raften over een zeer rustige rivier, rots klimmen, mountainbiken, paardrijden en het spotten van vogels. Bezoek Turtle Rock of een nomadenfamilie.

U verblijft hier op basis van 2 personen in een 2-persoonsger op basis van halfpension (ontbijt en diner).

Logies/ontbijt p.p.p.n. 2-pk 1-pk
01.01 t/m 31.12 € 85 € 120

Steppe Nomads Eco in het Gun Galuut Reserve
In het Gun-Galuut Nature Reserve ligt het Steppe Nomads Eco Resort, een ideale plek om op een zeer verantwoorde wijze te genieten van een verblijf in deze overweldigende natuur. Het resort is omgeven door uitgestrekte vlaktes en weides met aan de horizon prachtige bergen.

In dit kamp wordt een groot deel van het elektriciteitsverbruik en de warmwatervoorziening zelf door middel van zonne- en windenergie opgewekt. Ook verbouwen ze onder andere hun eigen biologische groenten en leveren lokale nomadefamilies dagelijks de benodigde verse melkproducten, eieren en vlees. Het brood wordt natuurlijk in eigen keuken gebakken. Steppe Nomads biedt werkgelegenheid aan de lokale commune. Het kamp heeft een mooi rond restaurant met veranda waar je heerlijk met een drankje kunt zitten. Niets hoeft alles mag! Er staan zo’n 25 gertenten en 2 kleine houten huisjes. De gertenten zijn smaakvol ingericht. Steppe Nomads voldoet echt aan alle eisen en staat zelfs in de top 10 van gerkampen. Niet ver van het kamp loopt de Kherlen rivier.

Bezigheden in en rond het kamp: kajakken, vissen (hengels te huur), mountainbiken, raften, paardrijden, oriëntaalse massage, traditioneel boogschieten en het spotten van wild zoals het zeer zeldzame Argali bergschaap (verrekijkers te huur).

U verblijft hier op basis van 2 personen in een 2-persoonsger op basis van halfpension (ontbijt en diner).

Logies/ontbijt p.p.p.n. 2-pk 1-pk
01.01 t/m 31.12 € 95 € 135

 
Khustai Tourist Camp in het Khustain Nuruu National Park 
Het Khustain National Park, een van de meest prestigieuze en beschermde parken van Mongolië, ligt op zo’n 100 km ten westen van de hoofdstad. Er is in dit reservaat maar een kamp. Dit park wordt vaak als dagexcursie bezocht door zowel toeristen als ook door de inwoners van Ulaanbaatar.

Het gerkamp heeft onder andere een informatiecentrum met boeken over het gebied en de dierenwereld die erin leeft. Je kunt hier ook gidsen huren die je meenemen op zoek naar de wilde paarden. Er staan meerdere stenen gebouwen waaronder een conferentiezaal met een capaciteit van 80 personen waardoor u misschien het gevoel heeft dat u meer in de bewoonde wereld bent dan in de andere kampen. Niet alleen het natuurreservaat maar ook een gedeelte van het kamp is het gehele jaar geopend. In de zomer kunnen er zo’n 100 gasten verblijven en in de winter zo’n 40. De gers zijn kleurrijk ingericht en het restaurant heeft een goede naam. In het complex is ook een sauna en massageruimte waar je na een dagje sportief bezig te zijn geweest heerlijk kunt relaxen.

Bezigheden in en rond het kamp: hiking, mountainbiken, paardrijden en wilde paarden spotten. Speciale wandelroutes zijn in het kamp verkrijgbaar. Bezoek de oude Turkse graven en monumenten aan de rand van het park. Fietsen en jeeps te huur.

U verblijft hier op basis van 2 personen in een 2-persoonsger op basis van halfpension (ontbijt en diner).

Logies/ontbijt p.p.p.n. 2-pk 1-pk
01.01 t/m 31.12 € 85 € 120