Programma, vertrekdata en prijzen - Groepsreis 16 dagen Grand Trans SiberiŽ-/MongoliŽ Express van Moskou naar Beijing
Onze bestemmingenRusland Algemene informatieHoogtepunten-------------GROEPSREIZEN---------Groepsreis 6 dagen St. Petersburg per KLM en met Nederlandssprekende gidsGroepsreis 8 dagen Moskou en St. Petersburg per KLM en met Nederlandssprekende gidsen Groepsreis 9 dagen Moskou met Sergiev Posad en St. Petersburg met Kronstadt per KLM en met Nederlandssprekende gidsen Groepsreis 11 dagen St. Petersburg, Gouden Ring en Moskou per KLMGroepsreis 12 dagen cruise van Moskou naar St. Petersburg per KLM en met Nederlandssprekende reisleidingGroepsreis 12 dagen cruise van St. Petersburg naar Moskou met Nederlandssprekende reisleidingGroepsreis 16 dagen Grand Trans SiberiŽ-/MongoliŽ Express--------------CRUISES 2021-------------Cruise 12 dagen van Moskou naar St. Petersburg per KLM en met Nederlandssprekende reisleidingCruise 12 dagen van St. Petersburg naar Moskou met Nederlandssprekende reisleiding------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----------MET EXCURSIEPROGRAMMA'S---Stedenreis 5 dagen Moskou met excursieprogrammaStedenreis 5 dagen St. Petersburg met excursieprogrammaStedenreis 8 dagen Moskou en St. Petersburg met excursieprogrammaStedenreis 10 dagen Moskou, Gouden Ring en St. Petersburg------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----Stedenreis 3 dagen MoskouStedenreis 5 dagen Moskou en St. PetersburgStedenreis 7 dagen Moskou, St. Petersburg en TallinnStedenreis 7 dagen Moskou, St. Petersburg en HelsinkiStedenreis 3 dagen St. PetersburgStedenreis 5 dagen St. Petersburg en MoskouStedenreis 5 dagen St. Petersburg en TallinnStedenreis 5 dagen St. Petersburg en HelsinkiStedenreis 7 dagen St. Petersburg, Tallinn en Helsinki----UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN----ReisinformatieHotels MoskouHotels St. PetersburgExcursies Moskou Excursies St. Petersburg-----------TREINREIZEN----------Treinreizen AlgemeenSteden langs het spoorExpress treinen en routesTrans SiberiŽ Express 19 dagen van Moskou naar VladivostokTrans SiberiŽ Express 22 dagen van St. Petersburg naar VladivostokTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 21 dagen van Moskou naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 24 dagen van St. Petersburg naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 26 dagen van Moskou naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 29 dagen van St. Petersburg naar BeijingBaltische landen MongoliŽ ChinaGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne FinlandBrochure 2021

Programma, vertrekdata en prijzenAls u eens een bijzondere treinreis zou willen maken, dan kunt u overwegen om een keer aan boord te gaan van de legendarische Trans Siberië-/Mongolië Express. U overnacht in uw eigen compartiment aan boord van de Grand Trans Siberië-/Mongolië Express en daar waar beschreven overnacht u in een hotel (Moskou, Jekatarinburg,Novosibirsk, Irkoetsk, Ulaanbaatar en Beijing). U reist in een internationaal gezelschap onder leiding van Engels- of Duitssprekende reisleiding. Hieronder vindt u het dagprogramma waarbij alle excursies zijn inbegrepen. Ook zijn bij alle excursies zijn vervoer en entreegelden inbegrepen.


Dag 1 Amsterdam-Moskou
Vandaag vliegt u per KLM van Amsterdam naar Moskou. In de aankomsthal staat onze hostess klaar om u te verwelkomen. Transfer van de luchthaven naar uw hotel (Hilton Hotel of gelijkwaardig). Diner in het hotel of in een restaurant in de stad.

Dag 2 Moskou
We beginnen onze kennismaking met een uitgebreide stadsrondrit door het centrum van Moskou. De bus rijdt u langs alle bijzondere bezienswaardigheden zoals verschillende kathedralen, enkele Stalinistische wolkenkrabbers, regeringsgebouwen, musea en theaters, bekende winkelstraten, pleinen en parken. We bezoeken het wereldberoemde Rode Plein waarop de prachtige Basiliuskathedraal staat. Vanaf het Rode Plein wandelen we naar de hoofdingang van het Kremlin, dat al eeuwen het centrum van de Russische macht symboliseert. Tijdens een wandeling binnen de muren van het Kremlin ziet u verschillende paleizen (niet toegankelijk) en een aantal kathedralen waarin de tsaren tot 1700 werden begraven en tot de laatste tsaar ook werden gekroond. In de middag volgt de transfer naar de trein. Op het perron wordt u door het treinpersoneel geholpen met uw bagage. U kunt uw coupé direct betrekken. Rond 16.00 uur gaat de treinreis van ca. 8000 km beginnen. Diner en overnachting aan boord van de Grand Trans Siberië-/Mongolië Express.

Dag 3 Moskou-Jekaterinburg
Vandaag rijdt de Grand Trans Siberië-/Mongolië Express door een prachtig landschap langs uitgestrekte bossen, helderblauwe meren en pittoreske dorpjes. Onderweg kunt u een lezing over Rusland bijwonen. Tegen de avond komt de trein aan in Jekaterinburg. Transfer van het treinstation naar uw 4-sterrenhotel (Doubletree by Hilton of gelijkwaardig).

Dag 4 Jekaterinburg
Jekaterinburg is met haar 1.2 miljoen inwoners de grootste stad van de Oeral. Het indrukwekkende Oeralgebergte is de natuurlijke grens tussen Europa en Azië. De stad werd in 1723 gesticht door tsaar Peter I en naar zijn vrouw vernoemd.Tegenwoordig dankt de stad haar bekendheid aan het feit dat de laatste tsaar, Nicolaas II, en zijn gezin hier in 1917 gevangen werden gezet en later vermoord. Ofschoon het een belangrijke industriestad is heeft het ook een aantal interessante bezienswaardigheden zoals de Kathedraal op het Bloed. Deze werd gebouwd op de plek waar in 1918 de tsarenfamilie werd vermoord door de communisten. In Jekaterinburg vindt u ook nog een aantal gebouwen uit de tsarentijd. We maken een stadsrondrit waarbij u de meest bekende monumenten te zien krijgt. Ook brengt u een bezoek aan de Kathedraal op het Bloed. In de middag bezoeken we het in de Oeralbossen gelegen Ganina Yama. Op deze plek werden de Romanovs, nadat ze waren geexecuteerd, midden in de nacht begraven. In 1990 werden hier houten kerkjes gebouwd ter nagedachtenis aan de tsarenfamilie. Deze plek is door de Othodoxe kerk als heilige verklaard. Overnachting aan boord van de trein.

Dag 5 Jekaterinburg-Novosibirsk
Na het passeren van de vlaktes van West-Siberië komt de trein in de namiddag aan in Novosibirsk, de grootste stad van Siberië. Deze stad, aan de rivier de Ob (de langste rivier van Rusland), telt 1.5 miljoen inwoners en werd in 1893 gesticht tijdens het aanleggen van de Trans Siberië Spoorlijn. Geografisch is Novosibirsk het middelpunt van het uitgestrekte Rusland. Novosibirsk betekent letterlijk ´Nieuw Siberië´. Het is de enigste stad in Siberië met een metro en het bezit het mooiste en grootste station van Siberië. Transfer van het treinstation naar uw 4-sterrenhotel (Doubletree by Hilton of gelijkwaardig).

Dag 6 Novosibirsk-Krasnoyarsk
Tijdens de stadsrondrit door Novosibirsk rijden we onder andere langs het Leninplein, het grootste Opera huis van Rusland en de Alexander Nevski-kathedraal. Ofschoon de meeste gebouwen nog uit het Sovjettijdperk stammen is Novosibirsk vandaag de dag een gezellige en moderne stad met brede lanen, mooie pleinen en stadsparken. In de middag bezoeken we zo'n 30 km buiten de stad het grootste openluchtmuseum van Rusland. Dit spoorwegmuseum herbergt een fantastische collectie oude Trans Siberië Express locomotieven en wagons uit vroeger tijden. Ook maken we een rondvaart over rivier de Ob. Tegen de avond vertrekken we weer uit Novosibirsk. Overnachting aan boord van de trein.

Dag 7 Krasnojarsk-Irkoetsk
In de ochtend komen we aan in het aan de oevers van de machtige Jenisei-rivier gelegen Krasnojarsk (900.000 inwoners). Dit is een van de mooiste steden van Rusland. Van rijk versierden traditionele houten huisjes tot aan moderne hoogbouw. In de 17de eeuw stond hier enkel een fort van de Kozakken. Dankzij het vinden van goud in de 19de eeuw is het nu een behoorlijke stad. Gedurende de Sovjettijd was Krasnojarsk net als Jekaterinburg en Ulan Ude een verboden stad voor buitenlanders als ook voor de meeste Russen. Op de hoeken van de straten zijn kleine parkjes aangelegd met de meest uiteenlopende plantensoorten. Krasnojarsk wordt ook wel de ´stad van 100 fonteinen´ genoemd. De burgemeester doet er alles aan, waaronder het planten van palmbomen, om het de inwoners en de bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken. Tijdens de stadsrondrit rijden we onder andere door de belangrijkste winkelstraat van de stad.  Overnachting aan boord van de trein.

Dag 8 Irkoetsk
Irkoetsk werd in 1651 gesticht en is daarmee een van de oudste steden van Siberië. Aan het einde van de 17de eeuw groeide Irkoetsk uit tot de belangrijkste stad op de handelsroute van Rusland naar Mongolië en China. Aan het einde van de 18de eeuw kwam hier de goudkoorts op gang en later werden er ook verschillende strafkampen gebouwd om de Trans Siberië Spoorlijn door te trekken. Ook veel adellijke families werden in de tsarentijd naar Irkoetsk verbannen. Vandaag de dag oefent de stad met zijn talloze houten Siberische huisjes, musea en historische gebouwen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op haar bezoekers. Ze noemen Irkoetsk niet voor niets ´de Paarl van Siberië´ of ´het Parijs van het Noorden´. We bezoeken de Oude stad met haar houten huisjes. In een oud historisch gebouw wonen we een klassiek privé -concert bij. Overnachting in een 4-sterrenhotel Courtyard Marriott of gelijkwaardig). Na het diner kunt u vanuit het hotel een heerlijke wandeling maken door deze gezellige stad. Vooral 's avonds is Irkoetsk is gezellige, mooi verlichte stad.Dag 9 Baikalmeer-Ulan Ude
Na een heerlijk ontbijt in het hotel rijden we in circa 1 uur met de bus naar het schitterende Baikalmeer, 's werelds grootste en diepste zoetwatermeer. Rond het meer leven meer dan 2500 dier- en plantensoorten waarvan 3/4 nergens anders in de wereld voorkomt. Het landschap rondom is adembenemend, van dichte wouden tot zandstranden en enorme rotspartijen met geheimzinnige grotten.In de winter vriest het hele meer dicht, de overkant is dan met de auto te bereiken. Door de golfslag, sneeuw en wind vormen zich in de winter enorme ijsfiguren op het bevroren meer. Aan de oevers van het meer bezoeken we het bekende en zeer pittoreske vissersplaatsje Listvianka. Tegenwoordig is het wel een beetje toeristisch. We bezichtigen de houten Nicolaaskerk. Tijdens de Siberische lunch kunt u genieten van de welbekende lokaal geviste Omul. Deze vis komt alleen in het Baikalmeer voor. Na een typisch Siberische lunch maken we een boottochtje over het meer. We varen van Listvianka naar Port Baikal waar onze trein alweer op ons staat te wachten. We rijden nu met een zeer lage snelheid over de oude Circum Baikal Railway Line naar Sludyanka. Dit is het meest adembenemende stukje van de gehele reis. Een spectaculaire tocht langs het meer. De route loopt langs prachtige oevers, grote rotspartijen, ravijnen en over kleine bruggetjes. Er werden 39 tunnels gebouwd om deze lijn van nog geen 100 km aan te leggen. Onderweg maken we, indien mogelijk, een fotostop in een van de kleine dorpjes aan het water waarbij u een kijkje kunt nemen in een van de lokale houten huisjes. Overnachting aan boord van de trein.

Dag 10 Ulan Ude-Ulaanbaatar
Ulan Ude is de hoofdstad van de deelrepubliek Boerjatië, een uniek stuk woest land met eindeloze steppen, boeddhistische tempels en nomadententen. In de Sovjettijd was Ulan Ude verboden gebied voor buitenlanders. Een groot gedeelte van de stad bestaat nog steeds uit typische houten huizen die je alleen in Siberië tegenkomt. Het historische centrum staat vol met prachtig gerestaureerde pandjes met witte en gele gevels. Op het centrale plein staat 's werelds grootste stenen hoofd van Lenin. Onze excursie naar een van de laatste originele orthodoxe dorpjes is een belevenis. Hier leven de 'Old Believers' nog zoals eeuwen geleden. U wordt uitgenodigd voor een typische Russische lunch bij een lokale familie.  Bij Ulan Ude gaat de Trans Siberië Spoorlijn over in de Trans Mongolië Spoorlijn (het gaat hierbij om de spoorlijn, niet om de trein). U kunt dus gewoon blijven zitten. Bij het Russische plaatsje Naushki gaat de trein de grens over naar Suchebaatar, Mongolië. Normaliter komen de douaniers in de trein en kunnen de grensformaliteiten in uw eigen coupé worden afgehandeld.

Dag 11 Ulaanbaatar
Al vroeg in de ochtend kunt u vanuit uw compartiment van het fantastische landschap genieten. Mongolië is één uitgestrekte steppe ‘aan het einde van de wereld’. De Grand Trans Siberië-/Mongolië Express rijdt er dwars doorheen. In de 13de eeuw, ten tijde van Djengis Khan, was Mongolië een machtig land. Het strekte zich uit van China tot het huidige Oekraïne. De Mongolen zijn nomaden die hun oude tradities in eren houden. Alleen in de hoofdstad Ulaanbaatar houdt het ritme van het dagelijks leven enigszins tred met dat van de rest van de wereld. Toch doet ook deze Mongoolse hoofdstad erg provinciaals aan. We maken een stadsrondrit door deze unieke stad. We rijden langs verschillende belangrijke bezienswaardigheden zoals het Sükbaatar Plein (tegenwoordig ook Genghis Khan Plein genoemd), regeringsgebouwen en bekende monumenten. Tijdens deze excursie bezoekt u ook het bekende Gandanklooster, het centrum van het Mongools boeddhisme. Vandaag de dag leven en leren hier weer honderden lama's. Het kloostercomplex is in Tibetaanse stijl gebouwd en omvat een aantal gebouwen waaronder meerdere tempels en een opleidingscentrum. Meest indrukwekkende is de van binnen geheel beschilderde Janraisig Tempel met in het midden het schitterende 26,5 m hoge standbeeld van Migjid Janraisig, die de compassie en liefde van alle Boeddha's belichaamt. Ook bezichtigen we het Bogd Khan Palace museum, het voormalige winterpaleis van de koning. Vanaf Zaisan Hill, waar zich ook het Zaisan Monument bevindt ter nagedachtenis van gesneuvelde Russische soldaten in de Tweede Wereldoorlog, heeft u een prachtig uitzicht over Ulaanbaatar en de nabijgelegen heuvels. De excursie duurt vandaag een volle dag.  De komende 2 nachten verblijft u in een 4-sterrenhotel (Ramada of gelijkwaardig) in de stad.

Dag 12 Ulaanbaatar-Terelj National Park

Vandaag staat er een onvergetelijke excursie op het programma naar het Terelj National Park, één van de mooiste nationale parken van Mongolië. Het ligt op ca. 1 uur rijden van de hoofdstad. Vanaf de ‘Turtle Rock’, een steenformatie in de vorm van een schildpad, heeft u een prachtige uitzicht over dit voor ons vreemde landschap. In het park ontmoet u ook een herder en zijn familie. We mogen een kijkje nemen in zijn nomadentent (ger genoemd) om kennis te maken met de authentieke leefwijze en cultuur van dit rondtrekkende volk. In de buurt van het hotel bezoeken we een mini Nadaam show. Tijdens het beroemde jaarlijkse Nadaam festival worden er al eeuwen lang 3 lokale disciplines (sporten) beoefend: het boogschieten, het Mongools worstelen en het paardrijden. Overnachting in hotel Ulaanbaatar.

Dag 13 Ulaanbaatar-Beijing
Vroeg in de ochtend vertrekt de lokale Mongoolse trein voor de 30 uur durende treinreis naar Beijing. U reist in een gewone trein met andere passagiers. U passeert vandaag de bekende en zeer uitgestrekte Gobi-woestijn die in dit deel van Mongolië hoofdzakelijk uit steen bestaat. Een fascinerend landschap met hier en daar rondtrekkende kamelen. In de avond komt u aan bij de Chinese grens waar het onderstel van de trein wordt gewisseld. China heeft namelijk een smaller spoor. U kunt gewoon blijven zitten. Het kan zijn dat u dit gedeelte van de reis alleen aflegt indien alle andere gasten voor de vlucht naar Ulaanbaatar hebben gekozen. (zie 15-daagse reis).

Dag 14 Beijing
Voor de lunch rijden we Beijing binnen, uw treinreis zit erop!  Met de bus rijden we naar het centrum en bezoeken het Plein van de Hemelse Vrede (’s werelds grootste plein). Het plein heeft een afmeting van 500 m breed en 800 m lang, waaraan onder andere het imposante Volkscongres en het mausoleum van Mao liggen. Recht tegenover het plein ligt de belangrijkste toegangspoort naar het wereldberoemde keizerlijke paleis, beter bekend als de Verboden Stad. Aan het begin van de 15de eeuw werd het aan kunstschatten rijke pronkstuk, de nieuwe residentie van de Ming-keizers, in gebruik genomen. Een stad vol paleizen, paviljoens, hallen, hoven en tuinen, omgeven door grachten en een 12 meter hoge muur. Gedurende de regeringsperiode van 24 keizers mocht geen enkele onderdaan, tenzij in het paleis werkzaam, deze heilig plek betreden want hier woonde de ‘hemelse zoon’ zoals men de heerser noemde. De laatste keizer die hier tot 1911 leefde was Pu Yi. Tijdens de rondleiding door de verschillende prachtige zalen, hallen, paviljoens en binnentuinen krijgt u een goede indruk van het leven aan het keizerlijke hof. Transfer naar uw hotel waar u de komende 2 nachten zult verblijven. Afscheidsdiner in een Peking Duck restaurant. 

Dag 15 Beijing
De meest groepsleden reizen vandaag weer naar huis. Alleen de Bolsjoj-reizigers maken nog een mooie excursie naar de Chinese Muur bij de plaats Badaling, een van de beste plaatsen om de muur te beklimmen. De muur werd hier voor een afstand van ca. 500 m geheel gerestaureerd en sinds 1957 opengesteld voor publiek. Eenmaal aangekomen moeten we eerst een stukje tegen een heuvel omhoog wandelen. Het uitzicht is werkelijk spectaculair te noemen. In de middag bezoeken we nog het keizerlijke Zomerpaleis aan het Kunmingmeer.   Dit keizerlijke Zomerpaleis gebouwd in opdracht van keizer Qinglong ligt iets buiten het centrum van Beijing. Het paleis was een geschenk aan zijn moeder en tevens bedoelt als zomerverblijf voor de gehele keizerlijke familie om de hitte en de drukte van de Verboden Stad te ontvluchten. Het goed onderhouden complex, van maar liefst 280 ha, herbergt tal van hallen, prachtige tempels, gastenverblijven, pagoden en kleurrijke paviljoens. Bij mooi weer kan je op het bijbehorende Kunmingmeer een heerlijke boottocht maken. Op het Zuidzee-eiland, met de oever verbonden door de Brug met Zeventien Bogen, ligt de Tempel van de Drakenkoning. De lunch is inbegrepen, diner niet meer. 

Dag 16 Beijing-Amsterdam
Na het ontbijt dient u uw hotelkamer te verlaten. Indien uw terugvlucht het toelaat kunt u nog een wandeling maken in de omgeving van uw hotel. Transfer naar de luchthaven. Rechtstreekse vlucht per KLM van Beijing naar Amsterdam.


Annuleringsvoorwaarden:
Voor deze reis zijn de annuleringsvoorwaarden afwijkend ten opzichte van de standaard annuleringsvoorwaarden die Bolsjoj hanteert, te weten:
- tot de 96ste dag voor vertrekdag: 20 % van de reissom (de aanbetaling)
- vanaf de 95ste dag tot de 65ste dag: 25% van de reissom
- vanaf de 64ste dag tot de 36ste dag: 50% van de reissom
- vanaf de 35ste dag tot de 20ste dag: 75% van de reissom
- vanaf de 19de dag tot en met de vertrekdag: 100% van de reissom
Indien de visa’s al zijn uitgegeven dan zijn de annuleringskosten hierover 100%.


OPTIE 2

Prijzen 2020:
Alle genoemde prijzen zijn per persoon en gebaseerd op een verblijf van meerdere personen in een: 

Vertrekdata 2020:                  
Mei 16                         €  5.595
Juni 6                           €  5.595
Juni 27                         €  5.795
Juli 18                          €  5.995
Augustus 8                   €  5.995
Augustus 29                 €  5.795


* omgekeerde route van Beijing naar Moskou vanaf € 5.295

Inbegrepen:
vlucht met KLM Amsterdam-Moskou en Beijing-Amsterdam G/N-klasse
• luchthavenbelastingen (€ 240)
• koffer
• transfers
• 6 x overnachting in de Grand Express (Standaard Economy)
• 1 x overnachting in lokale trein (Standaard Economy)
• 8 x hotelovernachting
• volpension (geen diner dag 15) 
• excursies incl. entreegelden
• Duits- of Engelssprekende begeleiding
• uitnodigingen voor visa-aanvragen

Niet inbegrepen:
• visa (Rusland, Mongolië en China zie reisinformatie)
• fooien (ca. € 200 ter plaatse)
• reserveringskosten € 35 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking 

Toeslagen p.p.:
• Standaard 3 personen      €    950
• Standaard 2 personen      €  2.500
• Silver                                 €  6.000
• Gold                                   €  8.250

 Afwijkende voorwaarden:
• Annuleringsvoorwaarden wijken af van de standaard voorwaarden welke Bolsjoj Reizen hanteert (zie onder het dagprogramma)