Reisinformatie - Rusland
Onze bestemmingenRusland Algemene informatieHoogtepunten-------------GROEPSREIZEN---------Groepsreis 6 dagen St. Petersburg per KLM en met Nederlandssprekende gidsGroepsreis 8 dagen Moskou en St. Petersburg per KLM en met Nederlandssprekende gidsen Groepsreis 9 dagen Moskou met Sergiev Posad en St. Petersburg met Kronstadt per KLM en met Nederlandssprekende gidsen Groepsreis 11 dagen St. Petersburg, Gouden Ring en Moskou per KLMGroepsreis 12 dagen cruise van Moskou naar St. Petersburg per KLM en met Nederlandssprekende reisleidingGroepsreis 12 dagen cruise van St. Petersburg naar Moskou met Nederlandssprekende reisleidingGroepsreis 16 dagen Grand Trans SiberiŽ-/MongoliŽ Express--------------CRUISES 2021-------------Cruise 12 dagen van Moskou naar St. Petersburg per KLM en met Nederlandssprekende reisleidingCruise 12 dagen van St. Petersburg naar Moskou met Nederlandssprekende reisleiding------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----------MET EXCURSIEPROGRAMMA'S---Stedenreis 5 dagen Moskou met excursieprogrammaStedenreis 5 dagen St. Petersburg met excursieprogrammaStedenreis 8 dagen Moskou en St. Petersburg met excursieprogrammaStedenreis 10 dagen Moskou, Gouden Ring en St. Petersburg------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----Stedenreis 3 dagen MoskouStedenreis 5 dagen Moskou en St. PetersburgStedenreis 7 dagen Moskou, St. Petersburg en TallinnStedenreis 7 dagen Moskou, St. Petersburg en HelsinkiStedenreis 3 dagen St. PetersburgStedenreis 5 dagen St. Petersburg en MoskouStedenreis 5 dagen St. Petersburg en TallinnStedenreis 5 dagen St. Petersburg en HelsinkiStedenreis 7 dagen St. Petersburg, Tallinn en Helsinki----UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN----ReisinformatieHotels MoskouHotels St. PetersburgExcursies Moskou Excursies St. Petersburg-----------TREINREIZEN----------Treinreizen AlgemeenSteden langs het spoorExpress treinen en routesTrans SiberiŽ Express 19 dagen van Moskou naar VladivostokTrans SiberiŽ Express 22 dagen van St. Petersburg naar VladivostokTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 21 dagen van Moskou naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 24 dagen van St. Petersburg naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 26 dagen van Moskou naar BeijingTrans SiberiŽ-/MongoliŽ Express 29 dagen van St. Petersburg naar BeijingBaltische landen MongoliŽ ChinaGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne FinlandBrochure 2021

Reisinformatie

Reisinformatie Rusland 2021

Bolsjoj Reizen biedt het meest complete aanbod voor de individuele reiziger. Hieronder vindt u de benodigde informatie om uw eigen reis samen te stellen. Onder ‘Stedenreizen’ vindt u een grote selectie stedenreizen die wij met zorg voor u hebben samengesteld. U kunt deze programma's ook als basis gebruiken voor uw eigen reis. Uiteraard kunt u deze stedenreizen geheel naar eigen wens indelen, uitbreiden of verlengen. Wij bieden u de mogelijkheid de reis te maken die het beste bij u past en die geheel aan uw wensen voldoet. Wij verzorgen ook reizen naar andere steden in Rusland. Informatie hierover op aanvraag.

Vliegreis
Afhankelijk van de voorwaarden van de verschillende luchtvaartmaatschappijen dient uw reis een zaterdagnacht of minimaal drie nachten te bevatten.

KLM vliegt dagelijks rechtstreeks van Amsterdam naar Moskou en St. Petersburg. Ook vliegt de KLM dagelijks naar Kiev en Helsinki. U kunt de genoemde steden met elkaar combineren; u vliegt bijvoorbeeld met KLM naar Moskou en terug uit Helsinki.

Indien u de steden Riga, Vilnius of Tallinn met Moskou of  St. Petersburg wilt combineren dan zijn er dagelijks vluchten met Air Baltic/KLM (codeshare).

Andere luchtvaartmaatschappijen zoals Lufthansa, Swiss Air, Austrian Airlines en Scandinavian Airlines vliegen ook dagelijks van Amsterdam naar Moskou en St. Petersburg, maar met een overstap (Frankfurt/Zurich/Wenen of Stockholm). Met Lufthansa en Austrian Airlines kunt u ook naar andere bestemmingen in Rusland vliegen zoals: Kazan, Rostov aan de Don, Krasnodar en Sochi. Indien u naar een van deze bestemmingen wilt reizen kunt u bij ons de informatie opvragen.

Wij vermelden bij al onze reizen in welke toeristenklasse (prijsklasse) wij u op de vlucht inboeken. Bij KLM is dat de G-klasse en bij Air Baltic is dat de V-klasse, de goedkoopste klasse. Mocht deze klasse niet meer beschikbaar zijn dan kunnen wij u, indien u dat wenst, tegen een toeslag in een andere prijsklasse boeken. Dit heeft verder geen gevolgen m.b.t. de service aan boord van het vliegtuig (geen grotere stoel of betere maaltijd).

Hotels
De hotels in Rusland zijn over het algemeen goed en schoon. Het personeel aan de receptiebalies spreekt doorgaans redelijk Engels. Onder ‘Hotels Moskou’ en ‘Hotels St. Petersburg’ bieden wij u een selectie van hotels met een zo gunstig mogelijke prijs/kwaliteitsverhouding. Niet genoemde hotels kunnen wij op aanvraag verzorgen. Alle prijzen zijn ‘vanaf prijzen’ per persoon per nacht, inclusief ontbijt. De prijzen voor een 2-persoonskamer zijn gebaseerd op een bezetting van twee personen. De op deze site  gepubliceerde prijzen zijn, tenzij anders omschreven, gebaseerd op een verblijf in standaard hotelkamers. Bijna alle 2-persoonskamers beschikken over 2 aparte bedden die (naar Russisch gebruik) niet altijd naast elkaar staan om zodoende meer ruimte te creëren. Indien u speciale wensen heeft omtrent uw kamer dan kunt u de prijzen bij ons opvragen.  Indien u losse hotelovernachtingen bij ons reserveert (zonder vluchten) dan zijn de reserveringskosten € 50 per boeking i.p.v. € 35.

Mogen wij u erop attenderen dat een 3-sterrenhotel over het algemeen, net als in Nederland, een gewoon eenvoudig hotel is zonder enige luxe of bijzondere service. Onder de 4-sterrenhotels zijn veel prijsverschillen, dus kwaliteitsverschillen. Een 4-sterrenhotel wilt niet zeggen dat u in een luxe hotel verblijft. 

Transfers
De transfers van de vliegvelden en/of treinstations naar het geboekte hotel of omgekeerd kunnen door ons worden verzorgd.

Transfer van luchthaven Moskou naar hotel vindt direct na aankomst plaats.
Transfers van hotels in Moskou naar het treinstation is altijd 3 uur voor vertrek van de trein (transfertijd 30 minuten tot 90 minuten)
Transfers van hotels in Moskou naar vliegveld is altijd 4 uur voor vertrek van het vliegtuig  (transfertijd 50 minuten tot 120 minuten)

Transfer van luchthaven St. Petersburg naar hotel vindt direct na aankomst plaats.
Transfers van hotels in St. Petersburg naar treinstation altijd 2 uur voor vertrek van de trein (transfertijd 15 minuten tot 70 minuten)
Transfers van hotels in St. Petersburg naar vliegveld is altijd 4 uur voor vertrek van het vliegtuig (transfertijd 30 minuten tot 100 minuten) 

De kosten voor een auto voor 1-2 personen bedragen:
. vliegveld Moskou Sheremetyevo naar hotel € 60
. vliegveld Moskou Domodedovo naar hotel € 60
. station Moskou naar hotel € 50
. vliegveld St. Petersburg naar hotel € 60
. station St. Petersburg naar hotel € 50

Voor transfers die 's nachts plaatsvinden (tussen 23.00 en 07.00 uur) wordt een toeslag van 50% berekend.


De kosten voor een minibusje 3-6 personen:
. vliegveld Moskou Sheremetyevo naar hotel € 120
. vliegveld Moskou Domodedovo naar hotel € 120
. station Moskou naar hotel € 90
. vliegveld St. Petersburg naar hotel € 110
. station St. Petersburg naar hotel € 110

Voor transfers die 's nachts plaatsvinden (tussen 23.00 en 07.00 uur) wordt een toeslag van 50% berekend.

Transfers dienen direct bij boeking te worden opgegeven.

Treinen
Het spoorwegnetwerk van Rusland is bijzonder uitgebreid. Vanwege de enorme afstanden tussen de steden onderling is het reizen per trein door Rusland, ook bij de lokale bevolking, zeer populair. De treinen zijn comfortabel en rijden in alle weersomstandigheden stipt op tijd. U dient te allen tijden de trein vooraf te reserveren. De dagtreinen (intercity's) hebben zitplaatsen in de 2e klas en sommige treinen ook in de business en 1e klas.

De nachttreinen (langzamere treinen) hebben slaapplaatsen in 4-persoonscoupés (2de klas) of in 2-persoonscoupés (1ste klas). Bij een eventueel tekort aan 2-persoonscoupés kan het voorkomen dat men ter plaatse een 4-persoonscoupé krijgt toegewezen voor 2 personen.

De treinen zijn niet luxe maar comfortabel. Alhoewel er veel soorten en categorieën treinen zijn reserveert Bolsjoj Reizen geen treinen op basis van een speciale categorie. Wij maken gebruik van treinen die daadwerkelijk rijden op de gewenste dagen ongeacht de verschillende categorieën. Bedenk wel dat alle treinen ook gebruikt worden door de lokale bevolking. Het gaat hierbij dus niet om exclusieve toeristentreinen met gordijntjes en een pianist in de restauratiewagon (zoals bijvoorbeeld de Oriënt Express). Het in- en uitladen van uw bagage dient u zelf te doen.   

Alle klassen moeten gebruik maken van de wasgelegenheid en toilet aan beide zijden van iedere wagon (gemeenschappelijk). Het kan voorkomen dat men, indien een 2-persoonscoupé is gereserveerd, een coupé krijgt toegewezen met een eigen toilet en/of douche die men dan met de buren dient te delen. Er zijn ook treinstellen die deze luxe niet hebben. Derhalve reserveren wij enkel bedden en is verdere informatie over de verschillende treinen en treinstellen niet bij ons beschikbaar.

De tijden (en treinnummers) zijn altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden. Dit kan invloed hebben op uw programma (aantal hotelovernachtingen onderweg). Eventuele wijzigingen zijn doorgaans 45 dagen voor uw vertrek pas bekend (dan kunnen treinkaartjes pas in het systeem worden geboekt). Bij uw reisbescheiden treft u de juiste informatie m.b.t. de treinnummers en tijden.

dagtrein Moskou-St. Petersburg
2e klas v.a. € 120 . toeslag business class/1e klas v.a. € 75
vertrek 09.50 uur, aankomst 13.42 uur
vertrek 13.30 uur, aankomst 17.25 uur
vertrek 15.30 uur, aankomst 19.16 uur

nachttrein Moskou-St. Petersburg 
2e klas v.a. € 120 . toeslag 1e klas/2-persoonscoupé v.a. € 75
vertrek 23.30 uur, aankomst 07.15 uur
vertrek 23.40 uur, aankomst 08.35 uur

dagtrein St. Petersburg-Moskou
2e klas v.a. € 120 . toeslag business class/1e klas v.a. € 75
vertrek 09.10 uur, aankomst 13.00 uur
vertrek 13.00 uur, aankomst 17.00 uur
vertrek 15.15 uur, aankomst 19.30 uur

nachttrein St. Petersburg-Moskou 
2e klas v.a. € 120 . toeslag 1e klas/2-persoonscoupé v.a. € 75
vertrek 23.30 uur, aankomst 07..35 uur
vertrek 23.45 uur, aankomst 08.35 uur

dagtrein St. Petersburg-Tallinn 
2e klas v.a. € 95 . toeslag business class v.a. € 60
vertrek 06.25 uur , aankomst 15.45 uur

dagtrein St. Petersburg-Helsinki 
2e klas v.a. € 150 . toeslag business class v.a. € 100
vertrek 11.30 uur , aankomst 15.00 uur
vertrek 15.00 uur , aankomst 18.30 uur
 
nachttrein St. Petersburg-Riga 
2e klas v.a. € 200 . toeslag 1e klas/2-persoonscoupé v.a. € 100
vertrek 20.55 uur , aankomst 09.00 uur

De genoemde vanaf prijzen en toeslagen zijn per persoon incl. administratie-/reserveringskosten en het eventueel klaarleggen van de treinkaartjes in uw hotel. Informatie over andere trajecten op aanvraag.

Bussen
Grote afstanden worden in Rusland niet per bus afgelegd. Het reserveren van buskaartjes is wel mogelijk voor het traject St. Petersburg-Tallinn. Deze internationale bus is modern en heeft verstelbare stoelen en toilet aan boord. De genoemde prijs is per persoon incl. het klaarleggen van de buskaartjes in uw hotel. De tijden zijn onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden.

Bus St. Petersburg-Tallinn € 90
vertrek 11.15 uur, aankomst 17.10 uur
vertrek 14.00 uur, aankomst 20.55 uur


Gidsen
Onze lokale Duits- of Engelssprekende gidsen zijn enthousiast en beschikken over ruime ervaring. Hun kennis over de steden en de bezienswaardigheden is enorm. Wij bieden u de mogelijkheid om een gids per dagdeel in te huren. Uiteraard zijn zij ook gaarne bereid met u de niet bekende bezienswaardigheden te gaan bezoeken. 

In Moskou Engelssprekende gids:
voor 4 uur €   100
voor 8 uur €   185

In Moskou Duitssprekende gids:
voor 4 uur €   115
voor 8 uur €   225

In St. Petersburg Engelssprekende gids:
voor 4 uur €     80
voor 8 uur €   160

In St. Petersburg Duitssprekende gids:
voor 4 uur €     80
voor 8 uur €   160