Reisinformatie - GeorgiŽ en ArmeniŽ
Onze bestemmingenRusland Baltische landen MongoliŽ ChinaGeorgiŽ en ArmeniŽAlgemene informatieHoogtepunten---------------GROEPSREIZEN-------------Groepsreis 8 dagen GeorgiŽGroepsreis 12 dagen GeorgiŽ en ArmeniŽGroepsreis 7 dagen ArmeniŽGroepsreis 9 dagen ArmeniŽ en GeorgiŽ-------INDIVIDUELE RONDREIZEN-------Rondreis 9 dagen GeorgiŽRondreis 13 dagen GeorgiŽ met excursieprogramma TbilisiRondreis 13 dagen GeorgiŽ en ArmeniŽ met excursieprogrammaRondreis 12 dagen ArmeniŽ met excursieprogramma------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----Stedenreis 4 dagen TbilisiStedenreis 6 dagen Tbilisi met excursieprogrammaStedenreis 7 dagen Tbilisi en Kutaisi met excursieprogrammaStedenreis 8 dagen Tbilisi en JerevanStedenreis 10 dagen Tbilisi en Jerevan met excursieprogrammaStedenreis 4 dagen JerevanStedenreis 6 dagen Jerevan met excursieprogramma---UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN---ReisinformatieHotels TbilisiHotels JerevanOekraÔne FinlandBrochure 2021

Reisinformatie

Reisinformatie Georgië & Armenië 2021
Hieronder vindt u de benodigde informatie om uw eigen reis samen te stellen. Onder “Stedenreizen’ vindt u een aantal stedenreizen die u als basis kunt gebruiken. Uiteraard kunt u deze stedenreizen geheel naar eigen wens indelen, uitbreiden of verlengen.  Heeft u iets gelezen of gehoord over een bepaalde plaats of bezienswaardigheid en wilt u dit graag inplannen tijdens uw reis, bij ons is dat bijna altijd mogelijk.  Neem gerust telefonisch contact op 020-20.12.777 of stuur uw wensen per e-mail naar info@bolsjoj.nl.  

Vliegreis
Bij diverse luchtvaartmaatschappijen kunnen wij tegen zeer aantrekkelijke tarieven vliegtickets inkopen. Op aanvraag bieden wij u onze gunstige tarieven aan. Afhankelijk van de voorwaarden van de verschillende luchtvaartmaatschappijen dient uw reis een zaterdagnacht of minimaal twee nachten te bevatten.

Onze vluchten naar Georgië en Armenië worden hoofdzakelijk uitgevoerd door de LOT (Polish Airlines) met zowel op de heen- als op de terugreis een overstap in Warschau. De LOT vliegt dagelijks naar Tbilisi en Jerevan. Beide steden kunnen met elkaar worden gecombineerd.

Wij vermelden bij al onze reizen in welke toeristenklasse (prijsklasse) wij u op de vlucht inboeken. Dit is altijd de goedkoopste klasse. Mocht deze klasse niet meer beschikbaar zijn dan kunnen wij u, indien u dat wenst, tegen een toeslag in een andere prijsklasse (toeristenklasse) boeken.

Georgian Airlines (codeshare KLM)  vliegt 3 x in de week (op maandag, woensdag en zaterdag) rechtstreeks van Amsterdam naar Tbilisi.  Het gaat hierbij om IATA-tickets*.

*IATA
IATA-tickets die op voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij na boeking direct moeten worden geprint dienen direct door u volledig te worden betaald. Bij een eventuele omboeking, vanwege het Corona-virus (code oranje of rood) naar een later tijdstip, zullen er geen wijzigingskosten in rekening worden gebracht. Mits er in dezelfde prijs- en boekingsklasse geboekt kan worden. Indien de kosten, op het moment van omboeking, hoger of lager zijn dan wordt dit verschil verrekend. Ten alle tijden geldt bij IATA-vliegtickets: bij annulering van de reis uwerzijds zullen deze kosten niet worden gerestitueerd. 

Hotels
De hotels in Georgië en Armenië zijn over het algemeen goed en schoon. Het personeel aan de receptiebalies spreekt goed Engels. Onder ‘Hotels Tbilisi’ en ‘Hotels Jerevan’ bieden wij u een selectie van hotels met een zo gunstig mogelijke prijs/kwaliteitsverhouding. Alle prijzen zijn ‘vanaf prijzen’ per persoon per nacht, inclusief ontbijt. De prijzen voor een 2-persoonskamer zijn gebaseerd op een bezetting van twee personen. De gepubliceerde prijzen zijn, tenzij anders omschreven, gebaseerd op een verblijf in standaard hotelkamers. Bijna alle 2-persoonskamers beschikken over 2 aparte bedden. Indien u speciale wensen heeft omtrent uw kamer dan kunt u de prijzen bij ons opvragen.  Indien u losse hotelovernachtingen bij ons reserveert (zonder vluchten) dan zijn de reserveringskosten € 50 per boeking i.p.v. € 35.

Transfers
De transfers van de vliegvelden naar het geboekte hotel en naar de grens tussen Georgië en Armenië (of omgekeerd) kunnen door ons worden verzorgd. Bij de grensovergangen dient u zelf met uw koffer door niemandsland te wandelen (ca. 50 meter) om aan de andere kant van de grens weer in een andere auto te stappen. De kosten voor een auto voor 1-2 personen bedragen:

. vliegveld Tbilisi naar hotel Tbilisi € 40
. hotel Tbilisi naar station € 40
. hotel Tbilisi naar de grens Georgië/Armenië €  90

. grens Georgië/Armenië naar hotel Jerevan € 220
. grens Georgië/Armenië naar hotel Jerevan € 320 (incl. bezoek Haghpatklooster)

. vliegveld Jerevan naar hotel Jerevan € 40
.hotel Jerevan naar station € 40

Er geldt een toeslag van 50 % op transfers tussen 23.00 uur 's avonds en 07.00 's morgens.


Treinen
Er zijn verschillende spoorlijnen door beide landen maar niet alle steden zijn met elkaar verbonden. U kunt bv. een trein nemen van Tbilisi naar Batumi of van Jerevan naar Gyumri. Er rijdt een nachttrein tussen Tbilisi en Jerevan (op oneven dagen) en van Jerevan naar Tbilisi (op even dagen). Deze hebben slaapplaatsen in 4-persoonscoupés (2e klas) of in 2-persoonscoupés (1e klas). Bij een eventueel te kort aan 2-persoonscoupés kan het voorkomen dat men ter plaatse een 4-persoonscoupé krijgt toegewezen voor 2 personen. De genoemde ‘vanaf prijzen’ en toeslagen zijn per persoon incl. administratie-/reserveringskosten. De tijden zijn onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden.

•  nachttrein Tbilisi-Jerevan (oneven dagen)
vertrek 20.20 uur, aankomst 07.00 uur
2e klas € 75. Toeslag 1e klas € 35

•  avondtrein Jerevan-Tbilisi (even dagen)
vertrek 21.30 uur, aankomst 07.30 uur
2e klas € 75. Toeslag 1e klas € 30
van juni tot oktober (onder voorbehoud)
vertrek 15.30 uur, aankomst  00.00 uur
2e klas € 75. Toeslag 1e klas € 30


Gidsen
Onze lokale Duits- of Engelssprekende gidsen zijn enthousiast en beschikken over ruime ervaring. Hun kennis over de steden en de bezienswaardigheden is enorm. Wij bieden u de mogelijkheid om een gids per dagdeel in te huren. Uiteraard zijn zij ook gaarne bereid met u de niet bekende bezienswaardigheden te gaan bezoeken of een niet alledaags museum. Een gids kost per dagdeel (4 uur) € 70 en per hele dag (8 uur) € 110.  

Excursies
Prijzen zijn per persoon incl. Engels- of Duitssprekende gids en entreegelden (minimaal 2 personen).
Excursies kunnnen alleen worden gereserveerd in combinatie met een pakketreis (vlucht en hotelovernachtingen).

Tbilisi
Per auto met chauffeur:
. Stadsrondrit met Art Museum (4 uur) € 80
. Mtskheta (4 uur) € 75
. Mtskheta en Gori incl. lunchbox  (7 uur) € 115
. David Gareja incl. lunchbox  (7 uur) € 100        
. Kazbegi incl. lunchbox  (7 uur) € 100
. Kutaisi 2 dagen incl. overnachting  € 300

Te voet:
. Stadswandeling met Art Museum (4 uur) € 50

Jerevan
Per auto met chauffeur:
. Stadsrondrit met Genocide Monument (4 uur) € 90
. Khor Virap en Echmiadsin (5 uur) € 95
. Geghard en Garni met lunch (6 uur) € 90                     

Te voet (of openbaar vervoer):
. Historisch Museum (4 uur) € 45
. Art Museum (4 uur) € 45

 U kunt telefonisch onze uitgebreide informatie met betrekking tot de excursies opvragen. Uiteraard kunt u ons ook een mailtje sturen indien u nog vragen heeft.