Reisinformatie - GeorgiŽ en ArmeniŽ
AANBIEDINGEN VAN DE DAG !!!!!50plusbeurs UtrechtOnze bestemmingenRusland MongoliŽ ChinaGeorgiŽ en ArmeniŽAlgemene informatieHoogtepunten---------------GROEPSREIZEN-------------Groepsreis 8 dagen GeorgiŽGroepsreis 7 dagen ArmeniŽGroepsreis 12 dagen GeorgiŽ en ArmeniŽ-------INDIVIDUELE RONDREIZEN-------Rondreis 13 dagen GeorgiŽ met excursieprogramma TbilisiRondreis 12 dagen ArmeniŽ met excursieprogrammaRondreis 12 dagen GeorgiŽ en ArmeniŽ met excursieprogramma------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----Stedenreis 4 dagen TbilisiStedenreis 4 dagen JerevanStedenreis 8 dagen Tbilisi en JerevanStedenreis 8 dagen Tbilisi en Kutaisi met excursieprogrammaStedenreis 10 dagen Tbilisi en Jerevan met excursieprogramma---UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN---ReisinformatieHotels TbilisiHotels JerevanOekraÔne Baltische landen FinlandAanbiedingenBrochure 2019

Reisinformatie

Reisinformatie Georgië & Armenië
Hieronder vindt u de benodigde informatie om uw eigen reis samen te stellen. Onder “Stedenreizen’ vindt u een aantal stedenreizen die u als basis kunt gebruiken. Uiteraard kunt u deze stedenreizen geheel naar eigen wens indelen, uitbreiden of verlengen.  Heeft u iets gelezen of gehoord over een bepaalde plaats of bezienswaardigheid en wilt u dit graag inplannen tijdens uw reis, bij ons is dat bijna altijd mogelijk.  Neem gerust telefonisch contact op 020-20.12.777 of stuur uw wensen per e-mail naar info@bolsjoj.nl.  

Vliegreis
Bij diverse luchtvaartmaatschappijen kunnen wij tegen zeer aantrekkelijke tarieven vliegtickets inkopen. Op aanvraag bieden wij u onze gunstige tarieven aan. Afhankelijk van de voorwaarden van de verschillende luchtvaartmaatschappijen dient uw reis een zaterdagnacht of minimaal twee nachten te bevatten.

Georgian Airlines (codeshare KLM)  vliegt 3 x in de week (op maandag, woensdag en zaterdag) rechtstreeks van Amsterdam naar Tbilisi, de hoofdstad van Georgië, en terug.  Jerevan kunt u dagelijks, behalve op woensdag,  aanvliegen met de LOT (nationale luchtvaartmaatschappij van Polen). In Warschau dient u wel over te stappen.
 
Wilt u de steden Tbilisi en Jerevan combineren dan kan dat met de LOT (niet met Georgian Airlines). De LOT vliegt op alle dagen naar Tbilisi en vanuit Jerevan terug naar Amsterdam op alle dagen behalve op woensdag.

Wij vermelden bij al onze reizen in welke toeristenklasse (prijsklasse) wij u op de vlucht inboeken. Dit is altijd de goedkoopste klasse. Mocht deze klasse niet meer beschikbaar zijn dan kunnen wij u, indien u dat wenst, tegen een toeslag in een andere prijsklasse (toeristenklasse) boeken.

Hotels
De hotels in Georgië en Armenië zijn over het algemeen goed en schoon. Het personeel aan de receptiebalies spreekt goed Engels. Onder ‘Hotels Tbilisi’ en ‘Hotels Jerevan’ bieden wij u een selectie van hotels met een zo gunstig mogelijke prijs/kwaliteitsverhouding. Alle prijzen zijn ‘vanaf prijzen’ per persoon per nacht, inclusief ontbijt. De prijzen voor een 2-persoonskamer zijn gebaseerd op een bezetting van twee personen. De gepubliceerde prijzen zijn, tenzij anders omschreven, gebaseerd op een verblijf in standaard hotelkamers. Bijna alle 2-persoonskamers beschikken over 2 aparte bedden. Indien u speciale wensen heeft omtrent uw kamer dan kunt u de prijzen bij ons opvragen.  Indien u losse hotelovernachtingen bij ons reserveert (zonder vluchten) dan zijn de reserveringskosten € 50 per boeking i.p.v. € 35.

Transfers
De transfers van de vliegvelden naar het geboekte hotel en naar de grens tussen Georgië en Armenië (of omgekeerd) kunnen door ons worden verzorgd. Bij de grensovergangen dient u zelf met uw koffer door niemandsland te wandelen (ca. 50 meter) om aan de andere kant van de grens weer in een andere auto te stappen. De kosten voor een auto voor 1-3 personen bedragen:

. vliegveld Tbilisi naar hotel Tbilisi € 40
. hotel Tbilisi naar station € 40
. hotel Tbilisi naar de grens Georgië/Armenië €  85

. grens Georgië/Armenië naar hotel Jerevan € 220
. grens Georgië/Armenië naar hotel Jerevan € 320 (incl. bezoek Haghpatklooster)

. vliegveld Jerevan naar hotel Jerevan € 40
.hotel Jerevan naar station € 40

Er geldt een toeslag van 50 % op transfers tussen 23.00 uur 's avonds en 07.00 's morgens.


Treinen
Er zijn verschillende spoorlijnen door beide landen maar niet alle steden zijn met elkaar verbonden. U kunt bv. een trein nemen van Tbilisi naar Batumi of van Jerevan naar Gyumri. Er rijdt een nachttrein tussen Tbilisi en Jerevan (op oneven dagen) en van Jerevan naar Tbilisi (op even dagen). Deze hebben slaapplaatsen in 4-persoonscoupés (2e klas) of in 2-persoonscoupés (1e klas). Bij een eventueel te kort aan 2-persoonscoupés kan het voorkomen dat men ter plaatse een 4-persoonscoupé krijgt toegewezen voor 2 personen. De genoemde ‘vanaf prijzen’ en toeslagen zijn per persoon incl. administratie-/reserveringskosten. De tijden zijn onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden.

•  nachttrein Tbilisi-Jerevan (oneven dagen)
vertrek 20.20 uur, aankomst 06.55 uur
2e klas € 75. Toeslag 1e klas € 30

•  avondtrein Jerevan-Tbilisi (even dagen)
vertrek 15.00 uur, aankomst 23.55 uur
2e klas € 75. Toeslag 1e klas € 30


Gidsen
Onze lokale Duits- of Engelssprekende gidsen zijn enthousiast en beschikken over ruime ervaring. Hun kennis over de steden en de bezienswaardigheden is enorm. Wij bieden u de mogelijkheid om een gids per dagdeel in te huren. Uiteraard zijn zij ook gaarne bereid met u de niet bekende bezienswaardigheden te gaan bezoeken of een niet alledaags museum. Een gids kost per dagdeel (4 uur) € 70 en per hele dag (8 uur) € 110.  

Excursies
Prijzen zijn per persoon incl. Engels- of Duitssprekende gids en entreegelden (minimaal 2 personen).
Excursies kunnnen alleen worden gereserveerd in combinatie met een pakketreis (vlucht en hotelovernachtingen).

Tbilisi
Per auto met chauffeur:
. Stadsrondrit met Art Museum (4 uur) € 75
. Mtskheta (4 uur) € 75
. Mtskheta en Gori incl. lunchbox  (7 uur) € 115
. David Gareja incl. lunchbox  (7 uur) € 100        
. Kazbegi incl. lunchbox  (7 uur) € 100
. Kutaisi 2 dagen incl. overnachting  € 300

Te voet:
. Stadswandeling met Art Museum (4 uur) € 50

Jerevan
Per auto met chauffeur:
. Stadsrondrit met Genocide Monument (4 uur) € 85
. Khor Virap en Echmiadsin (5 uur) € 95
. Geghard en Garni met lunch (6 uur) € 90                     

Te voet (of openbaar vervoer):
. Historisch Museum (4 uur) € 42
. Art Museum (4 uur) € 42

 U kunt telefonisch onze uitgebreide informatie met betrekking tot de excursies opvragen. Uiteraard kunt u ons ook een mailtje sturen indien u nog vragen heeft.