Reisinformatie - OekraÔne
Onze bestemmingenRusland Baltische landen MongoliŽ ChinaGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne Algemene informatie Hoogtepunten OekraÔne------EXCURSIEREIS TSJERNOBYL -----Excursiereis 4 dagen Kiev met Tsjernobyl------INDIVIDUELE STEDENREIZEN-----Stedenreis 3 dagen KievStedenreis 5 dagen Kiev met excursieprogrammaStedenreis 6 dagen Kiev en OdessaStedenreis 6 dagen Kiev en LvivStedenreis 9 dagen Kiev, Lviv en OdessaStedenreis 10 dagen Kiev, Lviv en Odessa met excursieprogrammaStedenreis 3 dagen LvivStedenreis 3 dagen Odessa---UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN---ReisinformatieHotels KievHotels LvivHotels OdessaFinlandBrochure 2021

Reisinformatie

Oekraïne is als bestemming zeer geschikt voor individuele reizen. Uiteraard kunt u uw stedenreis ook combineren met een paar dagen aan één van de prachtige stranden aan de Zwarte Zee. Hieronder vindt u de benodigde informatie om uw eigen reis samen te stellen. U kunt hiervoor bijvoorbeeld de stedenreizen als basis gebruiken. Uiteraard kunt u deze stedenreizen geheel naar eigen wens indelen, uitbreiden of verlengen. Graag helpen wij u om uw eigen reis samen te stellen. Neemt u gerust telefonisch contact  met ons op (020-20.12.777) of stuur uw wensen per e-mail naar info@bolsjoj.nl.

Vliegreis
Oekraïne heeft in 3 steden een luchthaven: Kiev, Lviv en Odessa. Afhankelijk van de voorwaarden van de verschillende luchtvaartmaatschappijen dient uw reis een zaterdagnacht of minimaal drie nachten te bevatten.

KLM en Ukraina International Airlines vliegen dagelijks rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Kiev. Wilt u Kiev combineren met Lviv of Odessa, dan is dat mogelijk met Ukraina International Airlines.
Ook de LOT, de nationale luchtvaartmaatschappij van Polen, de Lufthansa of Austrian Airlines (allen met overstap) vliegen op deze steden. 

Wij vermelden bij al onze reizen in welke toeristenklasse wij u op de vlucht inboeken. Bij KLM is dat de G-klasse, bij Ukraina Int. Ailines de W-klasse en bij de LOT is dat de V-klasse (dit zijn de goedkoopste klasse). Mocht deze klasse niet meer beschikbaar zijn dan kunnen wij u, indien u dat wenst, tegen een toeslag in een andere prijsklasse boeken. Dit heeft verder geen gevolgen m.b.t. de service aan boord van het vliegtuig (geen grotere stoel of beter maaltijden).

Bagage (ruimbagage) is bij onze reizen niet altijd inbegrepen.

Hotels
Het hoteloverzicht biedt u een selectie van hotels met een zo gunstig mogelijke prijs-/kwaliteitverhouding. Niet genoemde hotels kunnen wij op aanvraag verzorgen. Alle prijzen zijn 'vanaf prijzen' per persoon per nacht, inclusief ontbijt. De prijzen voor een 2-persoonskamer zijn gebaseerd op een bezetting van twee personen. De op deze website gepubliceerde prijzen zijn, tenzij anders omschreven, gebaseerd op een verblijf in standaard kamers. Bijna alle 2-persoonskamers beschikken over 2 aparte bedden die (naar Russisch gebruik) niet altijd naast elkaar staan om zodoende meer ruimte te creëren. Indien u speciale wensen heeft omtrent uw kamer dan kunt u de prijzen bij ons opvragen.

Transfers
De transfers van en naar de vliegvelden en/of treinstations naar het geboekte hotel kunnen door ons worden verzorgd. De kosten voor een auto voor 1-3 personen bedragen:
- vliegveld in Kiev naar hotel of omgekeerd         € 40
- station in Kiev naar hotel of omgekeerd           € 35
- vliegveld Lviv naar hotel of omgekeerd             € 30
- station Lviv naar hotel of omgekeerd               € 30
- vliegveld in Odessa naar hotel of omgekeerd   € 35
- station in Odessa naar hotel of omgekeerd     € 35

Er geldt een toeslag van 50 % op transfers tussen 23.00 uur 's avonds en 07.00 's morgens.

Treinen
Vanuit Kiev, Lviv en Odessa kunt u letterlijk alle kanten op. De meest populaire treinreizen, van Kiev naar Lviv of Odessa, worden doorgaans per nachttrein afgelegd. Er zijn ook dagtreinen. Alle treinen moeten gereserveerd worden. U reist in een slaapcoupé met 4 slaapplaatsen (2e klas) of met 2 slaapplaatsen (doorgaans 1e klas of 4 slaapplaatsen in de 2de klas). De genoemde prijzen en toeslagen zijn per persoon incl. het klaarleggen van de treinkaartjes in uw hotel. De tijden zijn altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden.

. dagtrein van Kiev naar Lviv nr. 749
  vertrek 14.07 uur, aankomst 19.50 uur 
  2e  klas € 45. toeslag 1e klas € 45

. nachttrein van Kiev naar Lviv nr. 91
  vertrek 22.42 uur, aankomst 06.00 uur
  2e  klas € 50. toeslag 1e klas € 50

. dagtrein van Kiev naar Odessa nr. 765
  vertrek 16.35 uur, aankomst 23.46 uur
  2e klas € 45. toeslag 1e klas € 45

. nachttrein van Kiev naar Odessa nr. 105
  vertrek 21.15 uur, aankomst 06.20 uur
  2e klas € 50. toeslag 1e klas € 50

. nachttrein van Lviv naar Odessa nr. 12
  vertrek 22.12 uur, aankomst 08.45 uur
  2e  klas € 50. toeslag 1e klas € 50

Bussen
Grotere afstanden worden in Oekraïne niet per bus afgelegd. De enige bussen waar toeristen gebruik van zouden kunnen maken is van de plaats Simferopol, na aankomst op het treinstation of op het vliegveld, naar de badplaats Jalta. De afstand tussen beide plaatsen is ongeveer 85 km. Deze lokale bussen kunnen niet gereserveerd worden. De vertrektijden en het aantal bussen die deze rit maken zijn sterk afhankelijk van het seizoen.

Gidsen
Onze lokale Duits- of Engelssprekende gidsen zijn enthousiast en beschikken over ruime ervaring. Hun kennis over de steden en de bezienswaardigheden is enorm. Wij bieden u de mogelijkheid om een gids per dagdeel in te huren. Uiteraard zijn zij ook gaarne bereid met u de niet bekende bezienswaardigheden te gaan bezoeken of een niet allerdaags museum. Een gids kost per dagdeel (4 uur) € 65 en per hele dag (8 uur) € 130.  

Excursies
Prijzen per persoon incl. Engels- of Duitssprekende gids (naar keuze) en entreegelden (minimaal 2 personen).

Kiev
Te voet:
. Stadswandeling met gids (3 uur) € 40

Per auto met chauffeur:
. Stadsrondrit  (3 uur) € 75
. Openluchtmuseum Pirogovo ( 4 uur) € 85
. Holenklooster (3 uur) € 70
. Holenklooster met museum (4 uur) € 95

Lviv
Te voet:
. Stadswandeling (3 uur) € 45

Odessa
Te voet:
. Stadswandeling (3 uur) € 45

Per auto met chauffeur:
. Stadsrondrit (3 uur) € 70
. Odessa Catacombes  (3 uur) € 75


Chernobyl (vanuit Kiev)
Per bus met internationale groep vanaf € 155 (reserveren minimaal 2,5 weken voor vertrek) en € 170 binnen 2,5 week voor vertrek.

Het dagprogramma ziet er als volgt uit (wijzigingen onder voorbehoud):
- 09.00 uur transfer van Kiev naar de Chernobyl zone (ca. 160 km) vanaf een hotel in het centrum (dit kan wijzigen)
- ontmoeting met de gids (Engelssprekend) bij de 30 km zone
- document, transport en bagage controle
- instructies 'hoe te gedragen in de zone' - uitleg gebruik geigerteller
- fotostop bij monument ''de moedige brandweerlieden van Chernobyl'
- bezoek aan het kantoor van het staatsagentschap Chernobyl Interinform. Presentatie over de consequenties van de 30 km zone, de meest besmette plaatsen en prognoses voor de toekomst
- het betreden van de zone via Leliv controlepost
- fotostop op 100 meter afstand van de bewuste reactor, blok nummer 4 (veilige afstand)
- ecologisch verantwoorde lunch die u zelf met een geigerteller controleert
- bezoek aan Pripyat, een stad waar ooit 50.000 mensen woonden en die 36 uur na de ontploffing geëvacueerd werden. Hier beleeft u de stilte en rust van deze verlaten stad. U brengt een bezoek aan de flatgebouwen zoals deze in 1986 achter gelaten zijn en waar nog alledaagse gebruiksvoorwerpen te vinden zijn. Tijdens uw bezoek komt u langs de kermis, destijds opgebouwd voor de 1 mei viering en waar het  reuzenrad en de botsauto’s levenloos staan te wachten op bezoekers
- u rijdt door het ''Rode bos'' , een terrein waar wetenschappelijk onderzoek gedaan wordt en zich  tegenwoordig ontwikkeld als een natuurreservaat waar zeldzame diersoorten voorkomen
. mogelijkheid om kennis te maken met diegene die ervoor gekozen hebben weer terug te gaan naar de dorpjes in de 30 km zone
-16.00 uur vertrek terug naar Kiev. 


Note excursie Chernobyl: bij het verlaten van de zone wordt u onderworpen aan een stralingsmeting. De straling van het gebied rondrom Chernobyl wordt continue door wetenschappers en experts in de gaten gehouden. Tijdens uw bezoek komt u alleen op plaatsen waar de straling binnen de toegestane hoeveelheid is.

Privé-excursie per auto met chauffeur en eigen gids (vanaf minimaal 2 personen)

bij 2 personen 3 personen  4 personen  5 personen  6 personen
   € 275 p.p.     € 230 p.p.     € 195 p.p.     € 175 p.p.     € 180 p.p.


Mocht er op het moment van uw bezoek een te hoge straling vrijkomen dan kan het Ministerie van Binnenlandse Zaken Chernobyl zonder aankondiging van een op de andere dag sluiten en alle bezoekers weren. Houdt u hier gedegen rekening mee. Bolsjoj Reizen kan niet verantwoordelijk worden gehouden, ook niet na bevestiging van uw reservering, indien u geen toegang krijgt tot het gebied! Uiteraard krijgt u dan wel het excursie geld terugbetaald. Overige kosten als vluchten en hotelovernachtingen dient u wel gewoon te betalen.