Reisinformatie - Baltische landen
Onze bestemmingenRusland Baltische landen Algemene informatie Hoogtepunten Baltische Landen---------------RONDREIZEN----------------------------MET EIGEN AUTO/MOTOR------Rondreis 12 dagen Baltische landen van Vilnius naar VilniusRondreis 16 dagen Baltische landen van Vilnius naar Vilnius---------------GROEPSREIZEN-------------Groepsreis 8 dagen Baltische hoofdstedenGroepsreis 8 dagen Baltische hoofdsteden met Klaipeda en Curonian Spit Groepsreis 8 dagen Tallinn, Helsinki en St. PetersburgGroepsreis 10 dagen Baltische hoofdsteden met natuurparkenGroepsreis 10 dagen Baltische hoofdsteden met HelsinkiGroepsreis 11 dagen Baltische landen PLUS *NIEUW*Groepsreis 13 dagen Baltische hoofdsteden met Helsinki en St. Petersburg----------------FLY & DRIVE's------------Fly & Drive 11 dagen Baltische landen van Riga naar RigaFly & Drive 11 dagen Baltische landen van Tallinn naar TallinnFly & Drive 12 dagen Baltische landen van Riga naar TallinnFly & Drive 15 dagen Baltische Landen van Riga naar RigaFly & Drive 16 dagen Baltische landen van Riga naar RigaFly & Drive 16 dagen Baltische landen van Tallinn naar TalliinnFly & Drive 17 dagen Baltische landen van Vilnius naar Tallinn speciaal voor reizen met kinderen------------------FLY & BUS--------------Fly & Bus 7 dagen Baltische landen van Vilnius naar TallinnFly & Bus 12 dagen Baltische landen van Riga naar TallinnFly & Bus 12 dagen Baltische landen Vilnius naar Tallinn------INDIVIDUELE STEDENREIZEN----Stedenreis 3 dagen VilniusStedenreis 5 dagen Vilnius en RigaStedenreis 7 dagen Vilnius, Riga en TallinnStedenreis 3 dagen RigaStedenreis 5 dagen Riga en TallinnStedenreis 7 dagen Riga, Tallinn en HelsinkiStedenreis 7 dagen Riga, Tallinn en St. PetersburgStedenreis 3 dagen TallinnStedenreis 5 dagen Tallinn en HelsinkiStedenreis 5 dagen Tallinn en St. PetersburgStedenreis 7 dagen Tallinn, Helsinki en St. Petersburg---UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN---ReisinformatieHotels VilniusHotels RigaHotels TallinnExcursies VilniusExcursies RigaExcursies TallinnMongoliŽ ChinaGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne FinlandBrochure 2021

Reisinformatie

De Baltische Landen zijn uitermate geschikt voor individuele reizen. Hieronder vindt u de benodigde informatie om uw eigen reis samen te stellen. U kunt hiervoor bijvoorbeeld de stedenreizen op onze site als basis gebruiken. Uiteraard kunt u deze stedenreizen geheel naar eigen wens indelen, uitbreiden of verlengen. Graag helpen wij u om uw eigen reis samen te stellen. neem gerust telefonisch contact op (020-20.12.777) of stuur uw wensen per e-mail naar info@bolsjoj.nl.

Reisinformatie Baltische landen 2021
Bolsjoj Reizen biedt het meest complete aanbod voor de individuele reiziger. Hieronder vindt u de benodigde informatie om uw eigen reis samen te stellen. Onder onze ‘Stedenreizen’ vindt u een grote selectie citytrips die wij met zorg voor u hebben samengesteld. U kunt deze programma’s ook als basis gebruiken voor uw eigen reis. Uiteraard kunt u deze stedenreizen geheel naar eigen wens indelen, uitbreiden of verlengen. Wij bieden u de mogelijkheid de reis te maken die het beste bij u past. Uiteraard verzorgen wij ook reizen naar andere steden in de Baltische landen. Informatie hierover op aanvraag.

Vliegreis
Afhankelijk van de voorwaarden van de verschillende luchtvaartmaatschappijen dient uw reis een zaterdagnacht of minimaal 3 nachten te bevatten.

Air Baltic vliegt dagelijks rechtstreeks vanaf Schiphol naar Riga, Vilnius en Tallinn. De steden Helsinki, Moskou en St. Petersburg worden dagelijks door KLM aangevlogen. U kunt de genoemde steden ook met elkaar combineren; u vliegt bijvoorbeeld met Air Baltic (codeshare KLM) naar Riga en met KLM terug vanuit St. Petersburg, dit noemt men codeshare. Meestal gaat het hierbij om ATA-tickets*.. 

*IATA
IATA-tickets die op voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij na boeking direct moeten worden geprint dienen direct door u volledig te worden betaald. Bij een eventuele omboeking, vanwege het Corona-virus (code oranje of rood) naar een later tijdstip, zullen er geen wijzigingskosten in rekening worden gebracht. Mits er in dezelfde prijs- en boekingsklasse geboekt kan worden. Indien de kosten, op het moment van omboeking, hoger of lager zijn dan wordt dit verschil verrekend. Ten alle tijden geldt bij IATA-vliegtickets: bij annulering van de reis uwerzijds zullen deze kosten niet worden gerestitueerd. 

Wij vermelden bij al onze reizen in welke toeristenklasse wij u op de vlucht inboeken. Bij Air Baltic is dat de toeristenklasse V (de goedkoopste klasse) en bij de KLM de G-klasse. Mochten deze klasse niet meer beschikbaar zijn dan kunnen wij u, indien u dat wenst, tegen een toeslag in een andere prijsklasse boeken. Dit heeft verder geen gevolgen m.b.t. de service aan boord van het vliegtuig (geen grotere stoel).

KLM vliegt niet op steden in de Baltische landen.

Hotels
De hotels in de Baltische landen zijn over het algemeen goed en schoon. Het hotelpersoneel spreekt doorgaans goed Engels of Duits en de service is goed te noemen. Onder ‘Hotels Vilnius, Riga en Tallinn’ vindt u een selectie van hotels met een zo gunstig mogelijke prijs/kwaliteitverhouding. Alle prijzen zijn ‘vanaf prijzen’ per persoon per nacht, inclusief ontbijt. De prijzen voor een 2-persoonskamer zijn gebaseerd op een bezetting van twee personen. De op onze site gepubliceerde prijzen zijn, tenzij anders omschreven, gebaseerd op een verblijf in standaard  kamers. Indien u speciale wensen heeft omtrent uw kamer dan kunt u de prijzen bij ons opvragen.  Indien u losse hotelovernachtingen bij ons reserveert (zonder vluchten) dan zijn de reserveringskosten € 50 per boeking i.p.v. € 35.

Bussen
De drie hoofdsteden van de Baltische landen zijn onderling per bus goed met elkaar te combineren. De bussen zijn modern en hebben verstelbare stoelen en toilet aan boord. De chauffeur stopt zelden onderweg dus neemt u iets te drinken en/of eten mee. De intercitybussen naar of tussen de kleinere steden zijn doorgaans iets minder comfortabel. De genoemde prijzen zijn per persoon incl. het klaarleggen van de buskaartjes in uw hotel. De tijden zijn onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden.

. van Vilnius naar Riga  € 55
 vertrek 10.00 uur, aankomst 14.30 uur
 vertrek 12.30 uur, aankomst 17.00 uur

. van Riga naar Tallinn  € 55
 vertrek 10.00 uur, aankomst 14.25 uur
 vertrek 12.30 uur, aankomst 16.55 uur

. van Tallinn naar Riga € 55
 vertrek 10.00 uur, aankomst 14.30 uur
 vertrek 12.45 uur, aankomst 17.00 uur

. van Riga naar Vilnius € 55
 vertrek 10.35 uur, aankomst 15.00 uur
 vertrek 12.30 uur, aankomst 17.00 uur

Internationale bus
Vanuit diverse steden rijden er ook internationale bussen naar St. Petersburg en Riga. De bussen stoppen onderweg bij de grens.  Doorgaans nemen de grensformaliteiten bij de Russische grens een klein uur in beslag. De genoemde prijzen zijn per persoon incl. het klaarleggen van de buskaartjes in uw hotel. De tijden zijn onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden.
 
. van Tallinn naar St. Petersburg € 75
 vertrek 08.00 uur, aankomst 14.50 uur
 vertrek 11.35 uur, aankomst 18.25 uur
 

. van Riga naar St. Petersburg € 100

 vertrek 09.00 uur, aankomst 21.50 uur
 vertrek 10.00 uur, aankomst 22.10 uur

Transfers / Taxi’s
De transfers van de vliegvelden naar het geboekte hotel kunnen door ons worden verzorgd (1 - 2 personen).

. vliegveld Vilnius naar hotel € 40
. vliegveld Riga naar hotel    € 46
. vliegveld Tallinn naar hotel € 40

Er geldt een toeslag van 50 % op transfers tussen 23.00 uur 's avonds en 07.00 's morgens.

Transfers van de vliegvelden en/of treinstations naar het geboekte hotel of omgekeerd voor een minibusje tot 3 tot 5 personen:


. vliegveld Vilnius naar hotel € 50
. vliegveld Riga naar hotel    € 60
. vliegveld Tallinn naar hotel € 50

Transfers van de vliegvelden en/of treinstations naar het geboekte hotel of omgekeerd voor een minibusje 6 tot 12 personen:

. vliegveld Vilnius naar hotel € 105
. vliegveld Riga naar hotel    € 115
. vliegveld Tallinn naar hotel € 105


Boten (veerdiensten)
Dagelijks varen er meerdere snelle veerboten (hydrofielboten) tussen Tallinn en Helsinki.  Aan boord vindt u naast voldoende comfortabele stoelen en zitjes ook een koffieshop, een zelfbedieningsrestaurant en verschillende (taxfree) winkeltjes. De vaartijd bedraagt ca. 2 uur. De eerste boot vertrekt in de zomer rond 7.30 uur. De tijden zijn onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat u uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden. 

. vertrek 07.30 uur, aankomst 09.30 uur
. vertrek 10.30 uur, aankomst 12.30 uur
. vertrek 13.30 uur, aankomst 15.30 uur
. vertrek 16.30 uur, aankomst 18.30 uur

De prijs voor een enkele reis bedraagt € 65 inclusief reservering/klaarlegkosten (tickets af te halen bij de pier).
Een dagretour vanuit Tallinn kost € 110.

Treinen
Het spoorwegnetwerk door de Baltische landen is niet uitgebreid. Op de verschillende trajecten wordt vaak gestopt. Het reizen per trein neemt daarom erg veel tijd in beslag. Ook het reserveren en klaarleggen van treinkaartjes is niet erg goed georganiseerd. Wij reserveren daarom geen treinen op binnenlandse (Baltische) trajecten. Wel kunnen wij voor u internationale treinen reserveren vanuit Riga naar de steden St. Petersburg en Moskou (niet vanuit Tallinn). Tijden en prijzen op aanvraag.

Autovakanties
De Baltische landen zijn erg geschikt voor een autovakantie: de afstanden tussen de steden zijn niet zo groot, de wegen zijn er goed en veel rustiger dan bij ons, de brandstofprijzen zijn aanzienlijk lager en het allerbelangrijkste is wel dat de lokale bevolking erg gastvrij en behulpzaam is. Wij reserveren graag voor u een huurauto welke bij uw hotel wordt afgeleverd. Indien u met eigen auto naar de Baltische landen rijdt, kunt u ook alleen het hotelpakket van onze Fly & Drive programma’s boeken.