Reisinformatie - China
Onze bestemmingenRusland Baltische landen MongoliŽ ChinaAlgemene informatieHoogtepunten--------------GROEPSREIZEN-------------------INDIVIDUELE RONDREIZEN------Rondreis 14 dagen Beijing, Xi'an, Guilin, Yangshuo en Shanghai---INDIVIDUELE STEDENREIZEN---Stedenreis 8 dagen BeijingStedenreis 8 dagen Beijing en ShanghaiStedenreis 12 dagen Beijing, Xi'an en Shanghai---UW EIGEN REIS SAMENSTELLEN---ReisinformatieHotels BeijingHotels Xi'anHotels ChengduHotels ChongqingHotels ShanghaiHotels GuilinExcursies BeijingExcursies Xi'anExcursies ShanghaiExcursies GuilinExcursies GuangzhouGeorgiŽ en ArmeniŽOekraÔne FinlandBrochure 2021

Reisinformatie

Bolsjoj Reizen biedt verschillende mogelijkheden voor de individuele reiziger. Hieronder vindt u de benodigde informatie om uw eigen reis samen te stellen. Onder ‘Stedenreizen’ vindt u een grote selectie stedenreizen die wij met zorg voor u hebben samengesteld.  

Vliegreis
KLM voert dagelijks rechtstreekse vluchten uit naar Beijing en Shanghai. 

Turkish Airlines vliegt dagelijks van Amsterdam naar Beijing, Shanghai en Guangzhou (met overstap).
U kunt met deze luchtvaartmaatschappij de Chinese steden ook combineren met Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië.

Ook Aeroflot (met overstap) vliegt dagelijks naar eerder genoemde steden. Voor deze maatschappij dienen wij een toeslag aan u door te berekenen. 

Ukraine International Airlines vliegt op woensdag, vrijdag en zondag via Kiev naar Beijing. De retourvluchten zijn op dinsdag, vrijdag en zondag.

Wij vermelden bij al onze reizen in welke toeristenklasse (prijsklasse) wij u op de vlucht inboeken. Dit is altijd de goedkoopste klasse. Mocht deze klasse niet meer beschikbaar zijn dan kunnen wij u tegen een toeslag in een andere prijsklasse boeken. De bagagevrijdom kan per luchtvaartmaatschappij en/of bestemming verschillend zijn (doorgaans 1 koffer van 23 kg).

Binnenlandse vluchten
Vanwege de enorme afstanden tussen de verschillende steden bieden wij u de mogelijkheid om deze  per vliegtuig te overbruggen. Dit is aanzienlijk minder vermoeiend dan het reizen per trein. Er zijn dagelijks meerdere vluchten mogelijk. De bagagevrijdom voor binnenlandse vluchten kan per luchtvaartmaatschappij en/of bestemming verschillend zijn (doorgaans 1 koffer van 20 kg).

Hotels
De hotels in China zijn over het algemeen goed. Het personeel aan de receptiebalies spreekt doorgaans weinig Engels. Op de hotelpagina's vindt u een hoteloverzicht van hotels met een zo gunstig mogelijke prijs-/kwaliteitverhouding. Niet genoemde hotels kunnen wij op aanvraag verzorgen. Alle prijzen zijn ‘vanaf prijzen’ per persoon per nacht, inclusief ontbijt. De prijzen voor een 2-persoonskamer zijn gebaseerd op een bezetting van twee personen. Voor 1-persoonskamers, alhoewel soms kleiner,  dient een toeslag betaald te worden.  De in deze brochure gepubliceerde prijzen zijn, tenzij anders omschreven, gebaseerd op een verblijf in standaard hotelkamers. Indien u speciale wensen heeft omtrent uw kamer dan kunt u de prijzen bij ons opvragen. Indien u losse hotelovernachtingen bij ons reserveert (zonder vluchten) dan zijn de reserveringskosten € 50 per boeking i.p.v. € 35.

Transfers
De transfers van de vliegvelden en/of treinstations naar het geboekte hotel of omgekeerd kunnen door ons worden verzorgd. De kosten voor een auto voor 1-2 personen bedragen:

• vliegveld Beijing naar hotel € 100
• station Beijing naar hotel  € 80

• vliegveld Chengdu naar hotel € 80
• station Chengdu naar hotel € 70

• vliegveld Xi'an naar hotel € 70
• station Xi'an naar hotel € 70

• vliegveld Shanghai naar hotel € 100
• station Shanghai naar hotel  € 60

• vliegveld Guilin naar hotel € 80
• station Guillin naar hotel € 80

• vliegveld Hangzhou naar hotel € 90
• station Hangzhou naar hotel € 70

Voor transfers tussen 23.00 uur en 07.00 uur wordt een toeslag van 50% berekend.
 
Treinen
Het spoorwegnetwerk van China is bijzonder uitgebreid. De treinen zijn comfortabel en rijden in alle weersomstandigheden stipt op tijd. U dient te allen tijden de trein vooraf te reserveren. Er rijden verschillende soorten treinen door China. De snelste zijn de Bullet treinen. Deze rijden hoofdzakelijk overdag maar doen niet alle steden aan. Overige trajecten kunnen met gewone treinen worden afgelegd. Doorgaans zijn dit minder comfortabele nachttreinen. Deze komen meestal ’s morgens heel vroeg aan. Hieronder vindt u enkele voorbeelden:

• Beijing-Xi'an Bullet trein
vertrek 10.45 uur, aankomst 16.25 uur
2e klas € 120. toeslag 1e klas € 70

• Beijing-Shanghai Bullet trein
vertrek 12.00 uur, aankomst 16.35 uur
2e klas € 130. toeslag 1e klas € 85

• X'ian-Shanghai 
vertrek 10.20 uur, aankomst 17.40 uur
2e klas € 150, toesla 1e klas € 90 uur

Actuele prijzen en dienstregelingen op aanvraag.

Excursies
Wij bieden u de mogelijkheid om tijdens uw verblijf in China interessante excursies te maken. Een overzicht van ons aanbod vindt u op de pagina’s Excursies Beijing en Excursies Xian, Shanghai, Guilin en Guangzhou. Deze privé-excursies met Engelssprekende gids (en auto/chauffeur indien van toepassing) beginnen doorgaans ’s morgens om 10.00 uur. De entreegelden zijn inbegrepen. Bij uw reservering dient u aan te geven of u een of meerdere excursies wilt maken, deze zijn ter plaatse niet bij te boeken en/of te wijzigen. Excursies zijn onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons  is bevestigd, gewijzigd worden.

Graag attenderen wij u op het feit dat er in China tijdens excursies, ook bij groepsreizen, vaak bij fabrieken, werkplaatsen en/of winkels wordt gestopt om toeristen de gelegenheid te geven enkele souvenirs te kopen. Dit is gebruikelijk en derhalve kunnen wij dit niet voorkomen. Uiteraard bent u niet verplicht iets te kopen.

Gidsen
Onze lokale Engelssprekende gidsen zijn enthousiast en beschikken over ruime ervaring. Hun kennis over de steden en de bezienswaardigheden is enorm. Wij bieden u de mogelijkheid om een gids per dagdeel in te huren. Uiteraard zijn zij ook gaarne bereid met u de niet bekende bezienswaardigheden te gaan bezoeken. Gidsen zijn plaatsgebonden en werken uitsluitend in de steden waar zij wonen. Derhalve kunnen zij niet met u meereizen. Dit geldt ook voor onze groepsreizen.

Visum (persoonlijk 9in Den Haag aan vragen)
E
en visum voor China is 3 maanden geldig vanaf de dag van afgifte (maximum verblijf is 1 maand). Naast het originele paspoort, een ingevuld visumformulier en een pasfoto dient u ook een reisschema te overleggen met daarop uw overnachtingsadressen. Informatie (altijd onder voorbehoud) over alles wat u nodig heeft ontvangt u bij de factuur. U dient zelf nog voor de aanvraag te controleren of het consulaat eventuele wijzigingen in de procedure heeft doorgevoerd.

U kunt uw visum voor China maar op 2 adressen persoonlijk (er worden vingerafdrukken genomen) aanvragen: 
-bij het Chinese Consulaat in Den Haag (zie www.china-embassy.org). Maak ruim op tijd een afspraak. Mocht het niet lukken dan kunt u nog altijd bij het CVASC kantoor in Den Haag terecht 
-bij het Chinese Visa Application Service Center in Den Haag (zie www.visaforchina.org)