download
info@bolsjoj.nl 020 - 2012777

Reis op maat Azerbeidzjan

Reisinformatie

Bolsjoj Reizen biedt naast pakketreizen ook het meest complete aanbod voor de individuele reiziger om zelf zo'n pakketreis samen te stellen. Hieronder vindt u daarvoor de benodigde informatie. Onder ‘Stedenreizen’ vindt u een grote selectie stedenreizen of stedentrips die wij met zorg voor u hebben samengesteld. U kunt deze pakketreizen of programma's ook als basis gebruiken voor uw eigen reis. Uiteraard kunt u deze stedentrips geheel naar eigen wens indelen, uitbreiden of verlengen. Heeft u iets gelezen of gehoord over een bepaalde plaats of bezienswaardigheid en wilt u dit graag inplannen tijdens uw reis, bij ons is dat bijna altijd mogelijk. Neem gerust telefonisch contact op 020-20 12 777 of stuur uw wensen per e-mail naar info@bolsjoj.nl.

Vliegreis
Bij diverse luchtvaartmaatschappijen kunnen wij tegen zeer aantrekkelijke tarieven vliegtickets inkopen. Op aanvraag bieden wij u onze gunstige tarieven aan. Afhankelijk van de voorwaarden van de verschillende luchtvaartmaatschappijen dient uw reis een zaterdagnacht of minimaal twee nachten te bevatten.

Onze vluchten naar Azerbeidzjan worden hoofdzakelijk uitgevoerd door de LOT (Polish Airlines) via Warschau of met Lufthansa via Frankfurt. Beide luchtvaartmaatschappijen vliegen dagelijks naar de hoofdstad Baku.
Wij vermelden bij al onze reizen in welke toeristenklasse (prijsklasse) wij u op de vlucht inboeken. Dit is altijd de goedkoopste klasse. Mocht deze klasse niet meer beschikbaar zijn dan kunnen wij u, indien u dat wenst, tegen een toeslag in een andere prijsklasse (toeristenklasse) boeken.

Bij Lufthansa gaat het om IATA-tickets*.

*IATA
IATA-vliegtickets dienen op voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij bij boeking doorgaans binnen 48 uur te worden uitgegeven. Wij zullen pas overgaan tot uitgifte van de tickets nadat het landarrangement akkoord is gekomen. Indien wij na 48 uur nog geen akkoord hebben ontvangen dan zullen de tickets opnieuw door ons worden ingeboekt. Uiteraard zullen wij proberen dezelfde boekings-/prijsklasse te hanteren. Indien dit niet mogelijk is zullen wij direct contact met u opnemen.

De aanbetaling van uw reis bedraagt de volledige kosten van de IATA-tickets + 20% over het landarrangement. Uitgegeven IATA-tickets kunnen niet meer door u worden gewijzigd en bij een eventuele annulering zijn de kosten altijd 100%.

Hotels
De hotels in Azerbeidzjan zijn over het algemeen goed en schoon. Het personeel aan de receptiebalies spreekt goed Engels. Onder ‘Hotels bieden wij u een selectie van hotels met een zo gunstig mogelijke prijs/kwaliteitsverhouding. Alle prijzen zijn ‘vanaf prijzen’ per persoon per nacht, inclusief ontbijt. De prijzen voor een 2-persoonskamer zijn gebaseerd op een bezetting van twee personen. De gepubliceerde prijzen zijn, tenzij anders omschreven, gebaseerd op een verblijf in standaard hotelkamers. Bijna alle 2-persoonskamers beschikken over 2 aparte bedden. Indien u speciale wensen heeft omtrent uw kamer dan kunt u de prijzen bij ons opvragen. Indien u losse hotelovernachtingen bij ons reserveert (zonder vluchten) dan zijn de reserveringskosten € 50 per boeking i.p.v. € 35. Een overzicht van onze hotels vindt u hier:

Transfers
De transfers van de vliegvelden naar het geboekte hotel of de treinstations (om omgekeerd)
kunnen door ons worden verzorgd. Ook transfers naar de grens met Georgië zijn mogelijk. Bij de grensovergang dient u zelf met uw koffer door de grens te lopen om aan de andere kant van de grens weer in een andere auto te stappen. De kosten voor een auto voor 1-2 personen bedragen:

- vliegveld Baku naar hotel € 30
- hotel Baku naar station € 25
- hotel Baku naar Sheki € 150
- hotel Baku naar Gabala € 135
- hotel Baku naar de grens met Georgië € 200
- hotel Sheki naar grens met Georgië € 50
- hotel Sheki naar hotel Gabala € 75

Meerdaagse transfers (zonder hotel):

- hotel Baku naar Sheki (1 nacht) en terug naar Baku € 250
- hotel Baku naar Sheki (1 nacht) en door naar de grens met Georgië € 275
- hotel Baku naar Gabala (1 nacht) en Sheki (1 nacht) en terug naar Baku € 375
- hotel Baku naar Gabala (1 nacht) en terug naar Baku € 235

Er geldt een toeslag van 50 % op transfers tussen 23.00 uur 's avonds en 07.00 's morgens.
Indien u met 3 of meerdere personen reist dan kunt u bij ons de prijzen opvragen voor een minibusje.

Treinen
Er zijn enkele spoorlijnen door Azerbeidzjan. De meest gevraagde trein is van Baku naar Sheki. Verder rijdt er een nachttrein van Baku naar Tbilisi, de hoofdstad van Georgië. Deze hebben slaapplaatsen in 4-persoonscoupés (2e klas) of in 2-persoonscoupés (1e klas). Bij een eventueel te kort aan 2-persoonscoupés kan het voorkomen dat men ter plaatse een 4-persoonscoupé krijgt toegewezen voor 2 personen. De genoemde ‘vanaf prijzen’ en toeslagen zijn per persoon incl. administratie-/reserveringskosten. De tijden zijn altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden.

Trein Baku-Sheki
vertrek . uur, aankomst . uur
2e klas € . Toeslag 1e klas €

Nachttrein Baku-Tbilisi
vertrek . uur, aankomst . uur
2e klas € . Toeslag 1e klas €

Gidsen
Onze lokale Engelssprekende gidsen zijn enthousiast en beschikken over ruime ervaring. Hun kennis over de steden en de bezienswaardigheden is enorm. Wij bieden u de mogelijkheid om een gids per dagdeel in te huren. Uiteraard zijn zij ook gaarne bereid met u de niet bekende bezienswaardigheden te gaan bezoeken of een niet alledaags museum. Een gids kost per dagdeel (4 uur) € 80 en per hele dag (8 uur) € 130.

Excursies
Prijzen zijn per persoon incl. Engelssprekende gids en entreegelden (minimaal 2 personen). Excursies kunnen alleen worden gereserveerd in combinatie met een pakketreis (vlucht en hotelovernachtingen).

Baku (per auto met chauffeur)
. Stadsrondrit Nieuw en Oud Baku (4 uur) € 65
. Gobustan National Park en Bibi-Heybat Moskee (4 uur) € 85
. Ateshgah tempel en brandende rotsen Yanar Dag (4 uur) € 75

Baku te voet of openbaar vervoer:
. Wandeling door Oude Stad met bezoek paleis (3 uur) € 50

Sheki (per auto met chauffeur)
. Stadsrondrit met bezoek paleis en Kish Village (3 uur) € 75

Gabala (te voet)
. Wandeling door natuur met lokale gids
per dagdeel (4 uur) € 75
per dag (8 uur) € 105
Eventuele kabelbaan ter plaatse te voldoen (ca. € 12 p.p.)

Mocht u nog andere wensen hebben dan horen wij dat graag.

Vraag offerte aan