download
info@bolsjoj.nl 020 - 2012777

Reis op maat Baltische Staten

Reisinformatie

Bolsjoj Reizen biedt u alle hulp voor het samenstellen van uw eigen reis. Hieronder vindt u de benodigde informatie! Onder onze ‘ stedenreizen’ vindt u een grote selectie citytrips die wij met zorg voor u hebben samengesteld. U kunt deze programma’s ook als basis gebruiken voor uw eigen reis. Uiteraard kunt u deze stedentrips geheel naar eigen wens indelen, uitbreiden of verlengen. U kunt een stedentrip combineren met een autovakantie, groepsreis of rondreis. Wij bieden u de mogelijkheid de reis te maken die het beste bij u past. Uiteraard verzorgen wij ook reizen naar andere steden in de Baltische Staten. Informatie hierover op aanvraag.

Vliegreis
Afhankelijk van de voorwaarden van de verschillende luchtvaartmaatschappijen dient uw reis een zaterdagnacht of minimaal 3 nachten te bevatten.

airBaltic vliegt dagelijks rechtstreeks vanaf Schiphol naar Riga, Vilnius en Tallinn. De steden Helsinki, Moskou en St. Petersburg worden dagelijks door KLM aangevlogen. U kunt de genoemde steden ook met elkaar combineren; u vliegt bijvoorbeeld met airBaltic (codeshare KLM) naar Riga en met KLM terug vanuit St. Petersburg, dit noemt men codeshare. Meestal gaat het hierbij om IATA-tickets*.

*IATA
IATA-vliegtickets dienen op voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij bij boeking doorgaans binnen 48 uur te worden uitgegeven. Wij zullen pas overgaan tot uitgifte van de tickets nadat het landarrangement akkoord is gekomen. Indien wij na 48 uur nog geen akkoord hebben ontvangen dan zullen de tickets opnieuw door ons worden ingeboekt. Uiteraard zullen wij proberen dezelfde boekings-/prijsklasse te hanteren. Indien dit niet mogelijk is zullen wij direct contact met u opnemen. De aanbetaling van uw reis bedraagt de volledige kosten van de IATA-tickets + 20% over het landarrangement. Uitgegeven IATA-tickets kunnen niet meer door u worden gewijzigd en bij een eventuele annulering zijn de kosten altijd 100%.

Wij vermelden bij al onze reizen in welke toeristenklasse wij u op de vlucht inboeken. Bij airBaltic is dat de toeristenklasse K (de goedkoopste klasse) en bij de KLM de G-klasse. Mochten deze klasse niet meer beschikbaar zijn dan kunnen wij u, indien u dat wenst, tegen een toeslag in een andere prijsklasse boeken. Dit heeft verder geen gevolgen m.b.t. de service aan boord van het vliegtuig (geen grotere stoel).

KLM vliegt niet op steden in de Baltische Staten.

Hotels
De hotels in de Baltische Staten zijn over het algemeen goed en schoon. Het hotelpersoneel spreekt doorgaans goed Engels of Duits en de service is goed te noemen. Onder ‘Hotels Vilnius, Riga en Tallinn’ vindt u een selectie van hotels met een zo gunstig mogelijke prijs/kwaliteitverhouding. Alle prijzen zijn ‘vanaf prijzen’ per persoon per nacht, inclusief ontbijt. De prijzen voor een 2-persoonskamer zijn gebaseerd op een bezetting van twee personen. De op onze site gepubliceerde prijzen zijn, tenzij anders omschreven, gebaseerd op een verblijf in standaard kamers. Indien u speciale wensen heeft omtrent uw kamer dan kunt u de prijzen bij ons opvragen. Indien u losse hotelovernachtingen bij ons reserveert (zonder vluchten) dan zijn de reserveringskosten € 50 per boeking i.p.v. € 35. Een overzicht van onze hotels vindt u hier: Vilnius, Riga en Tallinn

Bussen
De drie hoofdsteden van de Baltische Staten zijn onderling per bus goed met elkaar te combineren. De bussen zijn modern en hebben verstelbare stoelen en toilet aan boord. De chauffeur stopt zelden onderweg dus neemt u iets te drinken en/of eten mee. De intercitybussen naar of tussen de kleinere steden zijn doorgaans iets minder comfortabel. De genoemde prijzen zijn per persoon incl. het klaarleggen van de buskaartjes in uw hotel. De tijden zijn onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden.

van Vilnius naar Riga € 55
vertrek 10.00 uur, aankomst 14.30 uur
vertrek 12.30 uur, aankomst 17.00 uur

van Riga naar Tallinn € 55
vertrek 10.00 uur, aankomst 14.25 uur
vertrek 12.30 uur, aankomst 16.55 uur

van Tallinn naar Riga € 55
vertrek 10.00 uur, aankomst 14.30 uur
vertrek 12.45 uur, aankomst 17.00 uur

van Riga naar Vilnius € 55
vertrek 10.35 uur, aankomst 15.00 uur
vertrek 12.30 uur, aankomst 17.00 uur

Internationale bus
Vanuit diverse steden rijden er ook internationale bussen naar St. Petersburg en Riga. De bussen stoppen onderweg bij de grens. Doorgaans nemen de grensformaliteiten bij de Russische grens een klein uur in beslag. De genoemde prijzen zijn per persoon incl. het klaarleggen van de buskaartjes in uw hotel. De tijden zijn onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden.

van Tallinn naar St. Petersburg € 75
vertrek 08.00 uur, aankomst 15.10 uur (lokale tijden)
vertrek 10.15 uur, aankomst 17.45 uur (lokale tijden)
vertrek 14.30 uur, aankomst 21.55 uur (lokale tijden)

van Riga naar St. Petersburg € 100
vertrek 08.55 uur, aankomst 20.15 uur (lokale tijden)
vertrek 22.45 uur, aankomst 10.10 uur (lokale tijden)

Transfers
De transfers van de vliegvelden en/of treinstations naar het geboekte hotel of omgekeerd kunnen door ons worden verzorgd. De genoemde prijzen zijn per auto/minibus.

auto (1 - 2 personen)
- vliegveld Vilnius naar hotel of v.v. € 50
- vliegveld Riga naar hotel of v.v. € 50
- vliegveld Tallinn naar hotel of v.v. € 50

minibus (3 - 5 personen)
- vliegveld Vilnius naar hotel of v.v. € 65
- vliegveld Riga naar hotel of v.v. € 65
- vliegveld Tallinn naar hotel of v.v. € 65

minibus (6 - 12 personen)
- vliegveld Vilnius naar hotel € 105
- vliegveld Riga naar hotel € 115
- vliegveld Tallinn naar hotel € 105

Er geldt een toeslag van 50 % op transfers tussen 23.00 uur 's avonds en 07.00 's morgens.


Boten (veerdiensten)
Dagelijks varen er meerdere snelle veerboten tussen Tallinn en Helsinki. Aan boord vindt u naast voldoende comfortabele stoelen en zitjes ook een koffieshop, een zelfbedieningsrestaurant en verschillende taxfree-winkeltjes. De vaartijd bedraagt ca. 2 uur. De eerste boot vertrekt in de zomer rond 7.30 uur. De tijden zijn onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat u uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden.

- vertrek 07.30 uur, aankomst 09.30 uur
- vertrek 10.30 uur, aankomst 12.30 uur
- vertrek 13.30 uur, aankomst 15.30 uur
- vertrek 16.30 uur, aankomst 18.30 uur

De prijs voor een enkele reis bedraagt € 65 per persoon inclusief reservering-/klaarlegkosten, tickets af te halen bij de pier.
Een dagretour vanuit Tallinn kost € 110 per persoon

Treinen
Het spoorwegnetwerk door de Baltische Saten is niet uitgebreid. Op de verschillende trajecten wordt vaak gestopt. Het reizen per trein neemt daarom erg veel tijd in beslag. Ook het reserveren en klaarleggen van treinkaartjes is niet erg goed georganiseerd. Wij reserveren daarom geen treinen op binnenlandse (Baltische) trajecten. Wel kunnen wij voor u internationale treinen reserveren vanuit Riga naar de steden St. Petersburg en Moskou (niet vanuit Tallinn). Tijden en prijzen op aanvraag.

Autovakanties-Autorondreizen-Autoreizen met eigen auto
De Baltische Staten zijn erg geschikt voor een autovakantie: de afstanden tussen de steden zijn niet zo groot, de wegen zijn er goed en veel rustiger dan bij ons, de brandstofprijzen zijn aanzienlijk lager en het allerbelangrijkste is wel dat de lokale bevolking erg gastvrij en behulpzaam is. Wij reserveren graag voor u een huurauto welke bij uw hotel wordt afgeleverd. Indien u met eigen auto naar de Baltische Staten rijdt, kunt u ook alleen het hotelpakket van onze Fly & Drive programma’s boeken.

Vraag offerte aan