download
info@bolsjoj.nl 020 - 2012777

Excursies China

De prijzen van de hieronder genoemde excursies zijn per persoon inclusief een Engelssprekende gids, entreegelden en auto met chauffeur indien van toepassing. Wanneer er tijdens excursies gebruik wordt gemaakt van het openbaarvervoer zoals de metro of bus dan zijn deze kosten daarvan voor eigen rekening (metro- of buskaartje ca. € 0,40 per ritje). Het kan voorkomen dat het tijdstip van een geboekte excursie om organisatorische redenen gewijzigd dient te worden. Musea en andere bezienswaardigheden werken vaak met een tijdslot om zodoende wachttijden en de doorstroom van bezoekers goed te kunnen reguleren. Ook komt het wel eens voor dat een museum of paleis onaangekondigd voor een of meerdere dagen wordt gesloten in verband met onderhoud, renovatie of hoog bezoek. Uiteraard zal deze excursie dan indien mogelijk op een andere dag/tijdstip plaatsvinden. Excursies zijn dus altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden. Graag verwijzen wij ook naar het tabblad Praktische info/Programma en excursies. Graag attenderen wij u op het feit dat er in China tijdens excursies vaak bij fabrieken, werkplaatsen en/of winkels wordt gestopt om toeristen de gelegenheid te geven enkele souvenirs te kopen. Dit is gebruikelijk en derhalve kunnen wij dit niet voorkomen. Uiteraard bent u niet verplicht iets te kopen.

Excursies Beijing

Samen met de chauffeur en uw gids rijdt u via het Plein van de Hemelse Vrede naar het grootste paleizencomplex ter wereld, de Verboden Stad. Aan het begin van de 15de eeuw werd het aan kunstschatten rijke pronkstuk, de nieuwe residentie van de Mingkeizers, in gebruik genomen. Een stad vol paleizen, paviljoens, hallen, hoven en tuinen, omgeven door grachten en een 12 meter hoge muur. Gedurende de regeringsperiode van 24 keizers mocht geen enkele onderdaan, tenzij in het paleis werkzaam, deze heilige plek betreden want hier woonde de ‘hemelse zoon’ zoals men de heerser noemde. Binnen de paleismuren bevinden zich ca. 9000 ruimtes waarvan een aanzienlijk deel bestemd was voor de keizerlijke hofhouding en gezelschapsdames/concubines. De belangrijkste ruimte was natuurlijk de Hal van de Hoogste Harmonie waar de vergulde keizerstroon stond. De laatste keizer die hier tot 1911 leefde was Pu Yi. Het bekendste monument na de Verboden Stad is zonder meer het in 1420 gebouwde tempelcomplex ‘Tempel van de Hemel’. Dit meesterwerk staat op een 3 verdiepingen hoog terras van wit marmer. Vooral de 50.000 briljant blauwe dakpannen, die de hemel symboliseren, zijn vooral bij zonneschijn heel bijzonder. Lunch is inbegrepen.

Excursie BE01
Wanneer: dinsdag t/m zondag
Duur: ca. 7 uur
Vervoer: auto met chauffeur

Prijs per persoon bij:
2-3 personen€ 110
4-5 personen€ 95
6-9 personen€ 65

Samen met de chauffeur en uw gids rijdt u via het Plein van de Hemelse Vrede naar het grootste paleizencomplex ter wereld, de Verboden Stad. Aan het begin van de 15de eeuw werd het aan kunstschatten rijke pronkstuk, de nieuwe residentie van de Mingkeizers, in gebruik genomen. Een stad vol paleizen, paviljoens, hallen, hoven en tuinen, omgeven door grachten en een 12 meter hoge muur. Binnen de paleismuren bevinden zich ca. 9000 ruimtes waarvan een aanzienlijk deel bestemd was voor de keizerlijke hofhouding en gezelschapsdames/concubines. De belangrijkste ruimte was natuurlijk de Hal van de Hoogste Harmonie waar de vergulde keizerstroon stond. De laatste keizer die hier tot 1911 leefde was Pu Yi. Iets buiten het centrum van Beijing ligt het keizerlijke Zomerpaleis gebouwd in opdracht van keizer Qinglong. Het paleis was een geschenk aan zijn moeder en tevens bedoelt als zomerverblijf voor de gehele keizerlijke familie om de hitte en de drukte van de Verboden Stad te ontvluchten. Het goed onderhouden complex, van maar liefst 280 ha, herbergt tal van hallen, prachtige tempels, gastenverblijven, pagoden en kleurrijke paviljoens. Bij mooi weer kan je op het bijbehorende Kunmingmeer een heerlijke boottocht maken. Op het Zuidzee eiland, met de oever verbonden door de brug met 17 Bogen, ligt de Tempel van de Drakenkoning. De lunch is inbegrepen.

Excursie BE02
Wanneer: maandag t/m zaterdag
Duur: ca. 4 uur
Vervoer: auto met chauffeur

Prijs per persoon bij:
2-3 personen€ 115
4-5 personen€ 100
6-9 personen€ 80

De Tempel van de Hemel, een van de bekendste symbolen van Beijing, werd gebouwd onder keizer Zhu Di/Yongle die regeerde van 1402 tot 1424. De tempel wordt gezien als de symbolische voorstelling van de wereld volgens het oude Chinese geloof. Hier brachten de Ming- en Qingkeizers hun jaarlijkse offers en vroegen de hemel om een goede oogst. Ook brengt u een bezoek aan de 17de-eeuwse Lamatempel, gebouwd als woonhuis voor de latere keizer Yong Zheng van de Qingdynastie. Nadat hij de troon besteeg verhuisde hij naar de Verboden Stad en om de banden met de boeddhistische buurlanden te versterken werd het paleis in gebruik genomen als Lamaklooster, de Mongoolse- en Tibetaanse geloofsovertuiging. In de kleurrijke hoofdhal, waar ook de zetel van de Dalai Lama staat, worden nog dagelijks diensten gehouden. Een riksjatour door een van de hutongs/volksbuurten hoort zeker ook op uw programma thuis. Deels te voet en deels rondgereden door een riksja bezoekt u de oude charmante steegjes van Beijing en kunt u het traditionele leven proeven door, indien mogelijk, een bezoek te brengen aan een van de kleine huisjes met binnenplaats. Lunch is inbegrepen.

Excursie BE03
Wanneer: dagelijks
Duur: ca. 7 uur
Vervoer: auto met chauffeur + riksja

Prijs per persoon bij:
2-3 personen€ 120
4-5 personen€ 105
6-9 personen€ 85

Via een prachtige route door de bergen rijden we naar Mutianyu, zo’n 90 km ten noordoosten van Beijing. Dit is de mooiste plek om 1 van de 7 wereldwonderen te bezoeken. De Chinese Muur, in China Long Wall genoemd, is ruim 6300 km lang en daarmee het langste bouwwerk ter wereld. Het was Qin Shi, de eerste keizer van China, die rond 221 v. Chr. het bevel gaf voor de bouw van de muur om zijn bezittingen te beschermen. Het grootste gedeelte werd echter pas tijdens de Mingdynastie gebouwd, 2de helft van de 15de-eeuw, om hun agressieve Mongoolse buren buiten te houden. U hoeft de steile trappen niet te beklimmen want u wordt met een kabelbaantje op het beste punt afgezet. Vandaar heeft u het mooiste uitzicht en kunt u een stuk over de muur wandelen. Bij Changling bezoekt u het terrein en de daarbij behorende gebouwen van een van de bekendste Minggraven, die van keizer Zhudi. De keizerlijke graven zelf zijn niet toegankelijk. Lunch is inbegrepen.

Excursie BE05
Wanneer: dagelijks
Duur: ca. 7 uur
Vervoer: auto met chauffeur

Prijs per persoon bij:
2-3 personen€ 195
4-5 personen€ 155
6-9 personen€ 130

Bezoek aan de Chinese Muur bij de Badalingpas, zo’n 75 km ten noordwesten van Beijing, de meest populaire plaats om de muur te bezoeken. Met een geschiedenis van 2000 jaar is het begrijpelijk dat hele delen van de oorspronkelijke muur in puin liggen of zijn verdwenen. Het gedeelte van de muur dat u bij Badaling bezoekt werd midden 20ste eeuw zeer vakkundig gerestaureerd. Ook hier kunt u een wandeling maken over een indrukwekkend gedeelte van de muur. In de directe omgeving vindt u een aantal restaurants en souvenirwinkeltjes. Iets buiten het centrum van Beijing ligt het keizerlijke Zomerpaleis gebouwd in opdracht van keizer Qinglong. Het paleis was een geschenk aan zijn moeder en tevens bedoelt als zomerverblijf voor de gehele keizerlijke familie om de hitte en de drukte van de Verboden Stad te ontvluchten. Het goed onderhouden complex, van maar liefst 280 ha, herbergt tal van hallen, prachtige tempels, gastenverblijven, pagoden en kleurrijke paviljoens. Bij mooi weer kan je op het bijbehorende Kunmingmeer een heerlijke boottocht maken. Op het Zuidzee eiland, met de oever verbonden door de Brug met Zeventien Bogen, ligt de Tempel van de Drakenkoning. Lunch is inbegrepen.

Excursie BE06
Wanneer: dagelijks
Duur: ca. 7 uur
Vervoer: auto met chauffeur

Prijs per persoon bij:
2-3 personen€ 155
4-5 personen€ 135
6-9 personen€ 120

Excursies Xi'an

In 1974 stuitten een paar boeren bij het graven van een waterput, zo’n 40 km ten noordoosten van Xi'an, op een aantal levensgrote hoofden van gebakken klei. Inmiddels zijn zo’n 1400, van de geschatte 7000, terracotta soldaten en paarden uitgegraven en vakkundig gerestaureerd. Het was keizer Qin Shi Huangdi die in 246 v. Chr., op 14-jarige leeftijd, opdracht gaf om aan zijn mausoleum te beginnen. Het grandioze Terracotta leger moest niet alleen zijn graf bewaken maar zou ook dienst moeten doen in het hiernamaals. Het Chinese volk gelooft al sinds de oudheid in een leven na de dood. Gebruiksvoorwerpen, dieren, vrouwen, leden van de hofhouding en zelfs de koks werden tegelijk met de overleden keizers begraven om een veilige overtocht te verzekeren. Qin Shi Huangdi wist de verdeelde koninkrijken tot een groot rijk te verenigen en gaf zichzelf de titel ‘Eerste keizer van China’. Het land werd zelfs naar hem vernoemd. Deze keizer gaf onder andere de opdracht om met de bouw van de Chinese Muur te beginnen. Vandaag de dag wordt het Terracotta leger als de belangrijkste archeologische vondst van de vorige eeuw gezien.

Excursie XE01
Wanneer: dagelijks
Duur: 4 uur
Vervoer: auto met chauffeur

Prijs per persoon bij:
2-3 personen€ 90
4-5 personen€ 85
6-9 personen€ 80

Tijdens deze excursie maakt u kennis met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. U brengt een bezoek aan de gerestaureerde Klokkentoren, het symbool van de stad. Vroeger stond de Klokkentoren op een andere plaats maar in 1582 is deze naar zijn huidige plaats verhuisd. De Klokkentoren bestaat uit twee delen, het onderste deel, het vierkante grondvlak is van steen en de uit twee verdiepingen tellende toren bestaat uit hout, waarbij geen spijkers zijn gebruikt. Niet ver van de Klokkentoren begint de Oude Moslimwijk waar u de Oude Moskee bezoekt. De oude stadsmuur rondom het oude centrum heeft een omtrek van 14 km en is zo breed dat je er een geweldige wandeling over kunt maken. Het is een van de best bewaarde fortificaties van China. Ook de Grote Wilde Gans Pagode is zeker een bezoek waard. Dit 7-verdieping tellende prachtige bouwwerk maakt deel uit van de Tempel van de Grote Welwillendheid en vormt het middelpunt van een toeristisch gebied met onder andere een groot plein waar fonteinshows worden gehouden. Lunch is inbegrepen.

Excursie XE02
Wanneer: dagelijks
Duur: 7 uur
Vervoer: auto met chauffeur

Prijs per persoon bij:
2-3 personen€ 100
4-5 personen€ 95
6-9 personen€ 85

Excursies Shanghai

Tijdens deze privé-stadsrondrit maakt u kennis met een van de grootste en modernste steden van Azië. Terwijl uw chauffeur u langs alle belangrijke bezienswaardigheden rijdt, zal uw gids u het een en ander vertellen over de verschillende gebouwen en de geschiedenis van de stad. Onderweg bezoekt u onder andere Chinatown (de Oude Stad) waarin de Yu-tuin, Shanghai’s enige klassieke Chinese tuin, is gelegen. Deze tuin werd al in de 16de eeuw aangelegd. Bij de ingang ligt het 400 jaar oude zeer bekende vijfkantige theehuis Huxinting omgeven door een vijver met grote scholen goudvissen. De chauffeur maakt ook een stop bij Nanjing Lu, in de jaren 30 van de vorige eeuw de meest populaire winkelstraat van de Britse Concessie, en de gezellige Bund, de meest bekende boulevard van China met tal van oude koloniale gebouwen. Aan de overkant van de Huangpu-rivier rijden we door het zakendistrict Pudong, bekend vanwege haar futuristische wolkenkrabbers die de Skyline van de stad zo bijzonder maakt. U bezoekt het Shanghai World Financial Center. Vanaf het observatieplatform op de 100e etage heeft u werkelijk een fantastisch uitzicht over Shanghai. Lunch is inbegrepen.

Excursie SE01
Wanneer: dagelijks
Duur: 7 uur
Vervoer: auto met chauffeur

Prijs per persoon bij:
2-3 personen€ 105
4-5 personen€ 95
6-9 personen€ 85

Tijdens deze prachtige excursie rijdt u, samen met de gids en chauffeur, naar de Jade-Boeddhatempel in het noordwesten van de stad. De twee Boeddhabeelden, uit witte jade gesneden, werden door een monnik in 1882 uit Birma meegebracht. Er wonen nog ca. 20 monniken in de tempel welke bestaat uit diverse gebouwen en binnenhoven. U kunt onder andere de Liggende Boeddha die het nirvana bereikt en de prachtige 1.9 m hoge Zittende Boeddha bewonderen. Hierna rijden we naar de Yu-tuin, een meesterlijk voorbeeld van Chinese tuinarchitectuur. Deze tuin werd al in de 16de eeuw aangelegd door de mandarijn Pan Yunduan. De Nanjing Lu was in de jaren 30 van de vorige eeuw de meest populaire winkelstraat van Shanghai en de belangrijkste van de Britse Concessie. Ook een wandeling over de zeer bekende Bund boulevard, met tal van oude koloniale gebouwen, staan op het programma. Lunch is inbegrepen.

Excursie SE02
Wanneer: dagelijks
Duur: 7 uur
Vervoer: auto met chauffeur

Prijs per persoon bij:
2-3 personen€ 90
4-5 personen€ 75
6-9 personen€ 65

Excursies Guilin

Bij een bezoek aan Guilin hoort natuurlijk ook een spectaculaire boottocht over de prachtige Li-rivier. Zo’n 30 km ten zuiden van Guilin stapt u op een van de vele plezierboten die stroomopwaarts naar het plaatsje Yangshuo varen. Onderweg zult u verbaasd staan van de rotsformaties van het Karstgebergte (kalksteen) die als achtergrond dienen voor het pittoreske landschap. Aan de oevers van deze, op veel plaatsen zeer ondiepe rivier, zoeken waterbuffels verkoeling in het helderblauwe water, doen vrouwen de was en spelen kinderen met houten bootjes/sampans. U waant zich in een echt sprookjeslandschap. ’s Avonds wordt er op deze rivier nog op traditionele manier, door oude vissers op bamboevlotjes, gevist met aalscholvers. De tocht duurt ca. 5 uur en aan boord wordt een eenvoudige lunch geserveerd. Bij aankomst in het plaatsje Yangshuo krijgt u nog de gelegenheid om even door de kleine winkelstraatjes te wandelen. Yangshuo is een populaire uitvalsbasis voor fietstochten langs het fantastische Karstgebergte, rijstvelden en de kleine dorpjes in het omliggende platteland. Vanuit Yangshuo rijdt u per bus weer terug naar Guilin (ca. 80 km). Lunch is inbegrepen.

Excursie GE01
Wanneer: dagelijks
Duur: 7 uur
Vervoer: auto met chauffeur + boot

Prijs per persoon bij:
2-3 personen€ 175
4-5 personen€ 155
6-9 personen€ 130

Tîjdens deze privé excursie zult u ontdekken wat een enerverende stad dit is. Tal van straten in de stad zijn omzoomd door Chinese kaneelbomen. Vooral in de herfst is door de hele stad de geur van de bloemen goed te ruiken. Even buiten het centrum bezoeken we de Rieten-Fluitgrot. Deze grot dankt zijn naam aan het riet wat bij de ingang van de grot groeide en waar de plaatselijke bevolking fluiten van maakte. Tijdens een wandeling door de grot lopen we langs formaties van stalagmieten en stalactieten welke in allerlei kleuren verlicht worden waardoor zij op koraal, barnsteen, agaat of jade lijken. Ook rijden we langs de olifantenslurfheuvel, de beklimbare rots aan de oever van de Li-rivier. Deze rots lijkt op een olifant die met zijn slurf water uit de rivier drinkt. Hierna gaan we naar Fubo Hill aan de oever van de Li-rivier. Onder in de heuvel is de Grot van de Teruggekeerde Parel. Deze naam komt van de plaatselijke legende. De grot, die bewoond werd door een draak, werd verlicht door een glanzende parel. Deze parel werd gestolen door een visser, maar de visser was zo beschaamd over zijn daad, dat hij de parel weer terugbracht. De lunch is inbegrepen.

Excursie GE02
Wanneer: dagelijks
Duur: 7 uur
Vervoer: auto met chauffeur

Prijs per persoon bij:
2-3 personen€ 100
4-5 personen€ 90
6-9 personen€ 80