download
info@bolsjoj.nl 020 - 2012777

Excursies Helsinki

De prijzen van de hieronder genoemde excursies zijn per persoon inclusief een Engelssprekende gids, entreegelden en auto met chauffeur indien van toepassing. Het kan voorkomen dat het tijdstip van een geboekte excursie om organisatorische redenen gewijzigd dient te worden. Musea en andere bezienswaardigheden werken vaak met een tijdslot om zodoende wachttijden en de doorstroom van bezoekers goed te kunnen reguleren. Ook komt het wel eens voor dat een museum of paleis onaangekondigd voor een of meerdere dagen wordt gesloten in verband met onderhoud, renovatie of hoog bezoek. Uiteraard zal deze excursie dan indien mogelijk op een andere dag/tijdstip plaatsvinden. Excursies zijn dus altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden. Graag verwijzen wij ook naar het tabblad Praktische info/Programma en excursies.

Excursies

Deze stad vol schitterende architectonische gebouwen is in 1550 gesticht door de Zweedse koning Gustav Vasa. De diversiteit van de verschillende gebouwen getuigt van een rijke geschiedenis. U vindt hier culturele invloeden uit zowel Oost als West. Van oudsher is Helsinki, mede dankzij haar gunstige geografische ligging, de toegangspoort tot Rusland en de Baltische landen. Er zijn meer dan 60 musea en art galeries, talloze kerken en unieke bouwwerken te bewonderen. U vindt in Helsinki veel moderne restaurants en bistro’s met vele lokale visspecialiteiten, gezellige cafés, kleurrijke terrasjes en een levendig nachtleven. Bezoek onder andere de bekende winkelstraten als de Pohjoisesplanadi en de Aleksanterinkatu. Fins ontwerp/design op het gebied van glas, aardewerk, hout, leer en textiel zijn internationaal erg gewild. De haven ligt op ca. 15 minuten loopafstand van het centrum. Het station waar de trein uit St. Petersburg aankomt bevindt zich midden in de stad.

Om Helsinki iets beter te leren kennen bieden wij u de mogelijkheid om samen met een Engelssprekende gids een stadswandeling te maken. Onze stadsgids laat u de verschillende gezichten van deze veelzijdige stad zien.

Excursie HE01
Wanneer: maandag t/m vrijdag
Duur: 3 uur
Vervoer: te voet

Prijs per gids:
€ 275