download
info@bolsjoj.nl 020 - 2012777

Excursies Jerevan

De prijzen van de hieronder genoemde excursies zijn per persoon inclusief een Engelssprekende gids, entreegelden en auto met chauffeur indien van toepassing. Wanneer er tijdens excursies gebruik wordt gemaakt van het openbaarvervoer zoals de metro of bus dan zijn deze kosten daarvan voor eigen rekening (metro- of buskaartje ca. € 0,40 per ritje). Het kan voorkomen dat het tijdstip van een geboekte excursie om organisatorische redenen gewijzigd dient te worden. Musea en andere bezienswaardigheden werken vaak met een tijdslot om zodoende wachttijden en de doorstroom van bezoekers goed te kunnen reguleren. Ook komt het wel eens voor dat een museum of klooster onaangekondigd voor een of meerdere dagen wordt gesloten in verband met onderhoud, renovatie of hoog bezoek. Uiteraard zal deze excursie dan indien mogelijk op een andere dag/tijdstip plaatsvinden. Excursies zijn dus altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden. Graag verwijzen wij ook naar het tabblad Praktische info/Programma en excursies.

Excursies

Jerevan, gebouwd als vestingstad, maar die uitgroeide tot een van de regionale hoofdsteden van het Perzische Rijk totdat de Russische tsaar het in 1828 annexeerde. De meeste moskeeën werden afgebroken en de stad werd volgens Russische stedenbouw opnieuw ingedeeld. Er zijn nu nog een aantal van die prachtige gebouwen uit de 19de eeuw te vinden. De stad is West-Europees georiënteerd. Zo vindt u er veel moderne gebouwen, prachtige winkels, fijne restaurants, gezellige terrasjes en uitgaansgelegenheden zoals concertzalen, theaters en nachtclubs. Bij het gezellige Operaplein vindt u het fantastische Operahuis dat twee mooie zalen huisvest voor zowel concerten als voor opera en ballet. Rond het plein vindt in de weekends een gezellige kunstmarkt plaats. Vanaf het hooggelegen standbeeld van Moeder Armenië heeft u een schitterend uitzicht over de stad. Het bijzondere Monument van de Genocide maakt op alle bezoekers een diepe indruk. Het monument is gebouwd om de naar schatting 1 miljoen slachtoffers te herdenken die omgekomen zijn tijdens de als genocide aangemerkte massamoord op Armeniërs door de Turken in 1915.

Excursie AR01
Wanneer: dagelijks
Duur: ca. 4 uur
Vervoer: auto met chauffeur

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 85
3 personen€ 85
4-5 personen€ 80
6 personen€ 75

Het unieke klooster Khor Virap, zo’n 27 km buiten de stad, ligt op een heuvel met op de achtergrond de eeuwige sneeuw van de Ararat, de berg waar de Ark van Noah zou zijn gestrand. Een spectaculaire plek voor een van de belangrijkste bedevaartsoorden en daardoor ook het meest gefotografeerde plek van Armenië. St. George werd hier 12 jaar in een put gevangen gehouden door koning Tiridates III. Een lokaal boerinnetje hield hem in leven door 12 jaar lang brood in de put te gooien. De arme vrouw ligt nu in de kerk van het klooster begraven. Pas toen St. George de koning van zijn ziekte kon genezen werd hij vrijgelaten en bekeerde de koning zich tot het christendom. Echmiadzin is het centrum van de Armeense kerk. Hier bevindt zich het seminar voor jonge priesters, het paleis van de catholicos/hoofd van de Armeense kerk en de geweldige St. George-kathedraal uit de 17de eeuw. In de kathedraal vindt u de ingang naar een klein maar toch zeer interessant museum (entree ca. € 3 p.p.) waar u verschillende kerkelijke attributen kunt bewonderen waaronder prachtige priestergewaden, eeuwenoude mijters en indrukwekkende relikwieën. Hier is ook de speer te zien waarmee Christus aan het kruis zou zijn gestoken.


Excursie AR10
Wanneer: dagelijks
Duur: ca. 5 uur
Vervoer: auto met chauffeur

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 95
3 personen€ 95
4-5 personen€ 85
6 personen€ 80

Het unieke klooster Khor Virap ligt op een heuvel met de berg Ararat op de achtergrond. Een spectaculaire plek voor een van de belangrijkste bedevaartsoorden en daardoor ook het meest gefotografeerde plek van Armenië. St. George werd hier 12 jaar in een put gevangen gehouden door koning Tiridates III. Een lokaal boerinnetje hield hem in leven door 12 jaar lang brood in de put te gooien. De arme vrouw ligt nu in de kerk van het klooster begraven. Pas toen St. George de koning van zijn ziekte kon genezen werd hij vrijgelaten en bekeerde de koning zich tot het christendom. Het zandkleurige klooster Noravank was in de 12de eeuw het religieuze centrum. Het klooster ligt in een zeer smalle kloof met hoge roodstenen kliffen. Jaarlijks komen hier duizenden bezoekers, niet alleen voor de architectuur en de interessante geschiedenis van het klooster, maar vooral ook vanwege de bijzondere ligging en de harmonie die het samen met de omgeving uitstraalt. De in de 14de eeuw gerestaureerde Sint-Astvatsasin kerk valt het meeste op omdat deze uit twee verdiepingen bestaat. Lunch is inbegrepen.

Excursie AR12
Wanneer: dagelijks
Duur: ca. 6 uur
Vervoer: auto met chauffeur

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 145
3 personen€ 145
4-5 personen€ 105
6 personen€ 90

Het unieke klooster Geghard, gebouwd in de 4de eeuw, ligt aan het einde van een nauwe vallei tegen een berg aan gebouwd. Het landschap onderweg is werkelijk adembenemend. Het complex was in de middeleeuwen een van de beroemdste en belangrijkste spirituele en culturele centra van Armenië. In die tijd leefden hier honderden monniken. De schitterende Armeense architectuur vindt u hier vooral terug in de kerk die in de rotsen van de berg is uitgehouwen. Het is bijna niet te geloven dat dit door de handen van monniken werd gedaan. Ook de bibliotheek en eetzalen werden uit de rotsen gehouwen. Zowel het kloostercomplex als de vallei staan onder toezicht van UNESCO. Verderop brengt u een bezoek bij de Romeinse tempel van Garni, gelegen in een indrukwekkend en wijds landschap met zicht op de diepe Azatvallei. De tempel van de Zon dateert uit de 1ste eeuw en werd gebouwd nadat in Rome koning Tiridates I gekroond werd door keizer Nero. Het is een koninklijk zomerverblijf geworden nadat de Armeniërs zich tot het Christendom hadden bekeerd. U ziet hier ook de ruïnes van een koninklijk paleis uit de 12de eeuw en een Romeins badhuis uit de 3de eeuw waar we nog de prachtige vloertegels met mozaïeken kunnen bewonderen. Lunch is inbegrepen.

Excursie AR11
Wanneer: dagelijks
Duur: ca. 5 uur
Vervoer: auto met chauffeur

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 90
3 personen€ 90
4-5 personen€ 70
6 personen€ 60