download
info@bolsjoj.nl 020 - 2012777

Excursies Lviv

De prijzen van de hieronder genoemde excursies zijn per persoon inclusief een Engelssprekende gids, entreegelden en auto met chauffeur indien van toepassing. Wanneer er tijdens excursies gebruik wordt gemaakt van het openbaarvervoer zoals de metro of bus dan zijn deze kosten daarvan voor eigen rekening (metro- of buskaartje ca. € 0,40 per ritje). Het kan voorkomen dat het tijdstip van een geboekte excursie om organisatorische redenen gewijzigd dient te worden. Musea en andere bezienswaardigheden werken vaak met een tijdslot om zodoende wachttijden en de doorstroom van bezoekers goed te kunnen reguleren. Ook komt het wel eens voor dat een museum of klooster onaangekondigd voor een of meerdere dagen wordt gesloten in verband met onderhoud, renovatie of hoog bezoek. Uiteraard zal deze excursie dan indien mogelijk op een andere dag/tijdstip plaatsvinden. Excursies zijn dus altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden. Graag verwijzen wij ook naar het tabblad Praktische info/Programma en excursies.

Excursies Lviv

In Lviv hangt een gemoedelijke en zeer gezellige sfeer. De stad is ook bekend onder de naam: Lvov (Russisch), Lwow (Pools), Lemberg (Duits) en Leopolis (Latijn). Alleen al de verschillende namen geven aan dat Lviv, cultuurhistorisch, een van de belangrijkste steden van Midden-Europa is geweest. In deze romantische oude stad kun je de geschiedenis echt beleven. Talloze historische monumenten, prachtig gerestaureerde gebouwen versierd met een overdaad aan schitterende gevels met kleine balkonnetjes, pittoreske pleintjes met fonteinen, standbeelden en hofjes. Een wandeling begint vaak op het oude marktplein genaamd Rynok waaraan het grote en dominerende stadhuis is gelegen. Het plein staat vol met architectonische meesterwerken in alle denkbare bouwstijlen. Al wandelend door de kleine straatjes maak je kennis met een rijke architectuur. De fascinerende verscheidenheid aan prachtige herenhuizen met hun renaissance- en barokke gevels, waarvan sommige nog sporen van Oekraïense volksarchitectuur dragen zijn een lust voor het oog.

Excursie LE01
Wanneer: dagelijks
Duur: ca. 3 uur
Vervoer: te voet

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 45
3 personen€ 35
4-6 personen€ 25
7-8 personen€ 20
9-10 personen€ 15

In 1971 heeft dit openluchtmuseum zijn deuren geopend voor een ieder die meer wil weten over het vroegere plattelandsleven. Het ca. 60 hectare grootte park is opgezet ter bescherming van het nationale erfgoed. Hier kan men een fascinerende verzameling van ca. 100 houten oude gebouwen waaronder kerken, klokkentorens, oude huisjes, windmolens en karakteristieke boerderijen bekijken. Het oudste gebouw is de kerk uit het dorp Cap uit 1749. Verder kan men zagerijen, watermolens, windmolens en verschillende kerken bewonderen.

Excursie LE02
Wanneer: dagelijks
Duur: ca. 4 uur
Vervoer: auto met chauffeur

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 95
3 personen€ 95
4-6 personen€ 80
7-8 personen€ 70
9-10 personen€ 60