download
info@bolsjoj.nl 020 - 2012777

Excursies Moskou

De prijzen van de hieronder genoemde excursies zijn per persoon inclusief een Engelssprekende gids, entreegelden en auto met chauffeur indien van toepassing. Wanneer er tijdens excursies gebruik wordt gemaakt van het openbaarvervoer zoals de metro of bus dan zijn deze kosten daarvan voor eigen rekening (metro- of buskaartje ca. € 0,40 per ritje). Het kan voorkomen dat het tijdstip van een geboekte excursie om organisatorische redenen gewijzigd dient te worden. Musea en andere bezienswaardigheden werken vaak met een tijdslot om zodoende wachttijden en de doorstroom van bezoekers goed te kunnen reguleren. Ook komt het wel eens voor dat een museum of paleis onaangekondigd voor een of meerdere dagen wordt gesloten in verband met onderhoud, renovatie of hoog bezoek. Uiteraard zal deze excursie dan indien mogelijk op een andere dag/tijdstip plaatsvinden. Excursies zijn dus altijd onder voorbehoud en kunnen tijdens het seizoen, ook nadat uw reservering reeds door ons is bevestigd, gewijzigd worden. Graag verwijzen wij ook naar het tabblad Praktische info/Programma en excursies.

Excursies

Tijdens de stadsrondrit maakt u kennis met een van de grootste steden van Europa. Terwijl uw chauffeur u langs alle belangrijke bezienswaardigheden rijdt, zal uw gids u het een en ander vertellen over de verschillende gebouwen en de geschiedenis van de stad. Onderweg ziet u onder andere de imposante muren van het Kremlin, een groot aantal kerken en kathedralen, verschillende musea en theaters, bekende parken en pleinen. Vanaf Lenin Hills, waar zich ook de Lomonossov Universiteit bevindt, heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Ook bezoekt u tijdens de stadsrondrit het wereldberoemde Rode Plein (mooi plein). Het plein is ca. 75 m bij 130 m groot. Op en rondom het plein staan verschillende bijzondere bezienswaardigheden waaronder het mausoleum van Lenin, het Kremlin, het prachtige warenhuis Goem, het Historisch Museum en natuurlijk de magnifieke Basiliuskathedraal. Uw gids zal met u over het plein wandelen.

Excursie ME01
Wanneer: dagelijks
Duur: ca. 4 uur
Vervoer: auto met chauffeur

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 95
3 personen€ 70
4-6 personen€ 55
7-8 personen€ 30
9-10 personen€ 25

Tijdens deze populaire excursie leert u het metrosysteem van de stad kennen. Onze gids zal u meenemen naar de mooiste metrostations ter wereld met prachtige kroonluchters, beeldhouwwerken en mozaïeken. Deze stations worden ook wel ‘ondergrondse volkspaleizen’ genoemd. Zij zal u uitgebreid informeren over de verschillende routes en hoe het metrosysteem werkt, zodat u de overige dagen van uw verblijf met een gerust hart zelf de stad kunt gaan ontdekken. Tijdens deze tour bezoekt u het Rode Plein en de gezellige artiestenwijk Arbat waar u even kunt rondlopen. U kunt ook een kopje koffie gaan drinken en met de gids doornemen waar u de belangrijkste bezienswaardigheden kunt vinden. In bijna alle hotels vindt u het informatieboekje ‘The official City Guide’, neem zo’n boekje mee op de metrotour.

Excursie ME20
Wanneer: dagelijks
Duur: ca. 4 uur
Vervoer: metro

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 55
3 personen€ 40
4-6 personen€ 30
7-8 personen€ 25
9-10 personen€ 20

Deze oude vesting, met een dikke muur van meer dan 2 km lang, symboliseert al eeuwen het centrum van de Russische macht. De naam Kremlin betekent eigenlijk ‘versterkte stadskern’ en was vroeger van hout. In 1367 werd er begonnen met het bouwen van een stenen muur. Men betreedt het terrein via de Drievuldigheidstoren uit 1495. Het is de hoogste van de 20 torens. Naast de verschillende regeringsgebouwen staan er op het grondgebied ook 5 kathedralen en enkele paleizen (niet toegankelijk). Het is een architectonische verzameling van gebouwen daterende van de 15de tot de 20ste eeuw. Ooit was het de residentie van de tsaren en tot 1700 werden zij hier ook begraven. Vanaf de tijd van Lenin en Stalin tot aan de dag van vandaag is het Kremlin de zetel van de regering en de officiële residentie van de Russische president. U bezoekt doorgaans ook een van de kathedralen.

Excursie ME21
Wanneer: vrijdag t/m woensdag
Duur: ca. 4 uur
Vervoer: metro

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 85
3 personen€ 65
4-6 personen€ 55
7-8 personen€ 40
9-10 personen€ 35

Een algemene rondleiding binnen de muren van het Kremlin zoals omschreven bij excursie ME21. Bijna alle gebouwen in het Kremlin zijn voor het publiek gesloten. De oude paleizen en bijgebouwen worden uitsluitend gebruikt door regeringsfunctionarissen en voor officiële audiënties en staatsbezoeken. U kunt wel een paar kathedralen bezoeken en de interessante Wapenkamer of Armoury Room dat overigens weinig met wapens te maken heeft. Dit museum herbergt een schat aan kunstvoorwerpen uit de oude paleizen, waaronder eeuwen oude koetsen en sleden, prachtige serviezen, hofkleding (o.a. de kroningsjapon van Catherina de Grote), kroonjuwelen en enkele beroemde Fabergé-eieren. Een bezoek aan de Wapenkamer dient vooraf te worden gereserveerd (maximale bezoektijd is 50 minuten). Dit is een aanvulling op de excursie ME21.

Excursie ME22
Wanneer: vrijdag t/m woensdag
Duur: ca. 4-5 uur
Vervoer: metro

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 125
3 personen€ 100
4-6 personen€ 90
7-8 personen€ 75
9-10 personen€ 70

Het was de steenrijke textielfabrikant Pavel Tretyakov die rond 1890 zijn verzameling schilderijen van Russische schilders aan de stad Moskou schonk. In dit museum hangt ’s werelds grootste collectie 18de en 19de eeuwse Russische schilderkunst. Na de Hermitage in St. Petersburg is dit het bekendste museum van Rusland. Hier zijn onder andere werken van Repin en Servov te bewonderen. Bovendien bezit het museum een buitengewone iconenverzameling met belangrijke werken van Andrei Roebljov. De meest heilige icoon uit de 12de eeuw, ‘Moeder Gods van Vladimir’, is in dit museum te bezichtigen. Bij speciale gelegenheden wordt deze icoon uitgeleend of in een kerk gehangen. De stad die deze icoon bezit heeft de hoogste status van het land en wordt tevens door de icoon beschermd.

Excursie ME23
Wanneer: dinsdag t/m zondag
Duur: ca. 4 uur
Vervoer: metro

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 70
3 personen€ 55
4-6 personen€ 45
7-8 personen€ 35
9-10 personen€ 30

Het Poesjkinmuseum voor Beeldende Kunst werd in 1898 gesticht. Het museum herbergt een geweldige collectie impressionistische en postimpressionistische schilderijen. Het grootste gedeelte van de schilderijen en kunstvoorwerpen komen oorspronkelijk uit privébezit maar werden tijdens de Revolutie aan het volk gegeven. Steenrijke Russen hadden enorme collecties Europese schilders aan de wand hangen waaronder werken van Matisse, Renoir, Rubens, Gauguin, Van Gogh en Rembrandt. Ook is er kunst van oude beschavingen te zien, archeologische objecten als een Griekse marmeren sarcofaag uit het jaar 210 na Chr. Ook voorwerpen uit het oude Rome en van het Mayarijk worden tentoongesteld.

Excursie ME24
Wanneer: dinsdag t/m zondag (behalve laatste vrijdag van de maand)
Duur: ca. 4 uur
Vervoer: metro

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 90
3 personen€ 70
4-6 personen€ 55
7-8 personen€ 40
9-10 personen€ 35

In de ochtend wordt u in de hotellobby opgehaald door onze gids en de chauffeur en rijdt u in noordoostelijke richting naar Sergiev Posad, het vroegere Zagorsk. Dit onaangetast Russisch Orthodox dorp, ca. 60 km ten noordoosten van Moskou, heeft sprookjesachtige kerken en het prachtige Trinity Sergievklooster (1340). Het klooster dat in 1774 de titel 'Lavra' (klooster in de hoogste rangorde) kreeg is een van de belangrijkste bedevaartsoorden van het land. Kooplieden en adellijke families ruilden hier hun goud en edelstenen tegen goddelijke steun. Zo konden de monniken de beste architecten en kunstenaars inhuren. Binnen de muren van het klooster zijn verschillende gebouwen en kerken te bezoeken. Op de binnenplaats bevindt zich ook een waterbron met heilig water. Wegens grote drukte op de wegen adviseren wij u deze excursie het beste op zaterdag te maken.

Excursie ME09
Wanneer: dagelijks (wegens drukte op de wegen adviseren wij deze excursie in het weekend te doen)
Duur: ca. 7-8 uur
Vervoer: auto met chauffeur

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 185
3 personen€ 140
4-6 personen€ 115
7-8 personen€ 75
9-10 personen€ 60

Combinatie van verschillende excursies

Tijdens een uitgebreide stadsrondrit komt u ook langs het indrukwekkende Novodevitsy-klooster uit de 16de eeuw. Ondanks de renovatiewerkheden aan het klooster (5 jarenplan) kunt u er toch een kijkje nemen. De rondrit eindigt bij het Rode Plein. samen met uw gids maakt u een wandeling over dit wereldberoemde plein. Na een kopje koffie of een broodje (pauze ca. 1 uur) in de bekende winkelpassage Goem heeft u nog voldoende tijd om bijvoorbeeld de Basiliuskathedraal te bezoeken (entree ca. € 7 p.p.). Via een aantal indrukwekkende metrostations (de mooiste van de wereld) rijdt u met de gids naar de artiestenwijk Arbat. U maakt een wandeling over de oude Arbat straat. Uw gids rijdt met u in de loop van de middag per metro terug naar het hotel.

Excursie ME30
Wanneer: vrijdag t/m woensdag
Duur: ca. 8 uur
Vervoer: auto met chauffeur (4 uur) en metro

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 155
3 personen€ 115
4-6 personen€ 95
7-8 personen€ 60
9-10 personen€ 50

Tijdens een uitgebreide stadsrondrit bezoekt u de Verlosserkathedraal, Ruslands grootste Orthodoxe kathedraal. De stadsrondrit eindigt bij het Rode Plein. Hier krijgt u de gelegenheid om een kopje koffie te drinken. U wandelt via het Monument van de Onbekende Soldaat naar de ingangspoort van het Kremlin. Binnen de muren van het Kremlin bezoekt u een van de kathedralen waar de tsaren werden gekroond en begraven. Met de metro rijden we via een aantal indrukwekkende metrostations naar de gezellige artiestenwijk Arbat. U rijdt met de metro terug naar uw hotel.

Excursie ME31
Wanneer: vrijdag t/m woensdag
Duur: ca. 8 uur
Vervoer: auto met chauffeur (4 uur) en metro

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 170
3 personen€ 130
4-6 personen€ 105
7-8 personen€ 70
9-10 personen€ 60

Tijdens deze populaire excursie leert u het metrosysteem van de stad kennen. Onze gids zal u meenemen naar de mooiste metrostations ter wereld met prachtige kroonluchters, beeldhouwwerken en mozaïeken. Onderweg bezoekt u Arbat, een van de oudste wijken van de stad. De metrotour eindigt bij het Rode Plein. Na een kleine rondleiding krijgt u de gelegenheid om even een kopje koffie te drinken. Na deze pauze wandelt u via het Monument van de Onbekende Soldaat naar de ingang van het Kremlin dat al eeuwen het centrum van de Russische macht symboliseert. Ooit was het de residentie van de tsaren en tot 1700 werden zij hier ook begraven. Vanaf de tijd van Lenin en Stalin tot aan de dag van vandaag is het Kremlin de zetel van de regering en de officiële residentie van de Russische president. U bezoekt ook een van de kathedralen. Per metro terug naar het hotel.

Excursie ME33
Wanneer: vrijdag t/m woensdag
Duur: ca. 8 uur
Vervoer: metro

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 130
3 personen€ 95
4-6 personen€ 75
7-8 personen€ 55
9-10 personen€ 45

Binnen de muren van het Kremlin ligt de interessante Oroesjejnaja Palata/Wapenkamer (of Armoury Room). Dit museum herbergt een schat aan kunstvoorwerpen uit de oude paleizen, waaronder eeuwen oude koetsen, prachtige serviezen, kroonjuwelen en enkele wereldberoemde Fabergé-eieren. Deze zeer kostbare eieren werden jaarlijks door de tsaar besteld bij de bekende juwelier Fabergé. De eieren dienden als kadootjes voor de keizerlijke familie. Verder herbergt dit museum een fantastische collectie Orthodoxe bijbels en kerkattributen. Een bezoek aan dit museum dient vooraf te worden gereserveerd. Bij aanmelding bepaalt het museum op welk tijdstip het bezoek mag plaatsvinden (maximale bezoektijd is 50 minuten). Dit is een aanvulling op de excursie ME33.

Excursie ME34
Wanneer: vrijdag t/m woensdag
Duur: ca. 8 uur
Vervoer: metro

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 160
3 personen€ 125
4-6 personen€ 105
7-8 personen€ 80
9-10 personen€ 70

Deze oude vesting, met een dikke muur van meer dan 2 km lang, symboliseert al eeuwen het centrum van de Russische macht. De naam Kremlin betekent eigenlijk ‘versterkte stadskern’ en was vroeger van hout. Naast de verschillende regeringsgebouwen staan er op het grondgebied ook 5 kathedralen en enkele paleizen (niet toegankelijk). U bezoekt ook een van de kathedralen binnen het Kremlin. Vanaf het Kremlin wandelt u met de gids naar de Christus Verlosserkathedraal, Ruslands grootste Orthodoxe kathedraal. Vanaf de loopbrug heeft u een fantastisch uitzicht op de muren van het Kremlin. U eindigt de tour op het Rode Plein.

Excursie ME35
Wanneer: vrijdag t/m woensdag
Duur: ca. 5 uur
Vervoer: metro

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 95
3 personen€ 70
4-6 personen€ 60
7-8 personen€ 40
9-10 personen€ 40

U rijdt met de gids per metro naar het Kremlin. Ooit was het de residentie van de tsaren en tot 1700 werden zij hier ook begraven. Vanaf de tijd van Lenin en Stalin tot aan de dag van vandaag is het Kremlin de zetel van de regering en de officiële residentie van de Russische president. Binnen de muren van het Kremlin bezoekt u een van de kathedralen. Vanaf het Kremlin wandelt u via de Christus Verlosserkathedraal, Rusland's grootste Orthodoxe kathedraal, naar het Rode Plein. Hier krijgt u de gelegenheid om het plein eens goed te bekijken. Dit is tevens de lunchpauze. In de middag krijgt u een rondleiding door de Tretjakov Galerie dat de grootste collectie Russische schilderkunst herbergt. Met de metro terug naar het hotel.

Excursie ME36
Wanneer: dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag
Duur: ca. 8 uur
Vervoer: metro

Prijs per persoon bij:
2 personen€ 140
3 personen€ 110
4-6 personen€ 90
7-8 personen€ 70
9-10 personen€ 60